Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, εδώ και μερικά χρόνια.

Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς το ίδιο και για μπάνιο και για χέρια.

Τώρα το τι σαπούνι θα επιλέξει κανείς είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, προσοχή όμως στις μεγάλες εταιρίες παραγωγής και φυσικά στα συστατικά τους.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dreamstorm είπε

Ναι, εδώ και μερικά χρόνια.

Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς το ίδιο και για μπάνιο και για χέρια.

Το λουσιμο με σαπουνι δεν είναι κακο, ξεπλενεις κι ευκολα, αλλα σου αφηνει μια αισθηση... περιεργη. Με το Παντεν όμως εχεις και γυαλαδα:)

Γιατι να μην χρησιμοποιω το ιδιο και για μπανιο και για χερια?

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, rus είπε

Αυτό ακριβως που εγραψα κι εγω πριν λιγες ωρες :)

Στην φωτογραφία σου πρασίνιζε λίγο και μπερδεύτηκα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλοφτιαγμένο σαπούνι δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών, δεν την καθιστά όμως και μηδαμινή. Όταν λοιπόν χρησιμοποιείς κάτι που πλένεις τα χέρια σου και για το σώμα σου, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά αν χρησιμοποιείς και αρκετά ζεστό νερό ώστε να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος.

Όσο αφορά τα μαλλιά, όταν ξεκίνησα είχα και εγώ προβλήματα μέχρι που βρήκα έπειτα από πολλές δοκιμές το ιδανικό σαπούνι. 

Επεξ/σία από Dreamstorm
Δημοσ.
13 ώρες πριν, papoys1 είπε

Πάνω από 15 χρόνια λούζομαι με αντιπυτιριδικό heal & shoulders.

Αν δοκιμάσω κάποιο άλλο μετά το 2ο 3ο λούσιμο με πιάνει φαγούρα και αρχίζει να εμφανίζεται πιτυρίδα.Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν και ουσίες στις οποίες εθίζεται τι κεφάλι μας ώστε αν να μην μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε  άλλο προιόν. Και ultrex  και άλλα αντιπιτυτιριδικά , σαπούνι που φτιάνω μόνος μου από ελαιόλαδο και άλλα αγνά έλαια που χρησιμοποίησα πάντα το ίδιο οπότε επανέρχομαι στο  h&s.

Νοιώθω δέσμιος της παραπάνω πολυεθνικής και το σιχαίνομαι.:angry: 

Και ένας θείος μου λουζεται χρόνια με h&s και δεν μπορεί ούτε μια μέρα να λουστει με άλλο σαμπουαν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, theo93 είπε

Στην φωτογραφία σου πρασίνιζε λίγο και μπερδεύτηκα :P

Εβαλα φωτο και του πρασινου και του καφε.

Το καφε ειναι αψογο, το πρασινο τενεκές:)

19 ώρες πριν, Dreamstorm είπε

Το καλοφτιαγμένο σαπούνι δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών, δεν την καθιστά όμως και μηδαμινή. Όταν λοιπόν χρησιμοποιείς κάτι που πλένεις τα χέρια σου και για το σώμα σου, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά αν χρησιμοποιείς και αρκετά ζεστό νερό ώστε να ανοίγουν οι πόροι του δέρματος.

Αν σε καταλαβα, λες ότι δε πρεπει με το ιδιο σαπουνι που επλυνες το σωμα, αμεσως μετα να πλενεις και τα χερια για να μη μεταφερεις μικροβια(ή το αντιστροφο)? Αυτό περισοτερο ακούγεται σαν ανεκδοτο, αφου όταν κανουμε μπανιο πλενουμε και σωμα και χερια και όλα, να σου πω ομως ότι δεν εχω μονο ένα σαπουνι, ιδια μαρκα μεν αλλα άλλο υπαρχει στη μπανιερα και άλλο στο νιπτηρα.

Ζεστο νερο για τα χερια δε χρησιμοποιω, μόνο κρυο. Στο δε μπανιο επισης το ζεστο με ενοχλει, χρησιμοποιω χλιαρο:)

Και προσφατα καπου διαβασα ότι το πλυσιμο με ζεστο νερο κανει τα χερια σιγα σιγα πιο ευάλωτα στα μικροβια. Υπαρχουν όμως φιλοι που ανοιγουν το θερμοσιφωνα για να πλυνουν τα χερια τους?

15 ώρες πριν, stavrosbmw είπε

Και ένας θείος μου λουζεται χρόνια με h&s και δεν μπορεί ούτε μια μέρα να λουστει με άλλο σαμπουαν. 

Ουτε κι εγω θα μπορουσα να λουστω με άλλο πλην του Παντεν, θα ηταν σα να επεφτα στη β Έθνικη:lol:

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερωτηση. Που στα κομματια το βρηκατε το καφε του παπουτσανη? Σε οτι μαρκετ εχω παει (σκλαβενιτης μασουτης αβ κτλ κτλ) μονο το πρασινο εχουν. Το οποιο πρασινο μου βουλωσε το μπανιο με γλιτσα και μου εκανε ζημια στις τριχες της μασχαλης και της κατω...περιοχης.

Επεξ/σία από Alex-V
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alex-V είπε

Μια ερωτηση. Που στα κομματια το βρηκατε το καφε του παπουτσανη?

Σε Σκλαβενιτη το βρισκω(όχι παντα), και σε ΑΒ αλλα σε υψηλοτερη τιμη.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, rus είπε

Σε Σκλαβενιτη το βρισκω(όχι παντα), και σε ΑΒ αλλα σε υψηλοτερη τιμη.

Τι στο καλο. Θα ξαναψαξω. Με αυτο πλενεσαι σωμα? Σου εχει κανει ζημιες που αναφερω?

Επεξ/σία από Alex-V
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alex-V είπε

Τι στο καλο. Θα ξαναψαξω. Με αυτο πλενεσαι σωμα? Σου εχει κανει ζημιες που αναφερω?

Εσυ ανεφερες ζημιες με το πρασινο, το οποιο όπως ειπα είναι τενεκες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει μια κυρία που εδώ και χρόνια έχει έναν πάγκο στον πεζόδρομο του Θησείου (ψηλά πηγαίνοντας προς Ηρώδειο) και πουλάει δικά της χειροποίητα σαπούνια. Πρόσφατα νομίζω άνοιξε και δικό της χώρο-εργαστήριο κάπου στην Αθήνα. Έχει δεκάδες προϊόντα χωρισμένα σε κατηγορίες (για σώμα, μαλλιά, ενυδάτωση, κλπ κλπ) και πέρα από ωραία εμφάνιση, είναι και εντυπωσιακά ως προς τα αποτελέσματα. Για τα μαλλιά έχει ένα με δεντρολίβανο (έχει και τα φύλλα του μέσα) που το χρησιμοποιώ εναλλάξ με το σαμπουάν τα τελευταία 2 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα. Αντίστοιχα για το σώμα έχει ένα με μέλι, άλλο με σπόρους για να κάνει και κάτι σαν απολέπιση και δεκάδες άλλους συνδυασμούς! 

• Super Moderators
Δημοσ.

Με τις μπάρες σαπούνια πως πλένετε τα μαλλιά? Αφρό πρώτα στα χέρια και μετά κεφάλι?

• Super Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, ThReSh said:

Με τις μπάρες σαπούνια πως πλένετε τα μαλλιά? Αφρό πρώτα στα χέρια και μετά κεφάλι?

Ή τρίβεις το σαπούνι στο κεφάλι.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, billdanos said:

Ή τρίβεις το σαπούνι στο κεφάλι.

Ακόμα πιο μίζερο... :P

Μου θυμίζει όταν πηγαίναμε σε συμμαθητές στο σχολείο και τρίβαμε την γροθιά ("knuckles") πάνω στο κεφάλι τους...

Επεξ/σία από ThReSh

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...