Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω μια μπαταρια bosch 10.8v 1.5Ah Lion με τρεις επαφες και ενα βιδολογο parkside με το φορτιστη του και την μπαταρια 10.8ν Lion με δυο επαφες. Μπορω καπως να φορτησω και την μπαταρια του bosch?0.jpg.c44b089434fabe940a9f6b0fa525755c.jpgbosch

PABS12A1_Akku-1000x1000.png.959a7f3adb5315f315a95fd43dccc2b2.pngparkside

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, coolerman είπε

Και να κουμπώνει,θεωρώ πως θα δείξει σφάλμα σε άλλον φορτιστή.

Δε θελω να κουμπωνει. Απλα να φορτιζει, εστω και με καλωδια.

Δημοσ.

E δες τότε με το πολύμετρο ποιο είναι το + και ποιο το - στην μπαταρία και στον φορτιστή και κάνε την σύνδεση με τα καλώδια που λες (+ στο + και - στο -).

Το γυρίζεις σε dc σκάλα 20+ και ψάχνεις ανα 2 τις επαφές, αυτές που θα σου βγάλουν σωστές τάσεις (γύρω στα 12 στον φορτιστή και λιγότερο στην μπαταρία) είναι οι επαφές που θες, αν βγάλει - είναι ανάποδα.

Good luck

Δημοσ.

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ
εαν δεν καταλαβες ΟΧΙ

Μιλαμε για μπαταριες με Λιθιο το οποιο ειναι καπως ασταθες εαν γινει στραβη με την φορτιση
Ειναι κριμα για οικονομια ενος φορτιστη να κλαις το σπιτι σου. Εαν επιμενεις οτι κανεις καντο στο μπαλκονι μακρια απο ευφλεκτα υλικα (απομακρυνε τα παντα, εαν αναψει να καψαλισει λιγο τους τοιχους.

Ξαναλεω, προτεινω να μην ασχοληθεις με τιποτα.

Δημοσ.

Κοίτα, λογικά μπορείς μιας και μιλάμε για ίδιας ονομαστικής τάσης μπαταρία, ωστόσο έχω μια μικρή επιφύλαξη για το τί κάνει η 3η επαφή που έχει της bosch.

Πιθανόν να έχει κάποιο κύκλωμα μέσα που αν δεν έχει κάποια συγκεκριμένη τάση στην 3η επαφή (που θα δίνει ο original φορτιστής της bosch), να μην αφήνει να γίνει η φόρτιση. Δεν ξέρω, λέω τώρα.

Καλύτερα πάρε έναν φορτιστή bosch.

Δημοσ.

Και του parkside 3 επαφές έχει απ ότι βλέπω. 

Η τρίτη επαφή είναι από το ενσωματωμένο thermistor για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και για την αυτόματη διακοπή της φόρτισης σε περίπτωση υπερθέρμανσης.

Κατά 95 τοις εκατό θα δουλέψει αν συνδέσεις τις αντίστοιχες επαφές. Αλλά για το υπόλοιπο 5 που μπορεί να μη δουλέψει μπορεί να γίνει μεγάλη ζημιά. Καλύτερα να μην το κάνεις.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, coolerman είπε

Και να κουμπώνει,θεωρώ πως θα δείξει σφάλμα σε άλλον φορτιστή.

39ε εχει κομπλε το parkside(μηχανημα φορτιστης) ενω για το φορτιστη της bosch θελω 30ε. Τι αξιζει να παρω;

Δημοσ.

Φυσικα αξιζει να παρεις το Parkside, και παρε και παμφτηνα και δευτερη μπαταρια απο το σερβις. Την υπετιμημενη μαλακια τηςς Bosch βαλτην αγγελια και ξεφορτωσου την. Αυτο θα εκανα εγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...