Shai-Hulud Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Ό,τι λέει ο τίλτος. Πόσο συχνά σας τυχαίνει,ενώ γραφετε κώδικα, να χρειάζεστε κάτι παράξενο (?) που να μην ξέρετε πώς γίνεται; Πώς αντιδρούν οι συνάδελφοι ή τα αφεντικά σας όταν συμβαίνει αυτό; Προσωπικά, δεν έχω ιδιέταιρα καλή μνήμη, και ακόμα και αν έχω ξαναχρησιμοποιήσει μια εντολή, μετά από 1-2 μέρες θα έχω γρήορα ξεχάσει τη δομή της. Θα έχω πρόβλημα σε συνεντεύξεις / όταν δουλεύω;
BabyRage Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Ανάλογα τι ψάχνεις πάντα, αλλά γενικά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ψάχνει πραγματάκια στο internet για το πως να κάνει κάτι όταν προγραμματίζει. Εγώ προσωπικά αν μου έλεγε κάποιος ότι δεν το κάνει, θα πίστευα ότι πρόκειται για κάποιον που πιστεύει ότι τα κάνει όλα σωστά, το οποίο είναι τεράστιο Red flag σε μια συνέντευξη.
isay Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Το internet είναι πλεον σαν βιβλιο ή reference guide. Αν δε θυμάμαι τη συνταξη κάποιας εντολής (ή την ίδια την εντολή) παλια θα άνοιγα help, βιβλιο, κλπ να το βρω. Πλεον θα ανοιξω νετ και google, ειναι πιο γρήγορο και αποδοτικό. Αν τώρα ο εργοδότης μου ξυνίσει, σημαινει οτι ειναι ασχετος με την τεχνολογια και ειναι καιρος να βρω αλλο εργοδότη. Αν συναδερφος ή εργζόμενος μου, ΔΕΝ ψάχνει καθόλου, τοτε για μενα είτε λεει ψέματα ή δε δυναται να αναπτυχτεί προγραμματιστικά. Και τα δυο αρνητικά.
defacer Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) On 22/01/2018 at 12:01 PM, Shai-Hulud said: Ό,τι λέει ο τίλτος. Πόσο συχνά σας τυχαίνει,ενώ γραφετε κώδικα, να χρειάζεστε κάτι παράξενο (?) που να μην ξέρετε πώς γίνεται; Πώς αντιδρούν οι συνάδελφοι ή τα αφεντικά σας όταν συμβαίνει αυτό; Εξαρτάται λίγο από το τι εννοείς "παράξενο", και επίσης "που να μην ξέρετε πώς γίνεται". Καταρχήν όλος ο κόσμος κοιτάει reference όλη την ώρα, είναι γελοίο να πει κανείς ότι "αυτά έπρεπε να τα ξέρεις απέξω" για τα περισσότερα πράγματα που είναι "μηχανικά" ας το πω. Δε χρειάζεται να ξέρεις απέξω ούτε πώς κάνεις named capturing group σε regular expression, ούτε με ποιά σειρά μπαίνουν τα ορίσματα στην τάδε συνάρτηση, ούτε αν έχει overload που παίρνει τάδε και τάδε, ούτε πώς θα κάνεις το τάδε mock με το testing framework που έχεις, τίποτα τέτοιο. Αλλά αναλόγως με το βαθμό εμπειρίας υπάρχουν απαιτήσεις που αφορούν το να ξέρεις σε γενικές γραμμές πώς γίνεται. Π.χ. όταν πας κάπου με 4 χρόνια εμπειρία στο βιογραφικό δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις απέξω όλους τους ισοδύναμους τρόπους να γράψεις ένα inner join, αλλά είναι απαραίτητο να ξέρεις τι είναι inner join και πότε το κάνουμε. Anyway σε γενικές γραμμές φωτογραφίζω τη διαφορά ανάμεσα στη στείρα αποστήθιση (να ξέρεις ακριβώς πώς υπολογίζεται η κινητική ενέργεια ενός σώματος) και την αντίληψη (να ξέρεις τι είναι η κινητική ενέργεια και ποιες αρχές τη διέπουν). Από την άλλη μεριά, το να μπορείς να κάνεις πράγματα χωρίς καμία βοήθεια δεν είναι καθόλου απαραίτητο, αλλά είναι statement. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από defacer 5
ZauZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που τα θυμάται όλα. Απλά με τα χρόνια και εφόσον χρησιμοποιείς συχνά κάποια πράγματα σου βγαίνουν αυτόματα αλλά το internet είναι απαραίτητο εργαλείο. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός καλού προγραμματιστή στον πραγματικό κόσμο είναι να ξέρει το πώς να ψάχνει αποτελεσματικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και όχι να γράφει 500 γραμμές κώδικα για να πετύχει τελικά κάτι το οποίο γίνεται με 2 γραμμές. Δε νομίζω ότι κάποιο αφεντικό θα έχει πρόβλημα σε αυτό. Αν έχει πρόβλημα τότε καλύτερα βρες άλλο αφεντικό. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από ZauZ 1
ευδο Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η αναζήτηση κάποιων στοιχείων μέσο web, δεν γίνεται να θυμάσαι παντα όλες τις εντολές απ έξω ή κάποια στιγμή πχ να χρειαστείς να βρεις ακόμα και έτοιμο κώδικα απο κάποιο forum γιατι πολύ πιθανόν να έχεις κολλήσει κάπου. Για έναν προγραμματιστή κατα τη γνώμη αποτελεί skill η εύρεση κώδικα απο το διαδίκτυο.
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 ποτέ. welcome to the New World where the answer is always just one google search away.
antonisem Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 έχει τυχει να με ρωτήσει συνάδερφος "Καλα ρε έχεις ανεβάσει στο stuck overflow ερώτημα??" Και του απαντάω φυσικά αν μπορεί να μου το λύσει καποίος ενω κάνω ταυτόχρονα την δουλέια μου. Φυσικά αυτο δεν ειναι πολύ σωστο απο μία αποψη γιατι κανεις κάποιος αλλος την δουλεία μου. Αλλα ήθελα να τονίσω οτι βοηθάει πάρα πολυ. Ακόμα και σε πράγματα που πρέπει να ξέρω η θυμάμαι αλλα οταν πρέπει να βρω κάποια js script
defacer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 52 minutes ago, antonisem said: έχει τυχει να με ρωτήσει συνάδερφος "Καλα ρε έχεις ανεβάσει στο stuck overflow ερώτημα??" Αν σε ρώτησε από απορία καλώς, αν σε ρώτησε επειδή του φαίνεται κάπως.... εντάξει πολλά χρόνια πίσω η νοοτροπία. Το θέμα δεν είναι "να σου το λύσει άλλος", αλλά να μάθεις πώς λύνεται και οτιδήποτε χρειαζόταν που πριν δεν ήξερες. Επίσης, η διατύπωση τεχνικών προβλημάτων με τέτοιο τρόπο που να μεγιστοποιεί τη δυνατότητα να σε καταλάβει κάποιος και να σε βοηθήσει είναι ένα πολύ σημαντικό skill και πολύ πολύ δυσκολότερο από όσο θα πίστευε κανείς αφελώς (έχω γνωρίσει κόσμο που πιστεύει ότι εφόσον ξέρεις να μιλάς ξέρεις και να συνεννοείσαι, καλή τους τύχη στη ζωή). Δεν είναι απαραίτητα κακό να καταλήξεις να κάνεις copy paste στο τέλος, αλλά το να πηγαίνει κανείς εξαρχής με αυτή τη νοοτροπία είναι πολύ πολύ κακό.
antonisem Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, defacer είπε Αν σε ρώτησε από απορία καλώς, αν σε ρώτησε επειδή του φαίνεται κάπως.... εντάξει πολλά χρόνια πίσω η νοοτροπία. Το θέμα δεν είναι "να σου το λύσει άλλος", αλλά να μάθεις πώς λύνεται και οτιδήποτε χρειαζόταν που πριν δεν ήξερες. Επίσης, η διατύπωση τεχνικών προβλημάτων με τέτοιο τρόπο που να μεγιστοποιεί τη δυνατότητα να σε καταλάβει κάποιος και να σε βοηθήσει είναι ένα πολύ σημαντικό skill και πολύ πολύ δυσκολότερο από όσο θα πίστευε κανείς αφελώς (έχω γνωρίσει κόσμο που πιστεύει ότι εφόσον ξέρεις να μιλάς ξέρεις και να συνεννοείσαι, καλή τους τύχη στη ζωή). Δεν είναι απαραίτητα κακό να καταλήξεις να κάνεις copy paste στο τέλος, αλλά το να πηγαίνει κανείς εξαρχής με αυτή τη νοοτροπία είναι πολύ πολύ κακό. Συμφωνω απολυτα!. Αν αντιγράφεις χωρις να ξερεις τι ειναι και απλα να προσπερνάς το πρόβλημα δεν σε κανει ουτε ανθρωπω ουτε επαγγελματία. Δυστυχώς του φάνηκε καπως γιαυτο με ρώτησε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα