Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το παρακατω προβλημα.

Εχθες μου εδωσαν καινουριο μηχανημα το 4ο αλλα μου εβαλαν δικια τους μνημη και οχι αυτες που ειχα εγω Crucial CT8G4SFD8213 2X8GB και μεχρι στιγμης δουλευει κανονικα.

Ειναι δυνατον η μνημη να βγαζει off την μητρικη; Η μνημη που εβαζα ηταν οτι ζητουσε η Intel δηλαδη DDR4 2133 1.2V

Ασχολουμαι απο τα 14 και ειμαι 46 και ποτε δεν μου ετυχε μνημη να καψει μητρικη ουτε ειχα διαβασει ποτε να εχει συμβει αυτο.

Στις μνημες μου εκανα και memtest και το περασε κανονικα δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει.

Δημοσ.

Μια Kingston 8gb 2400 δεν ξερω ποια ακριβως

Μιλησα τωρα σε ivechat με Crucial και μου ειπε οτι οι μνημες μου ειναι συμβατες με το μηχανημα και ο μονος τροπος για να βγει off το μηχανημα απο τις μνημες ειναι να εχω σπασει την υποδοχη να την εχω καταστρεψει απο την στιγμη που το μηχανημα αναβει και απλα την επομενη μερα δεν αναβει δεν ειναι απο τις μνημες.

Μου ειπε να τρεξω ενα memtest σε αλλο μηχανημα και αν εχουν προβλημα να τις στειλω Σκωτια με δικα μου εξοδα ομως επειδη δεν εχω αποδειξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε το CPUz να δουμε τι παίζει....μήπως δεν ήσσουν αρκετά τρυφερός....

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, masteripper είπε

Βάλε το CPUz να δουμε τι παίζει....μήπως δεν ήσσουν αρκετά τρυφερός....

Οταν λες τρυφερος;

παντως δεν μπορεις να κανεις OC στα NUC πουθενα ουτε επεξεργαστη ουτε μνημη εχουν κλειστο bios

Δημοσ.

Ασχολουμαι με υπολογιστες πανω απο 30 χρονια εχω στησει 100αδες μηχανημα συν οτι αν το προβλημα ηταν στο κουμπωμα δεν θα αναβαν εξ αρχης.

Στο τριτο nuc δεν εβαλα εγω τις μνημες πανω αλλα το μαγαζι που το αγορασα μου εκαναν και format ολα καλα την αλη μερα δεν αναβε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο στατικο ηλεκτρισμο ενα dimm μπορει να χαλασει η να καψει μητρικη ,σπανιο αλλα το εχω δει ο ιδιος να γινεται. Πολυ παλια.

Γι αυτο μερικοι επαγγελματιες φορανε αντιστατικα γαντια.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δέν νομίζω να φταίει η μνήμη, γενικά οι σειρές NUC7i3/bnh και bnk είναι προβληματικές, το ποιό κλασσικό πρόβλημα είναι πως μετά απο bios update πρέπει να βγάλεις μπαταρία, ειδικά απο 59 σε 60 είχαν πολλοί το ίδιο πρόβλημα, για μηχάνημα που έχει γύρω στα 300€ barebone δέν θα το αγόραζα, θα έφτιαχνα ένα mini-itx να βρώ την υγεία μου και ας έπιανε παραπάνω χώρο.

Θα ήθελα να ήξερα τί σοϊ τεχνικός ήταν αυτός που σου είπε οτι φταίει η μνήμη, η εταιρεία του δέν μιλάει με το support της intel?.

Επεξ/σία από cpc464
Δημοσ.

Παντως τελικα η μια μνημη εχει προβλημα η το ειχε και απλα το nuc δεν το εβλεπε η το επαθε απο το βαλε βγαλε.

Τις πηγα εχθες σε ενα φιλο που εχει ενα φορητο dell τις βαλαμε μια μια η πρωτη δουλεψε η δευτερη οχι τις βαλαμε και τις δυο μαζι μηπως η μια βοηθαει την αλλη αλλα και παλι δεν δουλεψε.

Τις εχω συσκευασει και θα παω σε λιγο να τις στειλω Glasgow στην Crucial

Δημοσ.
Στις 1/24/2018 στις 2:59 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

παντως δεν μπορεις να κανεις OC στα NUC πουθενα ουτε επεξεργαστη ουτε μνημη εχουν κλειστο bios

overclocking στις μνημες γινεται (και) μεσω bios, για παραδειγμα -> ddr3 1600 @ 1866-2000 :)

https://techgage.com/article/turning-up-the-dials-on-intels-nuc-overclock-and-overpower/

αλλα επισης και στις ddr4 μπορεις μαλιστα μεχρι σχετικο OC guide εχει δωσει η ιδια η intel B)

https://www.intel.com/content/dam/support/us/en/documents/boardsandkits/NUC6i7KYK-Overclocking-Assistant.pdf

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

overclocking στις μνημες γινεται (και) μεσω bios, για παραδειγμα -> ddr3 1600 @ 1866-2000 :)

https://techgage.com/article/turning-up-the-dials-on-intels-nuc-overclock-and-overpower/

αλλα επισης και στις ddr4 μπορεις μαλιστα μεχρι σχετικο OC guide εχει δωσει η ιδια η intel B)

https://www.intel.com/content/dam/support/us/en/documents/boardsandkits/NUC6i7KYK-Overclocking-Assistant.pdf

Δεν τα ηξερα αυτα δεν το ειχα ψαξει γιατι το μηχανακι το εχω παρει για 3-4 ταινιες την βδομαδα.

Απο την Τριτη που το πηρα δεν το εχω δουλεψει πανω 2 ωρες δεν εχω κατσει να δω ταινια και αυτες οι δυο ωρες για να το ρυθμισω με την τηλεοραση και με τον ενισχυτη για να βγαζει DTS HD και 3D frame packing

Ειναι και λιγο κρυο το σαλονι και προτιμω να βλεπω ταινιες ξαπλα στην 40αρα της κρεβατοκαμαρας.:P

Αυτο που με τρωει τωρα ειναι ειχαν προβλημα οι μνημες εστω η μια και κατα παραξενο τροπο στο μηχανημα λειτουργουσαν εστω μεχρι να βγει off η χαλασαν απο το βαλε βγαλε;

Πριν τις στειλω στην Crucial (4.70 πληρωσα συστημενο) τις τσεκαρα με μεγενθυντικο φακο να δω μηπως εχουν καποια ζημια κομμενη γραμμη κλπ αλλα δεν ειδα κατι.

Δημοσ.

Σε ddr3, το εχω δοκιμασει και εχει νοημα: τοσο το overclocking στις ram, οσο και το dual channel,
γιατι η ενσωματωμενη vga, παιρνει τα επανω της πολυ, αν εχεις ελεγξει και το tdp προσεκτικα B)

Δημοσ.

Τουρμπο τα ελτα την Πεμπτη τις εστειλα (συστημένο 4,70 πλήρωσα) πριν λιγο μου ηρθε email απο Crucial  οτι τις ελαβαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...