Προς το περιεχόμενο

Αγορά Drone

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/24/2018 στις 11:48 ΜΜ, SPANK είπε

Δεν αξίζει να πάω στο DJI Spark Fly More Combo αλλα χωρίς το control και αν το γουστάρω να το αγοράσω αργότερα ? , γιατι απο οτι κατάλαβα χωρίς το κοντρόλ απλα δεν πετάει παραπάνω απο 2 χλμ σωστά ?

οχι δεν αξιζει, εκανες την καλυτερη επιλογη..

14 ώρες πριν, SPANK είπε

Παράγειλα τελικα το mavic air fly more και θα το εχω γύρω στις 5 με 7 του μήνα , ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά

14 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Άντε καλορίζικο.

Μόλιςπαίξεις λίγο μαζί του γράψε μας εντυπώσεις και βαλε και καμία πτήση να δούμε. :)

πηρες το mavic air τελικα? καλοριζικο!!! :)

Επεξ/σία από panostosh
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, panostosh είπε

οχι δεν αξιζει, εκανες την καλυτερη επιλογη..

πηρες το mavic air τελικα? καλοριζικο!!! :)

Ναι μόλις έρθει με το καλό και μάθω να το πετάω , για αρχή ξεσκονίζω το internet με πληροφορίες για τα πρώτα βήματα

• Like 1

Προχτες ειδα νεο αγοραστη και παρατηρησα τα ευαισθητα πλαστικα του. Προσγειωση λιγο ατσαλη 2 ραγισματακια την επομενη μπορει και να εχει καποιο σπασιμο

Βρες γρασιδι στην αρχη μεχρι να παρεις τον αερα του

1 ώρα πριν, kostasbm είπε

Προχτες ειδα νεο αγοραστη και παρατηρησα τα ευαισθητα πλαστικα του. Προσγειωση λιγο ατσαλη 2 ραγισματακια την επομενη μπορει και να εχει καποιο σπασιμο

Βρες γρασιδι στην αρχη μεχρι να παρεις τον αερα του

Τετάρτη με το καλό , το φοβάμαι και εγώ λίγο στο πέταγμα γενικά αλλα τόσοι πετάνε θα τον πάρω τον αέρα του :P

• 9 μήνες μετά...

Παιδια στη Θεσσαλονίκη που θα μπορουσαμε να πεταξουμε αφοβα ενα drone ( Xiaomi MI 4k) . Παιζει καποιο προβλημαε την νομοθεσια; Διαβασα τι παιζει με τους κανονισμους και κολωσα να το παρω....

παιδιά από τη δουλειά μου ζήτησαν να βρω ένα drone έως 200 ευρό.  τι προτείνετε για καλη εικονα να εχει καποια διαρκεια πτησης και να γυρναει και η καμερα κατω?

Στις 2/12/2018 στις 3:46 ΜΜ, aleksandrosPats είπε

Παιδια στη Θεσσαλονίκη που θα μπορουσαμε να πεταξουμε αφοβα ενα drone ( Xiaomi MI 4k) . Παιζει καποιο προβλημαε την νομοθεσια; Διαβασα τι παιζει με τους κανονισμους και κολωσα να το παρω....

οπου θες αρκει να μην εισαι κοντα σε αεροδρομια και κεντρο φυσικα αναμεσα στις πολυκατοικιες θα το τρακαρεις και θα πεσει σε κανα κεφαλι

Στις 3/12/2018 στις 6:47 ΜΜ, vasilissouvlaki είπε

παιδιά από τη δουλειά μου ζήτησαν να βρω ένα drone έως 200 ευρό.  τι προτείνετε για καλη εικονα να εχει καποια διαρκεια πτησης και να γυρναει και η καμερα κατω?

αυτα που ζητας  δε νομιζω να τα βρεις σε drone των 200 ευρω  ( διαρκεια πτησης ,καλη καμερα ,καλο gimbal..αυτο που γυρναει τη καμερα πανω κατω)

κοιταξε για κανενα μεταχειρισμενο phantom 2 h 3............ η ανεβαστε το κασε στα 400 πχ gia ena xiaomi 4k με μαι επιπλεον μπαταρια

• 3 μήνες μετά...

Να μην ανοιξω καινούριο thread..Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά drone.Το ζαχαρώνω καιρό και νομίζω ήρθε η ώρα.

Με budget γύρω στα 350-500 ,τι θα προτείνατε?
Αξίζει να πάρω να πάρω κάτι καινούριο  με αυτά τα λεφτά,ή να προτιμήσω καποιο μεταχειρισμένο σε αυτά τα χρήματα?
Επίσης,ποια ειναι τα σημεία που πρεπει να προσεξω στην αγορα μεταχειρισμενου?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 3/12/2018 στις 9:48 ΜΜ, makiss8 είπε

οπου θες αρκει να μην εισαι κοντα σε αεροδρομια και κεντρο φυσικα αναμεσα στις πολυκατοικιες θα το τρακαρεις και θα πεσει σε κανα κεφαλι

Που πετάω;
Για ψυχαγωγική χρήση μέχρι 50 μέτρα γύρω σου, ή μέχρι 500 μέτρα μετά δήλωση του drone και έγκριση “σχεδίου πτήσης” από την ΥΠΑ και σε ύψος κάτω από τα 400 πόδια δηλαδή 120 μέτρα από το έδαφος ή την θάλασσα, σε ασφαλή απόσταση από ανθρώπους, σε ασφαλή απόσταση από κινητά και ακίνητα στοιχεία περιουσίας, με τις εξαιρέσεις που θα διαβάσεις στην επόμενη ερώτηση.
Για επαγγελματική χρήση πετάς μέχρι το όριο της οπτικής σου επαφής με το drone (ορίζεται στα 500 μέτρα) και σε ύψος κάτω από τα 400 πόδια δηλαδή 120 μέτρα από το έδαφος ή την θάλασσα, εκτός αν έχεις άδεια από την ΥΠΑ για κάτι άλλο ή άδεια για καθορισμένα σημεία και ύψη.

Που ΔΕΝ πετάω;
Πάνω από τα 400 πόδια δηλαδή 120 m. από το έδαφος ή την θάλασσα, ΕΚΤΟΣ ΑΝ έχεις ειδική άδεια για καθορισμένα σημεία και ύψη από την  Υ.Π.Α.
Σε απόσταση κάτω των 5 nm / 8 km από αεροδρόμιο. 
Κοντά σε ελικοδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 
Κοντά σε φυλακές, νοσοκομεία και σχολεία. 
Κοντά σε “ζωτικές υποδομές” (π.χ. αποθήκες καυσίμων, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας). 
Σε αρχαιολογικούς χώρους (απαιτείται πρόσθετη άδεια του υπουργείου Πολιτισμού).
Πάνω από ανθρώπους και συγκεντρώσεις ανθρώπων (αν αφορά ψυχαγωγική χρήση).

Πότε ΔΕΝ πετάω;
Δεν πετάω νύχτα (μισή ώρα μετά τη δύση, μέχρι μισή ώρα πριν την ανατολή του ήλιου).
Οταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες (π.χ. πολύ ισχυροί άνεμοι, θερμοκρασίες πέρα από τα όρια του drone συνήθως 0-40ο C)
Πρόσεξε ότι εσύ έχεις την ευθύνη για τον συνυπολογισμό των καιρικών συνθηκών, σε σχέση με τις δυνατότητες του drone σου (άρθρο 5.9.ΣΤ)

Ποιος δικαιούται να πετάει πάνω από ανθρώπους;
Μόνο ο επαγγελματίας, με άδεια επαγγελματικής χρήσης με επιπρόσθετη καταχώρηση στο πτυχίο του για πτήσεις επάνω από συγκεντρώσεις ανθρώπων. 
Η πτητική ασφάλεια του drone συμπληρώνεται με μηχανισμούς ασφαλείας (αλεξίπτωτα, μικρό βάρος σώματος με αφρώδες υλικό κ.α.) (άρθρο 1.6.ε.)

Δηλώνω κάπου το drone μου;
Δηλώνεις το drone σου στην Υ.Π.Α. αν κάνεις επαγγελματική χρήση. Σε ψυχαγωγική χρήση θα το δηλώσεις την πρώτη φορά που θα θελήσεις να περάσεις τα 50 μέτρα και να υποβάλεις “σχέδιο πτήσης.” Μετά γράφεις σε ετικέτα ή ανεξίτηλη επιγραφή τον αριθμό εγγραφής που σου δόθηκε πάνω στο drone.

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/3/2019 στις 12:47 ΜΜ, suffocater είπε

Να μην ανοιξω καινούριο thread..Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά drone.Το ζαχαρώνω καιρό και νομίζω ήρθε η ώρα.

Με budget γύρω στα 350-500 ,τι θα προτείνατε?
Αξίζει να πάρω να πάρω κάτι καινούριο  με αυτά τα λεφτά,ή να προτιμήσω καποιο μεταχειρισμένο σε αυτά τα χρήματα?
Επίσης,ποια ειναι τα σημεία που πρεπει να προσεξω στην αγορα μεταχειρισμενου?

Στην ίδια αναζήτηση και εγώ.

Σε διλλημα phantom 3 advance vs spark ποιο έχει καλύτερη κάμερα?

Τα διάφορα xiaomi fimi τι λένε?

Δεν με πολύ ενδιαφέρει η εμβέλεια -ας είναι και 100μετρα- αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η κάμερα.

Το σκεπτικό είναι να πάρω κάτι οικονομικά να μάθω να πετάω κ μετά να βγάλω δίπλωμα μόλις μπορέσω και τότε πιθανότατα να αλλαχθεί(ιδανικά θα ήθελα ένα mavic air).

Τέλος, υπάρχει κάποιο αλλο μέρος να κοιτάξω πέρα από τις αγγελίες insomnia+ skroutz?

Επεξ/σία από @topos

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sorry που ξεθαύω το θέμα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρησεις του κάνετε; Αξίζει η αγορά του τελικά; 

EDIT: Απο ότι βλέπω υπάρχει και σχολή για την πτηση των DJI Class A. Δείτε εδώ κάτι θηρία         link2

Κανόνες Drones

Επεξ/σία από Rightman

εγω εχω παρει ενα sg906 beast στα 175€ αν θυμαμαι καλα αρχες του καλοκαιριου απο κινα. ικανοποιητικη εμβελεια, αλλα εκει που τα χαλαει λιγο ειναι η εικονα. οχι στην ποιοτητα αλλα στο οτι ερχεται με καθυστερηση αρκετων δευτερολεπτων. αποτελεσμα ειναι οτι εαν ειναι εκτος της οπτικης εμβελειας οτι δεν ξερεις που ακριβως ειναι. κατα τα αλλα ειναι αρκετα καλο και με ευκολιες ανωτερης κατηγοριας τιμης.

• 2 μήνες μετά...

Γεια σας είμαι καινούργιος και πρωτάρης τα ντρόουν θέλω να ρωτήσω αγόρασα ένα drone μόνη 100 μέτρα χρειάζεται να βγάλω κάποια άδεια μπορώ να το χρησιμοποιήσω τι μπορώ να κάνω

Screenshot_2022-02-16-18-58-34-306_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...