Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως ίσως γνωρίζετε, από τις αρχές της τρέχουσας χρονιάς (2018) οι υπηρεσίες σχετικά με τους λογαριασμούς από το site, το τηλέφωνο ή τα καταστήματα της δεη δίνονται μόνο σε ταυτοποιημένους χρήστες.

Με απλά λόγια, εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν λάβετε τον έντυπο διμηνιαίο λογ/μό δεν θα μπορείτε να πληρώσετε επειδή δεν θα μπορείτε να ξέρετε το ποσό. Δεν σας το λένε ούτε στο ακριβό 11770 παρά τα όσα λεκτικά χάδια ή χαστούκια δεχθούν. Το site δεν εμφανίζει πλέον το λογ/μό σε pdf ενώ και στο κατάστημα ζητούν Αφμ και Αδτ.

Πρόκειται για το πρώτο καψόνι που υποβάλλεται σε αυτόν που πληρώνει. Ως τώρα, στα 52 μου, δεν έχω αντιληφθεί ποτέ άλλοτε να υποβάλλεται σε δοκιμασία ο πληρώνων. Το είδαμε κι αυτο σε πανελλαδική πρώτη μετάδοση από τη δεη.

Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε λογ/μούς που δεν είναι στο όνομά μας. Μα γιατί; δεν τους πληρώνουμε;

Στην επαρχία πλήρωνα ως τώρα και το σπιτάκι της γιαγιάς μου. Τώρα θα πρέπει να κάνω χωριστή εγγραφή.

Κάθε σπίτι κι εγγραφή ενώ για όσους απόθαναν να η ευκαιρία να γραπώσουν χρήματα από πιστοποιητικά κλπ και να τρέξουν τους νέους ιδιοκτήτες. Οι οποίοι είτε είναι άνεργοι και καλούνται να χώσουν το χέρι στο άδειο πορτοφόλι τους είτε εργάζονται αλλά θα πρέπει να τρέξουν στα καταστήματα της δεη με τα δικαιολογητικά στα χέρια. Παρατώντας τις δουλειές τους και υποκύπτοντας στο καψόνι της δεη/κράτους.

Βρήκαν τρόπο να τα αρπάξουν αυτοί και οι ηλεκτρολόγοι από τις αλλαγές των ονομάτων. Άλλο ένα βρώμικο κόλπο όπως αυτό με το περιβαλλοντικό τέλος σε δύσκολες εποχές που περνάμε να μας χώσουν καταγής ολοσχερώς.

Για τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαζόμενα ένας πρόσθετος μπελάς εάν ο κακόπιστος νοικάρης δεν επιθυμεί να γυρίσει στο ονομά του την παροχή.

Αλλά και οι θεματοφύλακες/ρουφιάνοι/δοσίλογοι/προσκυνημένοι υποστηρικτές της κρατικής σάπιας μηχανής θα υποστούν την ανεπίσημη τιμωριτική ταλαιπωρία των πολλαπλών login. Κάθε ακίνητο και διαφορετική εγγραφή και είσοδο.

Κατακαημένη ψωροκώσταινα.

Υγ. Ερώτηση. Μήπως με πάγια τραπεζική εντολή γλυτώνουμε από τα παραπάνω; όσοι ξέρουν ας ενημερώσουν τους άλλους. Προσωπικά δεν θα το αποπειραθώ ένεκα τραπεζικού λάθους της eurobank που χρέωσε σωστά και πίστωσε λάθος λογ/μό. Πάνε κάμποσα χρόνια από τότε αλλά βρε παιδί μου τι μυστήριο...το θυμάμαι λες και ήταν χτες.

Επεξ/σία από kostas1966
  • Like 2
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό με το "να τα αρπάξουν" και "ψωψωροκώσταινα" που κολλάει; Επειδή εσύ δεν είσαι ταυτοποιημενος και σωστός στις υποχρεώσεις σου.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή εγώ είμαι αυτός που πληρώνει κι έχει την έγνοια τους.

Εσύ ποιός από τα της τελευταίας παραγράφου είσαι;  θεματοφύλακας της "νομιμότητας" όπως στην εμβολίασαν ή τυπολάτρης γενικώς; για τα περαιτέρω δεν θέλω να τα συλλογιστώ καν. Και ναι, θέλουν να τ αρπάξουν όπως πάνε και να πετάξουν όσους μπορέσουν απ το κοινωνικό τιμολόγιο επιβάλοντας εξ αρχής τη διαδικασία υποβολής από αρχές φεβρουαρίου. Με πρόσχημα εδώ.

Επεξ/σία από kostas1966
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλος η κακος,ευκαιρια για ταυτοποιηση στοιχειων απο τη ΔΕΗ που μπορει να εχουν να κανει 30+χρονια οπως υποθετω της γιαγιας σου που ζει ακομα(?),δε καταλαβα απο τα γραφομενα σου χωρις παρεξηγηση(το λεω γιατι γραφεις οτι εισαι 52,αρα ποσο να ειναι η γιαγια σου,ζωη να εχει η γυναικα αμα ζει).

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.

Εχουμε φτασει στο παρανοικο σημειο που οι παρατυποι κατηγορουν τις εταιρειες που προσπαθουν να βαλουν ταξη στις παρατυπιες των πρωτων...

• Thanks 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Η ΔΕΗ λειτουργει οπως το δημοσιο .Γραφειοκρατια και κανενας ελεγχος. Σε αλλες χωρες παρατυπιες εχουν και ποινικα θεματα .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη ειναι ευκαιρια το thread και γενικα πεφτει απειρο κραξιμο στη ΔΕΗ για το 2018 εχουμε

1)Ταυτοποιηση στοχειων σχετικα απλα μεσω internet και δυνατοτητα να επιλεξεις ποτε θα σου ερχεται ο λογαριασμος και πως(εχουν βαλει τη δυνατοτητα και μεσω sms πλεον)

2)Κλιμακωτες χρεωσεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

3)Μειωση ΕΤΜΕΑΡ http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/meiwsh-8-5-sto-etmear-poy-plhrwnoyme-mesw-twn-timologiwn-reumatos.5011857.html

Εχει δρομολογηθει και σοβαρα η διασυνδεση των νησιων με λιγο ψαξιμο το βρισκει κανεις βαριεμαι να ψαχνω και για αυτο :P.

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 1
Δημοσ.

Λέγανε θα κοπεί από 1/1 αλλά εγώ ακόμα μπαίνω στο online.

Δηλαδή αν έχεις τον αριθμό ηλεκτρονικής πληρωμής και ξέρεις το αφμ πχ και πας σε κατάστημα δε σου λένε πόσο είναι για να πληρώσεις ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Ας ξαναπροσπαθήσω μιας και ξέρω ότι σαν κι εμένα είναι πολλοί με παραπλήσιες περιπτώσεις:

Πατρικό στην επαρχία στο όνομα γιαγιάς (97).

Γκαρσονιέρα στο όνομα ανιψιού(28) που βρίσκεται εξωτερικό.

Εξοχικό στο όνομα πατέρα (77).

Ενοικιαζόμενο στο ονομά μου αφού ο νοικάρης δεν επιθυμεί στο δικό του. Μου πληρώνει όταν και όποτε μαζί με το νοίκι. 

Σπίτι στο όνομα του θείου μου(82).

Και της αδελφής μου που όταν παντρεύτηκε άλλαξε διεύθυνση και μιάς και υπάρχει η ευκολία του pc-με ανάθεση σε μένα βέβαια- δεν πήγε να αλλάξει/ενημερώσει διεύθυνση αποστολής λογαριασμού. Νομίζω ότι δεν παρέλειψα κάτι.

Τα παραπάνω τα πλήρωνα ηλεκτρονικά μέχρι τον περασμένο μήνα. Τώρα τι κι αν κάνω ταυτοποίηση σε όλα (μπορώ να μαζέψω τα στοιχεία τους) η δεη α) θελει φυσική παρουσία στο κατάστημα επειδή δεν μπορεί να αντιπαραθέσει με τα ανύπαρκτα δικά της αφού δεν έχει αφμ αδτ, β) πρέπει κάθε φορά που μπαίνω στο site να κάνω είσοδο- έξοδο 6 φορές με άλλους κωδικούς κάθε φορά ενώ δεν ξέρω ανδεχτεί το ίδιο email για όλα, γ) η android εφαρμογή δεν συγκρατεί username password ούτε για ένα προφίλ.

Μα τέλος πάντων είναι ένας λογαριασμός πληρωμής κρατικό μυστικό; Γιατί τέτοια δοκιμασία σε αυτόν που προσπαθεί να πληρώσει;

Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό;

Υγ. Με τα πολλά ξέχασα αυτό που μένω εγώ.Αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς είναι ήδη ταυτοποιημένο. Όμως...7 φορές έμπα έβγα .

Επεξ/σία από kostas1966
Δημοσ.

Για δώστε πληροφορίες.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Είδα και εγώ κάποια μηνύματα αλλά δεν έδωσα σημασία.

kostas1966 : Ο φορολογικός κλοιός των κρατιστών όλο και θα στενεύει να ξέρεις.

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι κρατικοί οργανισμοί αυξήθηκαν κατά 65% την τελευταία διετία.

Ολο αυτό το κηφηναριό θέλει αίμα.

http://www.iefimerida.gr/news/391395/ayxithikan-kata-65-oi-foreis-toy-dimosioy-apo-2015-os-2017

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, kostas1966 είπε

ο νοικάρης δεν επιθυμεί στο δικό του.

Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό;

Ο εξής στίχος.

Είμαστε όλες ένα μάτσο βιόλες.

Επεξ/σία από momotis
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτό με το "να τα αρπάξουν" και "ψωψωροκώσταινα" που κολλάει; Επειδή εσύ δεν είσαι ταυτοποιημενος και σωστός στις υποχρεώσεις σου.

καλά χαλάρωσε εσύ σωστέ στις υποχρεώσεις σου.

πραγματικά έχω βαρεθεί τους τύπους που κράζουν άλλους με σχόλια του τύπου, φεσάδες, κτλπ 

το πρόβλημα του φίλου, είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζει το 50% της ελλάδος. επομενως, αν δεν εχεις κατι να πεις επι του θεματος, καλυτερα σιωπη.

τέτοια σχόλια χορτάσαμε και προσωπικά τα αγνοώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

1 ώρα πριν, whoose είπε

καλά χαλάρωσε εσύ σωστέ στις υποχρεώσεις σου.

πραγματικά έχω βαρεθεί τους τύπους που κράζουν άλλους με σχόλια του τύπου, φεσάδες, κτλπ 

το πρόβλημα του φίλου, είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζει το 50% της ελλάδος. επομενως, αν δεν εχεις κατι να πεις επι του θεματος, καλυτερα σιωπη.

τέτοια σχόλια χορτάσαμε και προσωπικά τα αγνοώ.

Εντάξει, ο συστημικός μας φίλος αυτή την άποψη είχε αυτήν εξέφρασε. Αν δεν είναι συστημικός έχει έντονο μέσα του τον εθνικό μας σπόρο, τη διχόνοια που μας κατατρώει ανά τους αιώνες(όχι αμήν). Ας μη δώσουμε συνέχεια στο σακατιλίκι μας αυτό της ανθρωποφαγίας ως έλληνες, μια χούφτα μείναμε.

Μένοντας στο θέμα να ενημερώσω ότι μόλις λίγο πριν ήμουνα πάλι στο site της δεη όπου προσπαθούσα να πληρώσω λογ/μό του εξοχικού στην επαρχία όπου αγνοούνται οι δύο τελευταίοι χάρτινοι*. Θυμίζω ότι είναι στο όνομα του πατέρα μου κι έτσι γύρισα γεμάτος προσδοκία ότι θα κάνω νέα εγγραφή μιάς και διαθέτω όλα τα στοιχεία που ζητάνε (αφμ,αδτ,κωδικός εταίρου, αρ.παροχής...). Μάταια. Επειδή δεν έχουν καταχωρημένα τα αφμ και αδτ δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτά που τους δίνω. Άλλωστε αν τα είχαν θα φαίνονταν και πάνω στο λογ/μό, το διαπίστωσα κοιτώντας παλαιότερους. To κενό δεν αντιστοιχίζεται με τίποτα κι έτσι το αποτέλεσμα το βλέπετε στις συνημμένες φωτο.

Τελικά παράτησα κάθε προσπάθεια** και,αφού μπήκα στο ebanking, κατέθεσα ένα ποσό στα τυφλά(!) κατά προσέγγιση από προηγούμενη περίοδο. Αυτά παιδιά και ειλικρινά ελπίζω κι εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν αυτό το μανίκι. Είναι άγνωστο αν με εξυπηρετήσουν ακόμα κι αν φάω τη μέρα μου στο κατάστημά τους, στο 11770 το μεσημέρι απέτυχα αρχικά με παρακάλια και τελικά με νεύρα (με ενημέρωσαν ευγενικά ότι οι συνομιλίες καταγράφονται).

Ας προλάβω και τους όποιους "καλοθελητές" & πρόθυμους σφουγκοκωλάριους, ορτινάτσες του σάπιου παρακμιακού συστήματος αναφέροντας ότι ο πατέρας μου δεν έχει πλέον αντίληψη ούτε κατά 50%, δεν ακούει σχεδόν καθόλου ενώ βρίσκεται για αρκετό διάστημα σε χημειοθεραπεία με διπλό καρκίνο σε εξέλιξη. Α, τρέμει κι όλας στα δεξιά του άκρα. ΔΕΝ θα τον πάω στη δεη, ΟΟΧΙ. Να δούμε αν μπορέσω να τον πάω σε κανα κεπ για το γνήσιο υπογραφής σε εξουσιοδότηση κι αν θα την δεχθούν κι αυτήν οι "κύριοι". Ίδια διαδικασία και για τον μπάρμπα μου(82) καλούμαι να κάνω κάποια στιγμή.

* Τα ταχυδρομικά πρακτορεία έχουν γίνει ιδιωτικά. Το συγκεκριμένο στο χωριό μου δεν ανανέωσε τη σύμβαση (που έληξε και τα ελτα ζητούσαν τίμημα ανανέωσης ως εγγύηση που δεν δόθηκε και τέρμα "τα ημισκούμπρια και τέρμα ο μυθριδάτης"). Και ενώ ζητούσε να αναπληρώσει το κενό το πλησιέστερο πρακτορείο στο αμέσως κοντινότερο χωριό (2,5 χλμ) οι προιστάμενοι όρισαν ταχυδρόμο α λα παλαιά ο οποίος δεν ξέρει ο άνθρωπος που είναι τι κι όχι μόνο. Έρχεται μόλις μια φορά την βδομάδα, παρατάει στο καφενείο το φορτίο του και παραδίδει ο ίδιος μόνο κάποια επείγοντα, συστημένα κλπ. Σε ερώτησή μου στον προϊστάμενο αν βοηθάει το express, συστημένο ή πόρτα πόρτα mode μου απάντησε ότι πάλι η ίδια διαδικασία θα υπάρξει αφού τα πόρτα πόρτα σταματούν στις πόλεις. Ο δε ταχυδρόμος -έμαθα εκ των υστέρων- προέρχεται από συνδικάτο ισχυρό που έχουν οι ταχυδρόμοι (ακόμα) που πρόσκειται- αυτό το συνδικάτο- στο κυβερνών κόμα. Ενώ ο φιλόδοξος πράκτορας του πλησιέστερου χωριού (ο οποίος πρόθυμα ανανέωσε τη δική του σύμβαση και πρόθυμα θα κατέβαλλε κι ότι συμπλήρωμα χρειαστεί) ανήκει σε αντίθετο κόμα. Και το μόνο που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να (ξανα)ακούσουμε το σχετικό στίχο του εκλιπόντος ΤΖΙΜΑΚΟΥ στο "παιδί του σωλήνα" που λέει ότι

"αν καταφέρει να μπει στο κόμμα
θα `ναι κι πρώτη κι ας είναι σε κώμα
Το κόμμα μοιράζει κρατικό οξυγόνο
τρεις μήνες το χρόνο στα μέλη του μόνο"

** η προσπάθεια με αμυδρή ελπίδα τελεσφόρησης πρέπει να συνεχιστεί ως εξής:

1.Να φωτογραφίσω τα έγγραφα,

2. να τα περάσω στο pc,

3. Να τα επεξεργαστώ κάνοντας photo edit με σχετικό software ούτως ώστε να μην ξεπεράσει τον περιορισμό του μεγέθους και των διαστάσεων όπως διατάζουν,

3. Να τα στείλω με μέηλ στην υπηρεσία τους,

4. Να περιμένω αν και πότε θα εγκριθούν στέλνοντάς μου επιβεβαίωση

5. Να είμαι έτοιμος για τυχόν νέες εντολές αφού δεν αποκλείεται να με επιστρατεύσουν στο χώρο τους για ατέλειωτες απολαύσεις.

deh1.jpg

deh2.jpg

Επεξ/σία από kostas1966
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kostas1966 είπε

Για τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαζόμενα ένας πρόσθετος μπελάς εάν ο κακόπιστος νοικάρης δεν επιθυμεί να γυρίσει στο ονομά του την παροχή.

Τι θα πει δεν θελει ...Η ΔΕΗ ζηταει η παροχη να είναι στο ονομα του καταναλωτή και καλα κανει .Αν σου αφησει δεσι ο ενοικιαστης και υπαρχουν παρα πολλες τέτοιες περιπτώσεις θα κλαιγεσαι ότι δεν φταις εσυ .Προστασια δικια σου είναι .

Δημοσ.
17 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

οτι δηλαδη δεν ειμαστε ψωροκωσταινα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...