Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα-δυο space του ξέφυγαν του ανθρώπου και πέσατε να τον φάτε... Μια χαρά το κατάλαβα το άρθρο και ελπίζω να κινηθούν αντίστοιχα και οι υπόλοιπες Πολιτείες, γιατί είναι χοντρό το παιχνίδι πίσω απ'το Net Neutrality.

Επεξ/σία από Zaknafein
Δημοσ.

Παρόλο που καλύφθηκε από κάποιους, ας προσθέσω κι εγώ όσα ξέρω για το θέμα:
1) Στο merica υπάρχουν "data caps" στις πεισσότερες συνδρομές. Μετά το όριο οι πάροχοι "παίρνουν κεφάλι"
2) ΟΙ πάροχοι είναι μέν αρκετοί αλλά σε πολλές περιοχές (ιδιαίτερα στην επαρχία) υπάρχει μόνο ένας πάροχος (έχουν μοιράσει την πίττα)
3) Χωρίς "Net nutrality" οι πάροχοι μπορούν να ζητούν επιπλέον χρήματα πχ από το facebook ή τη Google για να "τρέχουν" τα δεδομένα από αυτούς και να μη "σέρνονται". Και αυτό μπορεί να γίνει κεντρικά (δες Τουρκία, Κίνα κτλ)
4) Χωρίς "Net nutrality" οι πάροχοι μπορούν να ζητούν επιπλέον χρήματα από τους συνδρομητές για να "τρέχουν" τα δεδομένα από το facebook ή την Google
5) Χωρίς "Net nutrality" οι πάροχοι μπορούν να ζητούν επιπλέον χρήματα από υπηρεσίες streaming (που καταναλώνουν μεγάλο bandwidth) όπως το NetFlix. Διαφορετικά βίντεος τέλος
6) Χωρίς "Net nutrality" οι πάροχοι έχουν μόνο την υποχρέωση να πληροφορούν τους συνδρομητές για τις επιλογές που έχουν
Τώρα, αν κάποιος πιστεύει ότι οι εταιρίες ΔΕΝ θα αξιοποίησουν αυτή τη δυνατότητα προς (οικονομικό) όφελός τους, τότε καλά...:D

Δημοσ.
18 ώρες πριν, txcellas είπε

Διάβασα το άρθρο σε περίπου 15 δευτερα! Δεν κατάλαβα τίποτα..

Το παθαινω και εγω συχνα. Λεγεται βαρεμαρα. Ναι μεν θες να διαβασεις το αρθρο αλλα μολις ξεκινησεις να το διαβαζεις, εχεις ηδη βαρεθει απο την πρωτη γραμμη. Το υπολοιπο διαβασεται μονο οι πρωτες 3 λεξεις απο καθε παραγραφο και μετα κατευθειαν στα σχολια!

Δημοσ.
Στις 1/21/2018 στις 10:18 ΠΜ, ThReSh είπε

Δεν νομίζω ότι θα κάνουν κάτι τέτοιο. Απλά μπορούν πχ σε μια 50αρα γραμμή να την κάνουν να συμπεριφέρεται σαν 10αρα για video streaming κι όποιος θέλει να συμπεριφέρεται σαν 50αρα θα πληρώνει υψηλότερο πάγιο.

To λέω σε σένα, γιατί ξέρω ότι θα καταλάβεις

το πρόβλημα δεν ειναι μονο στις κρυφές χρεώσεις και την στασιμότητα της δημιουργικότητας στο διαδίκτυο,  αλλά στα ψιλά γράμματα. Αν φύγει απο κατηγορία 2 η ιντερνετική ουδετερότητα, δίνεται νομιμα η δυνατότητα στους παρόχους να ελένχουν ΟΛΗ την κίνηση, ακόμα και τις selfies που στέλνεις στην γκόμενα, και την συζήτηση που είχες προχθές 

Με εννοείς;

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν γράφω το "απλά" ως "έλα μωρέ" όμως :P

2 minutes ago, headbanger said:

Με εννοείς;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...