Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω ενα αξιοπρεπεστατο συστημα αλλα το κουτι μου δεν εχει καθολου καλη ηχομονωση και μου εχει σπασει το κεφαλι. Θα ηθελα να μου προτεινετε ενα κουτι που να εχει οσο το δυνατον καλυτερη ηχομονωση. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ουτε το κραμα τιτανιου που ειναι φτιαγμενο, ουτε το fiberglass πλαινο, ουτε η ομορφια, ουτε το cable managment κλπ κλπ . Kαλη ηχομονωση και οικονομια στα χρηματα. Σας ευχαριστω πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Fractal design define s για ηχομόνωση.

Φτηνότερο coolermaster silencio 352 αν έχεις micro-mini μητρική.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι είπε ο Τάκης +

Bequiet Dark Base Pro 900 (πανάκριβο αλλά μακράν η πιο silent case)

+

Nanoxia Deep Silence 4 (άλλη μια φτηνή εναλλακτική για matx)

vfm cases αλλά όχι και τόσο silent :

NZXT s340 elite (το καλύτερο cable management σε αυτή τη κατηγορία τιμής)

Phantecs p400s (αν και θα προτιμούσα το p350 όταν βγει)

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, GoldenAssassin είπε

Καλησπερα. Εχω ενα αξιοπρεπεστατο συστημα αλλα το κουτι μου δεν εχει καθολου καλη ηχομονωση και μου εχει σπασει το κεφαλι. Θα ηθελα να μου προτεινετε ενα κουτι που να εχει οσο το δυνατον καλυτερη ηχομονωση. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ουτε το κραμα τιτανιου που ειναι φτιαγμενο, ουτε το fiberglass πλαινο, ουτε η ομορφια, ουτε το cable managment κλπ κλπ . Kαλη ηχομονωση και οικονομια στα χρηματα. Σας ευχαριστω πολυ.

Πόσους ανεμιστήρες έχεις και που είναι συνδεδεμένοι; Στο τροφοδοτικό;

Ποια μητρική έχεις;

Ψύκτρα επεξεργαστή stock;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GoldenAssassin είπε

Παιδια δεν μπορει να μην εχει κατι πιο φθηνο που απλα να σφραγιζει

Ποιό ειναι το όριο που έχεις βάλει στα χρήματα?

Δημοσ.

Η ηχομονωση και η ησυχια παντως δεν εξασφαλιζεται μονον απο το κουτι. Βασικα το κουτι μαλλον ειναι το τελευταιο. Οπως λενε και οι φιλοι παραπανω, θα πρεπει να εντοπισεις τα πιο θορυβωδη εξαρτηματα, αρχιζοντας απο τα ανεμιστηρακια που τρεχουν σημερα, στη συνεχεια ακουγοντας την ψυκτρα του επεξεργαστη και καταληγοντας στο τροφοδοτικο. Αν εισαι και πιο μερακλης, τσεκαρεις και τους σκληρους δισκους.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεψτε με τα μονα ανεμηστηρακια που τρεχουν ειναι τα push pull της ψυχτρας κι ειναι οσο το δυνατον πιο σιγα.Το τροφοδοτικο δεν ακουγεται ενω ακουω συχνα το σκληρο.  Απλα το κουτι μου ειναι ενα Aerocool με τρυπα στο πλαι και μπροστα (οχι τζαμι τρυπα)  κι επειδη τα εχω κατω απο το γραφειο και κολλημενο στον τοιχο ολος ο θορυβος ερχεται στο αριστερο μου αυτι και με νευριαζει παρα πολυ.

Οσο πιο οικονομικο γινεται

Δημοσ.

Mια συμβατικη προταση ειναι το παρακατω

https://www.skroutz.gr/s/4343788/CoolerMaster-Silencio-452.html#reviews

Ουτε ακριβο, ουτε και φτηνο, και σε τιμη αλλα και ποιοτικα. Ομως εγω θα επεμενα λιγο περισσοτερο. Δοκιμασε καταρχην να κλεισεις την πλαινη τρυπα, εστω και με χαρτονι και σελοτειπ και να δεις αν θα υπαρξει διαφορα. Εαν οχι ή δεν θα ειναι κατι το τρομερο, αλλος θα ειναι ο φταιχτης. Εαν ναι, πας για κουτι και στην τελικη ξαναψαχνεσαι μετα.

Αλλα δεν καταλαβα τα ποσα ανεμιστηρακια εχεις στην ψυκτρα. Αν ειναι δυνατον πες μας ποια ψυκτρα εχεις, αν την εχεις καθαρισει καθολου και ποσο καιρο την δουλευεις. Οπως και το τι εννοεις οτι δουλευουν "οσο το δυνατον πιο σιγα ". Εννοεις με καποια ρυθμιση στο BIOS; Κι αν ναι και παλι ακουγονται στο low; 

Επισης και το εαν υπαρχουν αλλα ανεμιστηρια στο κουτι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GoldenAssassin είπε

Πιστεψτε με τα μονα ανεμηστηρακια που τρεχουν ειναι τα push pull της ψυχτρας κι ειναι οσο το δυνατον πιο σιγα.Το τροφοδοτικο δεν ακουγεται ενω ακουω συχνα το σκληρο.  Απλα το κουτι μου ειναι ενα Aerocool με τρυπα στο πλαι και μπροστα (οχι τζαμι τρυπα)  κι επειδη τα εχω κατω απο το γραφειο και κολλημενο στον τοιχο ολος ο θορυβος ερχεται στο αριστερο μου αυτι και με νευριαζει παρα πολυ.

Οσο πιο οικονομικο γινεται

Με οσα λες θες απλα ενα νορμαλ κουτακι.Πιο κατω μην πεσεις σε χρηματα  https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=12232137%2C10980349

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, radiohead είπε

Με οσα λες θες απλα ενα νορμαλ κουτακι.Πιο κατω μην πεσεις σε χρηματα  https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=12232137%2C10980349

Εχει ενα κουτι φτηνο που διαθετει τρυπα στο πλαι και του φερνει θορυβο που τον ενοχλει και του προτεινεις 2 ιδια και της ιδιας ποιοτητας;

Γιατι; Τι δεν καταλαβαινω;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, 29gk είπε

Εχει ενα κουτι φτηνο που διαθετει τρυπα στο πλαι και του φερνει θορυβο που τον ενοχλει και του προτεινεις 2 ιδια και της ιδιας ποιοτητας;

Γιατι; Τι δεν καταλαβαινω;

Ουτε ιδια ειναι ουτε ιδια ποιοτητα ειναι. Τα εχεις δουλεψει τα συγκεκριμενα κουτια ειδικα το cougar; Tο αν ειναι τρυπα η τζαμι τι να λεει; Ας μας πει ποιο ρημαδι εχει για να μη τα βγαζουμε με το τσιγκελι.

Στο διαταυτα κατι εχει κανει μεσα και ακουγεται μην τρελαθουμε τωρα πανω στο γραφειο διπλα στα αυτια μας τα εχουμε και δεν ακουγονται.

Γραφει οτι τα μονα που τρεχουν ειναι τα δυο της ψυκτρας. Ερμηνευω δλδ οτι δεν εχει αλλα οποτε λογικο ειναι να δινει φουλ στροφες αφου δεν υπαρχει intake να βαζει φρεσκο. 

Ας δωσει πληροφοριες λοιπον.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι κύριες πηγές θορύβου σε ένα pc:

No 1 μακράν τα fans και το pump αν έχεις WC. Χαμηλώνεις το fan curve από το bios, αντικαθιστάς τα ελαττωματικά που γρυλίζουν με άλλα πιο μεγάλα και αργόστροφα. Τα πιο αθόρυβα είναι τα maglev της Corsair αλλά είναι πανάκριβα. Πολύ καλά και τα Noctua επίσης πανάκριβα.

Νο 2 είναι η κάρτα γραφικών αν παρουσιάζει coil whine. Αυτό παρουσιάζεται σε διαφορετικό βαθμό ανάλογα το κομμάτι (λίγο πολύ όλες έχουν) και μόνο όταν βγάζουν πολλά fps σε fuil load. Αν φοράς ακουστικά κλειστού τύπου όσο παίζεις παίζει να μη το έχεις παρατηρήσει και ποτέ.

Νο 3 σκληροί δίσκοι με πολλές στροφές (a thing of the past -_-) ή γενικά ταλαιπωρημένοι δίσκοι. Απλά αντικατάσταση.

No 4 συντονισμοί από το case επειδή δεν έχεις κάνει καλά mount τα fans. Αντικραδασμικά rubber brackets αν βρεις θα το εξαλείψουν.

Νο 5 το psu όταν είναι στα τελευταία του ίσως κάνει κάτι κουλά. Δε χρειάζεται να φτάσουμε σε αυτό το σημείο -_-

• Like 1
Δημοσ.

Μην αλλαξεις κουτι. Οση ηχομονωση και αν εχει το κουτι αν βαρανε κομπρεσερ τα φαν και οι δισκοι μεσα δεν θα δεις ικανοποιητικη διαφορα οποιο κουτι και να παρεις. Η πιο αποδοτικη και φτηνη λυση στην περιπτωση σου ειναι να αλλαξεις τα φαν του κουτιου (και του επεξεργαστη αν μπορεις) με αλλα πιο ησυχα. Ειναι αρκετες οι μαρκες, εγω θα σου προτεινω τα be quiet που τα εχω δει στην πραξη στο pc μου και ειμαι ικανοποιημενος. https://www.skroutz.gr/s/3925672/Be-Quiet-Pure-Wings-2-120mm.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...