Προς το περιεχόμενο

Φθαρμένες βόλτες σε H60

nick_souvlaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω μια Corsair H60 πάνω σε έναν επεξεργαστεί i7 3820 απο το 2012. Έχοντας ανοίξει αρκετές φορές το κουτί για καθάρισμα απο σκόνη, έχουν φθαρεί η βόλτες στις υποδοχές της ψύκτρας εκεί που βιδώνει με το κουτί. Απο οτι διάβασα ειναι συχνό φαινόμενο καθώς η ψύκτρα σε αυτά τα σημεία ειναι απο αλουμίνιο και η βίδες απο αρκετά πιο σκληρό μέταλλο. Χαζομάρα του κατασκευαστή αυτό κατα τη γνώμη μου, καθώς δεδομένο οτι θέλει συχνά καθάρισμα, και οτι ειναι πολυ πιο απλό να αλλάξεις μια βίδα άμα χαλάσει απο τις οπές στην ψύκτρα.

Εχει τύχη σε κάποιον κατι αντίστοιχο, ή έχετε να προτείνετε κάποια λύση; Σκέφτηκα να βάλω ενα παξιμάδια ακριβώς πίσω απο τις τριπες, αλλα δεν υπάρχει χώρος.

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως σκέφτηκε να βάλεις παξιμάδια πίσω από τις τρύπες; Δεν μπαίνει κανονικά η βίδα μέσα στο σώμα του ψυγείου; 

Τουλάχιστον στην Η115ι αυτό συμβαίνει.

Βγάλε μία φωτό να έχουμε εικόνα για να βρούμε μια λύση.

υπάρχει στο εμπόριο κόλλα σπειρωμάτων που την βάζεις, βιδώνεις δίχως πίεση και μόλις στεγνώσει σου έχει φτιάξει νέο σπείρωμα. Την είχα δουλέψει σε βάση από καθρέφτη σε μηχανή που είχα (αλουμίνιο η βάση που έπιανε η βίδα του καθρευτη) και απο τότε που την έβαλα δεν χάλασε ποτέ ξανα και τους έβγαζα συνέχεια γιατί την σκάλιζα απο κάτω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2018 στις 12:21 ΠΜ, Prof_Chaos είπε

Πως σκέφτηκε να βάλεις παξιμάδια πίσω από τις τρύπες; Δεν μπαίνει κανονικά η βίδα μέσα στο σώμα του ψυγείου; 

Τουλάχιστον στην Η115ι αυτό συμβαίνει.

Βγάλε μία φωτό να έχουμε εικόνα για να βρούμε μια λύση.

h60_herob_base_no_fan.jpg.24cb7c00b34fa4edbcbcde10cc5744e3.jpg

Στα σημεία αυτά από το λίγο που τα είδα δεν μοιάζει να μπαίνει μέσα στο σώμα. Από αυτά που φαίνονται, έχει 3-4 χιλιοστά σπείρωμα που ξεκινάει από την επιφάνεια της τρύπας (κόκκινο), όπως πάνω, αλλά δεν είναι ενιαίο με το κυρίως σώμα. Βασικά το μεγάλο σίδερο στα πλάγια (πράσινο) που έχει από δύο τρύπες σε κάθε μεριά περιλαμβάνει και όλο το σπείρωμα. Και μετά το σπείρωμα έχει 1-2 χιλιοστά απόσταση από το σώμα. Προσπάθησα να το εξηγήσω όσο καλύτερα το βλέπω, αλλά δεν φαίνεται και πολύ καλά, και παίζει να κάνω και λάθος. (η φωτογραφία είναι ανάποδα, η φθορά σε εμένα είναι στην άλλη μεριά)

6 ώρες πριν, mourgolukos είπε

υπάρχει στο εμπόριο κόλλα σπειρωμάτων που την βάζεις, βιδώνεις δίχως πίεση και μόλις στεγνώσει σου έχει φτιάξει νέο σπείρωμα. Την είχα δουλέψει σε βάση από καθρέφτη σε μηχανή που είχα (αλουμίνιο η βάση που έπιανε η βίδα του καθρευτη) και απο τότε που την έβαλα δεν χάλασε ποτέ ξανα και τους έβγαζα συνέχεια γιατί την σκάλιζα απο κάτω

Το διάβασα και σε ένα ξένο site αυτό, αλλά δεν μπόρεσα να βρω αντίστοιχες κόλλες εδώ στην Ελλάδα. Εάν μπορείς πρότεινε μου καμία τέτοια κόλλα από κάνα site ή μαγαζί στην Αθήνα.

Το άλλο που σκεφτόμουν είναι βρω καμία γερή κόλλα και παξιμάδια μικρά αντίστοιχα με τις βίδες, και να τα κολλήσω ακριβώς μπροστά από τις τρύπες. Ουσιαστικά δηλαδή να πιάνουν εκεί οι βίδες. Αλλά δεν ξέρω τα 4-5 χιλιοστά κενό που θα δημιουργηθεί εάν θα επηρεάζουν πολύ τη απόδοση τού ανεμιστήρα που τραβάει αέρα, δηλαδή μήπως τραβάει από το κενό και όχι από το σώμα της ψήκτρας.

Επεξ/σία από nick_souvlaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...