Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Προσφατα πηγα σε ενα MBP 13' Non-Touch Bar BTO (16gb ram/256ssd) (late 2017) και απλα κατι δεν μου παει πολυ καλα με τη μπαταρια και το facetime. Περιπου 1 ωρα στο facetime κανει drain 15-20% της μπαταριας το οποιο μου φαινεται αρκετο, χωρις να τρεχει κατι αλλο στο background εκτος απο το safari...

Χωρια οτι ειναι απο τις ελαχιστες φορες που παιρνει μπρος το ανεμιστηρακι σε αρκετα ψιλα rpms μπορω να πω μιας και ακουγεται...Το skype δεν το αναφερω καν γιατι ειναι γνωστο οτι ειναι σκατογραμμενο σαν προγραμμα και εκει ειναι ακομα χειροτερα ειδικα στο θεμα θερμοκρασια...any comments/suggestions?  Ειναι νορμαλ η κατασταση η να το παω στο apple store πακετο?

Να συμειωθει οτι με αλλα apps  νομιζω για τα δεδομενα του λαπτοπ η μπαταρια παιζει σε νορμαλ επιπεδα - χωρις να εχω κατσει να μετρησω ακριβως ποση ωρα μου βγαζει...ακομα και με apps τυπου lightroom νομιζω οτι δεν εχω τοσο drain.

Δημοσ.

Το εχω κυριολεκτικα 5 μερες, λες να χρειαζεται οντως format και clean install? :/

Το μονο update που εκανε ηταν το 10.13.2 μονο του πριν δυο μερες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έχει τύχει αρκετές φορές σε όλοκαινούργιο μηχάνημα να κολλάει το Mac OS λόγω corruption ή κακή εγκατάσταση από τον πωλητή ή ακόμα και από το εργοστάσιο.

Ουτως η άλλως το clean install είναι μέσα στο troubleshooting πολλών προβλημάτων και δεν παίζει ρόλο αν είναι μιας μέρας μηχάνημα ή εκατό ημερών.

ΥΓ. Μπορεί να μην έκατσε καλά το update. Αλλά σου ξαναλέω ακόμα και το support της Apple να πάρεις μπορεί να σου προτείνουν το clean install για λύση.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, kuzko21 είπε

Το εχω κυριολεκτικα 5 μερες, λες να χρειαζεται οντως format και clean install? :/

Το μονο update που εκανε ηταν το 10.13.2 μονο του πριν δυο μερες...

Για αρχή δοκίμασε να κάνεις το εξής:

Στη γραμμή μενού του Finder επέλεξε Go > Go to Folder και paste το παρακάτω

/Library/Preferences

βρες το com.apple.FaceTime.plist σύρε το στον κάδο και άδειασμα για να διαγραφεί. Επανεκκίνηση και δες εάν λύθηκε το θέμα.

Εάν όχι, άνοιξε τον φάκελο με τα Applications σύρε στον κάδο το FaceTime και άδειασμα για να διαγραφεί.

Μετά κάνε επανεκκίνηση και boot στο recovery . Επέλεξε Reinstall macOS.

Εάν και πάλι δεν γίνει τίποτα, τότε προχωράς σε clean install.

*Πρίν κάνεις οτιδήποτε κράτα backup με το Time Machine.

Επεξ/σία από CryptoCSM01
  • Like 1
Δημοσ.

Αρα αποσα μου λετε, θεωρειτε οτι οντως ειναι αρκετο να κατεβαζει τοση μπαταρια/ωρα Facetime (brightness - 3/4) - ποσο θα ηταν το expected?

Θα δοκιμασω πρωτα τα παραπανω πριν κανω το clean install τοτε. 

Αλλη μια ερωτηση, αν παρω snapshot απο το time machine και κανω clean install to OSΧ απο στικακι, μολις βαλω το snapshot θα εχω παλι τις ιδιες εφαρμογες, ρυθμισεις, etc, η θα πρεπει να τα κανω απο την αρχη install ολα?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kuzko21 είπε

Αρα αποσα μου λετε, θεωρειτε οτι οντως ειναι αρκετο να κατεβαζει τοση μπαταρια/ωρα Facetime (brightness - 3/4) - ποσο θα ηταν το expected?

Θα δοκιμασω πρωτα τα παραπανω πριν κανω το clean install τοτε. 

Αλλη μια ερωτηση, αν παρω snapshot απο το time machine και κανω clean install to OSΧ απο στικακι, μολις βαλω το snapshot θα εχω παλι τις ιδιες εφαρμογες, ρυθμισεις, etc, η θα πρεπει να τα κανω απο την αρχη install ολα?

Προσωπικά θα έλεγα ότι το ποσοστό κατανάλωσης ενέργειας της μπαταρίας σε χρήση του FaceTime είναι σωστή και δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιες ενέργειες.

Υπάρχουν διάφορα άρθρα που μπορείς να βρεις και να διαβάσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα. Το FT είναι μια εφαρμογή με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας γενικά.

Θεωρώ ότι το να μπεις στην διαδικασία ενός clean install δεν θα λύσει το πρόβλημα. Γενικότερα τις παραπάνω ενέργειες τις ακολουθούμε εάν όντως είμαστε σίγουροι ότι κάτι δεν πάει καλά με την εφαρμογή.

Μπορείς να ανοίξεις το Activity Monitor και στην καρτέλα Energy μπορείς να παρακολουθήσεις την δραστηριότητα της εφαρμογής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...