TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Χμ, δεν μπορει η Toshiba να εχει, τα "μαγικα pads" Πιθανοτερο και με το χρονο ειχαν κατσει αριστα. Η 3470 ειναι ζεστη -τοσο που, σε αρκετα λαπτοπ, να καιγεται μαλιστα!- μα εδω ειναι υπερβολικα πολυ... Δεν εχω να προτεινω κατι παραπανω...προσφατα χρησιμοποιησα της EKWB: για να καλυψω (μεγαλο) κενο [ενω σε αλλο πολυ μικρο, ηταν αρκετη MX-2 (η ΜΧ-4), ομως ειπαμε ηδη πως κατι τετοιο ειναι η εξαιρεση...] Ισως εμμεσα σε θερμοκρασιες μπορει να βοηθησει να κανεις undervolting στον επεξεργαστη, και να του ορισεις -> απο το CCC -> στο Power Play -> να εχει Maximize Battery Life παντοτε Ενα τετοιο παραδειγμα (σε 3450) ειναι το παραπανω ^^ τουλαχιστον μεχρι να δεις πως θα διαχειριστεις-επιλυθει το "θεμα thermal pad"! Το PowerPlay, μπορει να οριστει και απο το Control Panel (των/σε Windows) οπως εδω:
harislinuxos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Το θεμα ειναι πως εχω και αλλο ενα A300-1ΤΜ (της ιδιας καρτα γραφικων με αλλον cpu) με την ιδια ATI Και εχει τις ιδιες χαμηλες θερμοκρασιες που ειχε το δικο μου πριν! Μπηκε ο αδερφος μου lol να παιξει σε αυτο που ανοιξα (οχι στο "καλο") και σε 20' λεπτα εσβησε ενω τα fps ειχαν πεσει κατω απο 15!!
Dantε Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δες καποιο οδηγο μπας και σου ξεφευγει κατι αλλο. Στη τελικη πηγαινε το σε ενα τεχνικο εαν δε βρισκεις λυση.
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Συγνωμη αλλα, καιγεται να σου το...καψει? Μεχρι να το επιλυσεις δεν εχει Ταλιμπανιες
harislinuxos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν τ ειχα πει τι ειχε γινει στο λαπτοπ εν τω μεταξυ και το πηρε χωρις να το ξερει Σημειωση: Αν βαλω αυτες τις ρυθμισεις εξοικωνομησης ενεργειας απο το ati control center οντως οι θερμοκρασιες πεφτουν σταθερα κατω απο 65 αλλα κοβει πολυ αποδοση.. και για αυτο το λαπτοπ π εχει σπασει σε ολα του τα πλαστικα, λειπουν 5-6 πληκτρα, του εχει πεσει υγρο και κολλανε και καποια πληκτρα κλπ δεν αξιζει να επενδυσω χρηματα σε τεχνικους κλπ για επισκευη.. αλλα το θεμα ειναι πως ακομη και ετσι π ηταν μ εκανε τη δουλεια μου μια χαρα επισημαπτω τις θερμοκρασιες με την εξοικονομηση ενεργειας Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από harislinuxos
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δεν τα παραθεσα διχως να ειναι σχεδον δεδομενο (κατοπιν δοκιμων σε πολλες ATI) οτι μπορουν να εχουν αποτελεσμα! Σε συνδυασμο + με cpu undervolting γινονται ψυγειο τα λαπτοπια [και παντως αυτες οι ΑΤΙ τουλαχιστον γλυτωνουν ετσι καταστροφες τους] Gaming mobile vga, δεν ελεγες πως ηταν και ποτε τους αλλωστε οι 34Χ0... Απλως ηταν προφανως καλυτερες απο τις Intel εποχης, που δεν το ειχαν @ gaming, με τιποτα ομως!
harislinuxos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) nVidia 8600M ειναι οι χειροτερες παντως εχω ενα asus f3s με την εν λογω καρτα που καιγεται και θελει ζεσταμα με μπιστολακι μαλιων καθε 2-3 μηνες. το αλλο μου το toshiba a300 με την hd3470 παει πολυ καλα σε θερμοκρασιες... να σημειωσω πως το συγκεκριμενο (αυτο που εχω το θεμα οχι το "καλο")το ειχα παρει απο αγγελια ενα 50αρικο (με δισκο και ραμ κομπλε) πριν 2-3 χρονια και δε ξερω το ιστορικο του Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από harislinuxos
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δεν το θυμαμαι τωρα ακριβως αν μπορεις να παιξεις με ενεργοποιημενη εξοικονομηση ενεργειας μεν, και ταυτοχρονως δοκιμαζοντας να ανεβασεις λιγο + παραπανω τιμες στις συχνοτητες λειτουργιας της https://www.techpowerup.com/download/amd-gpu-clock-tool/ https://www.msi.com/page/afterburner Παντως αυτο δεν ειναι το αμεσο σημαντικο. Καλυτερα εχε το maximum battery, μεχρι να δεις την ψυξη της καταρχην σωστα και μετα ολα τα υπολοιπα γινονται
ssotoss Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Κάπου είχα διαβάσει (δεν θυμάμαι πια πού) ότι με την ανανέωση της πάστας χρειάζεται κάποιος χρόνος λειτουργίας του λάπτοπ για να δει κανείς αποτέλεσμα. Κάτι σαν "στρώσιμο" της νέας διαμόρφωσης. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν υπακούει σε κανέναν κανόνα φυσικής ή κάτι τέτοιο. Οι δοκιμές που λες ότι κάνεις πόσο διαρκούν; Κρίνεις το άμεσο αποτέλεσμα; Έχω "ψύξει" κάμποσα Α300 και τέτοιο πρόβλημα δεν είχα ποτέ.
harislinuxos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Βαζω τα PADS της EK Water Blocks απο το eshop (προφανως αφαιρω την προστατευτικη επιφανεια απο τις δυο πλευρες του pad).. Μηπως να δοκιμασω αλλα pad ?
harislinuxos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Τα πράγματα χειροτέρευσαν.. Και με την εξοικονόμηση ενέργειας, μου crashαρε μετά από 15 λεπτά λειτουργίας (μαύρισε η οθόνη, έκανε στιγμιαία τον ήχο που κάνουν τα windows όταν αποσυνδέεις μια συσκευή και κόλλησε με μαύρη οθόνη).. Έχετε καμιά ιδέα; Ειλικρινά, πρώτη φορά τέτοιο πρόβλημα, έχω αλλάξει και άλλες φορες thermal pad και έχω ξανα αλλάξει θερμαγώγημη πάστα και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα
ssotoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Εγώ χρησιμοποιώ αυτά: http://www.e-shop.gr/arctic-thermal-pad-145x145x10mm-p-PER.815239 και στο chip http://www.e-shop.gr/arctic-silver-5-thermal-compound-12g-p-PER.641206 τώρα το βρήκα το σχόλιο που έλεγα προηγουμένως "ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι θέλει 200 ώρες χρήση του επεξεργαστή για να πιάσει την "πραγματική" της απόδοση. Για αυτό λογικά θα πέσουνε και άλλο οι θερμοκρασίες" στην αξιολόγηση προιόντος στο eshop το γράφει κάποιος χρήστης/πελάτης. Εγώ με αυτόν το συνδυασμό δεν έχω προβλήματα.
harislinuxos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Το θεμα ειναι οτι το δικο μου ειχε και στο τσιπ pad εξαρχης δενειχε παστα. αν βαλεις παστα το τσιπ δεν ακουμπαει καν την ψυκτρα
ssotoss Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το γκρι εργοστασιακό pad για το chip της κάρτας της Toshiba δεν έχει σχέση σαν υλικό και προφανώς και σαν "ψυκτική" συμπεριφορά με τα pads που μπαίνουν στα άλλα σημεία. Ούτε βρήκα πουθενά παρόμοιο pad, γι αυτό αποφάσισα στη θέση του να βάλω πάστα. Με το βίδωμα της κάρτας (3 βίδες) η κάρτα συμπιέζεται να καθίσει πάνω στην ψύκτρα. Αν εσύ έχεις τέτοιο κενό (δεν είχα ποτέ), τότε εναλλακτικά μπορεί να "γεμίσει" με πάστα διπλής στρώσης και ανάμεσα στις δύο στρώσεις βάζεις pad χάλκινο. Υπάρχουν σχετικά βιντεάκια που το δείχνουν. Το εφάρμοσα πρόσφατα σε έναν acer και για αρχή όλα πάνε καλά. Παράδειγμα: (υπάρχουν χάλκινα με διάφορα πάχη) Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2018 από ssotoss
harislinuxos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2018 Καταλαβα... Αλλα απο Ελλαδα που μπορω να βρω χαλκινα pad ή pad σα το γκρι της toshiba σε λογικη τιμη; Δοκιμασα και με παστα αλλα οι θερμορκασιες αστρονομικες ηταν αφου προφανως το τσιπ ουτε καν ακουμπουσε με τη ψυξτρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα