Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρόσφατα αγόρασα powerline adapter (TP-LINK PA8010P KIT). Βάζοντας το powerline adapter στην πρίζα (είναι passthrough) και στην δική του έξοδο το μόντεμ/ρούτερ της wind (zyxel VMG1312 B10D) χάνει τον συνχρονισμό του. Ανάβει πρώτα η ένδειξη power, μετά η ένδειξη dsl και τέλος η ένδειξη ίντερνετ η οπία ειναι κόκκινη. Όταν θα περίμενες να γίνει πράσινη αυτή σβύνει καθώς και αυτή της dsl και παλεύει να συγχρονίσει απο την αρχή.

Βγάζοντας το powerline απο την πρίζα και συνδέοντας το μόντεμ κατευθείαν στην πρίζα το πρόβλημα σταματά.

Τα ίδια τα adapters δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τα δοκίμασα σε σπίτι φίλου με άλλο vdsl μόντεμ και δούλεψαν μια χαρά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, DickyV είπε

Καλησπέρα,

Πρόσφατα αγόρασα powerline adapter (TP-LINK PA8010P KIT). Βάζοντας το powerline adapter στην πρίζα (είναι passthrough) και στην δική του έξοδο το μόντεμ/ρούτερ της wind (zyxel VMG1312 B10D) χάνει τον συνχρονισμό του. Ανάβει πρώτα η ένδειξη power, μετά η ένδειξη dsl και τέλος η ένδειξη ίντερνετ η οπία ειναι κόκκινη. Όταν θα περίμενες να γίνει πράσινη αυτή σβύνει καθώς και αυτή της dsl και παλεύει να συγχρονίσει απο την αρχή.

Βγάζοντας το powerline απο την πρίζα και συνδέοντας το μόντεμ κατευθείαν στην πρίζα το πρόβλημα σταματά.

Τα ίδια τα adapters δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τα δοκίμασα σε σπίτι φίλου με άλλο vdsl μόντεμ και δούλεψαν μια χαρά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Δεν θα επρπεπε να σου κανει τίποτα ,να σε ρωτησω αμα βαλεις εναν σουκο σταυρο 2 θέσεων και τα βαλεις σε διαφορετικη θεση αλλα στην ιδια μπριζα στο κανει ?   

Δημοσ.

Vicky με μπερδεψες και δεν καταλαβα αν τα λαμπακια αναβοσβήνουν στο router ή στο powerline.

Επισης το αλλο powerline (το δευτερο) το εχεις βάλει σε αλλη πριζα; Εκει που θελεις να συνδεθεις. Δοκίμασε να βαλεις τα powerlines σε πριζες στο ιδιο δωμάτιο ή ακομα και σε ιδιο ππολύπριζο. Τελος υποθετω οτι τα powerlines δεν τα βαζεις σε πολυπριζο ασφαλειας ή επεκταση αυτου. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, isay είπε

Vicky με μπερδεψες και δεν καταλαβα αν τα λαμπακια αναβοσβήνουν στο router ή στο powerline.

Επισης το αλλο powerline (το δευτερο) το εχεις βάλει σε αλλη πριζα; Εκει που θελεις να συνδεθεις. Δοκίμασε να βαλεις τα powerlines σε πριζες στο ιδιο δωμάτιο ή ακομα και σε ιδιο ππολύπριζο. Τελος υποθετω οτι τα powerlines δεν τα βαζεις σε πολυπριζο ασφαλειας ή επεκταση αυτου. 

" Βγάζοντας το powerline απο την πρίζα και συνδέοντας το μόντεμ κατευθείαν στην πρίζα το πρόβλημα σταματά " λες να δουλευει το powerline χωρις πριζα :P

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις!

Σόρυ αν δεν ήμουν σαφής, μιλούσα για τις ενδείξεις του ρούτερ. Τα powerline λειτουργούν καλά.

Τα powerline δεν τα έχω σε πολύπριζο ασφαλείας, αυτό του ρούτερ είναι μόνο το ρούτερ επάνω και στο 2ο στο PC έχω πολύμπριζο της πλάκας, εκείνα τα λευκά που βρίσκεις σε μάρκετ. Δοκίμασα να βάλω τα powerline σε άλλες πρίζες από αυτές που παίρνουν ρεύμα και το pc άλλα και το ρούτερ με ακριβώς τα ίδια, κακά, αποτελέσματα

Δημοσ.

Αν βάλεις το ρευματολήπτη του router στο passthrough powerline ΧΩΡΙΣ να βάλεις καλωδιο δικτύου αναμεσα σε router και powerline, εχεις αποσυνδεσεις στο router; (δηλαδη παραξενα λαμπακια; )

Αν όχι και αν καταλαβα καλα, τα ναζια αρχίζουν αν συνδεσεις καλωδιο μεταξύ του router και του powerline. Σωστα; Δοκίμασε αλλο καλώδιο ethernet και μην το συνδεεις στη lan1 του router. Βαλε το στη 2,3, κλπ

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, DickyV είπε

Ευχαριστω για τις απαντήσεις!

Σόρυ αν δεν ήμουν σαφής, μιλούσα για τις ενδείξεις του ρούτερ. Τα powerline λειτουργούν καλά.

Τα powerline δεν τα έχω σε πολύπριζο ασφαλείας, αυτό του ρούτερ είναι μόνο το ρούτερ επάνω και στο 2ο στο PC έχω πολύμπριζο της πλάκας, εκείνα τα λευκά που βρίσκεις σε μάρκετ. Δοκίμασα να βάλω τα powerline σε άλλες πρίζες από αυτές που παίρνουν ρεύμα και το pc άλλα και το ρούτερ με ακριβώς τα ίδια, κακά, αποτελέσματα

Δοκίμασες το powerline στην ιδια πριζα με το ρουτερ αλλα σε σταυρο ?? δηλαδη σταυρος στο τοιχο με δυο θεσης στην μια θεση το ρουτερ και διπλα το powerline ???? αν θες πες μας και αυτο που σε ρωταει ο isay εχεις πανω το καλώδιο του ethernet οταν το κανει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, darkman said:

Δοκίμασες το powerline στην ιδια πριζα με το ρουτερ αλλα σε σταυρο ?? δηλαδη σταυρος στο τοιχο με δυο θεσης στην μια θεση το ρουτερ και διπλα το powerline ???? αν θες πες μας και αυτο που σε ρωταει ο isay εχεις πανω το καλώδιο του ethernet οταν το κανει ?

Ναι δοκίμασα και το σταυρό, τα ίδια. Όντως τα προβλήματα ξεκινάν όταν συνδέσω το ethernet στο ρούτερ. Έκει είναι το θέμα καθώς δοκίμασα στη συνέχεια και τις άλλες 3 ethernet υποδοχές καθώς και άλλα 2 ethernet καλώδια, το καθένα σε κάθε υποδοχή. Τέλος το επιβεβαίωσα ότι φταίνε τα ethernet του ρούτερ καθώς έβγαλα τελείως τα powerline, έβαλα το ρούτερ στην πρίζα και έφερα όλο το pc στο δωμάτιο του ρούτερ (δεν έχω λάπτοπ ή 5 μέτρα ethernet) και το σύνδεσα απευθείας στο ρούτερ με το ethernet. Πάλι παρουσίασε το πρόβλημα.

Άρα ώρα για αγορά νέου ρούτερ. Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

Επεξ/σία από DickyV
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...