Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σε όλους...

Εχω ένα pc το οποίο το χρησιμοποιώ καθαρά για Browsing το οποίο έχει 4Gb ram,απλά με τον chrome βλέπω ότι η ram που δεσμεύει είναι πάνω απο τα 3Gb και σκέφτομαι μήπως κάνω μία προσθήκη.

Αυτή την στιγμή έχω 2χ2Gb και είναι οι Geil Cl8-8-8,η μητρική μου είναι Asus Crosshair III και ο επεξεργαστής  ένας AMD Phenom II.

Η ερώτηση μου είναι η εξής,σε περίπτωση που πάρω μία ram πχ 4 ή 8Gb θα μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με τις υπάρχουσες?Βλέπω πχ σε αγγελία σε πολύ καλή τιμή την συγκεκριμένη Kingston.

Επεξ/σία από janpap08
Δημοσ.

καλό θα ήταν να πάρεις την ίδια ή ένα σετ με τις ίδιες. υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν και συνήθως λειτουργούν αλλά το πιθανότερο είναι μετά από λίγο να σου πετάει μπλε οθόνη. 

Δημοσ.

Καλά τις ίδιες είναι λίγο δύσκολο να τις βρω.

Αν πάω στη λύση της μιας ram,δλδ 1Χ8Gb?

Δημοσ.

Στη περίπτωση διαφορετικών συχνοτήτων ή cas latencies ο ελεγκτης μνήμης, συνήθως, παίζει όλες τις μνήμες με τις υποδεέστερες-"χειρότερες" τιμές.

Αντίθετα, σε περίπτωση διαφορών στο voltage, σε intel, παρουσιάζεται πρόβλημα ασυμβατότητας και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσεις να καταφέρεις να τις ρυθμίσεις από το bios χειροκίμητα να λειτουργήσουν στο ίδιο voltage...

Από AMD επεξεργαστές-μητρικές έχω ελάχιστη εμπειρία, αλλά, οι μνήμες που θες να "παντρέψεις" παίζουν και οι δύο στα 1600 Μhz, όμως οι geil, που ήδη έχεις, σε 1,7/1,8volt, ενώ η kingston, που θες να προσθέσεις, σε 1,5volt.

Αυτό εμένα θα με προβλημάτιζε σοβαρά...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Ανέβασε screenshot από το cpu-z με τις καρτέλες memory και spd.

Capture_zps4r5esgoq.pngCapture1_zpstbkai1s1.png

3 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Στη περίπτωση διαφορετικών συχνοτήτων ή cas latencies ο ελεγκτης μνήμης, συνήθως, παίζει όλες τις μνήμες με τις υποδεέστερες-"χειρότερες" τιμές.

Αντίθετα, σε περίπτωση διαφορών στο voltage, σε intel, παρουσιάζεται πρόβλημα ασυμβατότητας και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσεις να καταφέρεις να τις ρυθμίσεις από το bios χειροκίμητα να λειτουργήσουν στο ίδιο voltage...

Από AMD επεξεργαστές-μητρικές έχω ελάχιστη εμπειρία, αλλά, οι μνήμες που θες να "παντρέψεις" παίζουν και οι δύο στα 1600 Μhz, όμως οι geil, που ήδη έχεις, σε 1,7/1,8volt, ενώ η kingston, που θες να προσθέσεις, σε 1,5volt.

Γι'αυτό και ρωτάω..κοίτα μην ξεχνάς ότι εκτός από ελάχιστες άλλες εργασίες τις οποίες κάνω σπάνια,το  pc είναι καθαρά για Browsing.Οπότε μήπως λύση 1X8Gb θα ήταν αναβάθμιση σε σχέση με το 2Χ2Gb που έχω τώρα?

Δημοσ.

Φυσικά και θα ήταν αναβάθμιση, αφού θα είχες τη διπλάσια μνήμη.

Σε τελευταία ανάλυση παίρνεις τη 1x8g και δοκιμάζεις μήπως και ταιριάξουν και οι 2x2=4g.

Αν δουλέψουν όλες μαζί, όλα καλά, διαφορετικά τις δίνεις και ψάχνεις για άλλη μια 1600άρα, 4άρα ή 8άρα στα 1,5volt...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, janpap08 είπε

Capture_zps4r5esgoq.pngCapture1_zpstbkai1s1.png

Γι'αυτό και ρωτάω..κοίτα μην ξεχνάς ότι εκτός από ελάχιστες άλλες εργασίες τις οποίες κάνω σπάνια,το  pc είναι καθαρά για Browsing.Οπότε μήπως λύση 1X8Gb θα ήταν αναβάθμιση σε σχέση με το 2Χ2Gb που έχω τώρα?

Καταρχην οι μνημες σου ειναι 1600αρες και τις δουλευεις στα 1333,γιατι?Το καλυτερο ειναι να βαλεις το 1 στικακι των 8GB και ξεμπερδευεις.Για να δουλεψουν 2 στικακια στο ενα καναλι και 1 στικακι στο αλλο,πρεπει να ειναι ολοιδιες οι μνημες(απο χαρακτηριστικα,οχι απο ποσοτητα) και παλι τιποτα δεν ειναι σιγουρο.Τεσπα,παιρνεις την μια 8αρα και χρησημοποιεις μονο αυτη,αναβαθμιση θα ειναι σε σχεση με αυτο που εχεις τωρα.

Δημοσ.
Στις 1/25/2018 στις 5:13 ΜΜ, blitzNikos είπε

Να σε ρωτήσω που το είδες το 1,7/1,8 volt...?Εγώ βλέπω στο cpu-z 1,5volt όπως και στα χαρακτηριστικά τους.

Οχι τπτ άλλο απλά για να ξερω τι να ψάξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από το link που έχεις δώσει για τις geil, διαβάζω:

Typ: DDR3 DIMM 240-Pin • Module: 2x 2GB • JEDEC: PC3-12800U • Spannung: 1.70V-1.80V • Besonderheiten: N/A • Herstellergarantie: bitte weiterführenden Link beachten.

Επίσης, στο cpu-z στη στήλη XMP1600, σου λέει ότι οι μνήμες θέλουν default 1,6volt.

Αν βάλεις την kingston, θα δεις ότι στο ίδιο πεδίο θα αναγράφει 1,5volt.

Άρα οι δύο αυτές μνήμες έχουν διαφορετικές ανάγκες για ρεύμα και αυτό θα είναι σημαντική πηγή ασυμβατότητας-αστάθιας, αν τις βάλεις να λειτουργήσουν μαζί...

Επεξ/σία από blitzNikos
Δημοσ.

Επίσης να πούμε ότι αν τα windows είναι 32bit δεν θα μπορέσουν να δούν πάνω απο 4 GB μνήμης και άρα θα χρειαστείς φορμάτ/αναβάθμιση μαζί με την αλλαγή μνήμης για να πας σε νέα windows 64bit.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Manjaro είπε

Επίσης να πούμε ότι αν τα windows είναι 32bit δεν θα μπορέσουν να δούν πάνω απο 4 GB μνήμης και άρα θα χρειαστείς φορμάτ/αναβάθμιση μαζί με την αλλαγή μνήμης για να πας σε νέα windows 64bit.

64bit είναι τα windows που φοράει το pc μου.

1 ώρα πριν, tanasen01 είπε

Aν  μιλάμε γι αυτή τη μητρική https://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_III_FORMULA/overview/ τότε δεν αναγνωρίζει dimm των 8gb. Δέχεται μέχρι dimm των 4gb ddr3...

Ναι για αυτήν μιλάμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...