mberg Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, aristarhos είπε Και αν επιλέξεις να πληρώσεις το Amazon σε ευρώ, οι τράπεζες πόσο χρεώνουν για την μετατροπή συναλλάγματος; Αν ξέρει κανείς να μας διαφωτίσει, παρακαλώ. Τιποτα απολυτως. Μα αφου πληρωνεις σε ευρω, τι να σε χρεωσει για μετατροπη συναλλαγματος? Τη μετατροπη στην περιπτωση που αναφερεις την κανει το ιδιο το αμαζον, κατα το checkout, απλα συνηθως χρησιμοποιουν τη χειροτερη δυνατη ισοτιμια , οποτε τα πραγματα χοντρικα (για οσους δε θελουν να τα μπλεκουν στο μυαλο τους) εχουν ως εξης: Για μικρα κοστη, συμφερει να αφηνεις τη μετατροπη να την κανει το καταστημα (αμαζον, κινεζομαγαζο κλπ) Για αυξημενα κοστη, συμφερει ξεκαθαρα τη μετατροπη να την κανει η τραπεζα... στο 90% των περιπτωσεων (γιατι υπαρχουν κι ελαχιστα μαγαζια, που κανουν τη μετατροπη με την τρεχουσα ισοτιμια της visa ή της mastercard) ακομα και με τη χρεωση της προμηθειας, συμφερει αυτη η επιλογη...
aristarhos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, mberg είπε Τιποτα απολυτως. Μα αφου πληρωνεις σε ευρω, τι να σε χρεωσει για μετατροπη συναλλαγματος? Τη μετατροπη στην περιπτωση που αναφερεις την κανει το ιδιο το αμαζον, κατα το checkout, απλα συνηθως χρησιμοποιουν τη χειροτερη δυνατη ισοτιμια , οποτε τα πραγματα χοντρικα (για οσους δε θελουν να τα μπλεκουν στο μυαλο τους) εχουν ως εξης: Για μικρα κοστη, συμφερει να αφηνεις τη μετατροπη να την κανει το καταστημα (αμαζον, κινεζομαγαζο κλπ) Για αυξημενα κοστη, συμφερει ξεκαθαρα τη μετατροπη να την κανει η τραπεζα... στο 90% των περιπτωσεων (γιατι υπαρχουν κι ελαχιστα μαγαζια, που κανουν τη μετατροπη με την τρεχουσα ισοτιμια της visa ή της mastercard) ακομα και με τη χρεωση της προμηθειας, συμφερει αυτη η επιλογη... Το Amazon UK πληρώνεται σε αγγλικές λίρες. Κι εμείς πληρώνουμε σε ευρώ που καταλήγουν σε λίρες στην (αγγλική;) τράπεζα που διαχειρίζεται τις συναλλαγές της Amazon UK. Αν στείλεις έμβασμα σε ξένη τράπεζα σαν ιδιώτης έχει μια μικρή προμήθεια για τη συναλλαγή μεταξύ των τραπεζών. Γι' αυτό διερωτήθηκα, αν οι δικές μας τράπεζες χρεώνουν τη μετατροπή συναλλάγματος και τότε αν υπάρχει αυτή η προμήθεια, αν χρεώνεται σε εμάς. Άλλωστε, γι αυτό το Amazon χρεώνει την μετατροπή από λίρες σε ευρώ στο τσεκ άουτ. Εσύ λοιπόν λες ότι δεν υπάρχει προμήθεια. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από aristarhos
mberg Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, aristarhos είπε Το Amazon UK πληρώνεται σε αγγλικές λίρες. Κι εμείς πληρώνουμε σε ευρώ που καταλήγουν σε λίρες στην (αγγλική;) τράπεζα που διαχειρίζεται τις συναλλαγές της Amazon UK. Αν στείλεις έμβασμα σε ξένη τράπεζα σαν ιδιώτης έχει μια μικρή προμήθεια για τη συναλλαγή μεταξύ των τραπεζών. Γι' αυτό διερωτήθηκα, αν οι δικές μας τράπεζες χρεώνουν τη μετατροπή συναλλάγματος και τότε αν υπάρχει αυτή η προμήθεια, αν χρεώνεται σε εμάς. Εσύ λοιπόν λες ότι δεν υπάρχει προμήθεια. Ναι, αν αφησεις το αμαζον να μετατρεψει σε ευρω το ποσο δεν πληρωνεις τιποτα παραπανω, ο,τι βλεπεις στο checkout θα χρεωθεις στο statement της τραπεζας σου (ανεξαρτητα αν ειναι debit, credit κλπ)...
epsilon753 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μου έδωσαν και εμένα υποτίθεται 5 λίρες από το chat. Που τα βλέπεις αυτά; Ένας τυπος Jakir μου είπε στο chat ότι μου έδωσε 5 λίρες promo. Πόσο κάνει να φανεί το promo που δίνουν; Πάω να κάνω αγορά αλλά στο checkout δε βλέπω τιποτα, κάνω κάτι λάθος; Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από epsilon753
Prof_Chaos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Terms and Conditions Eligible Amazon customers who sign into the Amazon App for the very first time between 5th December 2017 and 31st January 2018 inclusive will receive a £5 promotional code to redeem against a future qualified purchase of £25 or more on Amazon.co.uk on or before 14th February 2018 (the “Offer”). The Offer is valid only between 5th December 2017 and 31st January 2018 inclusive. If you have signed into the Amazon App beforehand, you are not eligible for the Offer. The Offer is only available in the Amazon App for Android phones or iPhone and to the first 150,000 customers to claim a promo code. The Offer only applies to eligible customers who have been invited by email or push notification from Amazon or viewed on site marketing regarding the Offer on Amazon.co.uk whilst signed into their Amazon customer account and the Offer cannot be transferred to another customer account. Each eligible customer may claim a maximum of one Offer. The Offer cannot be combined with any other promotion. If you qualify for the Offer, you can claim the promo code of £5 by first clicking the link displayed on the homepage of the Amazon App once you are logged in. You may need to scroll down to find the link. After clicking the link, tap to add the promo code to your account for immediate use on your next qualified purchase with a value of £25 or more. The promotional code may be redeemed on or before 14th February 2018. The promotional code may only be redeemed against items dispatched from and sold by Amazon at the website www.amazon.co.uk, but not against Amazon devices (Kindle, Echo, Fire devices), digital content, baby and infant formula, Amazon Gift Cards, delivery and handling charges, gift wrapping, Warehouse Deals or products sold by third-party sellers or products and services sold on any other website. The Offer is subject to availability, only a limited number of Promotional Codes are available. The Offer is subject to a Minimum Purchase requirement: o if you remove qualifying items from your Basket, so that the combined purchase value of the remaining qualifying items at checkout falls below the Minimum Purchase requirement, the Offer will cease to apply; o if you cancel your order for a qualifying item (so that the combined purchase value of the remaining qualifying items falls below the Minimum Purchase requirement), the Offer will cease to apply; and o if you return a qualifying item (so that the combined purchase value of the qualifying items you retain falls below the Minimum Purchase requirement), Amazon reserves the right to charge you (using the payment method you used for the original order and without further notice) for the discount you received as part of the Offer. If you use our 1-Click ordering method, any promotional code will not apply to your order. Promotional codes have no cash redemption value and are not transferable or assignable. If you place an order using a promotional code and then return or cancel that order, the promotional code cannot be refunded or re-used. Unless otherwise specified on the landing page of the Offer or by Amazon, promotional codes cannot be used on existing orders and only one promotional code can be redeemed per order. Amazon’s Conditions of Use apply. 2 ώρες πριν, epsilon753 είπε Μου έδωσαν και εμένα υποτίθεται 5 λίρες από το chat. Που τα βλέπεις αυτά; Ένας τυπος Jakir μου είπε στο chat ότι μου έδωσε 5 λίρες promo. Πόσο κάνει να φανεί το promo που δίνουν; Πάω να κάνω αγορά αλλά στο checkout δε βλέπω τιποτα, κάνω κάτι λάθος;
DownUNDERground Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mberg είπε οποτε τα πραγματα χοντρικα (για οσους δε θελουν να τα μπλεκουν στο μυαλο τους) εχουν ως εξης: Για μικρα κοστη, συμφερει να αφηνεις τη μετατροπη να την κανει το καταστημα (αμαζον, κινεζομαγαζο κλπ) Αυτό είναι λάθος. Ο κανόνας είναι ότι είτε για μικρά είτε για μεγάλα κόστη, συμφέρει η μετατροπή από την τράπεζα. Αυτό εφόσον δεχόμαστε ότι είθισται μέσω ίντερνετ να αγοράζουμε με χρεωστική, στην οποία συνήθως οι τράπεζες δε χρεώνουν καπέλο για τη μετατροπή (εκτός του... χιλιοειπωμένου καπέλου της Eurobank που γνωρίζω εγώ). Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από DownUNDERground
Damachi Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Αυτό γνώριζα και εγώ ... Ακόμα και τα 4 καπέλο της Eurobank σε 1 αποστολή όπως έλεγε στο site ολα απο SRL δε θα χε σημαντική επιβάρυνση . Αλλα άμα τα σπάνε και σε χρεώσεις παίζει για 5 ευρό καλώδιο να μου χώσουν +4 ;
Vasilis 07 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Επειδή διαβάζω ότι σε κάποιους τα πράγματα έρχονται ξεχωριστά. Σε παραγγελία έχω 1 που είναι άμεσα διαθέσιμο αλλά το άλλο αναμένεται σε 3 εβδομάδες λέει. Θα το στείλουν ξεχωριστά (παλιά έτσι έκαναν) ή όταν γίνουν όλα διαθέσιμα ?
mberg Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε Επειδή διαβάζω ότι σε κάποιους τα πράγματα έρχονται ξεχωριστά. Σε παραγγελία έχω 1 που είναι άμεσα διαθέσιμο αλλά το άλλο αναμένεται σε 3 εβδομάδες λέει. Θα το στείλουν ξεχωριστά (παλιά έτσι έκαναν) ή όταν γίνουν όλα διαθέσιμα ? Ναι θα τα στείλουν ξεχωριστά Μόλις είδα και το statement για χρέωση 50 λιρών στο αγγλικό αμαζον Με πιστωτική Eurobank χαράτσι 2%. 1 ώρα πριν, Damachi είπε Αυτό γνώριζα και εγώ ... Ακόμα και τα 4 καπέλο της Eurobank σε 1 αποστολή όπως έλεγε στο site ολα απο SRL δε θα χε σημαντική επιβάρυνση . Αλλα άμα τα σπάνε και σε χρεώσεις παίζει για 5 ευρό καλώδιο να μου χώσουν +4 ; Ναι. Στο έγραψα και παραπάνω Από ισπανικό 9 προϊόντα τα στέλνουν σε 7 αποστολές!!!!! Ήδη οι 2 έγιναν shipped και η τράπεζα χρέωσε ξεχωριστά για αυτά τα 2. Βέβαια είναι σε ευρώ και δεν έχω πρόβλημα, αλλά σε περιπτώσεις όπως αγγλικό, αμερικανικο αμαζον θα υπάρχει πρόβλημα... 1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε Αυτό είναι λάθος. Ο κανόνας είναι ότι είτε για μικρά είτε για μεγάλα κόστη, συμφέρει η μετατροπή από την τράπεζα. Αυτό εφόσον δεχόμαστε ότι είθισται μέσω ίντερνετ να αγοράζουμε με χρεωστική, στην οποία συνήθως οι τράπεζες δε χρεώνουν καπέλο για τη μετατροπή (εκτός του... χιλιοειπωμένου καπέλου της Eurobank που γνωρίζω εγώ). Ναι σωστά. Η αναφορά μου είχε να κάνει με τις τράπεζες που χρεώνουν προμήθεια συνάλλαγματος. Eurobank σίγουρα, στις άλλες δεν έχω εμπειρία... Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από mberg 1
Zaknafein Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Η ΕΤΕ με τους νέου όρους στις χρεωστικές (από τον Σεπτέμβρη) έχει 1% χαράτσι για την μετατροπή , αλλά και πάλι συμφέρει γιατί το amazon δίνει χειρότερη ισοτιμία (κατά 1.5-2% συνήθως). Και το ζευγάρι EUR/GBP στο forex συνήθως δεν έχει μεγάλα +-, οπότε δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά, εκτός αν μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα μεταξύ παραγγελίας-αποστολής(και χρέωσης δλδ).
overpower Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 11 ώρες πριν, mberg είπε Ναι, αν αφησεις το αμαζον να μετατρεψει σε ευρω το ποσο δεν πληρωνεις τιποτα παραπανω, ο,τι βλεπεις στο checkout θα χρεωθεις στο statement της τραπεζας σου (ανεξαρτητα αν ειναι debit, credit κλπ)... 12 ώρες πριν, mberg είπε Τιποτα απολυτως. Μα αφου πληρωνεις σε ευρω, τι να σε χρεωσει για μετατροπη συναλλαγματος? Ναι αλλα γενικα πληρωνεις παραπανω επειδη στελνεις ευρω. Εν τω μεταξυ ξεχαστηκα και στην παραγγελια δεν πληρωσα παραπανω για κουριερ. Τα 2/3 της παραγγελιας μου σταλθηκαν με i-parcel με την οποια δεν εχω και την καλυτερη εμπειρια σο φαρ.
Damachi Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Αυτη ;; καλά τι πήρες βιβλία ; https://www.trustpilot.com/review/i-parcel.com
CarbonFibre Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εμένα με χρεωστική η Εθνική με χρέωσε ότι ακριβώς βγάζει ο μετατροπέας από xe.com . Καμία προμήθεια ή διαφορετική τιμή μετατροπής. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2018 από CarbonFibre
giorgionats Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Παρεπιπτόντως έχει βγάλει και το γερμανικό amazon promotion για app login με 10 ευρώ έκπτωση. https://www.amazon.de/b?ie=UTF8&node=14284274031&ref=m1m0m5AV_EN&pf_rd_p=7a032f09-489c-49c8-8732-e217016321b0&pf_rd_r=SQZWNGKVWM8T9EJYGRZ4 Στο αγγλικό promotion δεν μου είχε εμφανίσει ποτέ το banner στο app. Τώρα μόλις ρύθμισα το app σε amazon.de μου εμφανίστηκε και περάστηκε κανονικά ή έκπτωση.
vgiozo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 49 λεπτά πριν, CarbonFibre είπε Εμένα με χρεωστική η Εθνική με χρέωσε ότι ακριβώς βγάζει ο μετατροπέας από xe.com . Καμία προμήθεια ή διαφορετική τιμή μετατροπής. Θα εμφανιστεί η προμήθεια (και το τελικό κόστος της πληρωμής,) την ημέρα που θα καταγραφεί η αγορά στη κίνηση του λογαριασμού από τον οποίο πλήρωσες. ...στη κίνηση της κάρτας δεν εμφανίζεται η προμήθεια της συναλλαγματικής μετατροπής... Τόσες σελίδες το ίδιο πράγμα, για απολύτως σαφή θέματα, για τόσους μήνες...τσάμπα "μελάνι"...θα ανέβαζα φωτογραφίες από το ibank αλλά δεν αξίζει το κόπο. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα