Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Μου έχει προκύψει ένα προβληματάκι, είχα πάει το λάπτοπ μου για φτιάξιμο (Κώτσόβολο από όπου είναι και αγορασμένο) και όταν το πήρα πίσω μου είχαν κάνει φορματ. Όταν το πήρα όλα καλά (κανονικά έχω τα 8.1 αγορασμένα μαζί με το λάπτοπ) τα αναβάθμισα σε windows 10 από ένα σαιτ της microsoft το οποίο δίνει τα windows 10 σε assistive technologies (link). Όταν έκανα την αναβάθμιση έβαλα driver booster για όλα εκτός της κάρτας γραφικων που την έβαλα απο το σαιτ της Nvidia. Όταν έβαλα λοιπόν κάποια παιχνίδια (europa universalis iv, black ops 2, verdun, battlefield 4) δεν έπαιζε κανένα από αυτά, το europa δεν άνοιγε το black ops 2 και το battlefield 4 έλεγαν κάτι για directX ενώ το verdun άνοιγε αλλά άκουγα μόνο ήχο ενώ είχα μαύρη οθόνη. Έκανα 1 φορματ ξαναέβαλα τους drivers τα ίδια, μετά με ddu έσβησα τους drivers της nvidia σε safe mode και μετά έβαλα πρώτα τους intel hd graphics 4400 (σε προηγούμενα φορματ δεν τα έβαζα ποτέ τα hd graphics) που έχω στο λάπτοπ και μετά  έβαλα τους καινούριους της nvidia, ξαναέβαλα τα παιχνίδια και τώρα παίζει μόνο το europa universalis χωρίς να ξέρω τον λόγο ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν να μην παίζουν. Επίσης έβαλα και παλαιότερους drivers μέχρι και τις 24 Αυγούστου γιατί δεν έχει πιο παλιούς στο σαιτ της Nvidia. Θα βάλω από κάτω φωτογραφίες με το τι λένε ότι φταίει αλλά όλα λένε κάτι για directX. Με την αναβάθμιση των windows που έκανα έχουν μπεί τα direct12 και η καρτα μου τα υποστηρίζει. Πριν το πάω για φτιάξιμο όταν κάθε φορά έκανα φορμάτ έκανα τα ίδα πράγματα και δεν είχα προβλήματα αν και δεν νομίζω να φταίει αυτό. Ακόμα αν ενώσω το λάπτοπ με hdmi με οθόνη τότε τα παιχνίδια παίζουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσπάθησα αρκετά πράγματα εκτός των παραπάνω αλλά δεν βγάζω άκρη. Τι μπορεί να φταίει; το site της microsoft ; το driver booster; δεν έχουν μπει καλά οι drivers? 
Lenovo z50 70 
intel core i5-4210U 1.7 -2.4 GHz
6GB RAM
Nvidia Geforce 840M 4 GB
intel hd graphics 4400

Συγγνώμη παιδιά για το σεντόνι αλλά ήθελα να ξέρετε τα περισσότερα.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Screenshot (2).png

Screenshot_1.png

Δημοσ.

Για αρχή βάλε και directx9 γιατί πολλά παλαιότερα παιχνίδια το απαιτούν, άσχετα αν τα 10άρια έχουν νεώτερη dx. ;Όταν πατήσεις στο download στο παρακάτω λινκ ξετσέκαρε ότι χαζομάρα έχει τσεκαρισμένο (msn homepage and search) και μετά πάτα στο no thanx and continue για να κατεβάσει μόνο το dx9 και όχι τα adware.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109

Μετά απεγκατέστησε την nvidia και στήσε τους drivers πρώτα για την intel και μετά για την nvidia που δίνει η lenovo

https://pcsupport.lenovo.com/gr/el/products/laptops-and-netbooks/lenovo-z-series-laptops/lenovo-z50-70/downloads

Μετα θα κάνεις ενημέρωση τους drivers από την nvidia.

Στη συνέχεια, επειδή έχεις doual graphics σύστημα (intel + nvidia) πήγαινε στον πίνακα ελέγχου της nvidia και στις ρυθμίσεις 3D και βάλε στον προτιμώμενο επεξεργαστή γραφικών στο Αυτόματη ρύθμιση. Μετά στην καρτέλα Ρυθμίσεις προγράμματος μπορείς να ορίσεις στα παιχνίδια ώστε να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά την nvidia.

• Like 1
Δημοσ.

Το 1ο screen με το error δείχνει ότι η υπάρχει πρόβλημα με το opengl (dxgl) και λέει ότι η κάρτα ή οι drivers δεν το υποστηρίζουν, πράγμα κουλό γιατί η κάρτα το υποστηρίζει κανονικά. Επίσης αυτό που είπες, ότι δηλαδή τα παιχνίδια παίζουν κανονικά όταν συνδέεις hdmi καλώδιο πάλι είναι κουλό.

Σύνδεσε το hdmi και βάλε με τη σειρά όλα παιχνίδια που δεν παίζουν αλλιώς και όταν ανοίξει το καθένα πήγαινε στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού και δες μήπως λέει πουθενά στις ρυθμίσεις γραφικών ποια κάρτα χρησιμοποιούν. Επίσης, αν έχουν επιλογή βάλτα σε windowed mode (ή μπορεί να το έχει να ξετσεκάρεις το fullscreen) και δες αν μετά παίξουν στην οθόνη του λάπτοπ.

Επίσης, θέλω να δεις ποια έκδοση των 10 έχεις. Πάτα WINDOWS+R (ή με δεξί κλικ στην σημαία της έναρξης πήγαινε εκτέλεση) και δώσε winver και πες μου ποια έκδοση λέει. Η τελευταία είναι η 1709 αλλά έχουν εμφανιστεί  πολλά προβλήματα με drivers καρτών γραφικών, δικτύου και ήχου).

Αν έχεις την 1709 και δεν βγάζεις άκρη θα έλεγα να του κάνεις πάλι φορμάτ και να βάλεις την 1703 ή ακόμα καλύτερα αν μπορείς να βρεις την 1609

Δημοσ.

Τα σύνδεσα με το hdmi τα black ops 2 και battlefield 4 τα έβαλα σε windowed mode αλλά και windowed fullscreen (το black ops 2) και bordeless,windowed (το battlefield 4) αλλά μόλις τα βγάζω από το hdmi δεν παίζουν .. Επιλογή δεν είχε για να διαλέξω την κάρτα γραφικών . Εχω την version 1709 των windows. Υπάρχει καμία άλλη λύση να προσπαθήσω ή να το κάνω φορμάτ;

Δημοσ.

Αυτή η 1709 μου φαίνεται ότι δημιούργησε πολλά προβλήματα. Έχω παρόμοιο λάπτοπ dell το οποίο το πήρα με 8 και έχω κάνει μέχρι τώρα όλες τις αναβαθμίσεις (8.1-10 όλες τις εκδόσεις) και δουλεύει μια χαρά. Φοβάμαι βέβαια να του κάνω καθαρό φορμάτ γιατί πιστεύω ότι θα έχω τα ίδια τραβήγματα με σένα. :)

Δημοσ.

Μάλλον αυτή η version θα φταίει καλά το λες εφόσον πριν 10 μήνες είχα κάνει το προηγούμενο φορμάτ και όλα έπαιζαν μια χαρά και έκανα ακριβώς τα ίδια.. Άσε περίμενε λίγο καιρό μην την πατήσεις και εσύ :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν το έφτιαξα και το fix ήταν ότι πιο βλακεία μπορείς να φανταστείς. Δεξί κλικ στο desktop->intel graphics properties->Display και εκεί που έχει το scaling έβαλα maintain aspect ratio ενώ πριν είχε επιλεγμένο το maintain display scaling. Έπειτα στο nvidia control panel εβαλα το κλασσικό στα global settings να χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών. Και σήμερα θα έκανα φορματ το γλύτωσα στο τσακ :P:P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...