Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Έκανα πρόσφατα αναβάθμιση στο PC μου και αποφάσισα να πάρω την πρώτη μου υδρόψηξη αφού μέχρι τώρα έπαιζα με την εργοστασιακή ψήκτρα της Intel.

Τελικά πήρα την Deepcool Maelstrom 240T. Τα fan τα έχω συνδέσει στο SYS_FAN1 μέσω του αντάπτορα που έχει η συσκευασία και το κέλυφος που πατάει στον επεξεργαστή το έχω βάλει στο CPU_FAN.

Φτάνω ένα μήνα μετά να έχω έναν προβληματισμό διότι κάτι δε μου πάει καλά. Όταν λοιπόν ανοίγω το PC μου διαπιστώνω ότι το led με το logo της εταιρείας δεν αναβοσβήνει και μέσα από πρόγραμμα που έχω κατεβάσει για να παρακολουθήσω τη θερμοκρασία της cpu βλέπω ότι τα fan της ψύκτρας δουλεύουν σε 0-400 στροφές και ο cpu πιάνει 29-32 βαθμούς σε ηρεμία (normal φαντάζομαι) και σε in game κατάσταση και με ανοιχτές καρτέλες στον browser ταυτόχρονα πιάνει 700+ στροφές και 60 βαθμούς.

Στη συνέχεια κάνω shut down και ξανά ανοίγω το pc μου να δω πως θα συμπεριφερθεί και βλέπω πάλι τα ίδια. Σκέφτηκα λοιπόν να μη κάνω shut down και να επανεκκινήσω το pc μου πατώντας restart. Διαπίστωσα λοιπόν ότι κάνοντας restart το logo αναβοσβήνει, τα fan της δουλεύουν σταθερά στις 2000 στροφές και η θερμοκρασία της cpu είναι 2-3 βαθμούς κάτω (λογικό αφού η ψήκτρα δουλεύει στο φουλ).

Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει διότι σκέφτομαι 3 πράγματα:
1) έχει κάποιο πρόβλημα η υδρόψυξή μου.
2) είναι φυσιολογικό και πολύ απλά πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση.
3) κάτι έχει ρετάρει στο
pc μου και κατά την εκκίνηση δε δίνει σωστό ρεύμα στην υδρόψυξη.

Please Help

Τα specs μου είναι:
CPU: I5-8600K (δεν έχω κάνει overclock)
MOBO: Gigabyte Z370 HD3P
RAM: 2x4 GB ram
ΨΥΞΗ: Deepcool Maelstrom 240T
GPU: Gigabyte GTX 1070 G1
ΔΙΣΚΟΙ: 3
xSSD & 1xHDD
PSU: 750Watt (8ετών)

Δημοσ.

Καλησπερα. Φιλε μου χωρις να εχω τρελες γνωσεις δοκιμασε να σεταρεις απο το bios να τρεχει η αντλια στο max καθως και τα φανς στο max. Ετσι λογικα θα επωφελεισαι 100% συνεχως με το κοστος οτι θα χεις λιγο φασαρια αν δουλευουν ολα τερμα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...