LambisElef Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Αργά το σκέφτηκα, αλλά έχεις δοκιμάσει κάνα reset στο bios να γίνουν όλα εργοστασιακά; Βγάλε το pc από το ρεύμα, βγάλε τη μπαταρία από τη μητρική, περίμενε μερικά δεύτερα ενώ πατάς το power button, ξαναβάλε τη μπαταρία και ξαναδώσε ρεύμα στον υπολογιστή.
nekronon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Να πω κατι πολυ πιο απλο μηπως πανω στην βιασινει σου δεν εχει συνδεση καλα την καρτα γραφικων σου; ειτε πανω στην μητρική ειτε συνδεσες την οθονη στην θυρα της μητρικης
LambisElef Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 13 λεπτά πριν, nekronon είπε Να πω κατι πολυ πιο απλο μηπως πανω στην βιασινει σου δεν εχει συνδεση καλα την καρτα γραφικων σου; ειτε πανω στην μητρική ειτε συνδεσες την οθονη στην θυρα της μητρικης Αυτό δεν έχει να κάνει με τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή.
nekronon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, LambisElef είπε Αυτό δεν έχει να κάνει με τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή. Λαθος δικο μου σε λαθος θεμα μπηκα σορρυ παιδια Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από nekronon 1
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Έχεις σχετικά σοβαρό πρόβλημα με την τάση λειτουργίας του επεξεργαστή Αυτό μπορεί να σημαίνειν α) χρειάζεται αναηβάθμιση το bios για να δουλέψει σωστά στον επεξεργαστή β) κάποιο κομμάτι (πχ πυκνωτής) στην motherboard θέλει άλλαγμα γιατι κάηκε η δυσλειτουργεί γ) ο επεξεργαστής σου θα μας αποχαιρετήσει Πιο πιθανό θεωρώ το bios update με 2η ο στην σειρά η μητρική να θέλει άλλαγα ο επεξεργαστής με διαφορά 3η πιθανότητα. Λοιπόν αν (και ΜΟΝΟ αν) αυτή εδώ ειναι η μητρική σου https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-8I945GZME-RH-rev-1x#ov τότε κατέβασε το bios απο εδω: http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/motherboard_bios_ga-8i945gzme-rh_f10.exe κάνε την αναβάθμιση στο bios και αν και μετά την αναβάθμιση δεν αλλάξει κάτι τότε έχει πρόβλημα η μητρική
rwtas antreas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 ναι αυτη ειναι η μητρικη Αλλααα δεν ξερω πως να κανω αναβαθμηση στα bios μπορει καποιος να μου πει τον τροπο ευχαριστω
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Για update του BIOS: μπαίνεις στο BIOS και πατάς F8. Ακολουθείς τις οδηγίες που έχει το manual στη σελ 61. Την τελευταία έκδοση του BIOS θα την βρεις από εδώ και το αποθηκεύεις σε ένα φλασάκι. Στο σαιτ της μητρικής λέει ότι δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής και γι αυτό ίσως να μην λειτουργεί σωστά.
blitzNikos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Φίλε μου, η μητρική σου είναι από τις παλαιότερες 775, που υποστηρίζουν μόνον επεξεργαστές της πρώτης φουρνιάς, με λιθογραφία στα 65nm... Ό,τι bios update και να κάνεις, κανονικά, δεν θα δεις προκοπή... Για κάποιες μητρικές κυκλοφορούν κάποια ανεπίσημα ή "beta" bios, αλλά και να βρεις, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα γίνει... Όλη η σειρά Ε5xxx είναι με λιθογραφία στα 45nm, όπως και οι σειρές E7xxx και E8xxx ενώ στη σειρά E6xxx έχουν βγει επεξεργαστές και στις δύο λιθογραφίες και, μάλιστα, με τα ίδιους κωδικούς αριθμούς με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές φορές λάθη γιατί π.χ. υπάρχουν δύο Ε6300, ένας "Core™ 2 Duo" στα 65nm, συμβατός με τη μητρική σου και άλλος ένας "Pentium" στα 45nm που δεν είναι συμβατός... https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-8I945GZME-RH-rev-1x#dl Γενικά στην 775 πλατφόρμα, επειδή κράτησε πολλά χρόνια και βγήκαν πολλές γενιές μητρικών-επεξεργαστών, πέφτεις σε πολλές ασυμβατότητες και πρέπει να προσέχεις. Σκέψου μόνον ότι οι πρώτες 775 μητρικές έπαιρναν μνήμες ddr/400 Mhz και οι τελευταίες και πιό εξελιγμένες μητρικές υποστήριζαν ακόμα και ddr3/2000 Mhz... Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις με 5-10 ευρώ ένα συμβατό επεξεργαστή και να κάνεις με ασφάλεια τη δουλειά σου... 1
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άκυρο Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro διόρθωση λάθους νόμιζα ότι υποστηρίζεται ο επεξεργαστής επειδή είναι στην λίστα της μητρικής αλλά δεν είδα το N/A
rwtas antreas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 manjaro Γιατι ακυρο δεν συμφωνεις? εγω νομιζω πως με καλυψε αν ειναι σωστος εχω εναν pentium 4 541στα 3,2 λετε αν τον βαλω να παιξει καλυτερα απο αυτον?
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) όχι έγραψα κάτι εγώ και ήταν λάθος και το έσβησα γράφοντας άκυρο (στην αιτία του edit έβαλα έγραψα και τον λόγο) Εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα bios update καλού κακού γιατί όπως βλέπω πχ προσθέτει υποστήριξη για Ε6420 κ 6320 πιο κάτω προσθέτει κάποια CPU ID... οπότε στην θέση σου θα κατέβαζα το πιο πρόσφατο και θα ήλπιζα να δουλέψει... https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-8I945GZME-RH-rev-1x#support-dl αλλιώς πάρε καινούργια μητρική (δεν νομίζω να ειναι ακριβές λιγο πιο πρόσφατες) και να κάνεις την δουλειά σου με τον επεξεργαστή που έχεις αντι να πάρεις αργότερο και συμβατό με την τρέχουσα μητρική σου Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα