Διονύσης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2004 Παιδιά πήρα πρόσφατα το προαναφερθέν DVD-RW μηχάνημα και ενώ γράφω κανονικά με ταχύτητες 2Χ σε DVD-RW και DVD-R, όταν πάω να γράψω με ταχύτητες 4Χ σε DVD-R, το Nero 6 βγάζει το μήνυμα λάθους "Power Calibration Error". Σας έχει τύχει αυτό ποτέ; Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;
Jaco Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2004 Μου φαίνεται αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεί το τροφοδοτικό σου να δώσει αρκετή ισχύ στην δέσμη και τον βηματικό περιστροφής της συσκευής... Αν έχεις φορτωμένες στο τροφοδοτικό σου πολλές συσκευές ή έχεις κάνει o/c, τότε προσπάθησε να βγάλεις καμιά συσκευή να δεις αν θα λειτουργήσει κανονικά...
Διονύσης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Παιδιά μάλλον δεν είναι αυτό:το τροφοδοτικό είναι ένα καινούριο Zalman στα 400W(είναι και αθόρυβο)!Jaco τι εννοείς με το o/c;Μήπως πρέπει να δοκιμάσω άλλη δέσμη βυσμάτων από αυτές που βγάζει το τροφοδοτικό;Παίζει ρόλο που στην ίδια δέσμη με αυτή που τροφοδοτεί το DVD Writer υπάρχει και άλλο βύσμα που δίνει ρεύμα στο σκληρό;
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Καλησπέρα, o/c = 'υπερχρονισμός", δεν έχεις κάνει φυσικά. τι δισκάκια προσπαθείς να γράψεις?? Τι firmware έχει το teac? Δεν έχει σημασιά απο ποια βύσματα δίνεις τροφοδοσία, αφου το psu σου είναι αρκετό. Πως έχεις συνδέσει στο pc το teac?? PS Έχω το ίδιο - fw 1.06 και δεν έχω πρόβλημα με τα princo -. Ποια έκδοση του nero έχεις??
Διονύσης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Γεια σου Παναγιώτη. Όχι, OverClocking δεν του έχω κάνει, δεν ξέρω καν αν παίρνει (λέτε να παίρνει και να μπορώ να γράφω με μεγαλύτερες ταχύτητες... Έχω το Nero 6.0.0.9. To TEAC είναι Master στο Secondary IDE και ο σκληρός δίσκος Master στο Primary. Δεν έχω άλλες IDE συσκευές και έχω ενεργοποιημένο και στα δύο το DMA. Τα DVD-R ήταν μάρκας PrimeDisc. Πώς βλέπω το Firmware του μηχανήματος; Υ.Γ:Δεν έχω περάσει τίποτα drivers.Το πήρα σε έκδοση Bulk και δεν υπήρχε συνοδευτικό cd.Πρέπει να πάω στο site της TEAC να κατεβάσω τίποτα;
Διονύσης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Μμμμ... Έχω μια υποψία για το τι μπορεί να φταίει... Μήπως πέρα από το βασικό βύσμα τροφοδοσίας των 12 Volts χρειάζεται άλλο ένα των 5 Volts;Παναγιώτη εσύ που το έχεις, τι λες;Και που θα βρω σχετικό καλώδιο πουνα μετατρέπει από το μεγάλο βύσμα των 12V στο μικρό των 5V;Στο Πλαίσιο από όπου πήρα το μηχάνημα θα έχουν φαντάζομαι,έτσι δεν είναι;
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν για αρχή καλό είναι να κατεβάσεις την 6.3.0.3 για το nero -αν και δεν φταίει αυτό. Το fw θα το δείς απο το nero info tool. Πάντως, πρέπει να το πήρες με την 1.05, και έχει βγεί η 1.06 - δεν πρέπει να φταίει ούτε αυτό. Το μόνο που νομίζω , οτι θα σου στρώσει, είναι να γράψεις σε princo ή σε ritek, για να δείς αν σου γράψει 4x. Δεν χρειάζεται drivers. Edit: Όχι αρκεί των 12 volt
Διονύσης Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Όχι, την 1.06 έχω και εγώ. ΟΚ, θα κατεβάσω τη νέα έκδοση του Νέρωνα. Λες όντως να φταίει το δισκάκι;Πάντως και αυτό που δοκίμασα (PrimeDisc) υποστήριζε υποτίθεται τα 4Χ.Και γιατί έβγαλε άσχετο μήνυμα, δηλαδή για την ισχύ;Princo ή Ritek που θα βρω;Έχει το Πλαίσιο;Πόσο κάνουν; Σίγουρα δε χρειάζεται επιπλέον βύσμα;Τότε η υποδοχή τέρμα αριστερά, όπως κοιτάμε από πίσω, δίπλα στην υποδοχή του Audio, τι είναι; Σε ευχαριστώ πολύ.
spiros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 eεγψ παντως με πραιμντισκ 4χ και το ιδιο ρεκορντερ γραφω μια χαρα σε 4χ.... και εχω 1.05 φιρμγουερ....
dim_b Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2004 Λες όντως να φταίει το δισκάκι;Πάντως και αυτό που δοκίμασα (PrimeDisc) υποστήριζε υποτίθεται τα 4Χ.Και γιατί έβγαλε άσχετο μήνυμα, δηλαδή για την ισχύ;Princo ή Ritek που θα βρω; Τα Primedisk έχουν επίστρωση Ritek (αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ τουλάχιστον). Άνοιξε το DVD decrypter, πήγαινε στην επιλογή mode --> ISO --> write και δες το manufacturer ID που θα σου βγάλει. Κανονικά πρέπει να είναι RITEKG04
Διονύσης Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2004 Μήπως είναι ελαττωματικό το laserακι του;Μου φαίνεται θα το πάω πίσω για αλλαγή...
AZZURRO Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 to nero 6.0 bgazi kai kani koyfa lathi dokimase nero 6.3
marios1957 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2004 Πάμε μία ακόμη... ΚΑΙ σε Toshiba SD-R5112_1031(με γειά μου-ευχαριστώ),ΔΕΝ γράφονται τα καινούργια Princo.Με το ζόρι,1x και στο τέλος,ενώ τελειώνει το γράψιμο κανονικά,ΔΕΝ τα διαβάζει κανένας player.Ούτε σαλονιού,ούτε λιμανιού... Ηθικόν δίδαγμα(πληρωμένο με πολύύύ πίκρα),μακρυά από princo.Τώρα μάλιστα που φέρνουν σαν τα στραγάλια τα (επιστρωση)Ritek,δεν λέει να ξαναπάμε princo μεριά. Και θα πέσουν κι' άλλο τα ritek,όπως μου είπε ο Ramunda απόψε και -όπως είδατε-ποστάρησε στις "Αγγελίες".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.