Προς το περιεχόμενο

Τι χρησιμοποιητε για αντιγραφα ασφαλειας απο partition

stefanos_th

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω να κρατησω snapshot απο πολλα partition για να μπορω να τα επαναφερω.

εχω /boot +2 distributions και swap. το swap φυσικα δεν ενδιαφερει, απλα το αναφερω.

εχω αγορασει καινουριο στικακι 32 gb . :D

Επισης ρωταω αν καποτε μπορεσω να αγορασω dell xps 13 θα ηθελα να κρατησω τα partitions απο τα παραθυρα για να εχω εγγυηση, και να εγκαταστησω linux. Αν γινει κατι στο διαστημα της εγγυησης το επαναφερω και ολα καλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

filesystem?

αν εισαι με lvm partitions αυτα γινονται πιο ευκολα οπως, snapshots υποστηριζει και το btrfs

διαφορετικα μελετα την εντολη dd

και ριξε μια μελετη στο project των παιδιων που ειναι και sticky σε αυτη την ενοτητα το  System tar & restore Project

με usb στικακι φοβάμαι δεν ειναι για αυτες τις δουλειές, ελαχιστα πολυ γρηγορα και ποιοτικα κανουν.... διαφορετικα ή θα το ψησεις ή θα ξημερωσεις στην αναμονη.

Επεξ/σία από xrhstosiak
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο παρόν pc μου το στήσιμο είναι ssd για / + hdd για /home και λοιπά.

Το filesystem και του ssd και του hdd είναι btrfs οπότε αυτόματα δημιουργούνται και αφαιρούνται ωριαίες, εβδομαδιαίες, κτλ snapshots ώστε αν κάνω κάποια βλακεία (όπως έκανα πριν 3-4 ημέρες με το προφίλ του firefox) να μπορώ να το ανακτήσω. Έχε υπόψιν όμως ότι οι snapshots δεν είναι backup και αν τον πιει το btrfs θα χαθούν και αυτές.

Αν δεν ξεχάσεις αυτή τη λεπτομέρεια, οι snapshots του btrfs (και του zfs) είναι η πιο βολική λύση και δεν έχουν καμμία σχέση με τις snapshots του lvm που είναι πολύ πιο δύσχρηστες γιατί αν θυμάμαι καλά είναι σε block επίπεδο.

Για backup χρησιμοποιώ το rsync και κάθε τόσο κάνω rsync όλο το σύστημα σε ένα δεύτερο σκληρό

Ξέχασα να αναφέρω ότι αν θέλεις πολλαπλά snapshots υπάρχει το rsnapshot το οποίο χρησιμοποιεί το rsync από πίσω και μπορεί να σου κρατήσει πολλαπλές snapshots (με hardlinks , symlinks ώστε να μην πιάνουν χώρο). Όπως είπε και ο χρήστος τα flashάκια σε μικρές random εγγραφές είναι πάρα πολύ αργά και δεν θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά.

Επεξ/σία από imitheos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...