papoys1 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Και εκεί που είχα ηρεμήσει 2-3 μήνες λόγω καραντίνας από τα τηλέφωνα ξανάρχισαν καθημερινά να μου τα πρήζουν πάλι. Ρε τζάμπα να μου λένε από τη ΔΕΗ δεν φεύγω. Το τζάμπα για αυτούς θα κοστολογείται κάτι παραπάνω από τη ΔΕΗ.
dimrozos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, DrLo είπε Δε ξέρω για όλα τα άλλα, αλλά για τα κόκκινα έχεις 100% λάθος είναι πάγια νομοθεσία να ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ νέα υπογραφή ηλεκτρολόγου αν αλλάξεις κάτι στο λογαριασμό όχι μόνο να φύγεις από έναν πάροχο και να πας σε άλλο, ακόμα και όνομα να αλλάξεις στο ίδιο πάροχο ανα 14 χρόνια Αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον κάθε πάροχο - και δε θα μπορούσε να ξέρει πότε έχεις το τελευταίο πιστοποιητικό και για μένα δε θα έπρεπε να τον αφορά καν - είναι 100% θέμα ΔΕΔΔΗΕ. Το γνωριζω για το ΔΕΔΔΗΕ. Ειναι ενα έξοδο όμως που εαν δεν αλλάξεις όνομα ή παροχο παραμενει σε αναβολή. Τωρα περιγράφω την εμπειρία μου όσον αφορά τα άλλα. Εάν έχει δική σου εμπειρία + η - μπορείς να την περιγράψεις στους φίλους που άνοιξαν τη συζήτηση. Εμπειρίες ζητούν.
DrLo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 14 ώρες πριν, dimrozos είπε Το γνωριζω για το ΔΕΔΔΗΕ. Ειναι ενα έξοδο όμως που εαν δεν αλλάξεις όνομα ή παροχο παραμενει σε αναβολή. Τωρα περιγράφω την εμπειρία μου όσον αφορά τα άλλα. Εάν έχει δική σου εμπειρία + η - μπορείς να την περιγράψεις στους φίλους που άνοιξαν τη συζήτηση. Εμπειρίες ζητούν. Ναι δε λέω. Απλά βάζοντάς το μέσα σε μια άσχετη εμπειρία τη "φορτώνεις" που σε έναν άσχετο δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν είναι σωστές. Αν το δεις κανονικά αυτό δεν είναι μέρος της "εμπειρίας Elpedison" ... είναι τόσο μέρος της "Εμπειρίας Elpedsion" όσο και της "Εμπειρίας ΔΕΗ", "εμπειρίας Protergia" , εμπειρίας Heron κλπ κλπ θα μπρούσε κάποιος να πει πιο ειλεικρινά είναι μέρος της "εμπειρίας αλλαγής παρόχου" το ότι απλά σου "έπεσε στο κεφάλι" μαζί με τα άλλα - για τα οποία μπορεί να έχεις 100% δίκιο - και αδικεί την Elpedison και "χαλάει" λίγο την μαρτυρία σου γιατί φαίνεται σαν να μη ξέρεις ακριβώς τι είναι τι. Το ότι είχες και αυτό το έξοδο ή βάσανο μαζί με τα άλλα δε λέει κάτι. Μπορεί να χώριεζες με τη γκόμενά σου εκείνη τη στιγμή και να ήταν και αυτό ένα ακόμα "πρόβλημα" ... είναι τόσο σχετικό με την "εμπειρία Elpedison" όσο και αυτό. ΥΓ Δεν έχω σχέση με την Elpedison ... κάθε άλλο. 17 ώρες πριν, papoys1 είπε Και εκεί που είχα ηρεμήσει 2-3 μήνες λόγω καραντίνας από τα τηλέφωνα ξανάρχισαν καθημερινά να μου τα πρήζουν πάλι. Ρε τζάμπα να μου λένε από τη ΔΕΗ δεν φεύγω. Το τζάμπα για αυτούς θα κοστολογείται κάτι παραπάνω από τη ΔΕΗ. Κάτσε να πέσει η ΔΕΗ σιγά σιγά κάτω από 50% στο κλάδο της προμήθειας και να δεις γέλια όταν αρχίσουν τηλεφωνήματα και από τη ΔΕΗ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 43 minutes ago, DrLo said: θα μπρούσε κάποιος να πει πιο ειλεικρινά είναι μέρος της "εμπειρίας αλλαγής παρόχου" Αν ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν. Είναι μέρος και της εμπειρίας αλλαγής ονόματος ακόμα κι αν μείνεις στον ίδιο πάροχο...
papoys1 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, DrLo είπε Ναι δε λέω. Απλά βάζοντάς το μέσα σε μια άσχετη εμπειρία τη "φορτώνεις" που σε έναν άσχετο δημιουργούνται εντυπώσεις που δεν είναι σωστές. Αν το δεις κανονικά αυτό δεν είναι μέρος της "εμπειρίας Elpedison" ... είναι τόσο μέρος της "Εμπειρίας Elpedsion" όσο και της "Εμπειρίας ΔΕΗ", "εμπειρίας Protergia" , εμπειρίας Heron κλπ κλπ θα μπρούσε κάποιος να πει πιο ειλεικρινά είναι μέρος της "εμπειρίας αλλαγής παρόχου" το ότι απλά σου "έπεσε στο κεφάλι" μαζί με τα άλλα - για τα οποία μπορεί να έχεις 100% δίκιο - και αδικεί την Elpedison και "χαλάει" λίγο την μαρτυρία σου γιατί φαίνεται σαν να μη ξέρεις ακριβώς τι είναι τι. Το ότι είχες και αυτό το έξοδο ή βάσανο μαζί με τα άλλα δε λέει κάτι. Μπορεί να χώριεζες με τη γκόμενά σου εκείνη τη στιγμή και να ήταν και αυτό ένα ακόμα "πρόβλημα" ... είναι τόσο σχετικό με την "εμπειρία Elpedison" όσο και αυτό. ΥΓ Δεν έχω σχέση με την Elpedison ... κάθε άλλο. Κάτσε να πέσει η ΔΕΗ σιγά σιγά κάτω από 50% στο κλάδο της προμήθειας και να δεις γέλια όταν αρχίσουν τηλεφωνήματα και από τη ΔΕΗ. Η διαφορά είναι όμως ότι η ΔΕΗ δεν σε πρήζει δεν παίρνει τηλέφωνο να σου δώσει "φτηνό ρεύμα" τάζοντάς σου λαγούς με πετραχείλια και όταν μετακινείσαι βλέπεις ότι όοοοοοοοολα αυτά που έλεγαν στο τηλέφωνο ήταν φύκια και όχι μεταξωτές κορδέλες. Ο κάθε πάροχος προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε βάλει στο άρμα του πατώντας κυρίως στην άγνοια και τον ενθουσιασμό του άλλου νομίζοντας ότι θα του δώσει τζάμπα ρεύμα. Τώρα αν αυτό το βαφτίσουμε Εμπειρία εντάξει τότε για την εμπειρία αξίζει να πληρώσουμε και κάτι παραπάνω από αυτά που νομίζαμε ότι θα πληρώσουμε.
DrLo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Η διαφορά είναι όμως ότι η ΔΕΗ δεν σε πρήζει δεν παίρνει τηλέφωνο να σου δώσει "φτηνό ρεύμα" τάζοντάς σου λαγούς με πετραχείλια και όταν μετακινείσαι βλέπεις ότι όοοοοοοοολα αυτά που έλεγαν στο τηλέφωνο ήταν φύκια και όχι μεταξωτές κορδέλες. Ο κάθε πάροχος προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε βάλει στο άρμα του πατώντας κυρίως στην άγνοια και τον ενθουσιασμό του άλλου νομίζοντας ότι θα του δώσει τζάμπα ρεύμα. Τώρα αν αυτό το βαφτίσουμε Εμπειρία εντάξει τότε για την εμπειρία αξίζει να πληρώσουμε και κάτι παραπάνω από αυτά που νομίζαμε ότι θα πληρώσουμε. Δεν είναι γιατί τρώει τα λεφτά των κοροϊδων. Κάτσε να φτάσει 1 βήμα πριν το κλείσιμο ή την εξαφάσνιση απότ την αγορά της προμήθειας και θα τα ξαναπούμε τι είναι.
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Thresh είπε Αν ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν. Είναι μέρος και της εμπειρίας αλλαγής ονόματος ακόμα κι αν μείνεις στον ίδιο πάροχο... Δεν χρειάζεται καν να κάνεις αλλαγή ονόματος, ακόμα και αν για κάποιο λόγο γίνει διακοπή και ζητήσεις επανασύνδεση, πάλι το ζητάνε. Η ουσία πάντως είναι πως οι εναλλακτικοί πάροχοι όχι μόνο δεν σου λένε πως αν πας σε αυτούς θα πρέπει μέσα σε 6 μήνες να προσκομίσεις νέα ΥΔΕ στον ΔΕΔΔΗΕ (εννοείται εφόσον η παλιά έχει λήξει), αλλά επιμένουν κιόλας πως σε όσες περιπτώσεις ο ΔΕΔΔΗΕ την έχει ζητήσει ήταν εντελώς τυχαίο, πως ο ΔΕΔΔΗΕ τις ζητάει δειγματοληπτικά.
papoys1 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, DrLo είπε Δεν είναι γιατί τρώει τα λεφτά των κοροϊδων. Κάτσε να φτάσει 1 βήμα πριν το κλείσιμο ή την εξαφάσνιση απότ την αγορά της προμήθειας και θα τα ξαναπούμε τι είναι. Ελπίζεις ότι οι ιδιώτες θα ξεπεράσουν σύντομα το 35% της παραγωγής;;;;;;; (τώρα όλοι μαζί είναι στο 32) Από την άλλη δεν τους συμφέρει θα μπαίνουν μέσα γιατί τους κοστίζει λιγότερο από τη ΔΕΗ.
DrLo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ελπίζεις ότι οι ιδιώτες θα ξεπεράσουν σύντομα το 35% της παραγωγής;;;;;;; (τώρα όλοι μαζί είναι στο 32) Από την άλλη δεν τους συμφέρει θα μπαίνουν μέσα γιατί τους κοστίζει λιγότερο από τη ΔΕΗ. Της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ; (Από που το βλέπεις to 32; link?) Απο συμβτικές μονάδες ή και ανανεώσιμες ; Από συμβατικές είναι ήδη πάνω από 35%. Από ανανεώσιμες δε ξέρω αλλά τουλάχιστον στα αιολικά είναι πολύ πολύ παραπάνω http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDRETH/Monthly_Energy_Reports/Energy_Report_202004_v1.pdf (ψιλοofftopic ... οπότε ας μη το συνεχίσουμε εδώ) Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από DrLo
k_w_t Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Προσωπικη εμπειρια επειδη εχω Elpedison εδω και 18 μηνες. Συμφερει παρα πολυ εαν εχεις μεγαλες καταναλωσεις. Εγω που δεν πεφτω κατω 2100 kw/4μηνο εχω σωθει σε σχεση με την ΔΕΗ.
