nipoa Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 εκανα αιματολογικες κτλ και ειδα οτι εχω βιταμινη D -25(ΟΗ)D- τιμη 5 !! οταν τα ορια ειναι 30-60 ο γιατρος ηταν πολυ κουλ σε φαση "α ακομα ενας με ελλειψη βιταμινης D" , δε μου εδωσε ξεκαθαρη εικονα για το που να οφειλεται.. και για 2 μηνες θα παιρνω το συμπληρωμα d3 fix 2000 IU ξεκαθαρη απαντηση που οφειλεται η ελλειψη μαλλον δε θα παρω.. αλλα γενικα ρωταω εδω αν καποιος εχει κατι παρομοιο, πως το αντιμετωπισε
Havik Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Βγαίνεις καθόλου από την σπήλια σου να δεις αν έχει ήλιο; τρως φρούτα γενικά; ρωτάω τα αυτονόητα γιατί ποτέ δεν ξέρεις. 2
nipoa Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 το πρωι θα παω δουλεια. μεσα σε δωματιο δλδ και θα βγω κλασικα οταν σχολασω. με βλεπει ο ηλιος κανα τεταρτο μεχρι να φτασω.. το διδιο οταν γυρισω. φρουτα δε τρωω πολλα γενικα ειναι ηαληθεια. τρωω ομως ψαρια. οκ το καταλαβαινω δε με βλεπει ηλιος γενικα.. οπως και τον περισσοτερο κοσμο.. δλδ τι να κανω οσο εχει ηλιο δουλευω οπως και οι περισσοτεροι
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Είχα οριακά κάτω από 30, οπότε έκανα ακριβώς ότι και εσύ Μετά κάνεις εξετάσεις, και ανάλογα με το που έχει φτάσει η βιταμίνη, θα σου πει με τι δοσολογία να συνεχίσεις 1
johnbond Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακόμη και γω που κάνω τακτικά ηλιοθεραπεία μέσα στο χειμώνα είχα έλλειψη στις τελευταίες μου εξετάσεις..γύρω στο 20 αν θυμάμαι καλά. Το να σε βλέπει ο ήλιος με τα ρούχα δε λέει τίποτα.Πρέπει ο ήλιος να χτυπάει το δέρμα σου. Απο κει και πέρα μπορείς να καλύψεις και μέσω της διατροφής.Δες ποιες τροφές είναι πλούσιες σε D και χτύπα τες. Το που οφείλεται είναι ξεκάθαρο και απλό. Ελλιπής λήψης απο τη διατροφή και μικρή έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Εκτός και αν έχεις κάποιο πρόβλημα στην απορρόφηση της που δεν το νομίζω. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από johnbond 1
nipoa Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Είχα οριακά κάτω από 30, οπότε έκανα ακριβώς ότι και εσύ Μετά κάνεις εξετάσεις, και ανάλογα με το που έχει φτάσει η βιταμίνη, θα σου πει με τι δοσολογία να συνεχίσεις ο λογος που πηγα να τις κανω ηταν επειδη ειχα ΦΟΒΕΡΕΣ κρυαδες σε περιεργες στιγμες που δε θα επρεπε. ειχα και κανα 2 νυχτερινες εφιδρωσεις.. οι εξετασεις εδειξαν οκ σχετικα ... εσυ ειχες αναλογα "θεματα" με το 30 σου? --επισης παιζει να χανω και ασβεστιο μεσω της ουρησης.. θα κανω την εξεταση ουρων 24ςρου αυτες τις ημερες.. μπορει να συνδειαζονται αυτα τα 2? Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από nipoa
AristidisZ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Μπα όχι, έκανα διάφορες εξετάσεις γενικώς, και από εκεί βγήκε, δεν είναι ότι είχα κάποιο σύμπτωμα 1
Havik Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Κοίτα δεν είμαι γιατρός ούτε και το ιδανικό παράδειγμα, τώρα το χειμώνα έχει λίγο ήλιο, ίσως αν μπορείς να πας για περπάτημα το σ/κ (αν έχει ήλιο) ή για καφέ αλλά να καθίσεις έξω, ίσως μπανάνα για σνακ που είναι εύκολη και στο σπίτι κάνα ακτινίδιο που έχει πολλές βιταμίνες ή πορτοκάλια που είναι η εποχή τους και έχουν ωραία γεύση, κάνα golden (προσωπική προτίμηση λόγο γεύσης) μήλο που και που. 1
johnbond Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Τα φρούτα δεν έχουν βιταμίνη D. Τροφές υψηλές σε D είναι τα λιπαρά ψάρια,το πλήρες γάλα ,βούτυρο και γενικά λιπαρές τροφές. 1 2
darkman Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το θεμα με την εληψη της βιταμίνης D ειναι συχνό στην ευρωπη αλλα και στην ελλαδα παρόλο που εχουμε αρκετο ηλιο εγω παιρνω solgar 2500iu και δεν εχω μεγαλη έλλειψη . και δινω και στον μικρο μου κανα 1000iu Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από darkman 1
Speculoos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Πέρα από τον ήλιο και τη διατροφή η έλλειψη της βιταμίνης D οφείλεται όπως γνωρίζω από προσωπική εμπειρία και σε άλλους παράγοντες. Άγχος, ορμονικές διαταραχές, αυτοάνοσα νοσήματα (πχ ψωρίαση, είδη αρθρίτιδας) και στοματική υγεία σχετίζονται με την έλλειψη της βιταμίνης D. 1
duende Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 οι βορειοι δλδ που δε τους βλεπει ο ηλιος ουτε το καλοκαιρι, πως το αντιμετωπιζουν? και τουλαχιστον εμεις εχουμε μια Α ηλιοφανεια 9/12 μηνες ειναι τοσο σοβαρο?
Havik Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο johnbond έχει δίκιο με αυτό με τα ρούχα, αλλά μην πάθεις και καμιά πνευμονία, δλδ κοντομάνικο + αμάνικο μπουφάν ξέρω γω, αν περπατάς θα ζεσταθείς, οκ αυτές τις μέρες έχει και λίγο παραπάνω κρύο στην Αθήνα και επίσης αυτό με την απορρόφηση όντως αν ισχύει είναι θέμα δεν ξέρω τι να σου πω τότε, γενικά είναι καλύτερα τις βιταμίνες να τις παίρνεις από φρούτα και όχι από συμπληρώματα, ναι τώρα θα το πάρεις γιατί το έχεις ανάγκη, αλλά γενικά τα φρούτα είναι τα καλύτερα, ακόμα και κάποιο γλυκό αν φας και φας και κάποιο φρούτο λόγο ινών το ζάχαρο στο αίμα σου θα είναι πιο ομαλό, δεν θα κάνει spike απότομα. Ναι το συγκεκριμένα που είπα δεν έχουν αλλά εκεί που καταλήγει πάντα είναι ότι θες ισορροπημένη διατροφή και περπάτημα, επίσης πολλές φορές αν έχεις κάποιο θέμα λόγο τρόπου ζωής και όχι λόγο προβλήματος υγείας , μακροχρόνια είναι καλύτερα αν μπορείς να το λύσεις με την διατροφή, τα συμπληρώματα είναι καλά, αν δεν έχεις σκοπό/δεν μπορείς να αλλάξεις συνήθειες, αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι καλύτερα σαν σύνολο να παίρνεις τα θρεπτικά στοιχειά που θες από την διατροφή παρά χάπια, τα φρούτα/λαχανικά/ξηροί καρποί είναι πιο ισορροπημένα συνολικά. Ένας συνδυασμός τροφών π.χ. συνηθίζω να τρώω γιαούρτι μέλι και αράπικα φιστίκια (με το λεπτό τσόφλι), καμιά φορά βάζω και ταχίνι, οκ δεν λέω για καρύδια και αμύγδαλα που είναι πιο ακριβά (12€ / κιλό στην Λαϊκή), μαρουλοσαλάτα με μέλι, μουστάρδα και ξίδι από μήλο,, σίγουρα υπάρχουν και άλλα απλά αναφέρω κάποια που μου αρέσουν και συνηθίζω να τρώω. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από Havik
idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Σχεδόν όλοι έχουν (εμείς έχουμε όλοι στην οικογένεια). D3 fix παίρνουμε από 3 σταγόνες κάθε μέρα αλλά επειδή το ξεχνάμε δεν ανεβαίνει ποτέ. Κανονικά πρέπει να παίρνουμε για πάντα 1-2 σταγόνες αν φτάσουμε καλά επίπεδα.
unforgiven Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Η κλασική έλλειψη τα τελευταία χρόνια. Για να είναι η D σε φυσιολογικά επίπεδα θα πρέπει να είμαστε εκτεθειμένοι (=χωρίς ρούχα, χωρίς αντιηλιακό) 20 λεπτά κάθε μέρα. Είχα και εγώ πρόβλημα, όχι τόσο έντονο όσο εσύ, γύρω στο 8. Το εντόπισε ο προπονητής μου στο τρέξιμο όταν είδε αδικαιολόγητη πτώση. Η δόση όμως που μου προτάθηκε είναι στα 5000 IU. Είδα μεγάλη διαφορά σε σύντομο διάστημα. Αλλά ακολούθησε ό,τι σου είπε ο δικός σου γιατρός. Δεν συμβουλεύω, απλά καταθέτω τη δική μου εμπειρία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις