Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kostas1966 είπε

Με απλά λόγια, εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν λάβετε τον έντυπο διμηνιαίο λογ/μό δεν θα μπορείτε να πληρώσετε επειδή δεν θα μπορείτε να ξέρετε το ποσό. Δεν σας το λένε ούτε στο ακριβό 11770 παρά τα όσα λεκτικά χάδια ή χαστούκια δεχθούν. Το site δεν εμφανίζει πλέον το λογ/μό σε pdf ενώ και στο κατάστημα ζητούν Αφμ και Αδτ.

Επειδή ακόμα δεν καταλαβαίνω, αν θες το εξηγείς :

Λες δε μπορείς να πληρώσεις, επειδή δεν ξέρεις το ποσό ενός λογαριασμού που δε λαμβάνεις. Αν καταλαβαίνω καλά, οι λογαριασμοί πάνε εκεί που πρέπει και εσύ τους πληρώνεις από το σπίτι σου;

Πού βρίσκεται ακριβώς το πρόβλημα; Στο ότι δεν ενημερώνεσαι και εσύ για το ποσό που πρέπει να βάλεις; Δεν υπάρχει τρόπος μέσω ΔΕΗ, να έρχονται οι λογαριασμοί σε σένα, αφού έτσι και αλλιώς εσύ τους πληρώνεις;

Επεξ/σία από Lanike71
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό είναι πολύ σπαστικό. Ενώ πρώτα είχα όλους τους λογαριασμούς σε ένα τώρα πρέπει να φτιάξω 4 διαφορετικούς λογαριασμούς.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lanike71 είπε

... Αν καταλαβαίνω καλά, οι λογαριασμοί πάνε εκεί που πρέπει και εσύ τους πληρώνεις από το σπίτι σου;

Πού βρίσκεται ακριβώς το πρόβλημα; Στο ότι δεν ενημερώνεσαι και εσύ για το ποσό που πρέπει να βάλεις; Δεν υπάρχει τρόπος μέσω ΔΕΗ, να έρχονται οι λογαριασμοί σε σένα, αφού έτσι και αλλιώς εσύ τους πληρώνεις;

Καλά καταλαβαίνεις. Ως τώρα μέσω ebanking μπορούσε πχ ένας Αθηναίος εργαζόμενος να πληρώσει από το pc του μια κυριακή ή τα μεσάνυχτα ή όποτε είχε ευχέρεια λογαριασμούς δεη που καλύπτουν ένα πανελλαδικό φάσμα διευθύνσεων και αποστάσεων. Πιο λιανά ακόμα: να πληρώσει δεη σπιτιού στα τρίκαλα κι ας είναι του θείου του, σπιτιού στην καλαμάτα της αδερφής του, αποθήκης στα κατσάβραχα, καλύβας σε ξερονήσι, γκαρσονιέρα του γιού του που υπηρετεί στον έβρο και ουκ έστιν αριθμός.

Γιατί να το κάνει αυτό; επειδή θέλει να εξυπηρετήσει τους οικείους του, διευκολύνοντας τον φαντάρο που υπηρετεί, τον άρρωστο θείο του, τον ανήμπορο πατέρα του, τον ανιψιό του που λείπει στο εξωτερικό κλπ κλπ.

Γιατί πρέπει να υποστεί μαρτύρια αυτός που πληρώνει; ναι οι λογαριασμοί πάνε εκεί που πρέπει όπως λες. Όταν δεν χάνονται στο ελτα (εξήγησα παραπάνω ένα αληθινό γεγονός), πάνε στα κλειστά σπίτια. 

Μάντεψε πχ πόσα σπίτια από το τυχαίο μου παράδειγμα που έγραψα πιό πάνω είναι κλειστά. Ε; στα ξενοίκιαστα σπίτια που είναι κλειστά τι κάνουμε όταν φεύγει ο νοικιάρης; τρέχουμε όλοι να γυρίσουμε αμέσως το λογ. στο όνομά μας; ή είναι δίπλα μας για να τον μαζεύουμε κάθε δίμηνο; Τέλος δεν βάλαμε και το ενδεχόμενο του ηλεκτρολόγου όταν έχει λήξει το πιστοποιητικό, άλλο αρπακτικό κόλπο κι αυτό. Τον ρωτάς τον ιδιοκτήτη ενός μικρού ξενοίκιαστου πχ αν έχει κάποιες δεκάδες ευρώ να δώσει στον ηλεκτρολόγο για έκδοση νέου ; κι έτσι παραμένει στο όνομα του τελρυταίου νοικάρη που αποχώρησε. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, οι εποχές που ζούμε είναι πάρα μα πάαρα πολύ δύσκολες. Ένας τυχαίνει να μπορεί να πληρώσει για 5. Πρέπει να του βγάλουν την ψυχή για να πληρώσει; έχετε ξαναδεί καψόνια σε όποιον πληρώνει;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^

Το να αιτηθεί ο δικαιούχος (θεία,θείος,γιαγιά), να έρχεται ο λογαριασμός σε δικιά σου διεύθυνση, δε γίνεται; Δεν το ξέρω, ρωτάω, άλλωστε δε χρειάστηκα ποτέ κάτι τέτοιο.

Και να συμπληρώσω ότι το λάθος, ίσως είναι το ότι ο κωδικός πληρωμής της ΔΕΗ, είναι ο ίδιος σε όλες τις πληρωμές. Αν ήταν μοναδικός ο κωδικός, ίσως ήταν ευκολότερη και η πληρωμή και γιατί όχι, να συμπληρώνεται αυτόματα στο σύστημα ebanking το ποσό πληρωμής (εκτός και αν επιλέξεις αλλιώς). Παράδειγμα, στον κωδικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, είναι ευδιάκριτο το ποσό που πρέπει να πληρώσεις στο τέλος του κωδικού.

Αλλά είπαμε : το απλό είναι και το πιο δύσκολο σε αυτή τη χώρα.

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostas1966 είπε

Καλά καταλαβαίνεις. Ως τώρα μέσω ebanking μπορούσε πχ ένας Αθηναίος εργαζόμενος να πληρώσει από το pc του μια κυριακή ή τα μεσάνυχτα ή όποτε είχε ευχέρεια λογαριασμούς δεη που καλύπτουν ένα πανελλαδικό φάσμα διευθύνσεων και αποστάσεων. Πιο λιανά ακόμα: να πληρώσει δεη σπιτιού στα τρίκαλα κι ας είναι του θείου του, σπιτιού στην καλαμάτα της αδερφής του, αποθήκης στα κατσάβραχα, καλύβας σε ξερονήσι, γκαρσονιέρα του γιού του που υπηρετεί στον έβρο και ουκ έστιν αριθμός.

Γιατί να το κάνει αυτό; επειδή θέλει να εξυπηρετήσει τους οικείους του, διευκολύνοντας τον φαντάρο που υπηρετεί, τον άρρωστο θείο του, τον ανήμπορο πατέρα του, τον ανιψιό του που λείπει στο εξωτερικό κλπ κλπ.

Γιατί πρέπει να υποστεί μαρτύρια αυτός που πληρώνει; ναι οι λογαριασμοί πάνε εκεί που πρέπει όπως λες. Όταν δεν χάνονται στο ελτα (εξήγησα παραπάνω ένα αληθινό γεγονός), πάνε στα κλειστά σπίτια. 

Μάντεψε πχ πόσα σπίτια από το τυχαίο μου παράδειγμα που έγραψα πιό πάνω είναι κλειστά. Ε; στα ξενοίκιαστα σπίτια που είναι κλειστά τι κάνουμε όταν φεύγει ο νοικιάρης; τρέχουμε όλοι να γυρίσουμε αμέσως το λογ. στο όνομά μας; ή είναι δίπλα μας για να τον μαζεύουμε κάθε δίμηνο; Τέλος δεν βάλαμε και το ενδεχόμενο του ηλεκτρολόγου όταν έχει λήξει το πιστοποιητικό, άλλο αρπακτικό κόλπο κι αυτό. Τον ρωτάς τον ιδιοκτήτη ενός μικρού ξενοίκιαστου πχ αν έχει κάποιες δεκάδες ευρώ να δώσει στον ηλεκτρολόγο για έκδοση νέου ; κι έτσι παραμένει στο όνομα του τελρυταίου νοικάρη που αποχώρησε. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, οι εποχές που ζούμε είναι πάρα μα πάαρα πολύ δύσκολες. Ένας τυχαίνει να μπορεί να πληρώσει για 5. Πρέπει να του βγάλουν την ψυχή για να πληρώσει; έχετε ξαναδεί καψόνια σε όποιον πληρώνει;

Εσύ πάλι έχεις καταλάβει πολλά πράγματα λάθος...

Πρώτα από όλα εξυπηρέτηση/διευκόλυνση είναι να σου δώσει ένας γνωστός/συγγενής στο χέρι λογαριασμό ΔΕΗ μαζί με μετρητά και να τον πληρώσεις μέσω e-banking(ή πλέον με κάρτα στο site της ΔΕΗ), και αυτό ΜΌΝΟ με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό σου που απλά κάθεται και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, όλα τα υπόλοιπα που περιγράφεις πως κάνεις λέγονται κάπως αλλιώς. Δεν λέω πως κακώς έχεις αναλάβει ότι κάνεις για 1 ή 2 ή 10 συγγενείς/γνωστούς/νοικάρηδες, έχεις τους λόγους σου προφανώς, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και σίγουρα δεν πρέπει να παραπονιέσαι για όση ταλαιπωρία σου προκαλούν αυτά που εσύ ο ίδιος εις γνώση σου ανέλαβες.

Επίσης τα ακίνητα που είναι κλειστά, κατά κανόνα δεν υπάρχει λόγος να έχουν ρεύμα. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να πληρώνει κάποιος ούτε πάγιο ρεύματος, δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο, ούτε να επιβαρύνεται με τεκμήριο κατοικίας για κατοικία που δεν χρησιμοποιείται, ούτε να χάνει την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ(αν και δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο).

Όσο για τα ξενοίκιαστα, πάλι δεν υπάρχει λόγος να έχουν ρεύμα. Ο νέος ενοικιαστής πρέπει να κάνει δική του σύμβαση παροχής ενέργειας, ο λογαριασμός πρέπει να εκδίδεται στο όνομα του καταναλωτή και όχι στου ιδιοκτήτη/παλαιού ενοικιαστή/whatever. Και γιατί η ΔΕΗ αυτό ζητάει, και για να μην μπορεί να αφήσει φέσι στο ρεύμα ο ενοικιαστής, όποιος ιδιοκτήτης αφήνει το ρεύμα στο όνομα του είναι άξιος της τύχης του.

Όσο για το κόστος του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου, το να χρειαστεί πιστοποιητικό προϋποθέτει να έχει νοικιαστεί κάτι, ξενοίκιαστο και πιστοποιητικό είναι έννοιες μη συμβατές. Ας καταλάβουν επιτέλους οι ιδιοκτήτες ότι η ακίνητη περιουσία εκτός από έσοδα έχει και έξοδα. Άσε που μερικές δεκάδες ευρώ(το κόστος του πιστοποιητικού) είναι πολύ λιγότερα από το φέσι που μπορεί να αφήσει ο ενοικιαστής στη ΔΕΗ.

Και τέλος,  εφόσον σε κάποιο ακίνητο είναι απαραίτητο το ρεύμα και δεν υπάρχει συνέχεια κάποιος εκεί να παίρνει το λογαριασμό(πχ εξοχικό), ή βρίσκεται στην επαρχία και σε μέρη που οι λογαριασμοί χάνονται, υπάρχει η δυνατότητα ο λογαριασμός να αποστέλλεται σε όποια διεύθυνση επιθυμείς.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, Joshua21 said:

Πρώτα από όλα εξυπηρέτηση/διευκόλυνση είναι να σου δώσει ένας γνωστός/συγγενής στο χέρι λογαριασμό ΔΕΗ μαζί με μετρητά και να τον πληρώσεις μέσω e-banking(ή πλέον με κάρτα στο site της ΔΕΗ), και αυτό ΜΌΝΟ με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό σου που απλά κάθεται και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, όλα τα υπόλοιπα που περιγράφεις πως κάνεις λέγονται κάπως αλλιώς. Δεν λέω πως κακώς έχεις αναλάβει ότι κάνεις για 1 ή 2 ή 10 συγγενείς/γνωστούς/νοικάρηδες, έχεις τους λόγους σου προφανώς, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και σίγουρα δεν πρέπει να παραπονιέσαι για όση ταλαιπωρία σου προκαλούν αυτά που εσύ ο ίδιος εις γνώση σου ανέλαβες.

Επίσης τα ακίνητα που είναι κλειστά, κατά κανόνα δεν υπάρχει λόγος να έχουν ρεύμα. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να πληρώνει κάποιος ούτε πάγιο ρεύματος, δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο, ούτε να επιβαρύνεται με τεκμήριο κατοικίας για κατοικία που δεν χρησιμοποιείται, ούτε να χάνει την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ(αν και δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο).

Όσο για τα ξενοίκιαστα, πάλι δεν υπάρχει λόγος να έχουν ρεύμα. Ο νέος ενοικιαστής πρέπει να κάνει δική του σύμβαση παροχής ενέργειας, ο λογαριασμός πρέπει να εκδίδεται στο όνομα του καταναλωτή και όχι στου ιδιοκτήτη/παλαιού ενοικιαστή/whatever. Και γιατί η ΔΕΗ αυτό ζητάει, και για να μην μπορεί να αφήσει φέσι στο ρεύμα ο ενοικιαστής, όποιος ιδιοκτήτης αφήνει το ρεύμα στο όνομα του είναι άξιος της τύχης του.

Όσο για το κόστος του πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου, το να χρειαστεί πιστοποιητικό προϋποθέτει να έχει νοικιαστεί κάτι, ξενοίκιαστο και πιστοποιητικό είναι έννοιες μη συμβατές. Ας καταλάβουν επιτέλους οι ιδιοκτήτες ότι η ακίνητη περιουσία εκτός από έσοδα έχει και έξοδα. Άσε που μερικές δεκάδες ευρώ(το κόστος του πιστοποιητικού) είναι πολύ λιγότερα από το φέσι που μπορεί να αφήσει ο ενοικιαστής στη ΔΕΗ.

Και τέλος,  εφόσον σε κάποιο ακίνητο είναι απαραίτητο το ρεύμα και δεν υπάρχει συνέχεια κάποιος εκεί να παίρνει το λογαριασμό(πχ εξοχικό), ή βρίσκεται στην επαρχία και σε μέρη που οι λογαριασμοί χάνονται, υπάρχει η δυνατότητα ο λογαριασμός να αποστέλλεται σε όποια διεύθυνση επιθυμείς.

μια παρατήρηση για τον ΕΝΦΙΑ σε μη ηλεκτροδοτούμενα, η έκπτωση ισχύει μονο σε ακίνητα που δεν είχα πότε πότε ηλεκτροδοτηθεί.

Επεξ/σία από jakegate7
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jakegate7 είπε

μια παρατήρηση για τον ΕΝΦΙΑ σε μη ηλεκτροδοτούμενα, ισχύει πλέον μονο σε ακίνητα που δεν είχα πότε πότε ηλεκτροδοτηθεί.

Ok, δεν ήμουν σίγουρος, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Δημοσ.

Σε καταλαβαινω, και εμενα με εσπασε τα νευρα μεχρι να καταλαβω τι στοιχεια της μανας μου ειχαν λαθος.

Αυτο που εχω να σε προτεινω ειναι να ρωτησεις την τραπεζα αν μπορεις να βαλεις τους λογαριασμους σε παγια εντολη (και ας μην ειναι δικοι οι λογαριασμοι της ΔΕΗ), η αλλη λυση ειναι φωτοτυπια ταυτοτητας απο ολους αυτους καθως και εξουσιοδοτηση για εκδοση πιστοποιητικου ΑΦΜ και ενημερωσης στοιχειων στην ΔΕΗ. Τωρα αν καποιος απο αυτους δεν ειναι πια εν ζωη.... καλα τραχαματα (ψαξε αν μπορεις να βρεις χαρτι ΑΦΜ και ταυτοτητα μηπως και καταφερεις να κανεις online ενημερωση, αν και πιθανοτατα δεν ειχε ποτε τα στοιχεια η ΔΕΗ οποτε την χαρτουρα και το τρεξιμο δεν τα γλυτωνεις).

@Joshua21

Χρειαζεται πιστοποιητικο οταν θελεις να κανεις αλλαγη ονοματος, αλλα αλλαγη ονοματος (για την περιπτωση του νηματοθετη) δεν ειναι μονο η ενοικιαση, ειναι και οι περιπτωσεις στις οποιες που καποιοι που δεν ειναι πλεον στην ζωη και ανθρωπων που ειναι μακρια ή/και δεν μπορουν να κουβαλιουνται αριστερα και δεξια στις διαφορες υπηρεσιες (αλλα πρεπει να γινει αλλαγη ονοματος για να μπορει να κανει τις εξυπηρετησεις του ο νηματοθετης).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μισό λεπτό για να καταλάβω μιας και δε γνωρίζω, πού ακριβώς υπήρχε το πρόβλημα με το σύστημα που ίσχυε έως τώρα;

Υπήρχε κάποια ζημία στο κράτος με το να πληρώνει εύκολα και άνετα ένας για δέκα;

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αυτό πάλι τι άκυρο είναι; Σε ποια χώρα ζεις; Σε κάποια που οι πολίτες δεν έχουν χωριά και δεύτερα σπίτια; Καλώς ή κακώς (κακώς προφανώς για πολλούς εδώ), κάποιοι έχουν εξοχικό/χωριό, στο οποίο μπορεί να πηγαίνουν τρεις μήνες το χρόνο ή σουκου παρά σουκου. Δεν πληρώνουν τα πάγια που τους αναλογούν;

Εν τω μεταξύ, πάλι μιας και δε γνωρίζω, υπάρχει κόστος για κόψιμο ρεύματος και επανασύνδεση; Αν ναι, ποιο;

Επίσης, διάβασα δεύτερη φορά το αρχικό post, και δεν κατάφερα ν' αντιληφθώ πού ακριβώς ο TS ανέφερε ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να δεχτεί κριτική απ' την πρώτη απάντηση μάλιστα.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μισό λεπτό για να καταλάβω μιας και δε γνωρίζω, πού ακριβώς υπήρχε το πρόβλημα με το σύστημα που ίσχυε έως τώρα;

Υπήρχε κάποια ζημία στο κράτος με το να πληρώνει εύκολα και άνετα ένας για δέκα;

Αυτό πάλι τι άκυρο είναι; Σε ποια χώρα ζεις; Σε κάποια που οι πολίτες δεν έχουν χωριά και δεύτερα σπίτια; Καλώς ή κακώς (κακώς προφανώς για πολλούς εδώ), κάποιοι έχουν εξοχικό/χωριό, στο οποίο μπορεί να πηγαίνουν τρεις μήνες το χρόνο ή σουκου παρά σουκου. Δεν πληρώνουν τα πάγια που τους αναλογούν;

Εν τω μεταξύ, πάλι μιας και δε γνωρίζω, υπάρχει κόστος για κόψιμο ρεύματος και επανασύνδεση; Αν ναι, ποιο;

Φάνη οι ερωτήσεις που κάνεις δείχνουν ότι δεν κατάλαβες λέξη από όσα έγραψα. Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω, αν και οι ερωτήσεις σου είναι άσχετες.

Το σύστημα δεν άλλαξε, ακόμα μπορεί να πληρώνει ένας για δέκα.

Ως "κλειστό" σπίτι, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, αντιλαμβάνομαι το σπίτι που δεν κατοικείται καθόλου. Όχι τη δευτερεύουσα κατοικία, όχι το εξοχικό, όχι το σπίτι στο χωριό κτλ.

Κόστος για διακοπή ηλεκτροδότησης δεν υπάρχει, για επανασύνδεση/νέα παροχή επίσης δεν υπάρχει, υπάρχει όμως ανάγκη έκδοσης πιστοποιητικού εφόσον έχει λήξει το παλιό(14 χρόνια για σπίτια ή 7 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους) και καταβολή εγγύησης ή διαφοράς εγγύησης.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείς το σύστημα δεν άλλαξε ακόμα, έτσι;

Δεν απάντησες στην ερώτησή μου σχετικά με το για ποιο λόγο πρέπει ν' αλλάξει κάτι και τι πρόβλημα υπάρχει με το ισχύον σύστημα.

Σχετικά με τα σπίτια, προφανώς ένα μονίμως κλειστό σπίτι δεν υπάρχει λόγος να είναι ηλεκτροδοτούμενο. Απλά θεωρώ, πως αποτελούν τη μειοψηφία, ενώ πλειοψηφία αποτελούν τα εξοχικά που οι περισσότεροι επισκέπτονται αραιά και πού.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εννοείς το σύστημα δεν άλλαξε ακόμα, έτσι;

Δεν απάντησες στην ερώτησή μου σχετικά με το για ποιο λόγο πρέπει ν' αλλάξει κάτι και τι πρόβλημα υπάρχει με το ισχύον σύστημα.

Σχετικά με τα σπίτια, προφανώς ένα μονίμως κλειστό σπίτι δεν υπάρχει λόγος να είναι ηλεκτροδοτούμενο. Απλά θεωρώ, πως αποτελούν τη μειοψηφία, ενώ πλειοψηφία αποτελούν τα εξοχικά που οι περισσότεροι επισκέπτονται αραιά και πού.

Από όσο ξέρω όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά ούτε πρόκειται να αλλάξει. Δεν έχω ακούσει κάτι για απαγόρευση πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ από τρίτους, από όσο ξέρω θα συνεχίσει να μπορεί να πληρώνει "ένας για δέκα" αν θέλει.

Στην ερώτηση σου δεν απάντησα γιατί ήταν εντελώς άσχετη με όσα είχα γράψει, δεν θυμάμαι να έγραψα πουθενά ότι πρέπει να αλλάξει κάτι ή ότι υπάρχει πρόβλημα με το ισχύον σύστημα. Να κάτσω να δώσω εξηγήσεις για κάτι που δεν έγραψα, απλά δεν πρόκειται να γίνει.

Όσο για τα "κλειστά"(όπως τα αναφέρω εγώ) ή "κενά"(όπως τα αναφέρει η εφορία) ή "μονίμως κλειστά"(όπως τα αναφέρεις εσύ) σπίτια συμφωνούμε εν τέλει, δεν υπάρχει λόγος να έχουν ρεύμα. Τα εξοχικά που όπως και εσύ λες κατοικούνται περιστασιακά, δεν έχουν θέση στη κουβέντα περί "κλειστών", άσχετα αν αποτελούν πλειοψηφία ή μειοψηφία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/24/2018 στις 3:27 ΜΜ, kostas1966 είπε

Όπως ίσως γνωρίζετε, από τις αρχές της τρέχουσας χρονιάς (2018) οι υπηρεσίες σχετικά με τους λογαριασμούς από το site, το τηλέφωνο ή τα καταστήματα της δεη δίνονται μόνο σε ταυτοποιημένους χρήστες.

Πολύ καλά κάνουν

Αναφορά σε κείμενο

Με απλά λόγια, εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν λάβετε τον έντυπο διμηνιαίο λογ/μό δεν θα μπορείτε να πληρώσετε επειδή δεν θα μπορείτε να ξέρετε το ποσό. Δεν σας το λένε ούτε στο ακριβό 11770 παρά τα όσα λεκτικά χάδια ή χαστούκια δεχθούν. Το site δεν εμφανίζει πλέον το λογ/μό σε pdf ενώ και στο κατάστημα ζητούν Αφμ και Αδτ.

Απόλυτα λογικό.

Αναφορά σε κείμενο

Πρόκειται για το πρώτο καψόνι που υποβάλλεται σε αυτόν που πληρώνει. Ως τώρα, στα 52 μου, δεν έχω αντιληφθεί ποτέ άλλοτε να υποβάλλεται σε δοκιμασία ο πληρώνων. Το είδαμε κι αυτο σε πανελλαδική πρώτη μετάδοση από τη δεη.

Τα τελευταία 52 χρόνια δεν έχει και τίποτα ιδαίτερο να επιδείξει η Ελλάδα οπότε δεν είναι παράλογή η παρατήρηση σου.

Αναφορά σε κείμενο

Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε λογ/μούς που δεν είναι στο όνομά μας. Μα γιατί; δεν τους πληρώνουμε;

Όχι, φυσικά .. από που και ως πού έχεις αυτή την απαίτηση.

Δηλαδή αν εγώ είμαι διατεθιμένος να πληρώσω μια δώση του στεγαστικού σου δανείου πρέπει να έχω πρόσβαση στα στοιχεία σου στη τράπεζα?

Γιατί έχεις την απίτηση αυτή από τη ΔΕΗ?

Αναφορά σε κείμενο

Στην επαρχία πλήρωνα ως τώρα και το σπιτάκι της γιαγιάς μου. Τώρα θα πρέπει να κάνω χωριστή εγγραφή.

Κάθε σπίτι κι εγγραφή ενώ για όσους απόθαναν να η ευκαιρία να γραπώσουν χρήματα από πιστοποιητικά κλπ και να τρέξουν τους νέους ιδιοκτήτες.

Βρισκόμουν μέχρι πριν τις 1/1/2018 στην ίδια θέση. Το σπίτι που μένω είχε λογαριασμό στο όνομα του Παπού μου που έχει πεθάνει πάνω από 40 χρόνια πριν.

Θεωρείς τίμιο να έχω την απαίτηση να μένω σε σπίτι την υποχρεώση πληρωμής του ρέυματός μου να την έχει ένας νεκρός από τον οποίο ο αντισυμβαλλόμενος δε μπορεί να εισπράξει αν εγώ αποφασίσω αυριο το πρωί να τον φεσώσω?

Πως συμβιβάζεται αυτό με την αγωνία που εκφράζεις παρακάτω μήπως και κάποιος κακόβουλος ενοικιαστής αποφασίσει αν μη κάνει τη διαδικασία?

Γιατί δεν αναγνωρίζεις την δικιά σου αγωνία στη ΔΕΗ?

Αναφορά σε κείμενο

Οι οποίοι είτε είναι άνεργοι και καλούνται να χώσουν το χέρι στο άδειο πορτοφόλι τους είτε εργάζονται αλλά θα πρέπει να τρέξουν στα καταστήματα της δεη με τα δικαιολογητικά στα χέρια. Παρατώντας τις δουλειές τους και υποκύπτοντας στο καψόνι της δεη/κράτους.

Το ότι είναι κάποιος άνεργος δεν τον απαλλάσει από τις αστικές του υποχρεώσεις ούτε είναι υπέράνω του νόμου. Αρκετά με αυτή τη παπαρο-καραμέλα στην Ελλάδα που αν ειναι κάποιος άνεργος πρέπει να του κάνουν όλοι πίπες.

Κατά τα άλλα πουθενά δεν χρειάζεται να τρέξει κάποιος, η διαδικασία γίενται μέσω τηλεφώνου και έρχονται όλα τα χαρτιά σπίτι σου ... πράγμα που με εξέπληξε ευχαριστα αν σκεφτεί κανείς πόσο αναποτελεσματικός οργανισμός είανι η ΔΕΗ και ποσο κακή εξυπηρέτηση πελατών έχουν κατά κανόνα οι ΔΕΚΟ.

Το διακιολογιητικό εγκατάτασης όπου χρειάζεται μπορεί να υποβληθει εως και 6 μήνες μετά.

Το πρόβλημά σου είναι ότι σε 6 μήνες δε θα μπορείς να πας ένα χαρτί κάπου?

Αναφορά σε κείμενο

Βρήκαν τρόπο να τα αρπάξουν αυτοί και οι ηλεκτρολόγοι από τις αλλαγές των ονομάτων. Άλλο ένα βρώμικο κόλπο όπως αυτό με το περιβαλλοντικό τέλος σε δύσκολες εποχές που περνάμε να μας χώσουν καταγής ολοσχερώς.

Για τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαζόμενα ένας πρόσθετος μπελάς εάν ο κακόπιστος νοικάρης δεν επιθυμεί να γυρίσει στο ονομά του την παροχή.

Χαζομάρες.

Την κόβει ο ιδιοκτήτης και αν θέλει ας μην κάνει καινούργια.

Αναφορά σε κείμενο

Αλλά και οι θεματοφύλακες/ρουφιάνοι/δοσίλογοι/προσκυνημένοι υποστηρικτές της κρατικής σάπιας μηχανής θα υποστούν την ανεπίσημη τιμωριτική ταλαιπωρία των πολλαπλών login. Κάθε ακίνητο και διαφορετική εγγραφή και είσοδο.

Κατακαημένη ψωροκώσταινα.

Υγ. Ερώτηση. Μήπως με πάγια τραπεζική εντολή γλυτώνουμε από τα παραπάνω; όσοι ξέρουν ας ενημερώσουν τους άλλους. Προσωπικά δεν θα το αποπειραθώ ένεκα τραπεζικού λάθους της eurobank που χρέωσε σωστά και πίστωσε λάθος λογ/μό. Πάνε κάμποσα χρόνια από τότε αλλά βρε παιδί μου τι μυστήριο...το θυμάμαι λες και ήταν χτες.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ τρισδιάστατα μαζί σου. Αλλά είναι άνευ ουσίας να επιχειρηματολογήσω κι ούτε έχω την δέουσα διάθεση.

Στην ταμπακιέρα τώρα:

Χάθηκε ο λογαριασμός για δεύτερη συνεχόμενη διμηνία. Είναι στο όνομα του πατέρα μου. Δεν παραδόθηκε από τα ελτα. Αρνούνται κάθε γνώση/ευθύνη.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο με αναγκάσουν να πάω σε κατάστημά τους (για τον πατέρα μου ούτε λόγος) θα αλλάξω πάροχο. Ας δούμε ποιός επιθυμεί περισσότερο να πάρει πελάτες (θα ενημερώσω). Ήδη ψάχνω σχετικά νήματα να βρω απόψεις και αξιολογήσεις όσων φύγαν.

Στο μεταξύ τους έβαλα ένα ποσό στα τυφλά. Δεν θάθελα στο μεσοδιάστημα να κόψουν το ρεύμα.

Αγαπητέ drlo ποτέ δεν παρακάλεσα για να πληρώσω. Δεν θα το ξεκινήσω τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκαναρε τις ταυτοτητες στην φορμα που ζηταει να τελειωνεις.Τουλαχιστον το αποδεικτικο αφμ μπορει να το αποκτησει καποιος online ?

Επεξ/σία από bluesattack

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...