Vasivouzoukos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, papoys1 είπε Δεν καίγομαι κιόλας η ΔΕΗ κοντά είναι ποτέ δεν έχει ουρά μπαίνεις πληρώνεις και με κάρτα τώρα φεύγεις. Όπως νομίζεις, αφού είναι κοντά και δεν βαριέσαι να περιμένεις στην ουρά. Από το site τους πάντως και γλιτώνεις το 1 ευρώ (αν το επιλέξεις να είναι μόνο ηλεκτρονικός) και πληρώνεις με την κάρτα. Δηλαδή δεν βγαίνεις καν από το σπίτι σου, δεν στήνεσαι σε ουρές και δεν υπάρχει κάποιο πάγιο όταν πληρώνεις (όπως στα ΕΛΤΑ και στις τράπεζες). Έχω παρατηρήσει πάντως πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι (άνω των 50) έχουν μια τεχνοφοβία και τους απωθούν οι πληρωμές στο διαδίκτυο μέσω κάρτας. Πιστεύουν πως θα τους κλέψουν τα στοιχεία ή και γω δεν ξέρω τι. Εδώ άκουγα από έναν ηλικιωμένο γείτονα τις προάλλες πως θέλει τον λογαριασμό να τον πιάνει στα χέρια του για να ξέρει τι πληρώνει. Στον άνθρωπο αυτό ότι λογικό στοιχείο και να του παρουσιάσεις, ότι και να του πεις δεν πρόκειται να καταλάβει γιατί εκεί έχει κολλήσει το μυαλό του. Τι να πεις, δεν το σχολιάζω περαιτέρω γιατί κανείς δεν ξέρει τι παραξενιές θα βγάλει όταν μεγαλώσει (και αν είναι τυχερός και μεγαλώσει κιόλας) και πως όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο δυσνόητη είναι για εσένα η νέα τεχνολογία που εισέρχεται στην κοινωνία. 1
kogba Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Γιατί βρε παιδί μου (τρόπος του λέγειν το παιδί) δεν φτιάχνεις λογαριασμό στο ebill και να πληρώνεις με τη χρεωστική σου κάρτα; Καμία επιβάρυνση δεν θα έχεις και θα γλυτώσεις και το 1 ευρώ που ξεκινάει από 01/01/19 λόγω έντυπης μορφής. Το έκανα για πρώτη φορά πριν λίγες ημέρες και είχα περιέργεια να δω αν πράγματι δεν χρεώνει τίποτα: ισχύει. Κατάργησα τον έντυπο λογαριασμό, έκανα εγγραφή στη ΔΕΗ και ειδοποίηση με ηλ.ταχυδρομείο (οπότε δεν πληρώνω νταβατζιλίκι 1€) και η πληρωμή είναι επίσης άνευ κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδας της. 5 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Τι να πεις, δεν το σχολιάζω περαιτέρω γιατί κανείς δεν ξέρει τι παραξενιές θα βγάλει όταν μεγαλώσει (και αν είναι τυχερός και μεγαλώσει κιόλας) και πως όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο δυσνόητη είναι για εσένα η νέα τεχνολογία που εισέρχεται στην κοινωνία. Στους γονείς μου ισχύει αυτό που λες, όμως όχι γιατί δεν εμπιστεύονται την ηλεκτρονική πληρωμή(αν τους την κάνω εγώ) , αλλά και γιατί μετά από χρόνια βασικής χρήσης υπολογιστή δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν χαζοπροβληματάκια, ούτε να πάρουν βασικά μέτρα ασφάλειας και πόσο μάλλον να χρησιμοποιήσουν e-banking(πάλι καλά που τους βάζω εγώ κάποια πραγματάκια, όλο trojan , keylogs και ιούς θα είχαν: για αυτό και τους αποθαρρύνω από τη χρήση e-banking, για να μην κλαίνε τα χρήματά τους... τους εξυπηρετώ εγώ όταν χρεριάζεται) . .........Όμως, ακριβώς αυτό φοβάμαι μήπως συμβεί και σε εμένα στο μέλλον, αν υπάρξουν νέες τεχνολογίες και τρόποι πήρωμής.😏 2
Mhlogiatros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 0.30 και το θεωρώ τσουχτερό μαζι με το 1 για 4 λογαριασμούς . Ταυτοποίηση μαζί με έκθεση ηλεκτρολόγου το κόστος πάει ανάλογα τα τμ ; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros
takos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 -Έχω κάνει εδώ και καιρό εγγραφή στης υπηρεσίες της ΔΕΗ, αν κανείς λάθος στην είσοδο κωδικούς κλειδώνει!! -Φυσικά και γίνεται πάγια εντολή για πληρωμή λογαριασμού, πλέον πρέπει να ξαναγίνει γιατί αλλάζει ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής. -Αν κάποιος δικαιούται Κ.Ο.Τ κοινωνικό τιμολόγιο γίνεται από την αντίστοιχη κρατική εφαρμογή αν πληρούνται τα κριτήρια.
StavrosD Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Η αλλαγή αυτή δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Πχ σε ένα νοικιασμένο ακίνητο ο ιδιοκτήτης έβλεπε στο ebill τους λογαριασμούς και ήξερε αν ο ενοικιαστής ήταν συνεπής έστω στην δεη ή αν ετοιμαζόταν να βαρέσει κανόνι. Τώρα πλέον δεν ξέρει τίποτα και μπορεί.
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, StavrosD είπε Η αλλαγή αυτή δημιουργεί και άλλα προβλήματα. Πχ σε ένα νοικιασμένο ακίνητο ο ιδιοκτήτης έβλεπε στο ebill τους λογαριασμούς και ήξερε αν ο ενοικιαστής ήταν συνεπής έστω στην δεη ή αν ετοιμαζόταν να βαρέσει κανόνι. Τώρα πλέον δεν ξέρει τίποτα και μπορεί. Αν η παροχη ειναι στο ονομα του ενοικιαστη και ετσι πρεπει να ειναι δεν τον αφορα τον ιδιοκτητη τυχον χρεος του. 1
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, divo είπε Πειραιως ebanking πληρωνω παντα εδω και κανα χρονο με την ιδια χρεωση.0,50€ Με ebankig δεν γνωρίζω οπότε έχεις δίκιο.Εγώ μίλησα για το ειδικό μηχάνημα της Πειραιώς που πλήρωνα τα τέλη χωρίς συνδρομή και τρελλάθηκε όταν είδα 2-3 άτομα που πλήρωνα λογαριασμούς ΔΕΗ και τους χρέωνε 1,20 όσο και στο ταμείο.Και ναι όταν είσαι νέος μπορείς να χρησιμοποιείς άνετα τις άλλες λύσεις όπως εσύ αλλά για κάποιον που είναι πάνω από 55-60 και δεν έχει χρησιμοποιήσει υπολογιστή είναι υπερβολικό αυτό το ποσό για το μηχάνημα. Στο μηχάνημα η alpha νομίζω χρεώνει 50 λεπτά οπότε ένας μύλος και ένα χάος από μαγαζί σε μαγαζί (για τις τράπεζες αναφέρομαι βέβαια τις οποίες όλοι μας χρηματοδοτούμε τα τελευταία 6-7 χρόνια) 6 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Όπως νομίζεις, αφού είναι κοντά και δεν βαριέσαι να περιμένεις στην ουρά. Από το site τους πάντως και γλιτώνεις το 1 ευρώ (αν το επιλέξεις να είναι μόνο ηλεκτρονικός) και πληρώνεις με την κάρτα. Δηλαδή δεν βγαίνεις καν από το σπίτι σου, δεν στήνεσαι σε ουρές και δεν υπάρχει κάποιο πάγιο όταν πληρώνεις (όπως στα ΕΛΤΑ και στις τράπεζες). Έχω παρατηρήσει πάντως πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι (άνω των 50) έχουν μια τεχνοφοβία και τους απωθούν οι πληρωμές στο διαδίκτυο μέσω κάρτας. Πιστεύουν πως θα τους κλέψουν τα στοιχεία ή και γω δεν ξέρω τι. Εδώ άκουγα από έναν ηλικιωμένο γείτονα τις προάλλες πως θέλει τον λογαριασμό να τον πιάνει στα χέρια του για να ξέρει τι πληρώνει. Στον άνθρωπο αυτό ότι λογικό στοιχείο και να του παρουσιάσεις, ότι και να του πεις δεν πρόκειται να καταλάβει γιατί εκεί έχει κολλήσει το μυαλό του. Τι να πεις, δεν το σχολιάζω περαιτέρω γιατί κανείς δεν ξέρει τι παραξενιές θα βγάλει όταν μεγαλώσει (και αν είναι τυχερός και μεγαλώσει κιόλας) και πως όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο δυσνόητη είναι για εσένα η νέα τεχνολογία που εισέρχεται στην κοινωνία. Όντως συμβαίνει αυτό αλλά συμβαίνει και το άλλο.Υπάρχουν και κουρασμένα μυαλά (όπως το δικό μου) και θεωρώ ακόμη μία επιβάρυνση για αυτό να κάθομαι καθημερινά και να μαθαίνω νέους τρόπους εξυπηρέτησης ειδικά μέσω ίντερνετ.Για την εκτύπωση και φυσικά την κάνω μόνος το ebanking όμως το φοβάμαι γιατί θεωρώ ότι δεν μπορώ να προστατεύσω σε αυτό τον εαυτό μου (ειδικά τους κωδικούς εισόδου τους οποίους πρέπει κάπου να έχω γραμμένους γιατί δεν μπορώ να τους θυμηθώ) Όσο για την ουρά στη ΔΕΗ Κορωπίου που πάω δεν υπάρχει ποτέ,άντε 2-3 άτομα) αλλά και στο s/m που πάμε καθημερινά δεν υπάρχει ουρά;;;;;;;; Μη κολάμε σε αυτό στη ΔΕΗ μία φορά το δίμηνο θα πας και δεν θα περιμένεις περισσότερο από ότι περιμένεις κάθε μέρα το s/m. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από papoys1
Mhlogiatros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εμένα με πέταξαν απο το ebill που είχα με τη τελευταία ταυτοποίηση και μια χαρά τους πλήρωνα πάντα στην ώρα τους και λογαριασμούς γιαγιάς/παππού . Τώρα ζητάνε όλα τα χαρτιά από την αρχή μια αηδία για να αρπάξουν . Για να τα αλλαξω στο όνομα μου θέλω 3 κωλόχαρτα ηλεκτρολόγου με κόστος πολλαπλάσιο από το "περιβαντολογικο" 1 ευρω Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros 1
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγώ στο πατρικό που πληρώνω δεν μπορώ να το περάσω σε ebill γιατί οι δικοί μου έχουν πεθάνει και δεν έχω στοιχεία τους και πρέπει να κάνω αλλαγή στο όνομα. Το σκέφτομαι και θα δω στο τέλος αν δεν το κόψω τελείως γιατί μόνο και μόνο για ψυχολογικούς λόγους το κρατάω (έχω πάνω από τρία χρόνια να πάω και πληρώνω 15-20 ευρώ το δίμηνο) + το ένα ευρώ για το λογαριασμό γιατί δεν μπορώ να κάνω εκτύπωση. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από papoys1
adsl2+ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Εμένα με πέταξαν απο το ebill που είχα με τη τελευταία ταυτοποίηση και μια χαρά τους πλήρωνα πάντα στην ώρα τους και λογαριασμούς γιαγιάς/παππού . Τώρα ζητάνε όλα τα χαρτιά από την αρχή μια αηδία για να αρπάξουν . Πρέπει να κάνεις χωριστά λογαριασμό στο ebill για κάθε αφμ με δικό του email ,ο δικός σου λειτουργεί κανονικά με το υπάρχων αφμ και email
Mhlogiatros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πιστοποιητικο θανάτου χρειάζομαι πλέον ... Και ηλεκτρολόγο για το χαρτί ελέγχου εγκατάστασης ανάθεμα τους τι βγάζουν ... Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από Mhlogiatros 1
papoys1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, kogba είπε Στους γονείς μου ισχύει αυτό που λες, όμως όχι γιατί δεν εμπιστεύονται την ηλεκτρονική πληρωμή(αν τους την κάνω εγώ) , αλλά και γιατί μετά από χρόνια βασικής χρήσης υπολογιστή δεν ξέρουν να αντιμετωπίσουν χαζοπροβληματάκια, ούτε να πάρουν βασικά μέτρα ασφάλειας και πόσο μάλλον να χρησιμοποιήσουν e-banking(πάλι καλά που τους βάζω εγώ κάποια πραγματάκια, όλο trojan , keylogs και ιούς θα είχαν: για αυτό και τους αποθαρρύνω από τη χρήση e-banking, για να μην κλαίνε τα χρήματά τους... τους εξυπηρετώ εγώ όταν χρεριάζεται) . Σε αυτή την πρόταση τα είπες όλα αυτά που συμβαίνουν για μένα.Μου λένε τα παιδιά μπαμπά θα σου βάλουμε Kaspersky έτσι κι αλλιώς το πληρώνουμε δεν το θέλω όμως γιατί μου σπάει τα νεύρα αν θέλω να κατεβάσω καμιά παράνομη ταινούλα η κανένα υπότιτλο και με μπλοκάρει. Έτσι μακριά και μια φορά το δίμηνο στην ουρά.Ευκαιρία να κάνουμε βολτούλα να βγούμε από το σπίτι και να ρίξουμε ομαδικά κανένα μπινελίκι στους κυβερνώντες στις Τράπεζες στην Εφορία κ.λ.π. οργανισμούς με τους άλλου συνομήλικους που περιμένουν στην ουρά. 1
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, papoys1 είπε θα σου βάλουμε Kaspersky έτσι κι αλλιώς το πληρώνουμε δεν το θέλω όμως γιατί μου σπάει τα νεύρα αν θέλω να κατεβάσω καμιά παράνομη ταινούλα η κανένα υπότιτλο και με μπλοκάρει. Δηλαδή δεν έχεις πρόγραμμα προστασίας στον υπολογιστή? Από τη στιγμή που συνδέεσαι στο ιντερνετ είναι απαραίτητο και όχι μόνο αν χρησιμοποιείς ebanking! Όσο για το μπλοκάρισμα για κατέβασμα αρχείων δεν ξέρω ποιος σου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν ισχύει! 1
kogba Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Μου λένε τα παιδιά μπαμπά θα σου βάλουμε Kaspersky έτσι κι αλλιώς το πληρώνουμε δεν το θέλω όμως γιατί μου σπάει τα νεύρα αν θέλω να κατεβάσω καμιά παράνομη ταινούλα η κανένα υπότιτλο και με μπλοκάρει. Μήπως σε σταματάει το DNS του; Το πάθαινα και εγώ με άλλο αντι- ιικό. Του άλλαξα το δικό του και ουδέν πρόβλημα ( κάνε μια αναζήτηση, και ακολούθησε τα προτεινόμενα βήματα για αλλαγή) . Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο συμφορουμιτη όμως, δεν θα συνιστούσα καν συναλλαγές με κάρτες και e-banking, χωρίς αντι- ιικό, u-block και όλα τα παρελκόμενα. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2019 από kogba
skiabox Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, papoys1 είπε Σε αυτή την πρόταση τα είπες όλα αυτά που συμβαίνουν για μένα.Μου λένε τα παιδιά μπαμπά θα σου βάλουμε Kaspersky έτσι κι αλλιώς το πληρώνουμε δεν το θέλω όμως γιατί μου σπάει τα νεύρα αν θέλω να κατεβάσω καμιά παράνομη ταινούλα η κανένα υπότιτλο και με μπλοκάρει. Έτσι μακριά και μια φορά το δίμηνο στην ουρά.Ευκαιρία να κάνουμε βολτούλα να βγούμε από το σπίτι και να ρίξουμε ομαδικά κανένα μπινελίκι στους κυβερνώντες στις Τράπεζες στην Εφορία κ.λ.π. οργανισμούς με τους άλλου συνομήλικους που περιμένουν στην ουρά. Δες και το AdGuard dns στο router κατευθείαν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα