Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 16 minutes ago, Hatsos said: Ακριβώς αυτό εννοώ και αυτό. Τα μπακάλικα εδώ και εκεί. Όπου δεν έχει barcode scanners Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε supermarket (topic) με μπακάλικο όμως...
Dts_Dimensions Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, logistoulis είπε η κατάσταση στη χώρα μας είναι τεράστια κουβέντα, το μόνο που μπορώ να διαπιστώσω αν και αυτονόητο είναι ότι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά οικονομικά είναι επόμενο να υπάρχουν διάφορα προβλήματα το πρόβλημα του έλληνα εργαζομένου αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο οι ικανότητές του, όσο το ότι δεν έχει ευκαιρία να δουλέψει η μόρφωση στη χώρα μας πάντως δεν είναι και τόσο άσχημη αν σκεφτείς το πόσοι έχουν βρει μια δουλίτσα εκεί έξω, δεν νομίζω να τους πήραν για την ομορφιά τους ούτε για την φαντάστική τους προφορά στα αγγλικά Μέσα από την εργασία μου έχω μάθει πολλά πράγματα, πολλά περισσότερα από αυτά που γνώριζα όταν με επέλεξαν για αυτήν. Επειδή έχουν δεί άπειρα βιογραφικά τα μάτια μου, από εξαιρετικά παιδιά πραγματικά, με υψηλό επίπεδο μόρφωσης αλλά και άλλων προσωπικών δεξιοτήτων, θα προσθέσω το εξής: Σε ποσοστό 90% για να μην το αυξήσω παραπάνω και φανώ υπερβολικός, δεν γνώριζαν τι να απαντήσουν στην εξής απλή ερώτηση.."Γιατί να επιλέξουμε εσάς και όχι τον επόμενο υποψήφιο για την θέση? " ...Απάντησεις: Χμμμμ, εεεεεε, έχω το ταδε πτυχίο.... ΟΚ θα σας ενημερώσουμε φίλε μου καλέ. Δεν είναι τυχαίο που η διάδοχη κατάσταση των Ελληνικών επιχειρήσεων σήμερα αγγίζει μόλις το 4% στην Ελλάδα του σήμερα. Γιατί όλοι οι πετυχημένοι επιχειρηματίες έστειλαν τα παιδάκια τους στα Londons school of economics and business με 1BSc & 2Msc & 3PhD και μετά ήρθαν να αναλάβουν το μαγαζάκι του μπαμπα και έβαλαν λουκέτο μέσα στην 2ετία! Αναφέρεσαι στις εξαιρέσεις ενώ εγώ στον κανόνα. Οι νεότεροι Έλληνες βρήκαν πολλά πράγματα έτοιμα, με αποτέλεσμα να μην έχουν μάθει να κοπιάζουν προκειμένου να τα αποκτήσουν μιλάω για τον κανόνα και όχι για την εξαίρεση. Για αυτό σήμερα στην χώρα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό δεν έχουν την αξία που θα έπρεπε τα πτυχία. Για να καταλήξω, όταν είσαι άξιος θα έχεις δουλειά ακόμη και με 70% ποσοστό ανεργίας, όταν δεν είσαι, μην περιμένεις και πολλά!!! Έχουμε ξεφύγει κατα πολύ από τον τίτλο του άρθρου ελπίζω να δείξει κατανόηση το φόρουμ! Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από Dts_Dimensions
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Καμιά κάρτα γραφικών θα φέρουνε και ν'αφησουν τα μπρόκολα.. ? κατά τ'αλλα εξαιρετικό.. Έχω και σχεδιασμένη εφαρμογή mobile (στο μυαλό μου) αν θέλουν να τους δώσω να τελειοποιήσουν το εγχείρημα.. (PS και όταν βάζεις παραγράφους θα σε διαβάζουν περισσότεροι..)
jokr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Σα φάρμα ανθρώπων μου θυμίζει μόνο που έχεις επιλογή στο τι θα φας. 2
kargo130 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι αλλα το προβλημα(γνωστο και ως προβλημα του nash-σακουλας) που αντιμετωπιζουμε στην ελλαδα το ελυσαν; Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από kargo130
Hatsos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε supermarket (topic) με μπακάλικο όμως... Καλά ναι σε αυτό έχεις δίκιο, απλά σε γενικές γραμμές προτιμώ το να έχει ταμείο και κόσμο. Αν είναι να βγεις από το σπίτι να δεις και έναν άνθρωπο. Να ανταλλάξεις και μια κουβέντα. Έστω να πεις ένα γεια σας, ένα χαμόγελο. Κάτι βρε παιδί μου.
Retromaniac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, Hatsos είπε Καλά ναι σε αυτό έχεις δίκιο, απλά σε γενικές γραμμές προτιμώ το να έχει ταμείο και κόσμο. Αν είναι να βγεις από το σπίτι να δεις και έναν άνθρωπο. Να ανταλλάξεις και μια κουβέντα. Έστω να πεις ένα γεια σας, ένα χαμόγελο. Κάτι βρε παιδί μου. Αν φτάσουμε στο σημείο οι κοινωνικές μας επαφές να είναι το micro-chat με τον ταμία του σούπερ μάρκετ, καλύτερα να πάμε και σε ένα ψυχολόγο 2
Undertaker25 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, what_if είπε μολις ο αυτοματισμος κ οι ai ακουμπησουν τις δουλειες η τα συμφεροντα των υπερμαχων θα δειτε ποσο γρηγορα θα αλλαξουν τροπαριο σχετικα με την υιοθετηση των σχετικων τεχνολογικων επιτευγματων τα γνωστα δλδ ,στον κωλο μας να μην ειναι κ στα @@ μας, plus πολυ λουλουδατη θεωρια κ scifi χωρις επαφη με τον πραγματικο κοσμο κλπ κλπ Αυτό ακριβώς. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι η εντελώς ουτοπική και φαντασιόπληκτη θεωρία έχει έστω 1% πιθανότητες υλοποίησης, δεν θα είναι καθόλου ουτοπική αλλά δυστοπική. Όταν τα ρομπότ δεν βοηθούν τους εργάτες αλλά τους αντικαθιστούν, έχουμε να κάνουμε πλέον με κατάργηση θέσεων εργασίας και όχι επιτάχυνση της παραγωγής αφού είτε με ρομπότ είτε με ανθρώπους, η δουλειά θα γίνεται πάνω-κάτω στον ίδιο χρόνο (αναφέρομαι στις θέσεις των ταμείων). Και στο φινάλε, τον εργαζόμενο δεν τον ενδιαφέρει μια αν το αφεντικό αντί για 2 βγάλει 3 εκατ. πχ κέρδος άμα πρόκειται να χάσει τη θέση του. Όποιος λέει "έτσι πρέπει να γίνει" είτε είναι βολεμένος από τα λεφτά του μπαμπάκα είτε δεν έχει βγάλει ούτε 1 ευρώ στη ζωή του δουλεύοντας. Δεν έχουμε να κάνουμε με αμαξάδες που αντικαθιστούν τις άμαξες με αυτοκίνητα και γίνονται οι σημερινοί ταρίφες αλλά με ολοκληρωτική εξαφάνιση του επαγγέλματος. Ένος εκ των πολλών που θα εξαφανισθούν άσκοπα για να είμαι ακριβής. Τέτοιες τεχνολογικές καινοτομίες να γίνονται αλλά όπου είναι απαραίτητο, σε εργασίες που οι άνθρωποι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ή όπου υπάρχει μεγάλη εργατική θνησιμότητα. Και κάτι ακόμη που δεν καταλαβαίνουν μερικοί αφελείς, είναι πως οι συγκεκριμένες καινοτομίες δεν αφορούν την τεχνολογική πρόοδο επειδή οι εφευρέτες τους ήταν "οραματιστές" αλλά τις τσέπες των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών οι οποίες θα πληρώσουν μια φορά τα μηχανήματα και θα γλιτώνουν ετησίως τουλάχιστον 20.000 δολάρια από κάθε εργαζόμενο. Γι' αυτό γίνονται όλα, όχι για τις βλακείες που έλεγε ο ζάμπλουτος Bill Gates ότι οι άνεργοι θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις όπως νοσοκόμοι ηλικιωμένων. Τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια για 15χρονα που περιμένουν να γίνουν πραγματικότητα οι ταινίες φαντασίας που τους αρέσουν. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από Undertaker25 6
Retromaniac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε Αυτό ακριβώς. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι η εντελώς ουτοπική και φαντασιόπληκτη θεωρία έχει έστω 1% πιθανότητες υλοποίησης, δεν θα είναι καθόλου ουτοπική αλλά δυστοπική. Όταν τα ρομπότ δεν βοηθούν τους εργάτες αλλά τους αντικαθιστούν, έχουμε να κάνουμε πλέον με κατάργηση θέσεων εργασίας και όχι επιτάχυνση της παραγωγής αφού είτε με ρομπότ είτε με ανθρώπους, η δουλειά θα γίνεται πάνω-κάτω στον ίδιο χρόνο (αναφέρομαι στις θέσεις των ταμείων). Και στο φινάλε, τον εργαζόμενο δεν τον ενδιαφέρει μια αν το αφεντικό αντί για 2 βγάλει 3 εκατ. πχ κέρδος άμα πρόκειται να χάσει τη θέση του. Όποιος λέει "έτσι πρέπει να γίνει" είτε είναι βολεμένος από τα λεφτά του μπαμπάκα είτε δεν έχει βγάλει ούτε 1 ευρώ στη ζωή του δουλεύοντας. Δεν έχουμε να κάνουμε με αμαξάδες που αντικαθιστούν τις άμαξες με αυτοκίνητα και γίνονται οι σημερινοί ταρίφες αλλά με ολοκληρωτική εξαφάνιση του επαγγέλματος. Ένα εκ των πολλών που θα εξαφανισθούν άσκοπα για να είμαι ακριβής. Τέτοιες τεχνολογικές καινοτομίες να γίνονται αλλά όπου είναι απαραίτητο, σε εργασίες που οι άνθρωποι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ή όπου υπάρχει μεγάλη εργατική θνησιμότητα. Και κάτι ακόμη που δεν καταλαβαίνουν μερικοί αφελείς, είναι πως οι συγκεκριμένες καινοτομίες δεν αφορούν την τεχνολογική πρόοδο επειδή οι εφευρέτες τους ήταν "οραματιστές" αλλά τις τσέπες των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών οι οποίες θα πληρώσουν μια φορά τα μηχανήματα και θα γλιτώνουν ετησίως τουλάχιστον 20.000 δολάρια από κάθε εργαζόμενο. Γι' αυτό γίνονται όλα, όχι για τις βλακείες που έλεγε ο ζάμπλουτος Bill Gates ότι οι άνεργοι θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις όπως νοσοκόμοι ηλικιωμένων. Τα υπόλοιπα είναι παραμυθάκια για 15χρονα που περιμένουν να γίνουν πραγματικότητα οι ταινίες φαντασίας που τους αρέσουν. Καταρχήν οι εργάτες στα χωράφια που μάζευαν βαμβάκι ή σιτάρι εξαφανίσθηκαν από τα γεωργικά μηχανήματα. ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ. Οπότε το επιχείρημά σου άκυρο. Κατά δεύτερον, επειδή έκανες αναφορά εμμέσως σε μένα, τυγχάνει ο πατέρας μου να είναι πολύ φτωχός και έχει κάνει από αγρότης μέχρι καράβια. Και ότι λεφτά έβγαλα τα έβγαλα μόνος. Σπούδαζα και δούλευα 8ωρο. Οι γονείς μου έχουν και χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ούτε βοήθεια στο σπίτι δεν είχα. Δεν με νοιάζει αν με πιστεύεις ή όχι, ούτε το παίζω Ξανθόπουλος, απλά οι υποθέσεις σου είναι το ίδιο σαθρές με τα επιχειρήματά σου. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από Retromaniac 1
Undertaker25 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Καταρχήν οι εργάτες στα χωράφια που μάζευαν βαμβάκι ή σιτάρι εξαφανίσθηκαν από τα γεωργικά μηχανήματα. ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ. Οπότε το επιχείρημά σου άκυρο. Κατά δεύτερον, επειδή έκανες αναφορά εμμέσως σε μένα, τυγχάνει ο πατέρας μου να είναι πολύ φτωχός και έχει κάνει από αγρότης μέχρι καράβια. Και ότι λεφτά έβγαλα τα έβγαλα μόνος. Σπούδαζα και δούλευα 8ωρο. Οι γονείς μου είχαν και χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ούτε βοήθεια στο σπίτι δεν είχα. Δεν με νοιάζει αν με πιστεύεις ή όχι, ούτε το παίζω Ξανθόπουλος, απλά οι υποθέσεις σου είναι το ίδιο σαθρές με τα επιχειρήματά σου. Κατ' αρχάς οι εργάτες δεν εξαφανίστηκαν. Συνέχιζαν να δουλεύουν στα χωράφια σε άλλες θέσεις γιατί αν έχεις βρεθεί έστω και μια φορά στη ζωή σου σε αγροτική εργασία (μιλώ εκ πείρας), απαιτούνται εργατικά χέρια για πολλά στάδια της παραγωγής. Όσοι εργάτες έφυγαν από τα χωράφια λόγω των μηχανών, έγιναν εργάτες σε άλλους κλάδους της οικονομίας όπως οικοδομές. Το ζήτημα όμως είναι ότι πλέον με τα ρομπότ δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές ΠΟΥΘΕΝΑ γιατί όλοι οι κλάδοι της οικονομίας θα αντικαταστήσουν το ανθρώπινο δυναμικό (βάσει του ουτοπικού σεναρίου σου). Δουλειά θα υπάρχει μόνο στις θέσεις εργασίας που θα παρουσιαστούν από το σύστημα ως εναλλακτικές και οι οποίες θα είναι κατά πολύ λιγότερες από τις σημερινές διαθέσιμες, πράγμα το οποίο μοιραία θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση της κοινωνίας και εξάρτησής της από επιδόματα λες και είναι πληβείοι στη Ρώμη. Εκτός πια και αν μειώσεις το πληθυσμό της γης στο 1/3 απ' ότι είναι τώρα. Και δεν χρειαζόταν να μου γράψεις την ιστορία της ζωής σου. Στόχος μου δεν ήταν ούτε να σε θίξω ούτε τίποτα. Πιάστηκα από κάτι που έγραψες και γενίκευσα συμπεριλαμβάνοντας όσους σκέπτονται έτσι γιατί ειδικά αν, όπως ισχυρίζεσαι, προέρχεσαι από χαμηλόμισθη οικογένεια γνωρίζεις τι θα πει ανάγκη για εργασία. Κι όμως, έτσι απλά, μας λες ότι δε τρέχει και τίποτα αν μερικά εκατομμύρια δεν έχουν να φάνε. Μυρμήγκια είναι, ας τα συνθλίψουμε. Όπως έλεγε και ο εγκληματίας Στάλιν, "ένας νεκρός είναι τραγωδία, εκατομμύρια είναι στατιστική". Οκ, είναι σαθρά τα επιχειρήματά μου. Θα πω και γω να μείνουμε όλοι άνεργοι για να παίρνουμε επιδόματα και να φιλοσοφούμε, να γίνουν στέρεα. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από Undertaker25 1
Retromaniac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε Κατ' αρχάς οι εργάτες δεν εξαφανίστηκαν. Συνέχιζαν να δουλεύουν στα χωράφια σε άλλες θέσεις γιατί αν έχεις βρεθεί έστω και μια φορά στη ζωή σου σε αγροτική εργασία (μιλώ εκ πείρας), απαιτούνται εργατικά χέρια για πολλά στάδια της παραγωγής. Όσοι εργάτες έφυγαν από τα χωράφια λόγω των μηχανών, έγιναν εργάτες σε άλλους κλάδους της οικονομίας όπως οικοδομές. Το ζήτημα όμως είναι ότι πλέον με τα ρομπότ δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές ΠΟΥΘΕΝΑ γιατί όλοι οι κλάδοι της οικονομίας θα αντικαταστήσουν το ανθρώπινο δυναμικό (βάσει του ουτοπικού σεναρίου σου). Δουλειά θα υπάρχει μόνο στις θέσεις εργασίας που θα παρουσιαστούν από το σύστημα ως εναλλακτικές και οι οποίες θα είναι κατά πολύ λιγότερες από τις σημερινές διαθέσιμες, πράγμα το οποίο μοιραία θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση της κοινωνίας και εξάρτησής της από επιδόματα λες και είναι πληβείοι στη Ρώμη. Εκτός πια και αν μειώσεις το πληθυσμό της γης στο 1/3 απ' ότι είναι τώρα. Και δεν χρειάστηκε να μου γράψεις την ιστορία της ζωής σου. Στόχος μου δεν ήταν ούτε να σε θίξω ούτε τίποτα. Πιάστηκα από κάτι που έγραψες και γενίκευσα συμπεριλαμβάνοντας όσους σκέπτονται έτσι γιατί ειδικά αν, όπως ισχυρίζεσαι, προέρχεσαι από χαμηλόμισθη οικογένεια γνωρίζεις τι θα πει ανάγκη για εργασία. Κι όμως, έτσι απλά, μας λες ότι δε τρέχει και τίποτα αν μερικά εκατομμύρια δεν έχουν να φάνε. Μυρμήγκια είναι, ας τα συνθλίψουμε. Όπως έλεγε και ο εγκληματίας Στάλιν, "ένας νεκρός είναι τραγωδία, εκατομμύρια είναι στατιστική". Οκ, είναι σαθρά τα επιχειρήματά μου. Θα πω και γω να μείνουμε όλοι άνεργοι για να παίρνουμε επιδόματα και να φιλοσοφούμε (όπως έγραψαν κάποιοι), να γίνουν στέρεα. Αναφορά σε κείμενο Όσοι εργάτες έφυγαν από τα χωράφια λόγω των μηχανών, έγιναν εργάτες σε άλλους κλάδους της οικονομίας Δηλαδή η μετακύλιση που γράφω. Αναφορά σε κείμενο Δουλειά θα υπάρχει μόνο στις θέσεις εργασίας που θα παρουσιαστούν από το σύστημα ως εναλλακτικές και οι οποίες θα είναι κατά πολύ λιγότερες από τις σημερινές διαθέσιμες, πράγμα το οποίο μοιραία θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση της κοινωνίας και εξάρτησής της από επιδόματα λες και είναι πληβείοι στη Ρώμη. Εκτός πια και αν μειώσεις το πληθυσμό της γης στο 1/3 απ' ότι είναι τώρα Όπως ήδη έγραψα, τα ίδια σκεφτόντουσαν ανά πάσα στιγμή στην σύγχρονη ιστορία, όταν πέφτανε πάνω σε αυτοματοποίηση. Σίγουρα θα ήταν αρκετοί που είχαν ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες σκέψεις και τότε. Αναφορά σε κείμενο Και δεν χρειάστηκε να μου γράψεις την ιστορία της ζωής σου. Στόχος μου δεν ήταν ούτε να σε θίξω ούτε τίποτα. Πιάστηκα από κάτι που έγραψες και γενίκευσα συμπεριλαμβάνοντας όσους σκέπτονται έτσι γιατί ειδικά αν, όπως ισχυρίζεσαι, προέρχεσαι από χαμηλόμισθη οικογένεια γνωρίζεις τι θα πει ανάγκη για εργασία. Δεν είπες ότι γενικεύεις και ότι δεν αναφέρεσαι σε μένα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο όταν είσαι τόσο προσβλητικός. Και ξέρω τι θα πει ανάγκη να εκπληρώνεις τα όνειρά σου, όχι απλά να εργάζεσαι. Εργασία είχαν πάντα οι γονείς μου. Την κούραση και την έλλειψη ανταποδοτικότητας δεν ζήλεψα και αποφάσισα να κάνω κάτι παραπάνω από εργάτης. Καταλαβαίνω τι σημαίνει ζω για να δουλεύω και όχι δουλεύω για να ζω. Αυτό είναι το όνειρό σου για την ανθρωπότητα; Άνθρωποι που δουλεύουν σε πόστα που είναι αναλώσιμοι για πλάκα; Που μπορούν να τους εκβιάζουν και να τους δίνουν ψίχουλα; Που δεν έχουν δύναμη να ζήσουν; Αναφορά σε κείμενο Κι όμως, έτσι απλά, μας λες ότι δε τρέχει και τίποτα αν μερικά εκατομμύρια δεν έχουν να φάνε. Μυρμήγκια είναι, ας τα συνθλίψουμε. Όπως έλεγε και ο εγκληματίας Στάλιν, "ένας νεκρός είναι τραγωδία, εκατομμύρια είναι στατιστική" Είπες κανείς ότι δεν θα έχουν να φάνε; Είπα ότι θα τους επωμιστούν οι νεότερες γενιές, ΟΣΟΥΣ δεν κατορθώσουν να βρουν δουλειά. Και αυτοί θα είναι λιγότεροι από τι φαντάζεσαι. Αλλά τι νομίζεις, οτι η κατάργηση του επαγγέλματος γίνεται από την μία μέρα στην άλλη και ξαφνικά θα βρεθούν εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς δουλειά; Μπορεί να πάρει και μία γενιά (μπορεί και παραπάνω) μέχρι να καταργηθεί εντελώς ο ταμίας. Υπάρχει αρκετός καιρός να γίνει ανώδυνα. Με την λογική σου, λέω να καταργήσουμε και τα εισιτήρια στα αστικά λεωφορεία και να βάλουμε εισπράκτορες όπως παλιά. Πληρεί όλες τι προϋποθέσεις που βάζεις για το αν θα πρέπει να ΜΗΝ αυτοματοποιηθεί το επάγγελμα. Χιλιάδες θέσεις εργασίας. Λύνουμε το πρόβλημα της ανεργίας με την μία. Βέβαια θα ανέβουν και τα εισιτήρια κατακόρυφα για να πληρωθούν. Εκεί, εσύ και ο κάθε μεροκαματιάρης θα φωνάζει να καταργηθεί η θέση. Ακόμη και οι ταμίες των super market. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από Retromaniac
logistoulis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) μην πιάνεις ακραία παραδείγματα όπως του εισπράκτορα, υπάρχουν και πιο ακραία όπως αυτοί που πρωτοκολλούν στις δημόσιες υπηρεσίες. δεν μιλάμε για σχεδόν δημοσίους υπαλλήλους αλλά σε ένα σουπερμαρκετ ας πούμε, το προσωπικό μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από ρομπότ με ΑΙ, το ίδιο μπορεί να γίνει και σχεδόν όλο το διοικητικό προσωπικό. όλοι οι εμποροϋπάλληλοι τι θα κάνουν στη συνέχεια; και αν μιλήσουμε για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου από κει που μια επιχείρηση ταΐζει 100αδες ή και χιλιάδες κόσμου, στο μέλλον πόσους θα ταΐζουν; μια χούφτα άτομα και τους μετόχους; λίγο πολύ όλοι χρειάζονται να φάνε, όλοι πάνε να ψωνίσουν σε ένα τέτοιο κατάστημα, οπότε συγκεντρώνεται πολύ χρήμα. αυτό το χρήμα πώς επιστρέφει ξανά στην κοινωνία (90% φόρο και επιδόματα; αυτό είναι ανέφικτο και με τα σημερινά δεδομένα); ποιος θα έχει να ξοδέψει για μια τέτοια επιχείρηση; νομίζω είναι αρκετά πολύπλοκο το ζήτημα για να λέμε απλά ότι τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους. μπορεί να μην τον βρουν και εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια να πεθάνουν από την πείνα. αυτό άλλωστε είναι κάτι που γινόταν γίνεται και θα γίνεται. για ποιο λόγο λοιπόν να τα βλέπουμε όλα ρόδινα και να μην είμαστε και διστακτικοί; ΥΓ το θα επωμιστούν οι νεότερες γενιές τι πάει να πει; ποιες γενιές; αυτές της υπογεννητικότητας; και ποιοι θα επωμιστούν κάποιον που δεν έχει οικογένεια (όλο και πιο συνηθισμένο); σε αντίθεση με το παρελθόν δεν είναι να πεις ότι αμολάμε και 5-10 παιδιά και όλο και κάποιο από αυτά θα μας φροντίσει. συνεχίζω και πιστεύω ότι η όποια σύγκριση με το παρελθόν είναι πολύ επιφανειακή.. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από logistoulis 4
Retromaniac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, logistoulis είπε μην πιάνεις ακραία παραδείγματα όπως του εισπράκτορα, υπάρχουν και πιο ακραία όπως αυτοί που πρωτοκολλούν στις δημόσιες υπηρεσίες. δεν μιλάμε για σχεδόν δημοσίους υπαλλήλους αλλά σε ένα σουπερμαρκετ ας πούμε, το προσωπικό μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από ρομπότ με ΑΙ, το ίδιο μπορεί να γίνει και σχεδόν όλο το διοικητικό προσωπικό. όλοι οι εμποροϋπάλληλοι τι θα κάνουν στη συνέχεια; και αν μιλήσουμε για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου από κει που μια επιχείρηση ταΐζει 100αδες ή και χιλιάδες κόσμου, στο μέλλον πόσους θα ταΐζουν; μια χούφτα άτομα και τους μετόχους; λίγο πολύ όλοι χρειάζονται να φάνε, όλοι πάνε να ψωνίσουν σε ένα τέτοιο κατάστημα, οπότε συγκεντρώνεται πολύ χρήμα. αυτό το χρήμα πώς επιστρέφει ξανά στην κοινωνία; ποιος θα έχει να ξοδέψει για μια τέτοια επιχείρηση; νομίζω είναι αρκετά πολύπλοκο το ζήτημα για να λέμε απλά ότι τα πράγματα θα βρουν το δρόμο τους. μπορεί να μην τον βρουν και εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια να πεθάνουν από την πείνα. αυτό άλλωστε είναι κάτι που γινόταν γίνεται και θα γίνεται. για ποιο λόγο λοιπόν να τα βλέπουμε όλα ρόδινα και να μην είμαστε και διστακτικοί; Το παράδειγμά μου δεν είναι καθόλου ακραίο. Μάλιστα δεν καταλαβαίνω την διαφορά υπάρχει από τον ταμία του σουπερ μάρκετ εκτός από το ότι η τεχνολογία μπόρεσε να τον αντικαταστήσει πιο εύκολα. Και όσον αφορά το αν θα πρέπει να είμαστε διστακτικοί, απέχει από το να είμαστε αφοριστικοί. Πάντα είμαστε αφοριστικοί με την αλλαγή σε όλους τους εργασιακούς τομείς, είτε αφορά τον τρόπος εργασίας, είτε την αυτοματοποίηση, είτε τον έλεγχο κτλ. Εννοείτε ότι κάθε αλλαγή που γίνεται αξιολογείτε από την κοινωνία. Μία αλλαγή δεν θα αντέξει αν είναι να φέρει την κοινωνία σε κατάρρευση. Ποιος ωφελείτε από μία κατάρρευση της κοινωνίας; Ουδείς. Οπότε δεν ξέρω τι καθόμαστε και συζητάμε, σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου επειδή θα κάνουμε chek out αυτόματα. Να καταργήσουμε και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Και αυτό παίρνει δουλειές από πωλητές. Α ξέχασα, έχουν δημιουργηθεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας γύρω από το ηλεκτρονικό εμπόριο... Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από Retromaniac
overpower Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Ποια ανεργια. Επιτελους, ΟΧΙ ΟΥΡΕΣ και γυναικες που λενε το μακρυ και το κοντο τους και καθυστερουν ή γερους που κανουν μια ωρα να βαλουν τα πραγματα στις τσαντες/πληρωσουν κτλ. Το οτι καποιες δουλειες κλεινουν προς ανθρωπους, δεν σημαινει οτι καποιες αλλες δεν ανοιγουν. 1
logistoulis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ποιες θα είναι αυτές όμως; δε σου λέω, ούτε εγώ πάω και στήνομαι στις ουρές στην τράπεζα και σε σούπερ μάρκετ που τα χτυπάς μόνος σου έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα. απλά θα ήθελα να ξέρω μόλις αυτοί οι άνθρωποι μόλις μείνουν να άνεργοι τι ακριβώς θα κάνουν. γιατί το να έχουμε ένα σωρό ανέργους που να μην κάνουν τίποτα το ζούμε ήδη στη χώρα μας, αυτό είναι το μέλλον; αν ναι πάλι πρωτοπορήσαμε Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από logistoulis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα