Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους...

Φτιάχνω το Budget Gaming PC μου και στο 2ο πιο σημαντικό κομματι (μητρική) έχω μια παράξενη περίπτωση...Η μοναδική μητρική που θα εξυπηρετησει τις "ανάγκες" μου δεν έχει εξοδο HDMI μόνο DVI...και κάπου εκεί θα τελείωνε η υπόθεση και θα έψαχνα για κάτι άλλο αλλά τώρα μόλις είδα κάτι παράξενο....

ΤΟ DVI Μπορεί να μεταφέρει ήχο (ναι καλά διαβάσετε) εφόσον η κάρτα γραφικών το υποστηρίζει σε συνδυασμό με driver...σίγουρα κάποιες ΑΤΙ το κάνουν απ'τι είδα....

Το θέμα τώρα για μένα είναι...μητρική με B250M με γραφικά Intel HD610 (g4560) ....Μπορεί να μεταφέρει ήχο μέσω DVI στην τηλεόραση ?....δηλαδή αν κάποιος έχει μητρική με αυτές τις προδιαγραφές ας κάνει μια δοκιμή να μου πει....είδα ότι κουμπωνεις κανονικά το DVi _-->HDMI adapter απλώς στον ήχο επιλέγεις τον ήχο απο την κάρτα γραφικών.....

Δημοσ.
5 ώρες πριν, masteripper είπε

Μπορεί να μεταφέρει ήχο μέσω DVI στην τηλεόραση ?....δηλαδή αν κάποιος έχει μητρική με αυτές τις προδιαγραφές ας κάνει μια δοκιμή να μου πει....είδα ότι κουμπωνεις κανονικά το DVi _-->HDMI adapter απλώς στον ήχο επιλέγεις τον ήχο απο την κάρτα γραφικών.....

Μπερδεμενα τα λες. Καρτα γραφικων θα εχει το pc ή οχι? Αν δεν εχει δεν μπορεις να επιλεξεις τον ηχο απο την καρτα γραφικων αν δεν εχεις καρτα γραφικων.

Δημοσ.

Στην αρχη θα χρησιμοποιηθεί η ενσωματωμένη αλλά μέχρι να πάρω την ξεχωριστή θέλω τον ήχο στην τηλεόραση και λόγω ελλείψεως Hdmi στην μητρική που σκέφτομαι να αγοράσω ψάχνω λύσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Η μητρική σου δεν εχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου ?

Δεν εχω καταλάβει ακριβώς που έχεις πρόβλημα !

Μέσο dvi δεν μεταφέρεται ήχος

Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά....

Δημοσ.

Προς ενημέρωση...με καλώδιο DVI -->HDMI συνδέοντας το Spdif out στο Spdif IN της κάρτας γραφικών (8600gt) δούλεψε κατευθείαν...ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα... κατευθείαν ήχος στην τηλεόραση...

Όποτε το ερώτημα είναι : υπάρχει κάποιος φιλότιμος insomniac που να έχει μητρική χωρίς HDMI αλλά με DVI και να εμφανίζεται Spdif ή digital output στις ρυθμίσεις ήχου να κάνει μια δοκιμή να δω αν δουλεύει το σενάριο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panoskatos είπε

Στο λινκ που έδωσες δεν γράφει για dvi αλλά για spdif 

Ναι, γιατι για να παίξει η φάση η κάρτα γραφικών πρέπει να κάνει Passthrough τον ήχο ψηφιακά....όπως έγραψα λίγο πιο κάτω το σενάριο δουλεύει...το δοκίμασα στο αρχαίο σύστημα μου.

Δημοσ.

Ρε αγορι αφου και μονος σου το λες οτι παλι με την παλια καρτα γραφικων σου εγινε η δουλεια και μεσω αυτης εγιναν οι ρυθμισεις. Πως θελεις να σου το δοκιμασει ο αλλος χωρις καρτα? θα λειπουν οι επιλογες στα windows να επιλεξεις τον driver ηχου της καρτας γραφικων αν δεν ειναι κουμπωμενο το μαραφετι στην μητρικη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AliasAndrew είπε

Ρε αγορι αφου και μονος σου το λες οτι παλι με την παλια καρτα γραφικων σου εγινε η δουλεια και μεσω αυτης εγιναν οι ρυθμισεις. Πως θελεις να σου το δοκιμασει ο αλλος χωρις καρτα? θα λειπουν οι επιλογες στα windows να επιλεξεις τον driver ηχου της καρτας γραφικων αν δεν ειναι κουμπωμενο το μαραφετι στην μητρικη.

Αγόρι μου...οι μητρικές σε συνεργασία με τον επεξεργαστή έχουν γραφικό υποσύστημα...και εχουν και SPDIF ...το θέμα είναι αν σε περίπτωση που δεν έχουν HDMI αν μπορεί να δρομολογηθεί εσωτερικά το Passthrough μέσω DVI....στο κυρίως σύστημα που έχω HDMI έχω και SPDIF....το θέμα είναι αν δεν είχε....

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, masteripper είπε

Αγόρι μου...οι μητρικές σε συνεργασία με τον επεξεργαστή έχουν γραφικό υποσύστημα...και εχουν και SPDIF ...το θέμα είναι αν σε περίπτωση που δεν έχουν HDMI αν μπορεί να δρομολογηθεί εσωτερικά το Passthrough μέσω DVI....στο κυρίως σύστημα που έχω HDMI έχω και SPDIF....το θέμα είναι αν δεν είχε....

Στις 1/24/2018 στις 9:33 ΠΜ, masteripper είπε

είδα ότι κουμπωνεις κανονικά το DVi _-->HDMI adapter απλώς στον ήχο επιλέγεις τον ήχο απο την κάρτα γραφικών.....

Τα onboard γραφικα την καρτα ηχου της μητρικης χρησιμοποιουν αγορι σου. Δεν εχουν 2η ειδικα για αυτα. Αρα δεν μπορεις να επιλεξεις τον driver ηχου της onboard εναντι του driver ηχου της μητρικης γιατι πολυ απλα ειναι ο ιδιος. Αγορι σου. Και σορυ που προσπαθω να βοηθησω αγορι σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με το "αγόρι" πρέπει να το κόψεις......δεν το θεωρώ ευγενές....

Επεξ/σία από masteripper

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...