Προς το περιεχόμενο

Windows 7: Sysprep & Cloning απορίες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η κατάσταση έχει ως εξής:

Υπάρχει ένα PC που παρουσιάζει αρκετά προβλήματα σταθερότητας, κάτι freezes, κάτι παγώματα, κάτι restarts κλπ, δεν έχω βρει την ευκαιρία να ασχοληθώ εκτενώς, ψιλιάζομαι όμως ότι φταίει η κάρτα κραφικών, γιατί στον event viewer είχε πάρει το μάτι μου κάτι που παρέπεμπε σε drivers της Nvidia. Αύριο θα πάω πάλι και θα ασχοληθώ, αλλά επειδή μου ήρθε κάτι άλλο στο μυαλό να έχω ως εναλλακτική, ήθελα να διευκρινίσω κανά 2 πραγματάκια.

Υπάρχει διαθέσιμο ένα δεύτερο PC, παλαιότερο, αλλά καλύπτει τις ανάγκες χρήσης. Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω τον σκληρό από το "κύριο" PC και να το μεταφέρω στο άλλο. Με ένα γκουγκλάρισμα χτες κατάλαβα ότι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να δουλέψει είναι με ένα sysprep να "αποσυνδέσει" τα windows από το hardware του παλιού PC. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς με επιτυχία στα Windows 7;

Βασικά το PC είναι σε μαγαζί και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ΕΝΑ πρόγραμμα, δηλαδή ο,τιδήποτε άλλο μπορώ να το απεγκαταστήσω (δεν είναι και πολλά εξάλλου). Απλά από αυτό το πρόγραμμα είναι που θα ήθελα να αποφύγω επανεγκατάσταση και ενεργοποίηση. Θα μου κάνει το sysprep για τον σκοπό που το θέλω;

Σαν δίχτυ ασφαλείας όμως, δεν θα μπορούσα απλά να πάρω κάποιο image του σκληρού ΠΡΙΝ την όλη διαδικασία έτσι ώστε αν γίνει κάτι να το επαναφέρω στην κατάσταση στην οποία ήταν; Δεν έχω κάνει cloning ποτέ πριν, οπότε αν υπάρχει κάποιο που προτιμάται ως προς την αξιοπιστία και την ευκολία χρήσης, θα προτιμηθεί.

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...