Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε εμένα έχει αυτή τη μεγάλη διαφορά πίεσης τώρα το χειμώνα.

Αλλά για να μην κάνουμε υποθέσεις περιμένω να κρυώσει για να αφαιρέσω νερό και μετά θα σας βγάλω δύο φωτογραφίες μία αύριο το πρωί όταν θα είναι όλα κρύα και σταματημένα και μία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για να δείτε την διαφορά στην πίεση του νερού και να μου πείτε αν είναι φυσιολογική ή όχι.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

edit:

http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/4161-Πρόβλημα-σε-λέβητα-Φ-Α-Baxi-Luna-3-Comfort

εδώ λέει ότι όντως η πίεση που ζητά για επιτρέψει εκίννηση ένας παρόμοιος λέβητας είναι όντως υψηλότερη από αυτή που έχω στο μυαλό μου (δεν καταλαβάινω γιατί αλλά μάλλον έτσι είναι).

7 λεπτά πριν, skiabox είπε

Σε εμένα έχει αυτή τη μεγάλη διαφορά πίεσης τώρα το χειμώνα.

Αλλά για να μην κάνουμε υποθέσεις περιμένω να κρυώσει για να αφαιρέσω νερό και μετά θα σας βγάλω δύο φωτογραφίες μία αύριο το πρωί όταν θα είναι όλα κρύα και σταματημένα και μία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για να δείτε την διαφορά στην πίεση του νερού και να μου πείτε αν είναι φυσιολογική ή όχι.

Αν έχει αντίστοιχη λειτουργία σαν αυτή που γράφει το παραπάνω link δεν και που "κλείνει" ο λέβητας από χαμηλή πίεση.

Επειδή το πρόβλημά σου ακούγεται και σαν τυπική περίπτωση χαλασμενου ΔΔ (όπως αυτό του πάνω link), αν το δοχείο διαστολής είναι σαν "τα κανονικά" με βαλβίδα πλήρωσης αέρα (σαν αυτή που έχουν τα λάστιχα) μπορείς να δεις αν είναι χαλασμένο (τρύπιο) χωρίς να το αδιεάσεις όπως λέει αυτός στο λινκ αλλά να κάνεις το αναποδό. Πίεσε με μια βελόνα/στυλό κλπ στο στέλεχος της βαλμίδας ... αν βγει αέρας είσαι ΟΚ, αν βγει νερό είναι τρύπιο.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Όπα όπα.

Το ότι μπορεί το δικό του δοχείο διαστολής να παίζει μεταξύ 0,7 και 1,5 πχ (και άρα γεμίζοντάς το 1,5 από την αρχή) δε σημαίνει ότ είναι "λάθος διαστασιολογημένο" αν δεν έχει κανένα λόγο να έχει τόση μεγάλη πίεση στο δίκυτό του (χαμηλό ύψος υψηλότερου σημείου). Δε ξέρω αν υπάρχει καποιος άλλος λόγος να κρατά κάποιος την πίεση ενός επίτοιχου λήβητα που μοιράζει σε έναν όροφο στα 2 bar (ίσως κάποιος κανονισμός ?) ... αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κανένα ουσιαστικό λόγο.

Με λίγα λόγια, αν δεν έχει χαλάσει το ΔΔ του, μπορεί απλά να το υπερπρεσάρει. ΘΑ πρέπει να δει ποιά είναι τα σημεία λειτουργίας του (τα γράφει πάνω) και να προσαρμοστεί εκεί. όχι το αναποδο. Ούτε μπορώ πιστεύω ότι έχει βάλει λάθος (υπερβολικά μεγάλο) precharge δοχείου ο υδραυλικός αφού αυτά τα συστήματα είναι λίγο πολύ για τις ίδιες χρήσεις.

Τα δοχεια διαστολης ερχονται απο τα εργοστασια προρυθμισμενα στο 1.5bar,κατι ξερουν αυτοι που τα φτιαχνουν.Δοχειο στο 1.5bar και εγκατασταση στο 1bar πχ δεν δουλευει.Επισης με χαμηλη πιεση στο ΔΔ και κατ¨επεκταση στο κυκλωμα δεν γινεται καλη εξαερωση και θα ακουει μονιμα το νερο.Εγω δεν ειπα οτι εχει καποιο λαθος στην εγκατασταση το παιδι,ειπα οτι αν ειναι ολα σωστα δεν δικαιολογειται μεγαλη διακυμανση της πιεσης απο κρυο σε ζεστο.Δεν γινεται με σωστη εγκατασταση και δοχειο να πας απο 1.5bar κρυο στα 2.5bar ζεστο,κατι φταιει.

Τωρα τι συστημα ακριβως εχει ο συγκεκριμενος λεβητας(αν εχει ενσωματομενο ΔΔ και που πρεπει να ειναι ρυθμισμενο)δεν ξερω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Τα δοχεια διαστολης ερχονται απο τα εργοστασια προρυθμισμενα στο 1.5bar,κατι ξερουν αυτοι που τα φτιαχνουν.Δοχειο στο 1.5bar και εγκατασταση στο 1bar πχ δεν δουλευει.Επισης με χαμηλη πιεση στο ΔΔ και κατ¨επεκταση στο κυκλωμα δεν γινεται καλη εξαερωση και θα ακουει μονιμα το νερο.Εγω δεν ειπα οτι εχει καποιο λαθος στην εγκατασταση το παιδι,ειπα οτι αν ειναι ολα σωστα δεν δικαιολογειται μεγαλη διακυμανση της πιεσης απο κρυο σε ζεστο.Δεν γινεται με σωστη εγκατασταση και δοχειο να πας απο 1.5bar κρυο στα 2.5bar ζεστο,κατι φταιει.

Τωρα τι συστημα ακριβως εχει ο συγκεκριμενος λεβητας(αν εχει ενσωματομενο ΔΔ και που πρεπει να ειναι ρυθμισμενο)δεν ξερω.

Ναι, ΟΚ .. .είπα δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο "στάνταρ" ... αν ο κανονας είναι 1,5 (αν και εξακολουθώ να μη βλέπω το λόγο) so be it.

Μπορεί να έχει ενσωματομένο (γιατι μπαίνει σε μπαλκονι , μη το κάνεις λεβητοστάσιο)

Τυχαία γκούγλαρα και μου βγήκε αυτό

http://www.aircoline.gr/dat/AB513C11/[el]file.pdf

Χωρητικότητα νερού της εγκατάστασης.

Ο λέβητας διαθέτει δοχείο διαστολής υπό πίεση. Μέγιστη χωρητικότητα δοχείου διαστολής: 6 λίτρα Πίεση φορτίου: 1 bar Η χωρητικότητα του δοχείου διαστολής µιας εγκατάστασης υπό πίεση µεταβάλλεται µε: - τη µέση θερµοκρασία λειτουργίας σε °C - το στατικό ύψος (που αντιστοιχεί στη διαφορά ύψους σε µέτρα µεταξύ του υψηλότερου σηµείου της εγκατάστασης και του άξονα του δοχείου διαστολής). Η ελάχιστη πίεση πλήρωσης µε την εγκατάσταση κρύα είναι 1 bar (συνιστώµενη από 1,2 έως 1,7 bar). Η πίεση του δοχείου διαστολής θα πρέπει να είναι πάντα µεγαλύτερη από το ένα δέκατο του στατικού ύψους (σε µέτρα).

Τον παραπάνω λέβητα αν του δόσεις κρύο 2 bar πρακτικά τον έχεις "τσιτώσει" κρύο και ανετότατα θα σο πάει όχι 3 αλλά 13 που λέει ο λόγος αν ζεσταθεί (και δεν είχε ασφαλιστικό).

Σε έργο που έκανα κλειστό, στάσιμο κύκλωμα νερού (υπαίθριο) ανεβαζε αρκετά bar (από 4-5 σε πάνω από 10) το μέσημέρι που το βάραγε απλά ο ήλιος (το βράδυ ξαναπεφτε) , μέχρι που προσθέσαμε διαστολικό και έστρωσε ... ΟΚ ήταν άλλου είδους εγκατάσταση αλλά you get my point.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ναι, ΟΚ .. .είπα δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο "στάνταρ" ... αν ο κανονας είναι 1,5 (αν και εξακολουθώ να μη βλέπω το λόγο) so be it.

Μπορεί να έχει ενσωματομένο (γιατι μπαίνει σε μπαλκονι , μη το κάνεις λεβητοστάσιο)

Τυχαία γκούγλαρα και μου βγήκε αυτό

http://www.aircoline.gr/dat/AB513C11/[el]file.pdf

Χωρητικότητα νερού της εγκατάστασης.

Ο λέβητας διαθέτει δοχείο διαστολής υπό πίεση. Μέγιστη χωρητικότητα δοχείου διαστολής: 6 λίτρα Πίεση φορτίου: 1 bar Η χωρητικότητα του δοχείου διαστολής µιας εγκατάστασης υπό πίεση µεταβάλλεται µε: - τη µέση θερµοκρασία λειτουργίας σε °C - το στατικό ύψος (που αντιστοιχεί στη διαφορά ύψους σε µέτρα µεταξύ του υψηλότερου σηµείου της εγκατάστασης και του άξονα του δοχείου διαστολής). Η ελάχιστη πίεση πλήρωσης µε την εγκατάσταση κρύα είναι 1 bar (συνιστώµενη από 1,2 έως 1,7 bar). Η πίεση του δοχείου διαστολής θα πρέπει να είναι πάντα µεγαλύτερη από το ένα δέκατο του στατικού ύψους (σε µέτρα).

Τον παραπάνω λέβητα αν του δόσεις κρύο 1,5 bar πρακτικά τον έχεις "τσιτώσει" κρύο και ανετότατα θα σο πάει όχι 3 αλλά 13 που λέει ο λόγος αν ζεσταθεί (και δεν είχε ασφαλιστικό).

Σε έργο που έκανα κλειστό, στάσιμο κύκλωμα νερού (υπαίθριο) ανεβαζε από αρκετά bar (από 4-5 σε πάνω από 10) το μέσημέρι που το βάραγε απλά ο ήλιος (το βράδυ ξαναπεφτε) , μέχρι που προσθέσαμε διαστολικό και έστρωσε ... ΟΚ ήταν άλλου είδους εγκατάσταση αλλά you get my point.

Το διαβασες καθολου αυτο που ποσταρες?Σου λεει ελαχιστη 1bar και μεσα στην παρενθεση σου λεει συνιστωμενη απο 1.2 εως 1.7bar.Αρα παλι στο 1.5bar καταληγουμε.Πως τον τσιτωνεις με 1.5bar την στιγμη που ο κατασκευαστης συνιστα πιεση απο 1.2 εως 1.7bar,μου το εξηγεις λιγο?Ειπα εγω πουθενα για κρυο στα 2bar?

Τι στο διαολο,πειραξα την γραμματοσειρα?Μετα τη λεξη ελαχιστη μου φαινονται μικροτερα τα γραμματα.

Επεξ/σία από LouCi4er
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Για την ακρίβεια από το 1,5 πάω στο 3 και για αυτό και σταματάει στο 3 ο λέβητας.

Με ποιο χαμηλή πίεση σε κρύο σύστημα δουλεύει κανονικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Για την ακρίβεια από το 1,5 πάω στο 3 και για αυτό και σταματάει στο 3 ο λέβητας.

Δηλαδη με το που ζεσταινει το νερο,απο 1.5 πας στο 3?Τοτε εχεις θεμα με το ΔΔ,κοιταξε το μηπως εχει τρυπησει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Το διαβασες καθολου αυτο που ποσταρες?Σου λεει ελαχιστη 1bar και μεσα στην παρενθεση σου λεει συνιστωμενη απο 1.2 εως 1.7bar.Αρα παλι στο 1.5bar καταληγουμε.Πως τον τσιτωνεις με 1.5bar την στιγμη που ο κατασκευαστης συνιστα πιεση απο 1.2 εως 1.7bar,μου το εξηγεις λιγο?

Τι στο διαολο,πειραξα την γραμματοσειρα?Μετα τη λεξη ελαχιστη μου φαινονται μικροτερα τα γραμματα.

Ρε μεγάλε χαλάρωσε ... 15 χρονια μηχανικός έχω "παίξει" με πιο δυσκολα πράγματα  .... δε θα μάθω στο insomnia απο εσένα αυτά τα πράγματα.

Λέω για το ότι λέει κάποιος "βάλε το 2".

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Ρε μεγάλε χαλάρωσε ... 15 χρονια μηχανικός έχω "παίξει" με πιο δυσκολα πράγματα  .... δε θα μάθω στο insomnia απο εσένα αυτά τα πράγματα.

Λέω για το ότι λέει κάποιος "βάλε το 2".

Ok,i am out.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, skiabox είπε

Τσέκαρε

1. Το ευρος λειτουργίας του ΔΔ σου (αν έχεις μέσα πρέπει λογικά να έχει ταμπελάκι με την precharge πίεσή του)

2. Αν είναι τρύπιο

Δημοσ.

Ακόμα και τώρα πάντως αρκετή ώρα αφού το έκλεισα το σύστημα είναι ακόμα ψηλά η πίεση του νερού.

Οπότε θα παίξω με το κλειδάκι από αύριο το πρωί που θα έχει ξαναπάει λογικά στο 1.5 bar που το άφησα.

Μόλις τώρα, DrLo είπε

Τσέκαρε

1. Το ευρος λειτουργίας του ΔΔ σου (αν έχεις μέσα πρέπει λογικά να έχει ταμπελάκι με την precharge πίεσή του)

2. Αν είναι τρύπιο

Να δω κάτι στο manual δηλαδή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, skiabox είπε

Να δω κάτι στο manual δηλαδή;

Δε ξέρω.

Δεν έχω "παίξει" με τέτοια ΔΔ αλλά με μεγαλύτερα που έχουν βαλβίδα πληρωσης/ελέγχου. Δε ξέρω πως ελέγχονται αυτά. Ρίξε μια ματιά στο manual , δε χανεις κάτι.

στα λίγο μεγαλύτερα ο απλούστερος τρόπος είναι αυτός που λέει ο παρακα΄τω στο 1:25

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ωραία τι ακριβώς να κοιτάξω στο manual;

αν λέει για δοχειο διαστολής, τύπο, ευρος λειτουργίας, πλήρωση, troubleshooting κλ

Δημοσ.

Δεν είδα κάτι σχετικό.

Απλά γράφει τα όρια της πίεσης του νερού.

Μέγιστη πίεση νερού κυκλώματος θέρμανσης : 3 bar

Ελάχιστη πίεση νερού κυκλώματος θέρμανσης : 0,5 bar

Μοντέλο είναι το DUO-TEC COMPACT GA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...