Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, skiabox είπε

Δεν είδα κάτι σχετικό.

Απλά γράφει τα όρια της πίεσης του νερού.

Μέγιστη πίεση νερού κυκλώματος θέρμανσης : 3 bar

Ελάχιστη πίεση νερού κυκλώματος θέρμανσης : 0,5 bar

Μοντέλο είναι το DUO-TEC COMPACT GA

Κάνε ότι έχεις ξεκινήσει να κάνεις αλλά δες αν έχοντας κρύο πίεση χαμηλότερη από εκεί που ξεκινάς τώρα (πχ 1bar) έχεις το ίδιο πρόβλημα ... και σημείωσε πόσο φτάνει η πίεση ζεστό.

Αν χαμηλόντωντας την πίση κρύο από 1,5 σε 1 η πίεση σε ζεστό χαμηλώνει "δυσανάλογα" (πχ φτάνει <2) τότε παίζει το σενάριο που έλεγα παραπάνω.

Επεξ/σία από DrLo
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εβγαλα νεράκι χθες (3-4 ποτήρια) οπότε πήγε κοντά στο 1 και μετά τον ξεκίνησα και όλα καλά.

Θα πάρω όμως φωτογραφίες αύριο (σήμερα δεν το πρόλαβα γιατί δουλεύει ήδη) όταν θα είναι όλα κρύα και μετά μία φωτογραφία κατά τη διάρκεια που δουλεύει.

Πάλι τα ίδια, ακόμα δεν πρόλαβα να κάνω το προηγούμενο post.

Απλά δεν το έκανε από την αρχή αλλά ξεκίνησε περίπου στη μέση της διαδρομής (όταν ανάβει ανεβάζει τη θερμοκρασία του χώρου κατά 6 βαθμούς).

Καλά είχα δει εγώ το πρωί ότι κρύο είχε ήδη φτάσει στο 1.5 bar.

Θα γίνει πάλι κλειδάκι και άδειασμα νερού μόλις κρυώσουν.

Αυτό ρε παιδιά είναι φυσιολογικό ή να καλέσω υδραυλικό;

Μόλις χθες με το άδειασμα το είχα φτάσει σχεδόν στο 1 bar.

Βέβαια μετά την χθεσινή βραδυνή λειτουργία του το πρωί κρύος ήταν στο 1.5 γεμάτο.

Δημοσ.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι... πρόκειται για ατομικούς λέβητες αερίου που περιλαμβάνουν κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής, τρίοδη για ζεστό νερό κλπ... ένα πλήρες "λεβητοστάσιο".

Η βέλτιστη πίεση δικτύου που δίνουν οι κατασκευαστές είναι περίπου 1,5bar.

Η πλήρωση γίνεται συνήθως με δικλείδα (όχι αυτόματη).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/23/2018 στις 3:19 ΜΜ, skiabox είπε

Εβγαλα νεράκι χθες (3-4 ποτήρια) οπότε πήγε κοντά στο 1 και μετά τον ξεκίνησα και όλα καλά.

Θα πάρω όμως φωτογραφίες αύριο (σήμερα δεν το πρόλαβα γιατί δουλεύει ήδη) όταν θα είναι όλα κρύα και μετά μία φωτογραφία κατά τη διάρκεια που δουλεύει.

Πάλι τα ίδια, ακόμα δεν πρόλαβα να κάνω το προηγούμενο post.

Απλά δεν το έκανε από την αρχή αλλά ξεκίνησε περίπου στη μέση της διαδρομής (όταν ανάβει ανεβάζει τη θερμοκρασία του χώρου κατά 6 βαθμούς).

Καλά είχα δει εγώ το πρωί ότι κρύο είχε ήδη φτάσει στο 1.5 bar.

Θα γίνει πάλι κλειδάκι και άδειασμα νερού μόλις κρυώσουν.

Αυτό ρε παιδιά είναι φυσιολογικό ή να καλέσω υδραυλικό;

Μόλις χθες με το άδειασμα το είχα φτάσει σχεδόν στο 1 bar.

Βέβαια μετά την χθεσινή βραδυνή λειτουργία του το πρωί κρύος ήταν στο 1.5 γεμάτο.

Την αρχική ρύθμιση πίεσης την κάνεις πάντα στη κρύα κατάσταση. (αυτό που λές "πήγε κοντά στο 1").

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το έκανες αυτό "κρύο" και όταν ξανακρύωσε το μετά από ένα "κύκλο λειτουργίας" να πήγε στο 1,5 ... εκτός και αν "περνάει" η βάνα πλήρωσής σου. Δες αν έχεις και άλλη απομονωτική νερού πρίν από αυτήν και κλείσε την.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Η βρύση από την οποία παίρνει νερό είναι κλειστή τον περισσότερο καιρό.Απλά στην άλλη άκρη του T έχει λάστιχο με το οποίο ποτίζεται μια γλάστρα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Δημοσ.

Λύθηκε το θέμα από τον καυστηριατζή.

Ηρθε έβγαλε τον αέρα από το ΔΔ και όλα εντάξει.

Μου είπε ότι δεν είναι βλάβη και ότι αυτά έτσι μαζεύουν αέρα.

Οπότε κάθε Οκτώβριο από εδώ και πέρα θα τον παίρνω τηλ να μου βγάζει τον αέρα!

:)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Οπότε κάθε Οκτώβριο από εδώ και πέρα θα τον παίρνω τηλ να μου βγάζει τον αέρα!

Δεν ειδες πως το εκανε ? τι εκανε ?
Ειναι δυσκολο να το κανεις εσυ ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβγαλε με μια αντλία όλο το νερό που είχε μέσα.

Εντάξει τώρα για 15 ευρώ δεν τρέχει κάτι σιγά.

villasg : Για το οικονομικό κομμάτι είμαι υπέρ του αμερικάνικου μοντέλου της παραγωγής προιόντων και του ξοδέματος και όχι του Γερμανικού μοντέλου όπου ξοδεύεις όλο το χρόνο σου συγκρίνωντας τιμές και έχεις λιγότερες γραμμές παραγωγής.

Επεξ/σία από skiabox
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και ξαφνικά έχουμε πάλι τα ίδια.

Λέτε επειδή αλλάζουν τους σωλήνες του νερού στην ευρύτερη περιοχή που μένω να μπαίνει αυτό το διάστημα αρκετός αέρας στο δίκτυο;

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πάλι τα ίδια φέτος στην μέση του χειμώνα.

Τελικά επιστημονική εξήγηση υπάρχει για αυτό;

Παίρνει αέρα το ΔΔ από το δίκτυο του νερού;

Δημοσ.

Δεν θέλω να το παίξω κάπως αλλά είναι χιλιοειπωμένα. ΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ το Α και το Ω σ'ένα κλειστό κύκλωμα θέρμανσης. Δοχείο διαστολής ασχολείται ο υδραυλικός και όχι ο καυστηρατζής. Δεύτερη π@π@ρια των υδραυλικών, δες το δοχείο διαστολής να είναι για θέρμανση και όχι για πιεστικό-ύδρευση λίτρα όσο περισσότερα τόσο καλύτερα απλά να έχει τα ελάχιστα. Συνήθως οι λέβητες αερίου έχουν ένα ενσωματωμένο 8-10 λίτρα, βάζει οπωσδήποτε εξωτερικό αν δεν έχεις αυτό που ανέφερα πριν τουλάχιστον 18 λίτρα. Μέχρι και 30-40% οικονομία θέλετε δεν θέλετε το πιστεύετε.

Δημοσ.

Θα πω και γω την ιστορια μου. Νοικιαζω σπιτι με λεβητα στο μπαλκονι. Ειμαι ο πρωτος που μπαινει στο σπιτι. Θεώρησα λοιπον οτι πριν λειτουργήσει ο λεβητας πρεπει να φωναξω τεχνικο με εξοδα του ιδιοκτητη που να βεβαιωνει οτι ολα δουλευουν σωστα.... Παει να ξεκινησει ο λεβητας.... παπαλα... βγαζει ενα error (δε θυμαμαι νουμερο)... Μου λεει ο μηχανικος (τρομαρα του) οτι μαλλον φταιει η πλακετα, επειδη το σπιτι ηταν ακατοικητο για περιπου 5 χρονια απο τοτε που κατασκευαστηκε.... Μου λεει οτι δεν αξιζει η αντικατασταση πλακετας και να πω στην ιδιοκτητρια πως ισως συμφερει αλλαγη λεβητα.... Ψαχνω στο ιντερνετ με πολυ κοπο και βρισκω μανουαλ ρουμανικο και με γουγλη βρισκω οτι το error ηταν χαμηλη πιεση νερου... Τηλεφωνω στον μηχανικο και του λεω οτι πρωτα πρεπει να αλλαξουμε το αισθητηριο πιεσης. Μου λεει οκ.... Ερχεται σπιτι αλλαζει το αισθητηριο αλλα παπαλα...Ευχαριστώ τον μηχανικο (τρομαρα του). Ψαχνω παλι στο ρουμανικο και βρισκω οτι μπορω να δω τη πιεση και απο το display του λεβητα (ο μηχανικος ρυθμιζε απο το μανομετρο του αυτοματου πληρωσης). Πατατω τα κουμπακια (ηταν λιγο μανουρα) και βλεπω πιεση 0,3 στο display και 1,5 στο μανομετρο του αυτοματου πληρωσης. Φωναζω την επισημη αντιπροσωπεια και απλα εκαναν πληρωση με βαση το display και αλλαξαν τον αυτοματο... Δηλαδη για κοστος 50€ ο μηχανικος ηθελε να βγαλει 600€ επειδη δε ξερει να διαβαζει manual.... Παντως τοτε μου ειπαν πως καλο ειναι να μην ειναι σε λειτουργια ο αυτοματος πληρωσης διοτι σε περιπτωση διαρροης θα πλημμυρισεις.. Μου φαινεται σωστο αυτο, δεν ειναι τιποτα να το κοιτας μια φορα το μηνα....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

Θα πω και γω την ιστορια μου. Νοικιαζω σπιτι με λεβητα στο μπαλκονι. Ειμαι ο πρωτος που μπαινει στο σπιτι. Θεώρησα λοιπον οτι πριν λειτουργήσει ο λεβητας πρεπει να φωναξω τεχνικο με εξοδα του ιδιοκτητη που να βεβαιωνει οτι ολα δουλευουν σωστα.... Παει να ξεκινησει ο λεβητας.... παπαλα... βγαζει ενα error (δε θυμαμαι νουμερο)... Μου λεει ο μηχανικος (τρομαρα του) οτι μαλλον φταιει η πλακετα, επειδη το σπιτι ηταν ακατοικητο για περιπου 5 χρονια απο τοτε που κατασκευαστηκε.... Μου λεει οτι δεν αξιζει η αντικατασταση πλακετας και να πω στην ιδιοκτητρια πως ισως συμφερει αλλαγη λεβητα.... Ψαχνω στο ιντερνετ με πολυ κοπο και βρισκω μανουαλ ρουμανικο και με γουγλη βρισκω οτι το error ηταν χαμηλη πιεση νερου... Τηλεφωνω στον μηχανικο και του λεω οτι πρωτα πρεπει να αλλαξουμε το αισθητηριο πιεσης. Μου λεει οκ.... Ερχεται σπιτι αλλαζει το αισθητηριο αλλα παπαλα...Ευχαριστώ τον μηχανικο (τρομαρα του). Ψαχνω παλι στο ρουμανικο και βρισκω οτι μπορω να δω τη πιεση και απο το display του λεβητα (ο μηχανικος ρυθμιζε απο το μανομετρο του αυτοματου πληρωσης). Πατατω τα κουμπακια (ηταν λιγο μανουρα) και βλεπω πιεση 0,3 στο display και 1,5 στο μανομετρο του αυτοματου πληρωσης. Φωναζω την επισημη αντιπροσωπεια και απλα εκαναν πληρωση με βαση το display και αλλαξαν τον αυτοματο... Δηλαδη για κοστος 50€ ο μηχανικος ηθελε να βγαλει 600€ επειδη δε ξερει να διαβαζει manual.... Παντως τοτε μου ειπαν πως καλο ειναι να μην ειναι σε λειτουργια ο αυτοματος πληρωσης διοτι σε περιπτωση διαρροης θα πλημμυρισεις.. Μου φαινεται σωστο αυτο, δεν ειναι τιποτα να το κοιτας μια φορα το μηνα....

Δεν είσαι μοναδική περίπτωση.

Κλασικά, η "διάγνωση" του "τεχνικού" είναι βάλε καινούργιο!

Ατομική μονάδα φίλων μας στη Θεσ/νίκη που είχε παγώσει πρόπερσι με την πολυήμερη παγωνιά, ο "φίλος" υδραυλικός/ηλεκτρολόγος/όλα τα κάνω όλα τα "διορθώνω", έκρινε ότι είχε καταστραφεί πλήρως και έπρεπε να μπει καινούργια.

Ευτυχώς δεν τον άκουσαν οι φίλοι μας. Κάλεσαν την εταιρία που είχε κάνει την εγκατάσταση και η μόνη βλάβη εσωτερικά ήταν μια κομμένη φλάντζα και εξωτερικά έπρεπε να αλλαχθούν οι σωληνώσεις που είχαν ραγίσει λόγω παγωνιάς. Κόστος μαζί με τη συντήρηση 200 ευρώ!

Δημοσ.

Κατ'αρχην αφού έχεις τον λέβητα στο μπαλκόνι, βάζεις 1 bar. Πάντα όταν είναι παγωμένο. Δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση να επηρεάζεται το νερό του καλοριφέρ,  με τις διακοπές του νερού από την στιγμή που είναι πληρωμένη η εγκατάσταση. Το περίεργο είναι ότι λές βάζοντας τον στο 1bar αυτός από μόνος του ανεβαίνει? Οπωσδήποτε τσεκαρεις το δοχείο διαστολής, δεν είναι εύκολο να δεις την πίεση που έχει, για μένα βάλε ένα εξωτερικό δοχειο και σώζεις την εγκατάσταση.ποσα kw είναι ο λέβητας? Μήν αφαιρείτε τον αέρα πού έχει το δοχείο γιατί δεν ξέρετε την πίεση που έχει. Το δοχείο πρέπει να έχει 0,3 bar λιγοτερα από την πίεση της εγκατάστασης.

Δημοσ.

Τις τελευταίες δύο μέρες αδειάζοντας μόνος μου από τα καλοριφέρ νερό πάω τον δείκτη κάτω από ένα μπαρ το οποίο ζήτημα να του δίνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο θέρμανσης και σίγουρα όχι 2ο.Δηλαδή από τις 7:30 το πρωί που τον σταμάτησα γιατί έπαιζε με διακοπές επειδή έφθανε πάνω από τα 3 bars και σταματούσε (οπότε δεν είχε νόημα να τον έχω αναμένο)  μέχρι τις 6 το απόγευμα και δεν είχε πέσει κάτω από τα 2 bars.

Βέβαια επειδή έχει ξαναπαιχθεί το έργο αρκετές φορές μάλλον είναι πάλι αέρας στο δοχείο διαστολής.

Το θέμα είναι γιατί μπαίνει αέρας εκεί μέσα;

Από το δίκτυο ύδρευσης;

Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό με κάποια ενδιάμεση διάταξη που να μην επιτρέπει στον αέρα να συνεχίσει πιο κάτω;

Ή λέω βλακείες γενικά επειδή δεν είμαι μηχανικός;

Φέτος άλλαξα και τον διακόπτη που δίνει νερό στο σύστημα (το γεμίζεις χειροκίνητα όταν πέσει πολύ) οπότε από εκεί είμαι καλυμμένος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...