Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Αγόρασα ένα laptop, το οποίο υποστηρίζει NVMe M.2 SSD. Θα ήθελα να βάλω έναν μικρό SSD, ώστε να εγκαταστήσω τα Windows, τον browser μου, το office και γενικά κάποια προγραμματάκια που χρησιμοποιώ καθημερινά, ώστε να ανοίγουν πιο γρήγορα. Στον HDD μου, τώρα, σκέφτομαι ν' αφήσω τα games μου, αλλά και τα διάφορα αρχεία που έχω για αποθήκευση. Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλω κάποιον ιδιαίτερα μεγάλο SSD. Πιστεύετε ότι με έναν 128 GB κάνω την δουλειά μου; Αν όχι, με έναν 250; 

Κοίταξα λίγο στο skroutz και πάνω-πάνω μού έβγαλε τον Samsung 960 Evo NVMe M.2 250GB.    

Απ' ό,τι διάβασα, έχει TLC NAND, αλλά και ένα SLC buffer. Ένας σχολιαστής στο skroutz έγραψε ότι υπάρχει το εξής κακό, ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα:
Όταν γεμίσει αυτό το buffer (πες ότι θέλεις να αντιγράψεις κάποια μεγάλα αρχεία, να διαχειριστής video editing κτλ.), το οποίο είναι πολύ γρήγορο(λόγω SLC), αλλά μικρό, τα δεδομένα αρχίζουν να γράφονται στην πιο αργή μνήμη, την TLC, και η απόδοση εγγραφής πέφτει δραματικά. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει στην έκδοση των 250 GB, στην οποία το buffer είναι μικρό. Σε μεγαλύτερες χωρητικότητες το πρόβλημα περιορίζεται. Τέλος πάντων, το παιδί λέει ότι καλύτερη επιλογή αποτελεί ο Samsung Sm961 Oem Pcie Nvme 256GB, ο οποίος έχει MLC μνήμες.

Το παραπάνω βρήκα και σ' αυτό το άρθρο http://www.legitreviews.com/samsung-ssd-960-evo-review-250gb-and-1tb-nvme-m-2-drives-tested_188027/3
το οποίο λέει ότι οι TLC τα πάνε καλά όταν πρόκειται για αντιγραφή μεγάλου μεγέθους αρχείων, αλλά χωρίς κάποιο χρόνο αδράνειας, παρατηρείται πτώση στην
ταχύτητα εγγραφής. Λέει, επίσης, ότι η TLC NAND είναι μια χαρά για εφαρμογές στις οποίες οι λειτουργίες εγγραφής είναι περιορισμένες, αλλά δεν 
συνιστάνται για συστήματα που γράφουν μεγάλα αρχεία. Αυτό γιατί έχουν χαμηλότερες αξιολογήσεις αντοχής σε σχέση με τις SLC και MLC NAND και, φυσικά, διότι 
συνεχής απόδοσης εγγραφής δεν είναι και τεράστια σε σχέση με τις άλλες. Τέλος, γι' αυτό το λόγο πρόσθεσαν το SLC buffer στους δίσκους αυτούς.

Τι λέτε εσείς γι' αυτό; 

Σε χαμηλώτερες χωρητικότητες βρήκα αυτόν: SSD ADATA XPG SX7000 M.2 2280 PCIE GEN3X4 128GB στα 80€ με καλές ταχύτητες... νομίζω. Γενικά, το e-shop ξεκινάει με 70€ και συνεχίζει όσον αφορά SSD 128GB+
http://www.e-shop.gr/ypologistes-skliroi-diskoi-ssd-solid-state-ssd-m.2-2280-list?table=PER&category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&filter-10612=1&filter-13404=1

Εσείς, τώρα, ποιον δίσκο θα μου προτείνατε; Να μείνω στα 120 GB ή ν' ανεβώ παραπάνω; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον δίσκο και στις δύο αυτές χωρητικότητες, ή, τέλος πάντων, οι χωρητικότητες να κυμαίνονται γύρω απ' αυτές που προαναφέρθηκαν. 

-----------------------
Τώρα, θέλω να ρωτήσω κάτι για την θερμοκρασία τού SSD. Όπως βλέπετε στις εικόνες, ο SSD μπαίνει κάτω από το καλώδιο τού USB. Υπάρχει περίπτωση ο SSD
ν' ανεβάσει τόσο υψηλή θερμοκρασία που να κάψει το καλώδιο; Αν ναι, υπάρχει καμιά ταινία ή κάποιο προστατευτικό, το οποίο να μπορώ να το βάλω 
ανάμεσα στο καλώδιο και τον SSD, ώστε να μην το κάψει;    

https://i.imgur.com/z0cRb2C.png
https://i.imgur.com/lWny2Xu.png
-----------------------

Και κάτι τελευταίο. Θα ήθελα αν μπορεί κανείς να μου εξηγήσει κάποιους 1-2 όρους όσον αφορά τους SSD. 
Τι ξέρω για SSD μέχρι τώρα.

1) Είναι κύκλωμα και όχι διάφορα μέρη που κινούνται και περιστρέφονται, όπως ένας HDD, κι έτσι είναι πιο γρήγορος.
2) Κάθε NAND cell των SSDs μπορεί να εγγραφεί συγκεκριμένες φορές πριν αποτύχει και πάψει να λειτουργεί.
3) Τα NAND Cells τύπου MLC αντέχουν γύρω στις 3000 εγγραφές πριν τα «παίξουν», ενώ αυτά τύπου TLC αντέχουν γύρω στις 1000 εγγραφές.
Τέλος, υπάρχουν και αυτά τύπου SLC, που αντέχουν 100.000 εγγραφές ανά NAND cell, αλλά οι SSD αυτής τής τεχνολογίας
είναι πανάκριβοι.
4) Ο τύπος Cell Vertical NAND (V-NAND ή 3D-NAND) στη σειρά Samsung 850 Pro αντέχει γύρω στις 6.000 εγγραφές.

Εδώ τώρα.
5) IOPS: δείχνουν πόσες λειτουργίες εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο μπορεί να διεκπεραιώσει ο δίσκος. Είναι, δηλαδή, ένας κοινός τρόπος μέτρησης τής απόδοσης σκληρών δίσκων, όπως SATA, SAS και SSD. Τα IOPS αφορούν το πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει, αλλά και να γράψει δεδομένα ένας σκληρός δίσκος. Αυτό αφορά και HDD, αλλά και SSD.  

6) 4K Random write: γράφονται δεδομένα σε διάφορες τυχαίες περιοχές σε όλο τον δίσκο (αντιπροσωπεύει την μέση χρήση που κάνει ένα σύστημα· ένα 
log file από 'δω, ένα cookie από 'κει κτλ.) και 4K είναι το μέγεθος τού αρχείου.

Ερώτηση. Δηλαδή, όταν λέει «Random Write: Έως 180K IOPS», εννοεί ότι μπορεί να γράψει 180.0000 φορές το δευτερόλεπτα ένα αρχείο 4ΚΒ;

Δημοσ.

Με έναν 120αρι είσαι μια χαρά , αλλά είναι πολλά τα χρήματα για nvme που κοιτάς. Αν δεν τρέχεις σοβαρή δουλειά πάνω στον υπολογιστή κοιτάς αυτούς με τη SataIII ταχύτητα. 

Πριν από όλο αυτό όμως , ποιο λαπτοπ έχεις για να επιβεβαιώσουμε ότι παίρνει m.2 ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Άνοιξα το παρόν θέμα και σε άλλα δύο fora πριν δύο μέρες, αλλά κανείς δεν είχε απαντήσει μέχρι τώρα. Δε ξέρω... ίσως τρομάζουν από την έκταση τού κειμένου.

@Dr.Tesla Είναι το VOYO i7 και υποστηρίζει M.2. Εκτός του ότι το αναγράφει στο site, το δείχνει και σ' αυτό το review. Έχεις κάποιον να προτείνεις; 

@Dantε Ωραία. Είναι και σε καλή τιμή. Θα περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν και άλλοι. Αν δεν μου απαντήσει κανείς άλλος, θα τον πάρω.

Οι ταχύτητες που μπορεί να υποστηρίξει το παρόν laptop φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Ο χρήστης στην εικόνα έβαλε ένα 960 EVO.

0_HCTMKR.png

Τώρα, θέλω να ρωτήσω κάτι για την θερμοκρασία τού SSD. Όπως βλέπετε στις εικόνες, ο SSD μπαίνει κάτω από το καλώδιο τού USB. Υπάρχει περίπτωση ο SSD
ν' ανεβάσει τόσο υψηλή θερμοκρασία που να κάψει το καλώδιο; Αν ναι, υπάρχει καμιά ταινία ή κάποιο προστατευτικό, το οποίο να μπορώ να το βάλω 
ανάμεσα στο καλώδιο και τον SSD, ώστε να μην το κάψει;    

l_Wny2_Xu.png

z0c_Rb2_C.png

Επεξ/σία από George Karagiannis
Δημοσ.

Μπα δεν εχει προβλημα.

Ειδικα εαν ειναι κανενας φθηνος που δε βαζει φωτια με επιδοσεις,ακομα πιο χαλαρα θα ειναι.

Γενικα στο λαπτοπ αυτο,δε βλεπω λογο να βαλεις κατι παραπανω απο αυτον που σου εδωσα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Μπα δεν εχει προβλημα.

Ειδικα εαν ειναι κανενας φθηνος που δε βαζει φωτια με επιδοσεις,ακομα πιο χαλαρα θα ειναι.

Γενικα στο λαπτοπ αυτο,δε βλεπω λογο να βαλεις κατι παραπανω απο αυτον που σου εδωσα.

Ωραία! Τέλος, μου λες ότι αν πάρω τον Intel 600p 128GB, δηλαδή αυτόν που προτείνεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει τόσο υψηλές θερμοκρασίες που να κάψει το καλώδιο USB, σωστά;
Δεν θα χρειαστώ, δηλαδή, κάποιο M.2 SSD Cooler ή κάτι τέτοιο, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην πάρεις τον intel 600p δεν αξίζει τη διαφορα χρηματων. Σε πολλές περιπτώσεις ειναι πιο αργος και απο sata δίσκους. Μπορεις να διαβασεις και review του σε anandtech ή tomshardare για να το επιβεβαιώσεις. Η ιντελ έτσι και αλλιώς τον αντικατεστησε πριν λιγες μέρες με τον 760p που σε λιγες μερες θα κυκλοφορήσει σε ελλάδα, με επιδόσεις ανάλογες του samsung 960 evo για τα μοντελα με χωρητικοτητες απο 250gb και πάνω. Μπορεις να διαβάσεις και για αυτον reviews.

Οι εγγραφες στις μνήμες δεν πρεπει να σε απασχολήσουν. Κανένας ssd ποτε δεν ειχε θέμα σε consumer περιβαλλον. Οι εγγραφες που αναφέρεις ήταν οι αρχικες εκτιμήσεις. Με τους καινουριους controllers τα τελευταια χρονια που εχουν τεχνολογιες low density parity check οι εγγραφες εχουν πολλαπλασιαστει με τις  tlc μνημες της samsung να φτανουν περιπου τις 8000 p/e.

Το καλωδιο δεν θα χει θέμα. Ο ssd θα ειναι γύρω στους 45βαθμους και στιγμιαια για καποια δευτερολεπτα μπορει να πηγαινει μέχρι 70.

Προσωπικα θα σου λεγα  να περιμενεις για τον intel 760p που θα χει ιδια τιμή με τον 600p αλλιώς ο samsung 960 evo ειναι μια πολυ καλή επιλογή. Στους ssd η πιο σημαντική παραμετρος ειναι τα 4k read οπου αν εξαιρεσουμε τον 760p που την πλησιαζει, η samsung εχει σημαντικη διαφορα απο τους υπολοιπους ssd αλλων κατασκευαστων

Aπο κει και περα καλες εναλλακτικες αν τους βρεις 20% φθηνοτερα απο τον samsung ειναι και οι corsair mp500, Patriot hellfire,  mydigitallssd bpx που ειναι ολοι με Phison PS5007-E7 controller με dram και mlc μνήμες αλλα και αυτοι σταδιακα αποσύρονται . O sm961 οντως ειναι πιο γρηγορος  απ ' όλους στις μικρες χωρητικοτητες αλλα δεν εχεις την εγγύηση της samsung αλλά μονο του καταστήματος και απο ελληνικά καταστηματα και γκρίζες αγορες εγώ δεν θα τον επαιρνα. Mόνο απο το flexxmemory θα επαιρνα oem προιοντα (έχω ήδη παρει αρκετα)

Τα 120gb για μενα ειναι οριακα μονο τα windows με οffice 2-3 προγραμματα , pagefile και hybernate file θα σου πιανουν γύρω στα 100gb αν εχεις αρκετή ram. Xωρια που οι επιδοσεις του ssd οσο πιο μικρη ειναι η χωρητικοτητα τοσο μειωνονται και καλο επισης ειναι να χεις ενα 10% του χώρου του αδειο. Γνωμη μου ειναι αν δεν περιοριζεσαι πολυ οικονομικα να κοιταξεις για κατηγορια 250gb.

Για τα IOPS που ρωτάς τα 180.000 πχ που λες αυτα ειναι σε μεγαλα queue depth (μεγαλύτερα απο 16) και συνηθως με πολλους workers, γεγονος που συμβαινει μονο σε server περιβαλλοντα. Σε καθημερινη consumer χρηση εχεις 1 worker με queue depth 1-4 στο 99,9% των περιπτωσεων. Το κακο ειναι οτι κανεις δεν διαφημιζει τα iops σε αυτην την κατηγορια (που ναι πολυ λιγοτερα) εκτος απο την samsung που δινει τα qd1 και ο μονος λογος που το κανει ειναι επειδη ειναι πιο γρηγορη απ'ολους. Σου ανεφερα ήδη πιο πανω για τα 4k read.

Επεξ/σία από EddieObscurant
Δημοσ.
15 ώρες πριν, EddieObscurant είπε

Μην πάρεις τον intel 600p δεν αξίζει τη διαφορα χρηματων. Σε πολλές περιπτώσεις ειναι πιο αργος και απο sata δίσκους. Μπορεις να διαβασεις και review του σε anandtech ή tomshardare για να το επιβεβαιώσεις. Η ιντελ έτσι και αλλιώς τον αντικατεστησε πριν λιγες μέρες με τον 760p που σε λιγες μερες θα κυκλοφορήσει σε ελλάδα, με επιδόσεις ανάλογες του samsung 960 evo για τα μοντελα με χωρητικοτητες απο 250gb και πάνω. Μπορεις να διαβάσεις και για αυτον reviews.

Οι εγγραφες στις μνήμες δεν πρεπει να σε απασχολήσουν. Κανένας ssd ποτε δεν ειχε θέμα σε consumer περιβαλλον. Οι εγγραφες που αναφέρεις ήταν οι αρχικες εκτιμήσεις. Με τους καινουριους controllers τα τελευταια χρονια που εχουν τεχνολογιες low density parity check οι εγγραφες εχουν πολλαπλασιαστει με τις  tlc μνημες της samsung να φτανουν περιπου τις 8000 p/e.

Το καλωδιο δεν θα χει θέμα. Ο ssd θα ειναι γύρω στους 45βαθμους και στιγμιαια για καποια δευτερολεπτα μπορει να πηγαινει μέχρι 70.

Προσωπικα θα σου λεγα  να περιμενεις για τον intel 760p που θα χει ιδια τιμή με τον 600p αλλιώς ο samsung 960 evo ειναι μια πολυ καλή επιλογή. Στους ssd η πιο σημαντική παραμετρος ειναι τα 4k read οπου αν εξαιρεσουμε τον 760p που την πλησιαζει, η samsung εχει σημαντικη διαφορα απο τους υπολοιπους ssd αλλων κατασκευαστων

Aπο κει και περα καλες εναλλακτικες αν τους βρεις 20% φθηνοτερα απο τον samsung ειναι και οι corsair mp500, Patriot hellfire,  mydigitallssd bpx που ειναι ολοι με Phison PS5007-E7 controller με dram και mlc μνήμες αλλα και αυτοι σταδιακα αποσύρονται . O sm961 οντως ειναι πιο γρηγορος  απ ' όλους στις μικρες χωρητικοτητες αλλα δεν εχεις την εγγύηση της samsung αλλά μονο του καταστήματος και απο ελληνικά καταστηματα και γκρίζες αγορες εγώ δεν θα τον επαιρνα. Mόνο απο το flexxmemory θα επαιρνα oem προιοντα (έχω ήδη παρει αρκετα)

Τα 120gb για μενα ειναι οριακα μονο τα windows με οffice 2-3 προγραμματα , pagefile και hybernate file θα σου πιανουν γύρω στα 100gb αν εχεις αρκετή ram. Xωρια που οι επιδοσεις του ssd οσο πιο μικρη ειναι η χωρητικοτητα τοσο μειωνονται και καλο επισης ειναι να χεις ενα 10% του χώρου του αδειο. Γνωμη μου ειναι αν δεν περιοριζεσαι πολυ οικονομικα να κοιταξεις για κατηγορια 250gb.

Για τα IOPS που ρωτάς τα 180.000 πχ που λες αυτα ειναι σε μεγαλα queue depth (μεγαλύτερα απο 16) και συνηθως με πολλους workers, γεγονος που συμβαινει μονο σε server περιβαλλοντα. Σε καθημερινη consumer χρηση εχεις 1 worker με queue depth 1-4 στο 99,9% των περιπτωσεων. Το κακο ειναι οτι κανεις δεν διαφημιζει τα iops σε αυτην την κατηγορια (που ναι πολυ λιγοτερα) εκτος απο την samsung που δινει τα qd1 και ο μονος λογος που το κανει ειναι επειδη ειναι πιο γρηγορη απ'ολους. Σου ανεφερα ήδη πιο πανω για τα 4k read.

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Δυστυχώς, τον αγόρασα (τον 600p). Βλέπεις αυτές τις μέρες δεν απαντούσε κανείς και να φανταστείς έχω ανοίξει το θέμα σε 3-4 fora. Τέλος πάντων, πιστεύεις αν κάνω αίτημα επιστροφής στο e-gate (το μαγαζί από το οποίο τον αγόρασα), λες να τον δεχτούν πίσω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρα χαρα ειναι ο δισκος. Τα review παντα το ψυριζουν. Αν ειναι να περιμενεις,παντα κατι θα βγαινει. 

Επειδη τον εχω το συγκεκριμενο,δεν εχω κανενα παραπονο και ειναι και πιο γρηγορος απο τον 840 evo που εχω. 

Μετρημενος και με benchmark.

Ευχαριστησου το δισκο.και τον 760 να παρεις αμφιβαλλω αν θα δεις διαφορα. 

Επισης πως τα windows,office,hibernate κτλ τρωνε 100 γιγα δε ξερω. Εγω με ολα αυτα(εκτος απο hibernate και pagefile(δεν είναι και οτι καλυτερο στον ssd)) και ενα virtual machine 25gb,εχω αδεια 56gb.

Υγ.οσο αφορα τους samsung,ειδαμε τι φολα φαγαμε και μεις με τους 840. Το ονομα μονο του δε μου λεει πολλα.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
7 ώρες πριν, George Karagiannis είπε

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Δυστυχώς, τον αγόρασα (τον 600p). Βλέπεις αυτές τις μέρες δεν απαντούσε κανείς και να φανταστείς έχω ανοίξει το θέμα σε 3-4 fora. Τέλος πάντων, πιστεύεις αν κάνω αίτημα επιστροφής στο e-gate (το μαγαζί από το οποίο τον αγόρασα), λες να τον δεχτούν πίσω; 

Κοιτα αν δεν τον εχεις ανοιξει/χρησιμοποιησει τον γυρνας και δεν μπορουν να σου πουν τπτ εφ'οσων δεν τον εχεις ούτε βδομαδα. Απο κει και περα αν τον εχεις χρησιμοποιησει τα πραγματα ειναι δύσκολα. Εξωτερικο γίνεται αλλα εδώ στην ελλαδα θα ταλαιπωρηθεις και δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο και τα τηλεφωνηματα και πιθανως το χρονο που θα σε καθυστερήσουν και θα μεινεις χωρις ssd. Aν θες παντως πάρ'τους ενα τηλ. Δεν χανεις τπτ αν και δεν θα χα πολλες ελπιδες.

Μην στεναχωριεσαι πάντως δεν πήρες ενα κακο προιον απλώς υπήρχαν καλυτερες εναλλακτικες. Κοιτα να τον χαρείς και σε λίγες μέρες ούτε που θα το σκέφτεσαι.

7 ώρες πριν, Dantε είπε

Μια χαρα χαρα ειναι ο δισκος. Τα review παντα το ψυριζουν. Αν ειναι να περιμενεις,παντα κατι θα βγαινει. 

Επειδη τον εχω το συγκεκριμενο,δεν εχω κανενα παραπονο και ειναι και πιο γρηγορος απο τον 840 evo που εχω. 

Μετρημενος και με benchmark.

Ευχαριστησου το δισκο.και τον 760 να παρεις αμφιβαλλω αν θα δεις διαφορα. 

Επισης πως τα windows,office,hibernate κτλ τρωνε 100 γιγα δε ξερω. Εγω με ολα αυτα(εκτος απο hibernate και pagefile(δεν είναι και οτι καλυτερο στον ssd)) και ενα virtual machine 25gb,εχω αδεια 56gb.

Υγ.οσο αφορα τους samsung,ειδαμε τι φολα φαγαμε και μεις με τους 840. Το ονομα μονο του δε μου λεει πολλα.

Προφανώς ρε Dantε και τα reviews τα ψυρίζουν, αυτή ειναι η δουλειά τους, αλλιώς θα μας λεγανε τη χωρητικοτητα, τις ονομαστικες ταχύτητες και την τιμή και θα ξεμπέρδευαν. Σου εξηγουν τη διαφορα που εχουν προιοντα με τιμες 100,125,150, 200 και 500 ευρώ ενώ "φαινομενικα" απο τα χαρακτηριστικα τους μπορει να μοιαζουν σχεδον ιδια

Με 16gb ram σου τρωει 16 το hibernate και άλλα τόσα κατα μεσο ορο το pagefile. Οποτε με 32gb μονο σε αυτα ο 120αρης δεν φαίνεται και τοσο μεγαλος. Με διπλασια ραμ θες τα διπλασια αντιστοιχα κοκ. Ωστόσο οι αναγκες του καθενος ειναι διαφορετικες (εσύ πχ χρειαζεσαι χωρο για το vm) . Γι'αυτο τα αναφερουμε και ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του κρινει και αγοράζει.

Τι φόλα εφαγες με τους 840? Αναγκαστηκες να κάνεις ενα firmware update που σου κανει περιοδικα refresh τα data για να μην σου πεφτουν τα read που εχουν καιρο να αντικατασταθούν και απο τότε το κανουν όλες οι εταιρειες και ολοι οι controllers αυτοματα όταν εχουν tlc μνημες. Ο intel 600p νομίζεις δεν το κανει? Απλώς επειδη η samsung ήταν η πρωτη που χρησιμοποιησε tlc μνημες σε αυτήν αναγνωριστηκε πρώτα το θέμα και το διορθωσαν με ενα firmware update.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το pagefile με 16gb ram γιατι να το εχει καποιος ανοιχτο?Ισα ισα σε ssd ,το χεις κλειστο για να γλιτωνεις τσαμπα write.Επισης και hibernate ποιος χρησιμοποιει παλι?

Με το firmware update ,δε διορθωθηκε δυστυχως το θεμα.

Να σου ανεβασω ενα hdtach να δεις το χαλι του?

Στα benchmark τουλαχιστον φαινεται οκ.

Οπως και να χει,στο μεσο user η διαφορα μεταξυ 600ρ και 760ρ δε θα φανει.Δε σου λεω οτι δεν θα ειναι καλυτερος,αλλα δε θα το διαπιστωσει πουθενα.Οποτε κατ εμε,δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να περιμενει.Aσε που δε πιστευω οτι θα βγαινε και στην ιδια τιμη,τουλαχιστον στην Ελλαδα.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.

Το οτι εσύ δεν τα χρησιμοποιεις δεν σημαινει οτι δεν τα χρησιμοποιούνε οι άλλοι. Προσωπικά χρησιμοποιω και τα δυο. Δεν προκειται να παθει τπτ απο τις εγγραφες ο ssd.

To προβλημα με τους 840 εχει λυθει αλλιώς θα τους εκραζε ολος ο κόσμος. Δεν θα το ελέγχεις με το hd tach που φτιαχθηκε πριν απο μια δεκαετια , πριν τους ssd και το τρεχεις σε combatibility mode για τα windows , αλλα με το ssd read speed tester. To hd tach μπορει να σου βγαζει διαφορετικα αποτελεσματα για 1002 λόγους. Στο ssd read speed tester βλεπεις αν οντως εχει να κανει με την παλαιοτητα των δεδομενων.

Βγαινουμε εκτος θέματος πάντως και δεν εχει νοημα να το συνεχιζουμε.

Αν θέλει ο ts μας ενημερωνει για την εξελιξη του θεματος ή αν θελει τπτ αλλο να ρωτήσει.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε

Το οτι εσύ δεν τα χρησιμοποιεις δεν σημαινει οτι δεν τα χρησιμοποιούνε οι άλλοι. Προσωπικά χρησιμοποιω και τα δυο. Δεν προκειται να παθει τπτ απο τις εγγραφες ο ssd.

To προβλημα με τους 840 εχει λυθει αλλιώς θα τους εκραζε ολος ο κόσμος. Δεν θα το ελέγχεις με το hd tach που φτιαχθηκε πριν απο μια δεκαετια , πριν τους ssd και το τρεχεις σε combatibility mode για τα windows , αλλα με το ssd read speed tester. To hd tach μπορει να σου βγαζει διαφορετικα αποτελεσματα για 1002 λόγους. Στο ssd read speed tester βλεπεις αν οντως εχει να κανει με την παλαιοτητα των δεδομενων.

Βγαινουμε εκτος θέματος πάντως και δεν εχει νοημα να το συνεχιζουμε.

Αν θέλει ο ts μας ενημερωνει για την εξελιξη του θεματος ή αν θελει τπτ αλλο να ρωτήσει.

Τα ιδια χαλια βγαζει και αυτο.Αρα οπως βλεπεις το θεμα δε διορθωθηκε.Ο κοσμος δε τους κραζει ,απλουστατα γιατι δεν ασχολειται πλεον.Διαφορα real time ουσιαστικη δε βλεπεις,σιγα μη του θυμηθει κανενος να δει τι γινεται 2 χρονια μετα.

Παντως ναι ειμαστε εκτος θεματος.

Κατ εμε ας κοιταξει να ευχαριστηθει το δισκο,παραπανω απο μια χαρα ειναι.Εχει και αψογα read απο οσο ειδα οταν τον μετρησα.

Στα write ειναι λιγο πιο κατω απο οτι δινουν αλλα και παλι ειναι πολυ καλα.

2018-01-28 13.39.56 Results for C.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...