Simos805 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω το MacBook Pro 2016 13" with Fn Keys. Είναι το base model και τρέχει την τελευταία έκδοση του macOS High Sierra. Λοιπόν έχω την εξής απορία. Παρατηρώ σε πολλά βίντεο που δείχνουν ότι τα δικά τους macbook pro κάνουν μπουτάρουν σε 2-3 δευτερόλεπτα χωρίς κν να εμφανιστεί loading bar, ενώ εμένα κάνει γύρο στα 15 δευτερόλεπτα για να μπουτάρει. Στο παρακάτω βίντεο πχ φαίνεται ένα μοντέλο 13" του 2016 το οποίο ειναι το base model απλά ειναι η έκδοση με touchbar, που οκ έχει λίγο καλύτερα specs από το δικό μου αλλά δεν δικαιολογείται αυτή η διαφορά. Ξέρει να μου πει κάποιος γιτί συμβαίνει αυτό? Να πω ότι έχω κάνει πρόσφατα format το macbook μου και έχω μόνο 3 εφαρμογές να ανοίγουν με την εκκίνηση, οι οποίες όμως έτσι κι αλλιώς ανοίγουν αφού μεταβώ στο desktop. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από Simos805
polteris Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 αν και δεν το εχω μετρησει το δικο μου δεν κανει σιγουρα τοσο λιγο οσο δειχνει το βιντεο. Γυρω στα 10-15 πρεπει να κανει. Προφανως στο βιντεο κατι εχει πειραξει ο τυπος αλλιως θα ειχε βουηξει ο τοπος απο τους reviewers στο youtube. Μια χαρα ειναι το μηχανημα σου. 1
mistr4l Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Στο video το boot είναι τόσο σβέλτο μέχρι την login screen. Μετά αναφέρει κι ο τύπος πως θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να δεις το desktop. Στο δικό μου (mbp mid 2015, 15'') με high sierra θέλει 3-4 secs μέχρι να δω login screen και μετά άλλα 7-8secs μέχρι να δω desktop. Σύνολο 15 secs χοντρικά, πιο γρήγορα από του τύπου δηλαδή στο video. Γενικά το video που παραθέτεις είναι λίγο παραπληντικό γιατί το παλικάρι δεν μας δείχνει desktop αλλά login screen. 1
onelonelystar Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 ^έτσι ακριβώς. τον ίδιο χρόνο κανει κ το δικό μου (13" 2017 MBP w/TB)
Yiannis87 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά για macbook 12'' 2016 που έχει πιο αργό fanless επεξεργαστή, τα 20-22 δευτερόλεπτα σύνολο θα τα δικαιολογούσατε? Επίσης αν ενεργοποιήσεις Firevault και στον κάνει encryption το δίσκο, θα θέλει διπλό χρόνο περίπου στο boot, από όσο έχω δοκιμάσει. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από Yiannis87
Simos805 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 6 ώρες πριν, mistr4l είπε Στο video το boot είναι τόσο σβέλτο μέχρι την login screen. Μετά αναφέρει κι ο τύπος πως θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να δεις το desktop. Στο δικό μου (mbp mid 2015, 15'') με high sierra θέλει 3-4 secs μέχρι να δω login screen και μετά άλλα 7-8secs μέχρι να δω desktop. Σύνολο 15 secs χοντρικά, πιο γρήγορα από του τύπου δηλαδή στο video. Γενικά το video που παραθέτεις είναι λίγο παραπληντικό γιατί το παλικάρι δεν μας δείχνει desktop αλλά login screen. Σόρυ δνε το διευκρίνησα, εγώ στο δικό μου κάνω 15 δεύτερα να δω login screen. Για desktop θέλψ άλλα 2-3. Ορίστε κι άλλο βίντεο που δείχνει το ίδιο πράγμα: Προχωρήστε στο 5:07, στο MacBook Pro του τυπά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο "ακαριαίο" boot μέχρι την login screen! 1 ώρα πριν, Yiannis87 είπε Παιδιά για macbook 12'' 2016 που έχει πιο αργό fanless επεξεργαστή, τα 20-22 δευτερόλεπτα σύνολο θα τα δικαιολογούσατε? Επίσης αν ενεργοποιήσεις Firevault και στον κάνει encryption το δίσκο, θα θέλει διπλό χρόνο περίπου στο boot, από όσο έχω δοκιμάσει. Πιστεύω ναι, αν το δικό μου κανει 15 δεύτερα, τα 5 παραπάνω λόγω Core M λογικά μου φαίνονται. αν ενεργοποιήσεις file vault πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες για να κάνει encrypt τον δίσκο, μέχρι τότε αργεί γενικά το read/write αλλά μετά επιστρέφει το ίδιο με πριν το encryption.
mistr4l Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Ναι πιστεύω δεν δικαιολογείται τόσος χρόνος στο δικό σου. Έκανα restart τώρα και κάνει σ'εμένα ότι και στο τελευταίο video που παρέθεσες. Και είναι το mbp mid 2015 το δικό μου. Όταν λες έχεις κάνει format, εννοείς format κι όλες οι εφαρμογές setup από την αρχή ή format και time machine ?
Simos805 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, mistr4l είπε Ναι πιστεύω δεν δικαιολογείται τόσος χρόνος στο δικό σου. Έκανα restart τώρα και κάνει σ'εμένα ότι και στο τελευταίο video που παρέθεσες. Και είναι το mbp mid 2015 το δικό μου. Όταν λες έχεις κάνει format, εννοείς format κι όλες οι εφαρμογές setup από την αρχή ή format και time machine ? Format και setup as new. Και μόνο 3 stsrtup items τα οποία είναι skype, viber, current. 1
mistr4l Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 8 ώρες πριν, Simos805 είπε Format και setup as new. Και μόνο 3 stsrtup items τα οποία είναι skype, viber, current. Δεν δικαιολογείται. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ να μην έχει 'κάτσει' καλά το os. Κατά τ'άλλα δουλεύει καλά ή έχει κολλήματα?
Simos805 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mistr4l είπε Δεν δικαιολογείται. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ να μην έχει 'κάτσει' καλά το os. Κατά τ'άλλα δουλεύει καλά ή έχει κολλήματα? Τον ίδιο χρόνο έκανε και όταν το αγόρασα που είχε το Sierra. Όταν βγήκε το high sierra το έκανα format (γι να κάτσει σίγουρα καλά το APFS) και συνεχίζει να θέλει τον ίδιο χρόνο για boot. Κολλήματα όχι δεν έχει κθόλου άψογα πάει. Έχω κάνει και έλεγχο τον ssd για errors με το first aid του disk utility αλλά δεν βρήκε κάτι. Να ανεφέρω και τα specs, έχει έναν Dual Core i5 στα 2.0GHz και 8GB RAM. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από Simos805 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα