JimasGR Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, θέλω να αλλάξω φώτα διασταυρώσεως (μεσαία σκάλα) κυρίως, αλλά αν γίνεται και τα πορείας (μεγάλη σκάλα) στο αμάξι μου γιατί με αυτά που έχει στην μεσαία δεν βλέπω τίποτα. Φοράει αλογόνου. Σκέφτομαι κάτι όπως της Philips Xtreme Vision 130%. Τι προτάσεις έχετε μέχρι 50€ ταβάνι; Κοίταξα και προς xenon,led αλλά δεν θέλω να μαζεύω κάθε τρεις κ λίγο σινιάλα, ούτε να αλλάξω φανάρι ή να το τρυπήσω για να περάσω τα ανεμιστηράκια τους. Αν μπορώ να τα αποφύγω αυτά, τότε κοιτάω και προς xenon ή led δεν υπάρχει θέμα. Υ.Γ: Δεν θυμαμαι τυπo H1,H4,H7 κλπ θα κοιταξω το μανουαλ αυριο αλλα εχει ξεχωριστη λαμπα για μεσαια και για μεγαλη αν παιζει ρολο
paylidis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Oi extreme vision είναι εξαιρετικές-είδα τεράστια διαφορά σε ότι αμάξι τις έβαλα. Το κακό είναι ότι πάντα αυτές οι +Χ% έχουν λιγότερο χρόνο ζωής από τις απλές. 2
mphxths Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Πριν κατι μερες ,πηγα σε καταστημα αξεσουαρ για να αλλαξω λαμπες γιατι ηταν ο,τι ναναι αυτες που ειχα.. Αμα σου πω δεν ξερω τι εβαλα δεν θα ναι ψεμα Πρεπει να ηταν Η7. 35ευρω το ζευγος , μου τις βαλανε εκει γιατι ηταν λιγο μανουρα να κατσω να τις βαλω εγω. Φεγγουν σαν πουστηδες..μπαινω στο στενο που μενω και παιρνω τηλεφωνο την ΔΕΗ να σβησει τις λαμπες στον δρομο..το αυτοκινητο μου ειναι υπεραρκετο..παιζει να φεγγουν περισσοτερο και απο την μεγαλη σκαλα..αλλα οκ..αλλου "βαρανε" οι μεσαιες λαμπες , αλλου οι μεγαλες... Τωρα πρεπει να κατσω να ασχοληθω και με τα angel eyes γιατι τα λαμπακια ειναι οπου ναναι... Το θεμα παντως ειναι να μην ενοχλεις και τους αλλους μεσα στην πολη.Και το λεω αυτο..γιατι οσο γυρνουσα σπιτι με τις νεες μου λαμπες..που φεγγανε αρκετα πλεον..σκεφτομουν μπας και ενοχλω ρε πουστη μου..αλλα οκ δεν ειδα καμμια αντιδραση , ξερεις κανα κωλοδαχτυλο οποτε λεω καλα ειμαστε Και ξαφνικα σε ενα σημειο , απεναντι λωριδα βλεπω μια μηχανη..μεγαλου κυβισμου..σαν κατι αμερικανικες που ειναι τιγκα στα πλαστικα γυρω γυρω...δυνατο εντονο φως στα μπροστινα φαναρια..και χαμηλα στο μπροστινο πλαστικο λευκες λαμπες με εκτυφλωτικο φως ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ με γρηγορο ρυθμο..μα την παναγια για 100 μετρα εβλεπα αστερακια..πηγαινα στα τυφλα..πιστευω και οσοι ηταν τριγυρω μου. Συμπερασμα , μην το παρακανεις με τις λαμπες... 1
papoys1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε ότι και ο απέναντι οδηγός πρέπει να βλέπει το δρόμο.Οπότε με μέτρο και μην φτάνουμε στα άκρα. Βλέπεις κάτι τύπους να κυκλοφορούν με αναμμένα προβολάκια κάτω από τις λάμπες τα οποία βαράνε όπου νάναι και τυφλώνουν χειρότερα και από τη μεγάλη σκάλα. Έλεος .Τα προβολάκια είναι για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Δεν είναι να κυκλοφορούμε στο δρόμο και να στραβώνουμε τους άλλους. 5 2
j0hnn1e Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 3 hours ago, papoys1 said: Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε ότι και ο απέναντι οδηγός πρέπει να βλέπει το δρόμο.Οπότε με μέτρο και μην φτάνουμε στα άκρα. Βλέπεις κάτι τύπους να κυκλοφορούν με αναμμένα προβολάκια κάτω από τις λάμπες τα οποία βαράνε όπου νάναι και τυφλώνουν χειρότερα και από τη μεγάλη σκάλα. Έλεος .Τα προβολάκια είναι για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Δεν είναι να κυκλοφορούμε στο δρόμο και να στραβώνουμε τους άλλους. Το αυτό, έχει τύχει σε πολλές περιπτώσεις να έχω κάποιον κάγκουρα απο πίσω που έχει μοντάρει τα φώτα και τα πορείας του είναι λες και έχει τους προβολείς στον καθρέφτη μου. Σε τυφλώνει, σε πονοκεφαλιάζει και σου σπάει και τα νεύρα. 5
ziaba Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε ότι και ο απέναντι οδηγός πρέπει να βλέπει το δρόμο.Οπότε με μέτρο και μην φτάνουμε στα άκρα. Βλέπεις κάτι τύπους να κυκλοφορούν με αναμμένα προβολάκια κάτω από τις λάμπες τα οποία βαράνε όπου νάναι και τυφλώνουν χειρότερα και από τη μεγάλη σκάλα. Έλεος .Τα προβολάκια είναι για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Δεν είναι να κυκλοφορούμε στο δρόμο και να στραβώνουμε τους άλλους. Πες τα... Εμένα μου την σπάνε αυτοί οι καραγκιοζηδες με τα xenon που σε τυφλώνουν χωρίς να τα κοιτάς... μετά πάνε αυτοί με διαφορά λαμπάκια μπλε, κόκκινα στα φώτα πορείας 1
Liverpool89 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εμενα μου την δινει πως σε μερικους αν δεν κανεις σινιαλο την μεγαλη σκαλα δεν την σβηνουν. Τα led μην τα απορριπτεις να ναι πανω απο 70watt με ανεμιστερακι. Η τρυπα δεν επηρεάζει σε κατι στην λειτουργια των φωτων. Μερικα δεν θελουν ουτε τρυπα ή ειναι αδιαβροχα https://m.ebay.com/itm/2X-H1-S7-6400LM-60W-LED-Car-Headlight-Lamp-Kit-Bulb-Cool-White-6000K-Waterproof/272882821910?hash=item3f89156b16:g:B1IAAOSwkVZZ3Y82 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από Liverpool89 1
mphxths Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Και το δικο μου εχει προβολακια αλλα δεν καταλαβαινω τον λογο να τα χρησιμοποιησω εντος πολης...εχω τα angel eyes για μικρη σκαλα...οκ δεν φεγγουν ιδιαιτερα αλλα υπαρχουν..εχω την μεσαια σκαλα..τα προβολακια τι παραπανω θα μου δωσουν? Εμενα με εκνευριζει οταν ο αλλος εχει καμενη λαμπα και αναβει μεσα στην πολη την μεγαλη σκαλα..οκ το ελυσες το προβλημα σου ηλιθιε και τυφλωσες ολο το τετραγωνο. Το λεω καποτε σε εναν φιλο μου που ηταν συνοδηγος μου..μου λεει εε κατεβασε τον καθρεπτη (τον κεντρικο) αφου για αυτο υπαρχει εκεινο το τσουτσουνι που τον κατεβαζει ... Ε οχι ρε φιλε να κανω εγω συμβιβασμο επειδη ο αλλος δεν θελει να βαλει καινουργια λαμπα....λες και αλλαζουμε λαμπα καθε μερα και ειναι τρελο εξοδο..
meletis_m Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Έχεις αλλάξει και τα φανάρια με μή εργοστασιακά ή μόνο τίς λάμπες; Εκεί που σου έβαλαν τις λάμπες δεν στα ρυθμίσαν; Προσωπικά εμένα με νευριάζουν οι οδηγοί που δεν σβήνουν τη μεγάλη σκάλα παρόλο το σινιάλο που τους κάνεις και οι κάτοχοι που βάζουν τυπου λάμπες Xenon σε μη συμβατατό φανάρι, με αποτέλεσμα να σε τυφλώνουν είτε είναι απο πίσω σου ή στο αντίθετο ρεύμα. Επίσης πολλοί τους καίγεται η λάμπα μεσαίας ή μικρής σκάλας και πηγαίνουν με τα μεγάλα. Δηλαδη ρε ξεφτίλα πόσο κοστίζει μια λάμπα 10-20 ευρώ και πολύ λέω. 2
mphxths Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Έχεις αλλάξει και τα φανάρια με μή εργοστασιακά ή μόνο τίς λάμπες; Εκεί που σου έβαλαν τις λάμπες δεν στα ρυθμίσαν; Εμενα ρωτας και αν ναι για ποιες λαμπες μιλαμε? A και ενημερωτικα δεν πουλιουνται λεει πλεον σκετες λαμπες..μονο σε σετακι..μια λαμπα ηθελα να αλλαξω και τελικα αλλαξα και τις 2 γιατι οπως ειπα..πλεον ειναι σε ζευγη. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από mphxths
meletis_m Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, mphxths είπε Εμενα ρωτας και αν ναι για ποιες λαμπες μιλαμε? 15 ώρες πριν, mphxths είπε Πριν κατι μερες ,πηγα σε καταστημα αξεσουαρ για να αλλαξω λαμπες γιατι ηταν ο,τι ναναι αυτες που ειχα.. Αμα σου πω δεν ξερω τι εβαλα δεν θα ναι ψεμα Πρεπει να ηταν Η7. 35ευρω το ζευγος , μου τις βαλανε εκει γιατι ηταν λιγο μανουρα να κατσω να τις βαλω εγω. Φεγγουν σαν πουστηδες..μπαινω στο στενο που μενω και παιρνω τηλεφωνο την ΔΕΗ να σβησει τις λαμπες στον δρομο..το αυτοκινητο μου ειναι υπεραρκετο..παιζει να φεγγουν περισσοτερο και απο την μεγαλη σκαλα..αλλα οκ..αλλου "βαρανε" οι μεσαιες λαμπες , αλλου οι μεγαλες... Τωρα πρεπει να κατσω να ασχοληθω και με τα angel eyes γιατι τα λαμπακια ειναι οπου ναναι... Το θεμα παντως ειναι να μην ενοχλεις και τους αλλους μεσα στην πολη.Και το λεω αυτο..γιατι οσο γυρνουσα σπιτι με τις νεες μου λαμπες..που φεγγανε αρκετα πλεον..σκεφτομουν μπας και ενοχλω ρε πουστη μου..αλλα οκ δεν ειδα καμμια αντιδραση , ξερεις κανα κωλοδαχτυλο οποτε λεω καλα ειμαστε Και ξαφνικα σε ενα σημειο , απεναντι λωριδα βλεπω μια μηχανη..μεγαλου κυβισμου..σαν κατι αμερικανικες που ειναι τιγκα στα πλαστικα γυρω γυρω...δυνατο εντονο φως στα μπροστινα φαναρια..και χαμηλα στο μπροστινο πλαστικο λευκες λαμπες με εκτυφλωτικο φως ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ με γρηγορο ρυθμο..μα την παναγια για 100 μετρα εβλεπα αστερακια..πηγαινα στα τυφλα..πιστευω και οσοι ηταν τριγυρω μου. Συμπερασμα , μην το παρακανεις με τις λαμπες... Ξέχασα να κάνω παράθεση του μηνύματος. Οι λάμπες που έβαλες είναι τύπου ξένον ή έβαλες κανονικές; Όταν εννοώ ρύθμιση λέω για το ρεγουλατόρο στο κάθε φανάρι.
JimasGR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Ηταν ενας σημερα για χιλιομετρα απο πισω μου με ενα παλιο Daihatsu Terios λογικα με xenon στα μαμα φαναρια και τα προβολακια απο κατω αναμενα, με εβγαλε τα ματια, πονοκεφαλιασα. Αναψα τα αλαρμ μπας και ειχε ξεχασει την μεγαλη σκαλα αλλα τοτε με εκανε σινιαλο και πονοκεφαλιασα ακομα περισσοτερο.
mphxths Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, meletis_m είπε Ξέχασα να κάνω παράθεση του μηνύματος. Οι λάμπες που έβαλες είναι τύπου ξένον ή έβαλες κανονικές; Όταν εννοώ ρύθμιση λέω για το ρεγουλατόρο στο κάθε φανάρι. Πεταξες πολλες αγνωστες λεξεις οποτε θα επαναλαβω αυτο που εγραψα και πριν..δεν ξερω τι εβαλα Καποια Η*κατι* ηταν..μαλλον Η7...οι λαμπες φεγγουν ομορφα και πολυ..δεν τυφλωνουν. Πηγα πριν λιγο εξω να στην φωτογραφισω μπας και μπορεις να αναγνωρισεις εσυ ή καποιος αλλος τι σοι ειναι ...και φεγγανε μεχρι 50-60 μετρα ανετα..και οπως πρεπει , δηλ η αριστερη λαμπα "κομμενα" λογω αντιθετης λωριδας..τα κλασικα και η δεξια περισσοτερο... https://www.dropbox.com/s/9oivj50tc9j7fs8/20180121_191111.jpg?dl=0 - αυτη ειναι εν ωρα λειτουργιας.. αν θες να βγαλω φωτο τον "κωλο" της , να ανοιξω καπω κλπ..αν βγαινει απο κει καποια ακρη για το τι ειδους λαμπες ειναι...πες το και ισως το κανω (Μπορει να μην φαινεται οτι ειναι αναμμενη , λογικα το κινητο κατεβασε πολυ ταχυτητα/χρονο κλειστρου για να μην "καει" η φωτο...) Το γυρω γυρω που βλεπεις με τις "ριγες" υποτιθεται ειναι το angel eyes..η μικρη σκαλα..στο συγκεκριμενο φαναρι λειπουν λαμπακια και για αυτο φαινεται ενα αχνο κιτρινο φως μονο στο πανω αριστερα μερος..εχω αγορασει μερικα αλλα το να τα βαλω ειναι λιγο μανουρα...πολυ στριμωκωλα σημεια στο πισω μερος...πρεπει να γινει..ερχεται ΚΤΕΟ Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από mphxths
Liverpool89 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομιζω ειναι led, εχει ανεμιστήρα πισω; βγαλε και τον κωλο της..χαχα Αν δεν εχει ανεμιστήρα και ειναι λεντ σου προτείνω να τα αλλαξεις, λογω θερμοκρασιων, μην σε κανει και προβλημα στο γυαλι. Το h7,h4 δεν το αποφασιζει ο εγκατάστασης αλλα ο κατασκευαστης πχ αν εχει μια λαμπα το φαναρι λογικα εχεις h4 με τρια ποδαρακια μεσαιας και μεγαλης σκαλας Τετοια ειναι; https://m.ebay.com/itm/2Pcs-H7-COB-LED-Auto-Car-Headlight-Kit-Head-Bulb-Light-White-6500K-/272674840909?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D20150519202348%26meid%3D9d3f914a13dc452f8feb6352431d9188%26pid%3D100408%26rk%3D1%26rkt%3D25%26mehot%3Dpp%26sd%3D391908981257&_trksid=p2056116.c100408.m2460 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από Liverpool89
mphxths Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ρε λες να ειναι led να τρελαθουμε τελειως ? Πεταχτηκε η ιδεα των led αλλα δεν επεκταθηκαμε.. https://www.dropbox.com/s/jde4d1ncn4895as/20180121_202231.jpg?dl=0 - ανεμιστηρι ειναι αυτο εκει περα οπως στο λινκ που εβαλες?Ρε λεεεεεες ? Eντωμεταξυ οχι πως ειχα τιποτα σοβαρα "καπακια" για το πισω μερος των φαναριων..κατι λαστιχενια του κωλου..αυτα ειχε το αμαξι..αλλα οπως φαινεται και στην φωτο ο "κωλος" των νεων λαμπων εξεχει πολυ περισσοτερο τωρα...παιζουν καπακια για τετοιες περιπτωσεις? YΓ : μεγαλη και μεσαια σκαλα ειναι διαφορετικα φαναρια/λαμπα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από mphxths
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα