DrLo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Μια απορια μιας και βλεπω αρκετους που "υπερασπιζονται" τους εναλλακτκους παροχους.Οι λοιπες χρεωσεις,δεν ειναι κοινες για ολους?Εγω πχ που πληρωνω 35€ για Δημο,24€ για ΑΔΜΗΕ κτλ,αμα παω πχ στην Ελπεντισον,θα πληρωνω λιγοτερα? Όχι θα πληρώνεις τα ίδια. Είναι κάτι που είναι γνωστό από τη 1η στιγμή που απελευθερώθηκε η αγορά ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Δεν υπάρχει (δυστυχώς) αγορά φόρων και τελών. Μιλάμε πάντα για διαφοροποιήσεις στη τιμή του ρεύματος ή αν θες στις "ανταγωνιστικές χρεώσεις", οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες παντού (εξ'ου και το ρυθμιζόμενες). Τι έχει να κάνει αυτό με το "υπερασπίζονται" τους εναλλακτικούς. Κανείς δεν "υπερασπίζεται" κανέναν, ούτε τους εναλλακτικούς ούτε τη ΔΕΗ, παρά τον εαυτό του και πολύ καλά κάνει. Θα μπορούσε το πόστ σου να λέει "μιας και βλέπω μερικούς να τρώνε καρπούζι, οι λοιπές χρεωσει κπ κλπ" ... Αντίθετα θεωρώ ότι ισχύει ο εντελώως αντίθετος παραλογισμός, πολύς κόσμος υπερασπίζεται τη ΔΕΗ απλά γιατί έχει αυτό το "Δ" στο όνομά της και δε κοιτάει αν η ΔΕΗ τον χεώνει υπερβολικά ή αν τον φορτώνει έμεσα με άλλα κόστη μέσω του κράτους. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από DrLo 1
liakjim Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, LouCi4er είπε Μια απορια μιας και βλεπω αρκετους που "υπερασπιζονται" τους εναλλακτκους παροχους.Οι λοιπες χρεωσεις,δεν ειναι κοινες για ολους?Εγω πχ που πληρωνω 35€ για Δημο,24€ για ΑΔΜΗΕ κτλ,αμα παω πχ στην Ελπεντισον,θα πληρωνω λιγοτερα? Τα ίδια σε αυτά . Η αξία του ρεύματος αλλάζει μόνο .
LouCi4er Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, DrLo είπε Όχι θα πληρώνεις τα ίδια. Είναι κάτι που είναι γνωστό από τη 1η στιγμή που απελευθερώθηκε η αγορά ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Δεν υπάρχει (δυστυχώς) αγορά φόρων και τελών. Μιλάμε πάντα για διαφοροποιήσεις στη τιμή του ρεύματος ή αν θες στις "ανταγωνιστικές χρεώσεις", οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι ίδιες παντού (εξ'ου και το ρυθμιζόμενες). Τι έχει να κάνει αυτό με το "υπερασπίζονται" τους εναλλακτικούς. Κανείς δεν "υπερασπίζεται" κανέναν, ούτε τους εναλλακτικούς ούτε τη ΔΕΗ, παρά τον εαυτό του και πολύ καλά κάνει. Θα μπορούσε το πόστ σου να λέει "μιας και βλέπω μερικούς να τρώνε καρπούζι, οι λοιπές χρεωσει κπ κλπ" ... Αντίθετα θεωρώ ότι ισχύει ο εντελώως αντίθετος παραλογισμός, πολύς κόσμος υπερασπίζεται τη ΔΕΗ απλά γιατί έχει αυτό το "Δ" στο όνομά της και δε κοιτάει αν η ΔΕΗ τον χεώνει υπερβολικά ή αν τον φορτώνει έμεσα με άλλα κόστη μέσω του κράτους. Ποσο χρεωνει ας πουμε η ΔΕΗ την κιλοβατωρα και ποσο ενας αλλος παροχος?Δεν θελω νυχτερινα και τετοια,χοντρικα.
liakjim Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Ποσο χρεωνει ας πουμε η ΔΕΗ την κιλοβατωρα και ποσο ενας αλλος παροχος?Δεν θελω νυχτερινα και τετοια,χοντρικα. Στο elpedison electricityhome night fixed, υπολογίζω χοντρικά ότι κερδίζω 0,025€/kwh έναντι της ΔΕΗ. Τελική τιμή, με όλα μέσα.
papoys1 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 13 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Οτι ναναι εχουμε διαβασει και σε αυτο το θεμα. Καταρχην σχεδον ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εταιρια εναλλακτικου παροχου αυτη τη στιγμη, ειναι οικονομικοτερη απο την ΔΕΗ. Αναλογα τις αναγκες και την καταναλωση του καθενος, καποιες εταιριες συμφερουν περισσοτερο απο καποιες αλλες, ομως αυτο αλλαζει απο σπιτι σε σπιτι. Αλλοι θελουν πιο οικονομικη νυχτερινη κιλοβατωρα, αλλοι οχι γιατι δεν τους νοιαζει, συνεπως ψαχνουν καλυτερη τιμη ημερησιας. Αλλοι θελουν σταθερη τιμη ανεξαρτητως καταναλωσης, γιατι συμφερει για υψηλες καταναλωσεις, αλλοι κυμαινομενη, οποτε κοιτας ποσα καις τον μηνα και προχωρας αναλογα. ΣΙγουρα παντως με κλειστα ματια να επιλεξεις μια εταιρια στην τυχη, θα εχεις φθηνοτερο ρευμα απο την ΔΕΗ. Προσωπικα ειμαι στην Volton, μεσω της Nova Energy και δεν θα μπορουσα να ειμαι πιο ικανοποιημενος. Δεν ξερω γιατι πεταγα τα λεφτα μου στη ΔΕΗ τοσο καιρο. Ειμαι τουλαχιστον 30% κατω στους λογαριασμους μου εδω και 1 χρονο σχεδον που το εχω. Οπως και ο φιλος απο πανω με την Elpedison, επειδη και εγω σχεδον παντα ξεπερναω τις 2000kW/h το 4μηνο, εχω σωθει πραγματικα. Θυμαμαι, μου ειχαν ερθει 3 50αρια εναντι και ελεγα θα κλαψω στον εκαθαριστικο οταν σκασει, μεχρι που εσκασε, ελεγε 120 και νομιζα οτι καπου ειχαν κανει λαθος. Δεν ηταν λαθος, απλα αρχισα τοτε να κλαιω τα 100ρικα που εδινα τοσα χρονια καθε μηνα στη ΔΕΗ. Μην τα κλεινετε ετσι τα τηλεφωνα που σας "ζαλιζουν" γιατι εκει συνηθως παιζουν και οι καλυτερες προωθητικες ενεργειες και προσφορες. Μην εχετε λογικη 80χρονου που δεν ξερει τιποτα και δεν τον ενδιαφερει να μαθει και τιποτα, γιατι εκει που ειναι, "ειναι καλα". Μπορειτε να ειστε και καλυτερα. Επιλεξτε μια απο τις μεγαλες εταιριες ρευματος και εξοικονομηστε χρηματα. Elpedison, NRG, Volton κλπ, μελετηστε τους τιμοκαταλογους τους και θα δειτε πoσα χρηματα πληρωνουμε αδικα με τις αυξημενες τιμες της ΔΕΗ. Για να ξερετε, η ΔΕΗ αυτη τη στιγμη και για λιγο καιρο ακομα (ποσο δεν ξερουμε προς το παρον) δεν μπορει να κανει καμμια αλλαγη στον τιμοκαταλογο (κοινως να ριξει τις τιμες) μεχρι ενα μεγαλο μεριδιο της αγορας να εχει φυγει απο την ΔΕΗ για εναλλακτικους παροχους. Ειναι κοινοτικη οδηγια, για να μοιραστει η πιτα της αγορας σε διαφορους παροχους και να μειωθει το μεριδιο της ΔΕΗ στην επικρατεια (αν θυμαμαι καλα, ειναι 30 ή 40% της αγορας ο στοχος). Πως θα διαμορφωθουν οι τιμοκαταλογοι, οταν ο συγκεκριμενος στοχος επιτευχθει, δεν ξερουμε ακομα, αλλα το σιγουρο ειναι πως οπου και να πατε φευγοντας τωρα απο την ΔΕΗ θα πληρωνετε λιγοτερα χρηματα. Το ποσο λιγοτερα και αν αυτο θα ειναι 10% ή 20%, ειναι κατι που πρεπει ο καθενας προσωπικα να το μελετησει, κοιτωντας τους τιμοκαταλογους των εταιριων. https://www.businessenergy.gr/articlenews/26349/ηλεκτροπαραγωγή-οι-παραγωγοί-και-τα-μερίδια-αγοράς Τώρα γιατί κάποιοι που παράγουν 0 , 1 και 2% από τη συνολική ενέργεια πουλάνε χαμηλότερα το ρεύμα που αγοράζουν από τη ΔΕΗ θα το καταλάβουμε όταν το σύστημα καταφέρει και την ξεπουλήσει και θα γίνει ότι έγινε με τα κινητά και τις απανωτές αυξήσεις. Αν καταλάβουμε και αντισταθούμε (που δεν το βλέπω γιατί μας έχουν βάλει παρωπίδες και μας αρέσουν) θα δούμε πολλές energa γιατί όλοι αυτοί ζουν με δανεικά από τις τράπεζες και τις δικές μας επιδοτήσεις που παίρνουν μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουμε για την πράσινη ενέργεια. 3 1
N3M3SiS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Σε τι να αντισταθούμε ακριβώς αυτή τη στιγμή; Στο ότι μας πουλάνε φθηνότερο ρεύμα από τη ΔΕΗ; Δυνατό..
turbat0s Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Τώρα γιατί κάποιοι που παράγουν 0 , 1 και 2% από τη συνολική ενέργεια πουλάνε χαμηλότερα το ρεύμα που αγοράζουν από τη ΔΕΗ Αυτό ακριβώς. Όλοι βλέπουν τη μικρή εικόνα (τις πενταροδεκάρες που κερδίζουν στην τσέπη) και όχι τη μεγάλη εικόνα (προσπάθεια απαξίωσης, οικονομικού στραγγαλισμού και οριστικού ξεπουλήματος της ΔΕΗ) σε ξένο ιδιώτη (γερμανό προφανώς ) ο οποίος θα φροντίσει μαγικά να εξαφανίσει τους 1852 εναλλακτικούς που ξεφύτρωσαν ξαφνικά και να κάνει πάρτυ εις υγείαν των κορόιδων). Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από turbat0s 5
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Σε τι να αντισταθούμε ακριβώς αυτή τη στιγμή; Στο ότι μας πουλάνε φθηνότερο ρεύμα από τη ΔΕΗ; Δυνατό.. Όπως οι εναλλακτικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών και μετέπειτα ο ΟΤΕ με την "εξυγίανση" του; Να μου λείπει. Και μόνο το επιθετικό "μάρκετινγκ" (ο γιαραμπι να το κάνει μάρκετινγκ) που χρησιμοποιούν (και στελεχώνουν με 50000000 υπαλλήλους να πρήζουν για 500€, αλλά όταν πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πέραν της πώλησης είναι πιο αργοί από νεκρή αμοιβάδα) δείχνει την ποιότητά τους σαν επιχείρηση. Ναι ξέρω η παρεχόμενη υπηρεσία είναι του δεδδηε, όπως και η παρεχόμενη υπηρεσία της wind στη σταθερή του ΟΤΕ επί της ουσίας. Όταν η πελατειακή σχέση όλων αυτών των νταβαδων με το κράτος σταματήσει ευχαρίστως να ιδιωτικοποιηθω, μέχρι τότε ανάμεσα στην πιθανότητα της διατάραξης της ψυχικής μου ηρεμίας και των 10€ ανά τετράμηνο που βγαίνει η διαφορά θα επιλέγω κάθε φορά τα +10€. 4
papoys1 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Όπως οι εναλλακτικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών και μετέπειτα ο ΟΤΕ με την "εξυγίανση" του; Να μου λείπει. Και μόνο το επιθετικό "μάρκετινγκ" (ο γιαραμπι να το κάνει μάρκετινγκ) που χρησιμοποιούν (και στελεχώνουν με 50000000 υπαλλήλους να πρήζουν για 500€, αλλά όταν πρόκειται για οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πέραν της πώλησης είναι πιο αργοί από νεκρή αμοιβάδα) δείχνει την ποιότητά τους σαν επιχείρηση. Ναι ξέρω η παρεχόμενη υπηρεσία είναι του δεδδηε, όπως και η παρεχόμενη υπηρεσία της wind στη σταθερή του ΟΤΕ επί της ουσίας. Όταν η πελατειακή σχέση όλων αυτών των νταβαδων με το κράτος σταματήσει ευχαρίστως να ιδιωτικοποιηθω, μέχρι τότε ανάμεσα στην πιθανότητα της διατάραξης της ψυχικής μου ηρεμίας και των 10€ ανά τετράμηνο που βγαίνει η διαφορά θα επιλέγω κάθε φορά τα +10€. Όπως το λες.Τους παρόχους δεν τους ενδιαφέρουν οι καταναλωτές των 2,3 και 4 χιλιάδων κιλοβάτ το τετράμηνο.Από αυτούς μάλλον χασούρα θα έχουν και είναι πολύ λίγοι. Αυτοί στοχεύουν στο μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών των 800 - 1000 άντε 1500 κιλοβάτ το τετράμηνο.Από εκεί θα τα πάρουν γιατί αν τα βάλεις κάτω δύσκολο να έχεις κέρδος φεύγοντας από τη ΔΕΗ πιθανώς να πληρώσεις και παραπάνω.Και ξέρεις πες πες πες στο τηλέφωνο κάθε μέρα κάποιους θα πείσουν νομίζοντας ότι θα κερδίσουν πολλά πηγαίνοντας σε αυτούς.Εγώ με τα 800 κιλοβάτ το τετράμηνο αν δώσω και 2-3 ευρώ παραπάνω ή παρακάτω το τετράμηνο σκασίλα μου. Το κακό είναι το σύστημα πάντα (από εποχής energa) προστάτευε αυτούς και αφήνει ξεβράκωτη τη ΔΕΗ και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί. 1
kostisger Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Τώρα γιατί κάποιοι που παράγουν 0 , 1 και 2% από τη συνολική ενέργεια πουλάνε χαμηλότερα το ρεύμα που αγοράζουν από τη ΔΕΗ θα το καταλάβουμε όταν το σύστημα καταφέρει και την ξεπουλήσει και θα γίνει ότι έγινε με τα κινητά και τις απανωτές αυξήσεις. Σε λιγα χρονια θα ανοιγονται θεματα για τα καρτελ στο ρευμα οπως στις τηλεπικοινωνίες. 2
N3M3SiS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, turbat0s είπε Αυτό ακριβώς. Όλοι βλέπουν τη μικρή εικόνα (τις πενταροδεκάρες που κερδίζουν στην τσέπη) και όχι τη μεγάλη εικόνα (προσπάθεια απαξίωσης, οικονομικού στραγγαλισμού και οριστικού ξεπουλήματος της ΔΕΗ) σε ξένο ιδιώτη (γερμανό προφανώς ) ο οποίος θα φροντίσει μαγικά να εξαφανίσει τους 1852 εναλλακτικούς που ξεφύτρωσαν ξαφνικά και να κάνει πάρτυ εις υγείαν των κορόιδων). Το ξερετε οτι η ΔΕΗ ειναι ιδιωτικοποιημενη εδω και χρονια, ετσι; Το ξερετε επισης φανταζομαι οτι η ΔΕΗ ειναι απλα παροχος και το ρευμα το δινει η ΔΕΔΔΗΕ, ετσι; Το ξερετε τελικως ομοιως οπως φανταζομαι οτι δεν μιλαμε για πενταροδεκαρες, ουτε για 10€ το τετραμηνο, αλλα για σημαντικες τιμολογιακες διαφορες, ετσι; Γενικα, σαν να μην ξερετε και πολλα παιδια.. Εκτος βεβαια ναι, αν καις 800 κιλοβατωρες το 4μηνο, ναι εκει προφανως οι διαφορες θα ειναι αμελητεες. Ηθελα να ξερα βεβαια ποιος οικογενειαρχης καιει 200kW/h το μηνα.. Κανα φοιτητικο σπιτι και αν.. Τεσπα, οποιος θελει κανει την ερευνα αγορας του και κρινει τι τον συμφερει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ολοι οι εναλλακτικοι παροχοι ειναι φθηνοτεροι απο την ΔΕΗ που ουδεμια σχεση εχει πλεον με το ελληνικο δημοσιο, οποτε δνε ξερω γιατι κοπτεστε μερικοι. Τουλαχιστον οι δικοι μου λογαριασμοι, ειναι εδω και ενα χρονο 20% κατω, το λιγοτερο. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από N3M3SiS
acomaedo Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 25 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε Το ξερετε οτι η ΔΕΗ ειναι ιδιωτικοποιημενη εδω και χρονια, ετσι; Το ξερετε επισης φανταζομαι οτι η ΔΕΗ ειναι απλα παροχος και το ρευμα το δινει η ΔΕΔΔΗΕ, ετσι; Το ξερετε τελικως ομοιως οπως φανταζομαι οτι δεν μιλαμε για πενταροδεκαρες, ουτε για 10€ το τετραμηνο, αλλα για σημαντικες τιμολογιακες διαφορες, ετσι; Γενικα, σαν να μην ξερετε και πολλα παιδια.. Εκτος βεβαια ναι, αν καις 800 κιλοβατωρες το 4μηνο, ναι εκει προφανως οι διαφορες θα ειναι αμελητεες. Ηθελα να ξερα βεβαια ποιος οικογενειαρχης καιει 200kW/h το μηνα.. Κανα φοιτητικο σπιτι και αν.. Τεσπα, οποιος θελει κανει την ερευνα αγορας του και κρινει τι τον συμφερει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ολοι οι εναλλακτικοι παροχοι ειναι φθηνοτεροι απο την ΔΕΗ που ουδεμια σχεση εχει πλεον με το ελληνικο δημοσιο, οποτε δνε ξερω γιατι κοπτεστε μερικοι. Τουλαχιστον οι δικοι μου λογαριασμοι, ειναι εδω και ενα χρονο 20% κατω, το λιγοτερο. Το ρεύμα το δίνει ο πάροχος, ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ο διαχειριστής του δικτύου, δηλαδή αυτός που στο φέρνει στο σπίτι. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική της ΔΕΗ. Η μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά είναι 3750kWh το έτος σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας για το 2010-11 (3000 για μη αστικές περιοχές - 4000 για αστικές). Αν σκεφτείς ότι πλεον το φυσικό αέριο έχει μπει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα η μέση κατανάλωση θα πέσει. Το αν συμφέρει ή όχι να αλλάξει κάποιος πάροχο προφανώς εξαρτάτε από την κατανάλωση του και το τι βρίσκει στην αγορά. Για μεγάλο αριθμό νοικοκυριών με καταναλώσεις κάτω των 3000 kWh το όποιο κέρδος είναι μικρό (εώς και μηδαμινό αν υπολογιστούν και έξτρα χρεώσεις σύνδεσης ή πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου).
N3M3SiS Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Eγω παλι δεν πληρωσα καμμια εξτρα χρεωση συνδεσης και το πιστοποιητικο του ηλεκτρολογου μου κοστισε 60€. Τα οποια πρεπει να τα εκανα αποσβεση σε ενα τετραμηνο, ευκολα. Τεσπα, οπως ειπα, ο καθενας κοιταει τι τον συμφερει. Τωρα το αν ο διαφορετικος παροχος θα τον συμφερει λιγο ή πολυ περισσοτερο απο την ΔΕΗ, εξαρταται προφανως απο το προγραμμα του και την καταναλωση του. Το μονο δεδομενο ειναι οτι θα τον συμφερει. Προς το παρον τουλαχιστον.Τωρα θα ειναι 5€; 100€; Αυτο ειναι κατι που εξαρταται. Αλλα δεν βλεπω τι ακριβως εμποδιζει τον όποιο πελατη, αν καποτε η ΔΕΗ ριξει τις τιμες της, να επιστρεψει σε αυτην. Οπως βεβαια δεν βρισκω και τον λογο να παραμενει καποιος στην ΔΕΗ ετσι οπως ειναι τωρα οι τιμες. Υπαρχει καποιος που αλλαξε παροχο και πληρωνει περισσοτερα εν τελει; Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από N3M3SiS
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Το ξερετε οτι η ΔΕΗ ειναι ιδιωτικοποιημενη εδω και χρονια, ετσι; Το ξερετε επισης φανταζομαι οτι η ΔΕΗ ειναι απλα παροχος και το ρευμα το δινει η ΔΕΔΔΗΕ, ετσι; Το ξερετε τελικως ομοιως οπως φανταζομαι οτι δεν μιλαμε για πενταροδεκαρες, ουτε για 10€ το τετραμηνο, αλλα για σημαντικες τιμολογιακες διαφορες, ετσι; Γενικα, σαν να μην ξερετε και πολλα παιδια.. Εκτος βεβαια ναι, αν καις 800 κιλοβατωρες το 4μηνο, ναι εκει προφανως οι διαφορες θα ειναι αμελητεες. Ηθελα να ξερα βεβαια ποιος οικογενειαρχης καιει 200kW/h το μηνα.. Κανα φοιτητικο σπιτι και αν.. Τεσπα, οποιος θελει κανει την ερευνα αγορας του και κρινει τι τον συμφερει. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ολοι οι εναλλακτικοι παροχοι ειναι φθηνοτεροι απο την ΔΕΗ που ουδεμια σχεση εχει πλεον με το ελληνικο δημοσιο, οποτε δνε ξερω γιατι κοπτεστε μερικοι. Τουλαχιστον οι δικοι μου λογαριασμοι, ειναι εδω και ενα χρονο 20% κατω, το λιγοτερο. Προ 5 μηνών που είχα κάνει τα μαθηματικά για σπίτι με 1800 kwh η διαφορά ήταν στο τετράμηνο περίπου 3-5€ σε Ήρων και ελπεντισον. Στα λόγια βέβαια η διαφορά ήταν 15€ τον μήνα σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους αλλά μόνο στο κεφάλι τους έβγαινε. Αν θυμάμαι καλά στις 4000 ή στις 5000 είχε κάνα 20αρι διαφορά. Οι γονείς μου που είχα πάει στην ελπεντισον είχαν τρεχαματα μια με το συμβόλαιο που ενώ είχα υπογράψει άλλο τελικά καταχωρήθηκε άλλο, μετά με την πάγια εντολή που η τράπεζα έλεγε ότι φταίει ο πάροχος ο πάροχος η τράπεζα που δεν μπήκε οπότε προκαταβολή κανονικά. Με τις χρεώσεις που για κάποιο λόγο το έναντι ήταν 3πλασιο από της ΔΕΗ σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους. Μπουρδέλο κοινώς, κλασικό καρτέλ όμοιο με των τηλεπικοινωνιών. Ίσως παραπάνω να μην πλήρωσαν εν συνόλω, ωστόσο για τα 2-4-10-20€ το τετράμηνο δεν αξίζει να ρισκάρω την ηρεμία μου σε καμία περίπτωση. Τέλος, η ΔΕΗ είναι πάνω από 60% δημόσια ακόμα, ενώ οι ψήφοι του ΔΣ κατέχονται 100% από το δημόσιο. Η αριθμητική σου δεν είναι πολύ καλή μάλλον γι αυτό νομίζεις ότι έκανες απόσβεση 60€ σε 4 μήνες 😁.
k_w_t Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Προ 5 μηνών που είχα κάνει τα μαθηματικά για σπίτι με 1800 kwh η διαφορά ήταν στο τετράμηνο περίπου 3-5€ σε Ήρων και ελπεντισον. Στα λόγια βέβαια η διαφορά ήταν 15€ τον μήνα σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους αλλά μόνο στο κεφάλι τους έβγαινε. Αν θυμάμαι καλά στις 4000 ή στις 5000 είχε κάνα 20αρι διαφορά. Οι γονείς μου που είχα πάει στην ελπεντισον είχαν τρεχαματα μια με το συμβόλαιο που ενώ είχα υπογράψει άλλο τελικά καταχωρήθηκε άλλο, μετά με την πάγια εντολή που η τράπεζα έλεγε ότι φταίει ο πάροχος ο πάροχος η τράπεζα που δεν μπήκε οπότε προκαταβολή κανονικά. Με τις χρεώσεις που για κάποιο λόγο το έναντι ήταν 3πλασιο από της ΔΕΗ σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους. Μπουρδέλο κοινώς, κλασικό καρτέλ όμοιο με των τηλεπικοινωνιών. Ίσως παραπάνω να μην πλήρωσαν εν συνόλω, ωστόσο για τα 2-4-10-20€ το τετράμηνο δεν αξίζει να ρισκάρω την ηρεμία μου σε καμία περίπτωση. Τέλος, η ΔΕΗ είναι πάνω από 60% δημόσια ακόμα, ενώ οι ψήφοι του ΔΣ κατέχονται 100% από το δημόσιο. Η αριθμητική σου δεν είναι πολύ καλή μάλλον γι αυτό νομίζεις ότι έκανες απόσβεση 60€ σε 4 μήνες 😁. Μαλλον δεν εχεις κανει σωστους υπολογισμους. Πχ 3000kw/4μηνο σε τιμη ΔΕΗ τιμολογιο Γ1 συμφωνα με αυτο βγαινει γυρω στα 405€ + ΦΠΑ Στην Elpedison με 24ωρο νυχτερινο συμφωνα με αυτο η αντιστοιχη χρεωση ειναι 192€ + ΦΠΑ Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2020 από k_w_t
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα