Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα.

Να μοιραστώ ένα πρόβλημα μαζί σας. Έχω OTE adsl 24. Χρησιμοποιώ το κλασσικό Speedport σε bridge mode και πάνω του το Airport Express 802.11n. Από το AE μοιράζω wifi στις συσκευές του σπιτιού.

Προ καιρού, είχα θέμα με τον συγχρονισμό της γραμμής, καλωδιώσεις κλπ κλπ αλλά μετά από τρεχάματα με τεχνικούς του ΟΤΕ, επισκέψεις στο σπίτι κλπ το πρόβλημα λύθηκε. 

Πλέον λοιπόν, το router συγχρονίζει καμπάνα και ΠΑΝΤΑ στα 16.371Kb/s (τονίζω το πάντα, ακόμα και μετά από κάθε restart) με Attainable rate 20κάτι.

Το πρόβλημα?

Κάποιες μέρες-στιγμές το ίντερνετ στο σπίτι από τις ασύρματες συσκευές...σέρνεται. Youtube ρίχνει την ανάλυση μόνο του, ένα refresh στα social κάνει πολλή ώρα κλπ.

Τρέχω ενα speedtest λοιπόν σε αυτό το κλασσικό (ookla νομίζω λέγεται) και από τις ασύρματα συνδεδεμένες συσκευές και από τον mac ο οποίος είναι συνδεδεμένος πάνω στο AE με ethernet και κλειστό το wifi. To αποτέλεσμα? Όταν σέρνονται όλα κοντά στα 5Mbps και όταν δεν σέρνονται κοντά στα 11. 

Έχω την αίσθηση ότι έχω πρόβλημα αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Να πάρω τον ΟΤΕ πάλι δε νομίζω να βοηθήσει καθώς συγχρονίζω σταθερότατα στα 16.371.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Επεξ/σία από koumos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με καλωδιο εκεινη την ωρα που με wifi  εισαι χαμηλα  εχεις σωστες ταχυτητες?

αν ναι τοτε σωστα οπως λες δεν ειναι θεμα οτε αλλα κατι στο εσωτερικο δικτυο. αν εχεις θεμα και με το καλωδιο δεν φταιει το wifi και οι ρυθμισεις σου.

το wifi ειναι γενικα ασταθες αλλα μονο 16mbps θεωρω ανετα τα δινει σχεδον σε καθε περιπτωση.

αν με το καλωδιο οι ταχυτητες ειναι σωστες, σε πρωτη φαση μπορεις να δοκιμασεις μονο speedport για να περιορισεις απο που βγαινει το θεμα.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Η μέτρηση του speedtest έγινε και με καλώδιο από τον υπολογιστή και με το κινητό την αμέσως επόμενη στιγμή και έδωσαν το ίδιο αποτέλεσμα, εκεί κοντά στα 5 κάτι.

Αλλά ακόμα και τα 11 που δίνει το speedtest σε κατάσταση "απροβλημάτιστη" ας πουμε..δεν είναι λίγα για τα 16.3 που κλειδώνω?

Δημοσ.

λιγα ειναι ναι.

επειδη δεν ξερω τι ακριβως κανει το airport, αν ειναι router η access point και βαριεμαι να το ψαξω, και επειδη το βλεπω να εχει κατι ethernet πανω,

λεγοντας καλωδιο εννοω πανω στο speedport οχι πανω στο airport.

Κοινως αν με καλωδιο στο speedport εχεις το ιδιο θεμα τοτε βλαβη

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rofl είπε

λιγα ειναι ναι.

επειδη δεν ξερω τι ακριβως κανει το airport, αν ειναι router η access point και βαριεμαι να το ψαξω, και επειδη το βλεπω να εχει κατι ethernet πανω,

λεγοντας καλωδιο εννοω πανω στο speedport οχι πανω στο airport.

Κοινως αν με καλωδιο στο speedport εχεις το ιδιο θεμα τοτε βλαβη

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Όντως έχω συνδέσει τον σταθερό με ethernet πάνω στο ΑΕ. Το ΑΕ είναι router...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα καθώς άκρη δε βγηκε... Μπορείτε να μου προτείνετε ένα αξιόπιστο καλό ρουτεράκι να κουμπώσω σε bridge πάνω στου ote το speedport?

Σίγουρα χρειάζομαι γρήγορο wlan 802.11ac καθώς παίζει πολύ streaming και γενικά να διαχειρίζεται αξιόπιστα καμιά 10αρια συσκευές μονίμως.

Σύνδεση adsl 24.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δηλάδη με το airport εχεις σωστες ταχυτητες  ac τοπικα, αλλα χαμηλη ταχυτητα στο internet?

ψιλοαπιθανο το κοβω.

αν αυτες οι ταχυτητες βγαινουν και με καλωδιο το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας βρισκεται αλλου και οχι στο wifi.

αν με καλωδιο οι ταχυτητες ειναι σωστες τοτε κατα πασα πιθανοτητα καποια ρυθμιση η καποια ασυμβατοτητα παιζει.

τα 16 mbit δεν χρειαζονται ac. ουτε καν τα 50.

to speedsport τα υπερκαλυπτει για πλακα (30-40 πολυ ευκολα).

θα ελεγα για αρχη να δοκιμαζες τo sppedport, να δεις και πως τα παει και που βγαινει το προβλημα

αν και με το speedport εχεις ιδιες ταχυτητες δηλωνεις βλαβη

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, rofl είπε

δηλάδη με το airport εχεις σωστες ταχυτητες  ac τοπικα, αλλα χαμηλη ταχυτητα στο internet?

ψιλοαπιθανο το κοβω.

αν αυτες οι ταχυτητες βγαινουν και με καλωδιο το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας βρισκεται αλλου και οχι στο wifi.

αν με καλωδιο οι ταχυτητες ειναι σωστες τοτε κατα πασα πιθανοτητα καποια ρυθμιση η καποια ασυμβατοτητα παιζει.

τα 16 mbit δεν χρειαζονται ac. ουτε καν τα 50.

to speedsport τα υπερκαλυπτει για πλακα (30-40 πολυ ευκολα).

θα ελεγα για αρχη να δοκιμαζες τo sppedport, να δεις και πως τα παει και που βγαινει το προβλημα

Οχι οχι. Ας τα παρουμε απ την αρχή. Κατ αρχάς δεν έχω ac ταχυτητες, εχω το Airport Express και οχι το extreme. Οι ταχύτητες τοπικά στο δίκτυο ειναι Ν και streamαρει αφογα.

Το πρόβλημα ειναι με το ιντερνετ. Έχω αποσυνδέσεις από το wifi, το πετυχαίνω να σέρνεται συχνά αλλα πιο ειναι το θεμα...ΜΟΛΙΣ κανω ένα restart το ΑΕ όλα δουλεύουν ρολοι μέχρι να φορτωθεί λιγάκι.

Ο σταθερός από την άλλη ειναι συνδεδεμένος με ethernet πάνω στο speedport και δεν αντιμετωπίζω προβλήματα. Δηλαδή ενώ το κινητο στο wifi μπορεί να σέρνεται και να μην μπορεί να ανοίξει το in.gr την ίδια στιγμή στον σταθερό άνετα βλέπω Youtube σε full hd.

Που το αποδίδεις? Το ΑΕ το έχω πάνω από 4-5 χρόνια και δουλεύει ασταμάτητα...

Δημοσ.

η κατι δεν παει καλα με τις ρυθμισεις (συμπεριλαμβανομενης καποιας κουλης και δυσκολο να εντοπισεις ασυμβατοτοτητας)

α. βαλε το νεωτερο fw (αν υπαρχει)

β. δοκιμασε με το speedport αν εκει ολα παιζουν σωστα.

μαλλον θα πρεπει να το δεις με καποιους που εχουν παιξει με το airport και πιθανως το εχουν ξαναδει,

αν δεν γνωριζει σχετικα καποιος εδω  τοτε πχ καποιο apple forum ισως, η reddit.

η αλλιως πας για κατι αλλο ναι αν δεν βγαινει ακρη.  

• Like 1
Δημοσ.
On 16/02/2018 at 3:38 PM, koumos said:

Επαναφέρω το θέμα καθώς άκρη δε βγηκε... Μπορείτε να μου προτείνετε ένα αξιόπιστο καλό ρουτεράκι να κουμπώσω σε bridge πάνω στου ote το speedport?

Σίγουρα χρειάζομαι γρήγορο wlan 802.11ac καθώς παίζει πολύ streaming και γενικά να διαχειρίζεται αξιόπιστα καμιά 10αρια συσκευές μονίμως.

Σύνδεση adsl 24.

Ευχαριστώ.

Δεν έχεις δώσει budget οπότε δεν ξέρω τι να σου προτείνω ακριβώς. Αν το μόνο πρόβλημα σου είναι το WiFi κοίτα να πάρεις κάποιο access point. Π.χ άριστο αλλά λίγο ακριβό είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/7970030/Ubiquiti-AP-AC-Lite.html 

Αν χρειάζεσαι και ρούτερ με κάποιες επιπλέον δυνατότητες (QoS, vpn κτλ) ανάλογα τα χρήματα που διαθέτεις μπορούμε να σου προτείνουμε κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, timos71 είπε

Δεν έχεις δώσει budget οπότε δεν ξέρω τι να σου προτείνω ακριβώς. Αν το μόνο πρόβλημα σου είναι το WiFi κοίτα να πάρεις κάποιο access point. Π.χ άριστο αλλά λίγο ακριβό είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/7970030/Ubiquiti-AP-AC-Lite.html 

Αν χρειάζεσαι και ρούτερ με κάποιες επιπλέον δυνατότητες (QoS, vpn κτλ) ανάλογα τα χρήματα που διαθέτεις μπορούμε να σου προτείνουμε κάτι άλλο.

Δεν ξερω ακριβως τι χρειαζομαι. Το προβλημα μου ειναι μονο το wifi ναι και θελω συγκεκριμενα πραγματα:

- Να μην κολλάει το ιντερνετ με τις ασυρματες συσκευες

- Να μπορει να σηκωσει ανετα 10-15 συσκευες

- Να μπορω να streamαρω ασυρματα με mac-appletv και plex σε 1080p

Budget 100€. 

Αυτο το ubiquity φαινεται καλο. Τι διαφορα εχει το access point απο ενα router? Δουλευει σαν το airport express ας πουμε; Εχω και το speedport 2i να θυμισω οποτε αυτο συνδεεται πανω σε αυτο;

ευχαριστω

Επεξ/σία από koumos
Δημοσ.
1 hour ago, koumos said:

Δεν ξερω ακριβως τι χρειαζομαι. Το προβλημα μου ειναι μονο το wifi ναι και θελω συγκεκριμενα πραγματα:

Budget 100€. 

Αυτο το ubiquity φαινεται καλο. Τι διαφορα εχει το access point απο ενα router? Δουλευει σαν το airport express ας πουμε; Εχω και το speedport 2i να θυμισω οποτε αυτο συνδεεται πανω σε αυτο;

ευχαριστω

Ναι το ubiquiti λειτουργει σαν access point οπως το airport express. Τις 10-15 συσκευες που θελεις θα τις σηκωσει παραπανω απο ανετα και θα εχει σταθερο σημα χωρις αποσυνδεσεις σε ολες τις συσκευες σου. Απο εκει και περα το προβλημα σε εσενα ειναι η ταχυτητα του ιντερνετ σου. 11mbps με 10-15 συσκευες ειναι λιγο(αν υποθεσουμε οτι λειτουργουν ολες ταυτόχρονα). Για αυτο ισως ηταν χρησιμο καποιο ρουτερ με καλο qos. Απο εκει και περα αν δεν τραβανε ιντερνετ ολες μαζι δεν θα εχεις προβλημα. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, timos71 είπε

Ναι το ubiquiti λειτουργει σαν access point οπως το airport express. Τις 10-15 συσκευες που θελεις θα τις σηκωσει παραπανω απο ανετα και θα εχει σταθερο σημα χωρις αποσυνδεσεις σε ολες τις συσκευες σου. Απο εκει και περα το προβλημα σε εσενα ειναι η ταχυτητα του ιντερνετ σου. 11mbps με 10-15 συσκευες ειναι λιγο(αν υποθεσουμε οτι λειτουργουν ολες ταυτόχρονα). Για αυτο ισως ηταν χρησιμο καποιο ρουτερ με καλο qos. Απο εκει και περα αν δεν τραβανε ιντερνετ ολες μαζι δεν θα εχεις προβλημα. 

Ευχαριστώ πολύ, φαίνεται καλό το σκέφτομαι σοβαρά να το χτυπήσω. Απλά θέλω αν σιγουρέψω ότι θα δουλεύει κανονικά bridge mode απλά συνδέοντας το πάνω στο Speedport.

Δημοσ.
Στις 19/2/2018 στις 11:01 ΠΜ, koumos είπε

Budget 100€. 

ευχαριστω

Εγώ έχω πάρει το UBIQUITI UNIFI AP AC MESH PRO άλλα το άλλο που σου εχουν γράψει είναι πιο φθηνό και θα κάνει την ίδια δουλειά , να ξέρεις όλες η συσκευές σου θα πιάνουν φουλ σήμα και στα πιο απίθανα σημεία .

Δημοσ.

Έστησα το QoS του Speedport για να δω αν θα εχω διαφορές...ακόμα δεν έχω παρατηρήσει κολλήματα...αλλά πρέπει να συνεχίσω το ψάξιμο/δοκιμές. Αν τυχόν έφταιγε μόνο αυτό και γλυτώσω την 100άρα θα είμαι happy αλλιώς πάμε στο ubiquity AP

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...