papoys1 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, DrLo είπε Της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ; (Από που το βλέπεις to 32; link?) Απο συμβτικές μονάδες ή και ανανεώσιμες ; Από συμβατικές είναι ήδη πάνω από 35%. Από ανανεώσιμες δε ξέρω αλλά τουλάχιστον στα αιολικά είναι πολύ πολύ παραπάνω http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDRETH/Monthly_Energy_Reports/Energy_Report_202004_v1.pdf (ψιλοofftopic ... οπότε ας μη το συνεχίσουμε εδώ) Κάπου εκεί που σου είπα είναι τα ποσοστά παραγωγής.Οι πάροχοι βγάζουν επιλεκτικούς πίνακες από συγκεκριμένες μονάδες παραγωγής και όχι συνολικά.. Απλά τα βάζουν με τη ΔΕΗ γιατί παράγουν ρεύμα λέει με λιγνίτη.Τέλος πάντων. Δεν έχω κάποιο κέρδος από τη ΔΕΗ να την υποστηρίζω αλλά το κάνω γιατί ξέρω ότι εμείς θα την πληρώσουμε αν καταφέρουν οι πάροχοι να τη βγάλουν από τη μέση.Κάθε εξάμηνο ανατιμήσεις θα έχουμε σαν τα καρτοκινητά που από 5 ευρώ μέσα σε 3 χρόνια τα πήγαν 12 και σταματημό δεν έχουν. Μπορεί να έχει τα κουσούρια της (εξάλλου ποιος δεν έχει κουσούρια) αλλά αν μας πάρουν στα χέρια τους οι ιδιώτες (που δυστυχώς θα γίνει κάποια στιγμή) που σε πονεί και που σε σφάζει θα είναι μετά. 3
DrLo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Κάπου εκεί που σου είπα είναι τα ποσοστά παραγωγής.Οι πάροχοι βγάζουν επιλεκτικούς πίνακες από συγκεκριμένες μονάδες παραγωγής και όχι συνολικά.. Απλά τα βάζουν με τη ΔΕΗ γιατί παράγουν ρεύμα λέει με λιγνίτη.Τέλος πάντων. Δεν έχω κάποιο κέρδος από τη ΔΕΗ να την υποστηρίζω αλλά το κάνω γιατί ξέρω ότι εμείς θα την πληρώσουμε αν καταφέρουν οι πάροχοι να τη βγάλουν από τη μέση.Κάθε εξάμηνο ανατιμήσεις θα έχουμε σαν τα καρτοκινητά που από 5 ευρώ μέσα σε 3 χρόνια τα πήγαν 12 και σταματημό δεν έχουν. Μπορεί να έχει τα κουσούρια της (εξάλλου ποιος δεν έχει κουσούρια) αλλά αν μας πάρουν στα χέρια τους οι ιδιώτες (που δυστυχώς θα γίνει κάποια στιγμή) που σε πονεί και που σε σφάζει θα είναι μετά. ok. btw το γραφημα αυτό είναι του ΑΔΜΗΕ.
papoys1 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 16 λεπτά πριν, DrLo είπε ok. btw το γραφημα αυτό είναι του ΑΔΜΗΕ. Κάπου το διάβαζα πριν 2-3 μέρες.Eλμπέτισον και άλλη μία παράγουν από 6% περίπου της συνολικής κατανάλωσης από όσα θυμάμαι και οι υπόλοιποι 10-15 πόσοι είναι από 0,1,2,3,4 ο καθένας. Απλά αυτοί κατηγορούν ότι η ΔΕΗ παράγει με λιγνίτη και βλάπτει το περιβάλλον ενώ Βουλγαρία - Τουρκία ξέρω γω και όλες οι ανεπτυγμένες χώρες που παράγουν με πυρηνικούς αντιδραστήρες το κάνουν γιατί αυτή είναι πράσινη ενέργεια.Μπαρούφες λόγια και από την άλλη ο πλανητάρχης Τραμπ να μας κοροιδεύει για τους "ανεμιστήρες" (έτσι το είπε) που στήνουμε στα βουνά να λέμε ότι δήθεν παράγουμε πράσινη ενέργεια. Τέλος πάντων ξεφύγαμε.Όπως είπε κάποιος κάπως συμφέρει αυτούς που καταναλώνουν από 2.000 και πάνω.Εγώ και οι περισσότεροι ποτέ δεν το φτάνουμε αυτό το νούμερο και σε μας στοχεύουν οι πάροχοι γιατί από εμάς θα κερδίζουν ότι χάνουν από τους μεγαλοκαταναλωτές. Αλλά εγώ με 800-1000 το τετράμηνο που να πάω.Για ταλαιπωρία να μου ζητάνε μετά και νέο πιστοποιητικό που έχω να βγάλω πάνω από 25 χρόνια;;;;;;;;
N3M3SiS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Οτι ναναι εχουμε διαβασει και σε αυτο το θεμα. Καταρχην σχεδον ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εταιρια εναλλακτικου παροχου αυτη τη στιγμη, ειναι οικονομικοτερη απο την ΔΕΗ. Αναλογα τις αναγκες και την καταναλωση του καθενος, καποιες εταιριες συμφερουν περισσοτερο απο καποιες αλλες, ομως αυτο αλλαζει απο σπιτι σε σπιτι. Αλλοι θελουν πιο οικονομικη νυχτερινη κιλοβατωρα, αλλοι οχι γιατι δεν τους νοιαζει, συνεπως ψαχνουν καλυτερη τιμη ημερησιας. Αλλοι θελουν σταθερη τιμη ανεξαρτητως καταναλωσης, γιατι συμφερει για υψηλες καταναλωσεις, αλλοι κυμαινομενη, οποτε κοιτας ποσα καις τον μηνα και προχωρας αναλογα. ΣΙγουρα παντως με κλειστα ματια να επιλεξεις μια εταιρια στην τυχη, θα εχεις φθηνοτερο ρευμα απο την ΔΕΗ. Προσωπικα ειμαι στην Volton, μεσω της Nova Energy και δεν θα μπορουσα να ειμαι πιο ικανοποιημενος. Δεν ξερω γιατι πεταγα τα λεφτα μου στη ΔΕΗ τοσο καιρο. Ειμαι τουλαχιστον 30% κατω στους λογαριασμους μου εδω και 1 χρονο σχεδον που το εχω. Οπως και ο φιλος απο πανω με την Elpedison, επειδη και εγω σχεδον παντα ξεπερναω τις 2000kW/h το 4μηνο, εχω σωθει πραγματικα. Θυμαμαι, μου ειχαν ερθει 3 50αρια εναντι και ελεγα θα κλαψω στον εκαθαριστικο οταν σκασει, μεχρι που εσκασε, ελεγε 120 και νομιζα οτι καπου ειχαν κανει λαθος. Δεν ηταν λαθος, απλα αρχισα τοτε να κλαιω τα 100ρικα που εδινα τοσα χρονια καθε μηνα στη ΔΕΗ. Μην τα κλεινετε ετσι τα τηλεφωνα που σας "ζαλιζουν" γιατι εκει συνηθως παιζουν και οι καλυτερες προωθητικες ενεργειες και προσφορες. Μην εχετε λογικη 80χρονου που δεν ξερει τιποτα και δεν τον ενδιαφερει να μαθει και τιποτα, γιατι εκει που ειναι, "ειναι καλα". Μπορειτε να ειστε και καλυτερα. Επιλεξτε μια απο τις μεγαλες εταιριες ρευματος και εξοικονομηστε χρηματα. Elpedison, NRG, Volton κλπ, μελετηστε τους τιμοκαταλογους τους και θα δειτε πoσα χρηματα πληρωνουμε αδικα με τις αυξημενες τιμες της ΔΕΗ. Για να ξερετε, η ΔΕΗ αυτη τη στιγμη και για λιγο καιρο ακομα (ποσο δεν ξερουμε προς το παρον) δεν μπορει να κανει καμμια αλλαγη στον τιμοκαταλογο (κοινως να ριξει τις τιμες) μεχρι ενα μεγαλο μεριδιο της αγορας να εχει φυγει απο την ΔΕΗ για εναλλακτικους παροχους. Ειναι κοινοτικη οδηγια, για να μοιραστει η πιτα της αγορας σε διαφορους παροχους και να μειωθει το μεριδιο της ΔΕΗ στην επικρατεια (αν θυμαμαι καλα, ειναι 30 ή 40% της αγορας ο στοχος). Πως θα διαμορφωθουν οι τιμοκαταλογοι, οταν ο συγκεκριμενος στοχος επιτευχθει, δεν ξερουμε ακομα, αλλα το σιγουρο ειναι πως οπου και να πατε φευγοντας τωρα απο την ΔΕΗ θα πληρωνετε λιγοτερα χρηματα. Το ποσο λιγοτερα και αν αυτο θα ειναι 10% ή 20%, ειναι κατι που πρεπει ο καθενας προσωπικα να το μελετησει, κοιτωντας τους τιμοκαταλογους των εταιριων. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από N3M3SiS 2
LouCi4er Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Μια απορια μιας και βλεπω αρκετους που "υπερασπιζονται" τους εναλλακτκους παροχους.Οι λοιπες χρεωσεις,δεν ειναι κοινες για ολους?Εγω πχ που πληρωνω 35€ για Δημο,24€ για ΑΔΜΗΕ κτλ,αμα παω πχ στην Ελπεντισον,θα πληρωνω λιγοτερα? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα