Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, acomaedo είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική της ΔΕΗ.

καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Ανεξαρτητη εταιρεια ειναι (οπως και ο ΑΔΜΗΕ). Η ΔΕΗ ειναι απλος εμπορος ενεργειας, οπως και οι ιδιωτες.

• Like 1
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε
8 ώρες πριν, acomaedo είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική της ΔΕΗ.

καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Ανεξαρτητη εταιρεια ειναι (οπως και ο ΑΔΜΗΕ). Η ΔΕΗ ειναι απλος εμπορος ενεργειας, οπως και οι ιδιωτες.

Αν δεν έχεις ιδέα, καλό είναι να αποφεύγεις τέτοιες δηλώσεις:

Προφίλ

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) συστάθηκε με την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την οργάνωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αναλάβει τα καθήκοντα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής. Είναι κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε., ωστόσο είναι ανεξάρτητη λειτουργικά και διοικητικά, τηρώντας όλες τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ενσωματώνονται στο παραπάνω νομικό πλαίσιο.

https://www.deddie.gr/el/deddie/i-etaireia/profil/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, fredd0 είπε

Φυσικα και ειναι 100% θυγατρικη ο ΔΕΔΔΗΕ  ...για την ωρα !

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ίσως παραπάνω να μην πλήρωσαν εν συνόλω, ωστόσο για τα 2-4-10-20€ το τετράμηνο δεν αξίζει να ρισκάρω την ηρεμία μου σε καμία περίπτωση. 

Τέλος, η ΔΕΗ είναι πάνω από 60% δημόσια ακόμα, ενώ οι ψήφοι του ΔΣ κατέχονται 100% από το δημόσιο. Η αριθμητική σου δεν είναι πολύ καλή μάλλον γι αυτό νομίζεις ότι έκανες απόσβεση 60€ σε 4 μήνες 😁.

Εχεις απολυτο δικιο, κοιτωντας τους λογ/μους μου τους τελευταιους 20 μηνες  και συγκρινοντας τις ιδιες ακριβως χρονικες περιοδους με ΔΕΗ και Volton, οντως δεν ειχα κανει αποσβεση σε 4 μηνες, αλλα σε 2.

125€ &  70€ για Σεπτεμβρη και Οκτώβρη '18, σε σχεση με τα 53€ και 54€ για τους ιδιους μηνες το 2019 με την Volton. Και επειδη με εβαλες σε σκεψεις για τα μαθηματικα μου, εκατσα και ελεγξα ολους τους λογ/μους για 10 μηνες του '18 με ΔΕΗ σε συγκριση με τους ιδιους 10 μηνες το '19 με τον αλλο παροχο.

Την προσθεση την εκανε το κομπιουτερακι, μιας και τα δικα μου μαθηματικα ειναι ελλιπη.

Σεπτεμβρης 2018 - Μαιος 2019 με ΔΕΗ   ----- 1005€

Σεπτεμβρης 2019 - Μαιος 2020 με Volton --- 665€.

Καπου εκει στις αρχες του ετους, εβαλα και νυχτερινο, με την συνολικη μου καταναλωση να μην ξεπερναει το 10% του ημερησιου, αλλα οφειλω να το πω.

Κοιτα να δεις που παλι αδικο ειχα. Η μειωση μου δεν φαινεται να ηταν γυρω στο 20% οπως ειχα αρχικά δηλώσει. Κοντα στο 25-30% μετραω, αν τα μαθηματικα μου ειναι σωστα,  συνυπολογιζοντας και το νυχτερινο που παρολαυτα ξαναλεω η καταναλωση μου ειναι πολυ μικρη τα βραδινα (να βαλω το πολυ 50-100€ μειωση στο 10μηνο για νυχτερινο;).

Η διαφορα ειναι χαοτικη με καταναλωση περιπου 500-700kW/h μηνιαιως.

Καθηστε στη ΔΕΗ να την εξυγιάνετε, γιατι αν φυγετε, θα ειναι προδοσια στο κρατος. Εγω προτιμώ τα 335€ (αντε πες 400€ στο 12μηνο) να τα κανω ρομποτικη σκουπα την οποια μολις απεκτησα και παιδια να ξερετε γ@μαει, ε :D

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, fredd0 είπε

Η σιγουριά σου μου άρεσε...

4 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Εχεις απολυτο δικιο, κοιτωντας τους λογ/μους μου τους τελευταιους 20 μηνες  και συγκρινοντας τις ιδιες ακριβως χρονικες περιοδους με ΔΕΗ και Volton, οντως δεν ειχα κανει αποσβεση σε 4 μηνες, αλλα σε 2.

125€ &  70€ για Σεπτεμβρη και Οκτώβρη '18, σε σχεση με τα 53€ και 54€ για τους ιδιους μηνες το 2019 με την Volton. Και επειδη με εβαλες σε σκεψεις για τα μαθηματικα μου, εκατσα και ελεγξα ολους τους λογ/μους για 10 μηνες του '18 με ΔΕΗ σε συγκριση με τους ιδιους 10 μηνες το '19 με τον αλλο παροχο.

Την προσθεση την εκανε το κομπιουτερακι, μιας και τα δικα μου μαθηματικα ειναι ελλιπη.

Σεπτεμβρης 2018 - Μαιος 2019 με ΔΕΗ   ----- 1005€

Σεπτεμβρης 2019 - Μαιος 2020 με Volton --- 665€.

Καπου εκει στις αρχες του ετους, εβαλα και νυχτερινο, με την συνολικη μου καταναλωση να μην ξεπερναει το 10% του ημερησιου, αλλα οφειλω να το πω.

Κοιτα να δεις που παλι αδικο ειχα. Η μειωση μου δεν φαινεται να ηταν γυρω στο 20% οπως ειχα αρχικά δηλώσει. Κοντα στο 25-30% μετραω, αν τα μαθηματικα μου ειναι σωστα,  συνυπολογιζοντας και το νυχτερινο που παρολαυτα ξαναλεω η καταναλωση μου ειναι πολυ μικρη τα βραδινα (να βαλω το πολυ 50-100€ μειωση στο 10μηνο για νυχτερινο;).

Η διαφορα ειναι χαοτικη με καταναλωση περιπου 500-700kW/h μηνιαιως.

Καθηστε στη ΔΕΗ να την εξυγιάνετε, γιατι αν φυγετε, θα ειναι προδοσια στο κρατος. Εγω προτιμώ τα 335€ (αντε πες 400€ στο 12μηνο) να τα κανω ρομποτικη σκουπα την οποια μολις απεκτησα και παιδια να ξερετε γ@μαει, ε :D

Δεν είπε κανένας να πάει στον Χ ή να μείνει στη ΔΕΗ. Είπαμε να δει τι τον συμφέρει.

Απο κει και πέρα, η σύγκριση δύο διαφορετικών ετών δεν λέει κάτι σε ποσό μόνο. Πόσες kWh έκαψες τον πρώτο και πόσες τον δεύτερο.

14 ώρες πριν, k_w_t είπε

Μαλλον δεν εχεις κανει σωστους υπολογισμους.

Πχ 3000kw/4μηνο σε τιμη ΔΕΗ  τιμολογιο Γ1 συμφωνα με αυτο βγαινει γυρω στα 405€ + ΦΠΑ

Στην Elpedison με 24ωρο νυχτερινο συμφωνα με αυτο η αντιστοιχη χρεωση ειναι 192€ + ΦΠΑ

3000kWh το τετράμηνο????? Αν κάποιος καίει 3000kWh το τετράμηνο στο σπίτι του, το τι τιμολόγιο πληρώνει δεν νομίζω ότι τον απασχολεί...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Η σιγουριά σου μου άρεσε...

Δεν είπε κανένας να πάει στον Χ ή να μείνει στη ΔΕΗ. Είπαμε να δει τι τον συμφέρει.

Απο κει και πέρα, η σύγκριση δύο διαφορετικών ετών δεν λέει κάτι σε ποσό μόνο. Πόσες kWh έκαψες τον πρώτο και πόσες τον δεύτερο.

Και εαν θυμαμαι καλα το 2018 ειχαμε 24% ΦΠΑ ενω τωρα 13%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, acomaedo είπε

3000kWh το τετράμηνο????? Αν κάποιος καίει 3000kWh το τετράμηνο στο σπίτι του, το τι τιμολόγιο πληρώνει δεν νομίζω ότι τον απασχολεί...

Και παλι λαθος.

Καταρχην πολλοι σε αυτο το νημα φωναζουν να μην φυγει ο κοσμος απο την ΔΕΗ και παραθετουν ενα σωρο δικαιολογιες για αυτο, οπως "σιγα την διαφορα 5-10-20€ το 4μηνο" / "που το βρισκουν το ρευμα φθηνοτερα και το πουλανε" / διαφορες εμπειριες καταναλωτων που εφυγαν και "την πατησαν" και "που να τρεχουν τωρα" και αλλα ευτραπελα.

Εν συνεχεία, οπως ανεφερα την -μικρη, πλην ομως υπαρκτη- διαφορα με την αλλαγη σε νυχτερινο στο ρευμα μου, ετσι θα ειχα αναφερει και αν υπηρχε καποια αξιολογη διαφορα στις καταναλωσεις μου. Ξερω πανω κατω τι καιω καθε μηνα, οπως ξερω επισης πως αν υπηρξε οποιαδηποτε διαφορα στην καταναλωση αυτη θα ηταν προς τα πανω και οχι προς τα κατω σιγουρα, καθως αν μη τι αλλο τον τελευταιο χρονο οι αναγκες μου σε ρευμα εχουν αυξηθει ελαφρως.

2 ανθρωποι, ενας σκυλος και 20 ψαρια ειμαστε στο σπιτι εδω και αρκετα χρονια. Ενεργοβορος σχετικα υπολογιστης, οικιακες συσκευες 10ετιας+ βαλε, μερικες τηλεορασεις και ενα ενυδρειο που καιει ειδικα τον χειμωνα τον πατο του. Ψυξη aircondition A+++, θερμανση πετρελαιο. Τιποτα απο ολα αυτα δεν εχει αλλαξει την τελευταια 5ετια (εκτος του aircondition και μιας 65αρας). Τουλαχιστον τιποτα που να δικαιολογει την μεγαλη διαφορα στους λογαριασμους του ρευματος μου οι οποιοι πηγαν απο το καθαρο χιλιαρικο, σε 665€ σε 10 μηνες χρησης.

Παντα οι καταναλωσεις μου ηταν ιδιες, 500-700kW/h το μηνα, αναλογα την εποχη.

Επισης 3000kW/h το 4μηνο για μια 4μελη οικογενεια, με θερμανση ή/και ψυξη ρευματοδοτουμενη, ειναι αρκετα λογικο. Ειδικα αν εχουν και μικρα παιδια που θες πλυντηριο καθε μερα, ευκολακι.

Αν εγω καιω 2000, σχεδον μονοι μας που τις μισες μερες τις βδομαδας σχεδον τρωμε εξω, φαντασου μια πολυμελης οικογενεια με μαγειρεματα και πλυσιματα.

Δεν ξερω γιατι καλα και ντε υποστηριζετε την ΔΕΗ, οσο πιο πολλα καις, τοσο περισσοτερο σε συμφερει να χαιρετησεις και να πας αλλου. Το που αλλου, θελει ερευνα αγορας. Το θεμα ειναι πως και τιποτα να μην καις, παλι η ΔΕΗ πιο ακριβη ειναι. Πως να το κανουμε τωρα ρε παιδια, ειναι καθαρα θεμα τιμοκαταλογου.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε

Και παλι λαθος.

Καταρχην πολλοι σε αυτο το νημα φωναζουν να μην φυγει ο κοσμος απο την ΔΕΗ και παραθετουν ενα σωρο δικαιολογιες για αυτο, οπως "σιγα την διαφορα 5-10-20€ το 4μηνο" / "που το βρισκουν το ρευμα φθηνοτερα και το πουλανε" / διαφορες εμπειριες καταναλωτων που εφυγαν και "την πατησαν" και "που να τρεχουν τωρα" και αλλα ευτραπελα.

Εν συνεχεία, οπως ανεφερα την -μικρη, πλην ομως υπαρκτη- διαφορα με την αλλαγη σε νυχτερινο στο ρευμα μου, ετσι θα ειχα αναφερει και αν υπηρχε καποια αξιολογη διαφορα στις καταναλωσεις μου. Ξερω πανω κατω τι καιω καθε μηνα, οπως ξερω επισης πως αν υπηρξε οποιαδηποτε διαφορα στην καταναλωση αυτη θα ηταν προς τα πανω και οχι προς τα κατω σιγουρα, καθως αν μη τι αλλο τον τελευταιο χρονο οι αναγκες μου σε ρευμα εχουν αυξηθει ελαφρως.

2 ανθρωποι, ενας σκυλος και 20 ψαρια ειμαστε στο σπιτι εδω και αρκετα χρονια. Ενεργοβορος σχετικα υπολογιστης, οικιακες συσκευες 10ετιας+ βαλε, μερικες τηλεορασεις και ενα ενυδρειο που καιει ειδικα τον χειμωνα τον πατο του. Ψυξη aircondition A+++, θερμανση πετρελαιο. Τιποτα απο ολα αυτα δεν εχει αλλαξει την τελευταια 5ετια (εκτος του aircondition και μιας 65αρας). Τουλαχιστον τιποτα που να δικαιολογει την μεγαλη διαφορα στους λογαριασμους του ρευματος μου οι οποιοι πηγαν απο το καθαρο χιλιαρικο, σε 665€ σε 10 μηνες χρησης.

Παντα οι καταναλωσεις μου ηταν ιδιες, 500-700kW/h το μηνα, αναλογα την εποχη.

Επισης 3000kW/h το 4μηνο για μια 4μελη οικογενεια, με θερμανση ή/και ψυξη ρευματοδοτουμενη, ειναι αρκετα λογικο. Ειδικα αν εχουν και μικρα παιδια που θες πλυντηριο καθε μερα, ευκολακι.

Αν εγω καιω 2000, σχεδον μονοι μας που τις μισες μερες τις βδομαδας σχεδον τρωμε εξω, φαντασου μια πολυμελης οικογενεια με μαγειρεματα και πλυσιματα.

Δεν ξερω γιατι καλα και ντε υποστηριζετε την ΔΕΗ, οσο πιο πολλα καις, τοσο περισσοτερο σε συμφερει να χαιρετησεις και να πας αλλου. Το που αλλου, θελει ερευνα αγορας. Το θεμα ειναι πως και τιποτα να μην καις, παλι η ΔΕΗ πιο ακριβη ειναι. Πως να το κανουμε τωρα ρε παιδια, ειναι καθαρα θεμα τιμοκαταλογου.

Δεν είπα πουθενά να μη φύγει κάποιος από τη ΔΕΗ. Είπα να δει τι τον συμφέρει.

Επίσης η ετήσια συγκριση για σένα μπορεί να έχει νόημα μόνο σαν ποσό, αλλά γενικά καλό είναι να αναφέρεις πόσες kWh είχες την μια χρονιά, πόσες την άλλη. Αλλιώς προκύπτει ότι στη ΔΕΗ πλήρωνες την κιλοβατώρα περίπου 1,5 φορά παραπάνω. Καθώς και οι δύο έχουν παραπλήσια τιμή νυχτερινού 0.073 και 0.078 αντίστοιχα, η διαφορά μόνο με το ημερήσιο (0.11) δεν δικαιολογεί την διαφορά στο συνολικό κόστος.

Για μια μέση οικογένεια, 3000kWh το τετράμηνο ΚΑΘΕ τετράμηνο ΔΕΝ είναι λογικό, ακόμα και με θέρμανση/ψύξη μόνο με κλιματιστικά (χωρίς inverter), και σε αυτή την περίπτωση (αν δεν έχουν πρόσβαση σε αέριο) η μόνωση του σπιτιού θα τους έκανε απόσβεση σε χρόνο dt σε σχέση με τις 12 ΜWh ετησίως.

Δεν χρειάζεται να φανταστώ κάτι, σου είπα η μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα ελληνικά νοικοκυριά είναι 3750 kwh. Προφανώς μπορεί να καταναλώνεις παραπάνω, αλλά δεν αποτελείς τον μέσο καταναλωτή.

Με το τελευταίο συμφωνώ, για μεγάλες καταναλώσεις προφανώς οι άλλοι πάροχοι συμφέρουν (για αυτό είπα να δει ο καθένας τι τον συμφέρει). Για μικρές - συνηθισμένες ίσως ναι - ίσως όχι, εκτός και αν πάει σε double play με αέριο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, acomaedo είπε

Μια τετραμελης οικογενεια με ηλεκτρικα σωματα ή aircondition για θερμανση(πχ δεν βαζει πετρελαιο η πολυκατοικια)  τα πιανει ευκολα..

Τοτε ειναι που τον νοιαζει πιο πολυ τι τιμολογιο πληρωνει..

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Μια τετραμελης οικογενεια με ηλεκτρικα σωματα ή aircondition για θερμανση(πχ δεν βαζει πετρελαιο η πολυκατοικια)  τα πιανει ευκολα..

Τοτε ειναι που τον νοιαζει πιο πολυ τι τιμολογιο πληρωνει..

Τότε είναι που πρέπει να βρει πως θα μειώσει τις θερμικές του απώλειες. Αλλιώς καίει κυριολεκτικά τα λεφτά του για να ζεσταθεί...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, acomaedo είπε

Τότε είναι που πρέπει να βρει πως θα μειώσει τις θερμικές του απώλειες. Αλλιώς καίει κυριολεκτικά τα λεφτά του για να ζεσταθεί...

To να ειναι ενοικιαστης και να μην μπορει να κανει καποια παρεμβαση στο διαμερισμα σου εχει περασει απο το μυαλο ?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, k_w_t είπε

To να ειναι ενοικιαστης και να μην μπορει να κανει καποια παρεμβαση στο διαμερισμα σου εχει περασει απο το μυαλο ?

Όχι. Αν δεν έχει σκεφτεί να βρει άλλο σπίτι έστω και ποιο ακριβό (θα τα βγάλει από τους λογαριασμούς ρεύματος) τότε τα θέλει και τα παθαίνει!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Όχι. Αν δεν έχει σκεφτεί να βρει άλλο σπίτι έστω και ποιο ακριβό (θα τα βγάλει από τους λογαριασμούς ρεύματος) τότε τα θέλει και τα παθαίνει!

Δηλαδη καποιος πρεπει να μετακομισει σε ποιο ακριβο σπιτι (ασε που εχουν παει στα υψη τα ενοικια) εαν τον βολευει το σπιτι που μενει.(σχολεια ,δουλειες κτλ)

Και ολα αυτα για ριξει την καταναλωση του ρευματος τοσο οσο να βγαινει η τιμη στην ΔΕΗ η ιδια ...? 

Δημοσ.

Αν κάποιος έχει 4000kWh κατανάλωση το τετράμηνο, πάει να πει ότι το σπίτι  είναι αμόνωτο και το θερμαίνει/ψύχει με ηλεκτρικά σώματα ή κάποια προπολεμική αντλία θερμότητας.

Ανεξαρτήτως σε ποια εταιρεία είναι έχει τη δυνατότητα να κόψει τουλάχιστον κατά 50-60% την κατανάλωση του. Το οποίο απο τα παραδείγματα που έδωσες είναι περί τα 25-50€ τον μήνα + ΦΠΑ, ανάλογα με την εταιρεία.

Δεν είπα να μείνει στη ΔΕΗ, να πάει όπου θέλει, αλλά προς θεού ας μονώσει το σπίτι και ας βρει κάτι ποιο αποδοτικό για θέρμανση!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Αν κάποιος έχει 4000kWh κατανάλωση το τετράμηνο, πάει να πει ότι το σπίτι  είναι αμόνωτο και το θερμαίνει/ψύχει με ηλεκτρικά σώματα ή κάποια προπολεμική αντλία θερμότητας.

Ανεξαρτήτως σε ποια εταιρεία είναι έχει τη δυνατότητα να κόψει τουλάχιστον κατά 50-60% την κατανάλωση του. Το οποίο απο τα παραδείγματα που έδωσες είναι περί τα 25-50€ τον μήνα + ΦΠΑ, ανάλογα με την εταιρεία.

Δεν είπα να μείνει στη ΔΕΗ, να πάει όπου θέλει, αλλά προς θεού ας μονώσει το σπίτι και ας βρει κάτι ποιο αποδοτικό για θέρμανση!

Δεν ειπα για 20 με 25 € πουθενα εγω.

Εδωσα παραδειγμα 3000kw/4μην σε ΔΕΗ 405€ και Elpedison 192€

Με 192€ στην ΔΕΗ εισαι στις 1700Kw/4μηνο  δηλαδη περιπου τα μισα...

Να πας σε ενα καλυτερο σπιτι μπορει να σου κοστιζει εως  και 250€ παραπανω τον μηνα....

Υπολογισε οτι μια τετραμελης οικογενεια θελει σπιτι πανω απο 85τμ  

ΥΓ Περναω τις 3000kw/4μηνο  με 4 aircondition ολα Α+++  σε συνδιασμο με πλυντηριο για 3χρονο παιδι.. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...