skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά μου έκανε πάλι κάτι περσινά κόλπα ο ατομικός λέβητας φυσικού αερίου (baxi) και είπα να ρωτήσω στο insomnia μπας και έχουμε κάποιον γνώστη. Τον είδα το πρωί με τον δείκτη πίεσης πολύ χαμηλά και τον πήγα λίγο κάτω από το 1.5 Το βράδυ έγινε όμως ένα σκηνικό που είχα συναντήσει και πέρυσι. Εκεί που διάβαζα τον άκουσα να ανοιγοκλείνει στο μπαλκόνι και κατάλαβα αμέσως τι είχε συμβεί. Ο λέβητας έχει όριο ασφαλείας τα 3 bar οπότε όταν πάει να ανέβει η πίεση του νερού πάνω από εκεί κλείνει. Επειδή ξέρω τις τρομερές διακυμάνσεις που κάνει στην πίεση του νερού όταν ανάβει, προσέχω πάντα να μην πάει η πίεση όταν την ανεβάζω (έχει μια χειροκίνητη βαλβίδα) πάνω από το 1,5 Μετά και το σημερινό βέβαια θα τον βάζω πάντα ελάχιστα λίγο πάνω από το 1. Δυστυχώς η βαλβίδα αυτή η χειροκίνητη είναι μόνο για αύξηση της ποσότητας νερού. Θυμάμαι πέρυσι είχε φτιάξει μόνο το σύστημα μιας και έχει την τάση να μειώνει με τον καιρό την πίεση του νερού. Μπορεί κάποιος πιο σχετικός από εμένα να μας πει γιατί γίνονται όλα αυτά; Ευχαριστώ!
gregdel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Με 1,5bar πίεση στο κρύο είναι εξαιρετικά απίθανο να ανεβάσει 3bar και να "σκάσει" η ασφαλείας... αν ανεβάζει τέτοια πίεση κάτι δεν πάει καλά... Αν θες να κατεβάσεις την πίεση του δικτύου βγάλε μερικά ποτήρια νερό από τα εξαεριστικά των θερμαντικών σωμάτων. Η πίεση του νερού με τον καιρό πέφτει από μικροδιαρροές που μπορεί να υπάρχουν στο δίκτυο και θέλει συμπλήρωση... αν πέφτει συνέχεια όμως (πχ κάθε 1-2 μέρες) πρέπει να το ψάξεις...
skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Οχι δεν έχω διαρροές. Κάνει καιρό να πέσει η πίεση. Νομίζω και πέρυσι έτσι είχα κάνει. Είχα αδειάσει λίγο νερό από τα σώματα. Να περιμένω να κρυώσουν εντελώς και να δοκιμάσω με το κλειδάκι;
gregdel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Αν θες να κατεβασεις την πίεση ναι... αλλά το 1,5bar είναι απόλυτα λογικό... εγώ έχω λιγο κάτω από 2 bar και ανεβαίνει στα 2,5bar όταν ζεσταίνει το νερό... βέβαια το δουλεύω σε χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες... περίπου 55 βαθμούς. Εσύ τι θερμοκρασία νερού έχεις;
meletis_m Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε κλειστό κύκλωμα είναι συνδεδεμένος; Έχει δοχείο διαστολής; Έχει μετρηθεί ολα αυτά τα χρόνια; Σε εμένα που έπεφτε η πίεση έφταιγε ο αυτόματος πληρωσης. Το άλλαξα συνήθως κολλάνε απο τα άλατα. Μετα απο 13 χρόνια Ηταν σε λέβητα πετρελαίου όμως εμένα Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από meletis_m
skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν το έχω πειράξει ποτέ. Αν και έχει πάνω στο λέβητα κουμπάκια. Δεν θυμάμαι τι θερμοκρασία νερού έγραφε. Ο λέβητας είναι ολοκαίνουριος (3ος χρόνος λειτουργίας και τον 1ο άργησε να ξεκινήσει κιόλας, πρέπει να ξεκίνησε Δεκέμβριο, όταν και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση). Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από skiabox
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δεν είμαι υδραυλικός παρόλα αυτά ως μηχανικός κατέχω τα βασικά καθώς έχω δουλέψει αντίστοιχες εγκαταστάσεις βιομηχανικης κλίμακας. 1.5 bar αν μιλάμε για πίεση μετρημένη στο μπαλκόνι σου (υποθέτω ατομικός λέβητας επιτοιχος μπαλκονιού) είναι πολλά δεν έχεις λόγο ... Λες και έχεις 15 μέτρα υδροστατική κρύο. Από 1.5 σε 3 χωρίς δοχείο διαστολής είναι πανευκολο αν όχι απόλυτα αναμενόμενο να γίνεται. Εξαρτάται βέβαια από τη διαφορά θερμοκρασίας αλλά και τη γεωμετρία και υλικό των σωλήνων κλπ. Για ποιο λόγο δεν έχει αυτόματο πλήρωσης το δίκτυο.? Δεν έχει νόημα η "χεράτη" πληρωση. Δεν έχω δει εγκαταστάσεις αερίου αλλά δε μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές. Ποιος σου εγκατέστησε το όλο σύστημα? Ακούγεται εξαιρετική πρόχειροδουλειά.
skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Η χειροκίνητη βαλβίδα είναι μέρος του λέβητα. Και εμένα μου κάνει βέβαια εντύπωση όχι μόνο η χειροκίνητη βαλβίδα αλλά και που δεν έχει κάποιο σύστημα να μειώσεις λίγο την πίεση του νερού στο σύστημα και πρέπει να παίζω με τα κλειδάκια των καλοριφέρ. Ευτυχώς βρήκα σε ποιο συρτάρι ήταν το κλειδάκι και τώρα περιμένω λίγο να κρυώσουν τα καλοριφέρ. Από ότι καταλαβαίνω και από τα σχόλια βέβαια την πίεση πρέπει να την έχω γύρω στο 1!
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, skiabox είπε Η χειροκίνητη βαλβίδα είναι μέρος του λέβητα. Και εμένα μου κάνει βέβαια εντύπωση όχι μόνο η χειροκίνητη βαλβίδα αλλά και που δεν έχει κάποιο σύστημα να μειώσεις λίγο την πίεση του νερού στο σύστημα και πρέπει να παίζω με τα κλειδάκια των καλοριφέρ. Ευτυχώς βρήκα σε ποιο συρτάρι ήταν το κλειδάκι και τώρα περιμένω λίγο να κρυώσουν τα καλοριφέρ. Η χειροκίνητη βαλβίδα του λέβητα δεν είναι για αυτή τη δουλειά. Είναι για να απομονώνει αν θέλει κάποιος να φτιάξει κάτι εκεί. Καλώς υπάρχει. Απλά, λογικά, αν είναι όπως το καταλαβαίνω , θα έπρεπε να υπάρχουν και αυτά που λεμε. (Αν μιλάμε για μια τυπική εγκατάσταση) Τι λέβητας είναι? Μπλακονιου επιτοιχος ? Που βρίσκεται σε σχέση με το σπίτι σου (υψομετρική διαφορά). Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Είμαι στον 3ο όροφο πολυκατοικίας και είναι στο μπαλκόνι επιτοίχιος. Ο εγκαταστάτης μου είχε πει για την βαλβίδα ότι είναι για αυτόν τον λόγο και να κοιτάω αν πέσει πολύ η πίεση να δώσω νερό. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει να πέσει τόσο πολύ η πίεση ώστε να μου διακόψει την λειτουργία. Πιο πολύ ψυχολογικά δηλαδή το βλέπω κάτω από το 1 και το πάω στο 1.5.
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, skiabox είπε Είμαι στον 3ο όροφο πολυκατοικίας και είναι στο μπαλκόνι επιτοίχιος. Ο εγκαταστάτης μου είχε πει για την βαλβίδα ότι είναι για αυτόν τον λόγο και να κοιτάω αν πέσει πολύ η πίεση να δώσω νερό. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει να πέσει τόσο πολύ η πίεση ώστε να μου διακόψει την λειτουργία. Πιο πολύ ψυχολογικά δηλαδή το βλέπω κάτω από το 1 και το πάω στο 1.5. OK, Δε ξέρω πως δουλεύουν οι υδραυλικοί τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω στο μυαλό μου. Ακούγεται πολύ περίεργο πάντως. Ο υδραυλικός σου σε τι πίεση σου είχε πει να το έχεις "κρύο"? Γιατί αν σου είπε ότι να το γεμίζεις "κρύο" στο 0,5bar και εσύ βάζεις 1,5 κρύο, ακόμα και ένα σύστημα με δοχείο διαστολης κλπ να είναι έχεισ απλά "ακυρώσει" το δοχείο διαστολής γιατί το έχεις γεμισει κρύο (και άρα δε μπορεί να πάρει διαστολή όταν ζεστένεται). Το αν θα το γεμίζει 0,5 ή 1,5 μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά αν πχ ειναι "υπολογισμένο" το σύστημα να παίζει ζεστό στο 1,5 περίπου. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
skiabox Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Πάντως οι Baxi δεν είναι καμιά άγνωστη μάρκα. Τι να πω.
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, skiabox είπε Πάντως οι Baxi δεν είναι καμιά άγνωστη μάρκα. Τι να πω. Δεν έχει να κάνει με το λέβητα αυτό εκτός αν αυτού του τύπου η λέβητες έχουν ενωσματωμενη τη διαταξη του δοχείου διαστολής ... λογικό ακούγεται πχ για αισθητικούς λόγους. Ξανατσέκαρε με τον υδραυλικό σου πόσο πρέπει να είναι η πίεση στη κρύα κατάσταση (αυτό το "ψυχολογικό" σου μπορεί να είναι το πρόβλημα, να ακυρώνεις, "τεζάρεις" από την αρχή αν θες το δοχείο) ή αν το δοχείο διαστολής έχει ζημιά. χοντρά χοντρά, στη κρύα κατάσταση η πίεση θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από το μανομετρικό του υψηλότερου σημείου του δικτύου. Αν δηλαδή το υψηλοτερο σημείο του δικτύου είναι 5 μέτρα πάνω από το σημείο του μανομέτρου, η πίεση "κρύα" θα πρέπει να είναι λίγο πάνω από 0,5bar (1bar ~ 10m H20) Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
LouCi4er Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, skiabox είπε Πάντως οι Baxi δεν είναι καμιά άγνωστη μάρκα. Τι να πω. Πολυ καλοι ειναι οι Baxi αλλα οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω αυτο ειναι τελειως ασχετο.Τον καλυτερο λεβητα να παρεις,αν γινει λαθος εγκατασταση(δεν λεω οτι σε εσενα εχει γινει λαθος,υποθετικα μιλαω) προβληματα εχεις.Τεσπα,εσενα το προβλημα σου ποιο ειναι δεν καταλαβα.Οτι λειπει συχνα νερο,οτι ανεβαινει η πιεση πολυ?Σε μια σωστη εγκατασταση,οταν εχεις 1.5bar κρυο δεν θα πρεπει να ανεβαινει πανω απο 2bar στους 70 βαθμους.Αλλιως κατι ειναι λαθος διαστασιολογημενο.απο το δοχειο διαστολης μεχρι ολοκληρη την εγκατασταση.Εμενα πχ στον πετρελαιου απο 1.5bar στους 75 βαθμους πηγαινε ελαχιστα πανω απο 2bar.Τωρα στον ξυλολεβητα με 1.5bar κρυα εγκατασταση στους 70 βαθμους παει 1.9 με 2bar. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από LouCi4er
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Πολυ καλοι ειναι οι Baxi αλλα οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω αυτο ειναι τελειως ασχετο.Τον καλυτερο λεβητα να παρεις,αν γινει λαθος εγκατασταση(δεν λεω οτι σε εσενα εχει γινει λαθος,υποθετικα μιλαω) προβληματα εχεις.Τεσπα,εσενα το προβλημα σου ποιο ειναι δεν καταλαβα.Οτι λειπει συχνα νερο,οτι ανεβαινει η πιεση πολυ?Σε μια σωστη εγκατασταση,οταν εχεις 1.5bar κρυο δεν θα πρεπει να ανεβαινει πανω απο 2bar στους 70 βαθμους.Αλλιως κατι ειναι λαθος διαστασιολογημενο.απο το δοχειο διαστολης μεχρι ολοκληρη την εγκατασταση.Εμενα πχ στον πετρελαιου απο 1.5bar στους 75 βαθμους πηγαινε ελαχιστα πανω απο 2bar.Τωρα στον ξυλολεβητα με 1.5bar κρυα εγκατασταση στους 70 βαθμους παει 1.9bar. Όπα όπα. Το ότι μπορεί το δικό του δοχείο διαστολής να παίζει μεταξύ 0,7 και 1,5 πχ (και άρα γεμίζοντάς το 1,5 από την αρχή) δε σημαίνει ότ είναι "λάθος διαστασιολογημένο" αν δεν έχει κανένα λόγο να έχει τόση μεγάλη πίεση στο δίκυτό του (χαμηλό ύψος υψηλότερου σημείου). Δε ξέρω αν υπάρχει καποιος άλλος λόγος να κρατά κάποιος την πίεση ενός επίτοιχου λήβητα που μοιράζει σε έναν όροφο στα 2 bar (ίσως κάποιος κανονισμός ?) ... αλλά δε μπορώ να σκεφτώ κανένα ουσιαστικό λόγο. Με λίγα λόγια, αν δεν έχει χαλάσει το ΔΔ του, μπορεί απλά να το υπερπρεσάρει. ΘΑ πρέπει να δει ποιά είναι τα σημεία λειτουργίας του (τα γράφει πάνω) και να προσαρμοστεί εκεί. όχι το αναποδο. Ούτε μπορώ πιστεύω ότι έχει βάλει λάθος (υπερβολικά μεγάλο) precharge δοχείου ο υδραυλικός αφού αυτά τα συστήματα είναι λίγο πολύ για τις ίδιες χρήσεις. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα