Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, εχω ενα laptop Toshiba Satellite A300-15J με ATI Mobility Radeon HD3470. Το άνοιξα να του αλλαξω παστα και καθαρίσω και μου έπεσε η ψύκτρα κάτω με αποτέλεσμα να λερωθούν τα thermal pad (επεσε η ψυκτρα στο χαλι). Τα αντικατέστησα με καινούρια των 1mm αλλά δοκίμασα και τον 0,5mm αλλα και να βαλω παστα στο τσιπ της γραφικων. ΤΟ θεμα ειναι οτι η καρτα γραφικων ψηνεται, και στις 3 περιπτωσεις οι θερμοκρασιες ειναι παρα πολυ υψηλες (70+ βαθμους φτανει, και ολη την ωρα το ανεμηστηρακι κανει σαν τρελο) σε σχεση με πριν.. Εχετε ιδεα τι πρεπει να κανω ?

να σημειωσω πως πριν που απλα ειχα φυσιξει τη σκονη χωρις να το ανοιξω (με τα αυθεντικα thermal pad του) δεν περνουσε ποτε τους 64 με , ουτε μετα απο πολυωρο gaming

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο που φοβαμαι ειναι να μην σπασει το τσιπ.. και με του 1ΜΜ οταν βιδωσα την καρτα ειχε ενα μικρο λυγισμα ηδη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα pads της Toshiba είναι λεπτά σε πάχος, ίσως λεπτότερα από 0,5 mm. Μήπως όταν βάζεις εσύ παχύτερα δεν βάζεις αρκετή πάστα στο chip  της κάρτας και δεν εφαρμόζει καλά η ψύκτρα πάνω στο chip; Προσοχή χρειάζεται ακόμα και στην εφαρμογή της πάστας στο chip. Στη θέση σου θα ξαναέβαζα (ποια πάστα βάζεις; )

Επεξ/σία από ssotoss
Δημοσ.

Αν δεν ειναι προβλημα το μικρο παχος (παντα 15mm γεμιζουν καλυτερα gap),
μηπως για καλύτερο αποτελεσμα να βαζεις + λιγη μη αγωγιμη thermal paste?
https://www.ekwb.com/shop/EK-IM/EK-IM-3831109857106.pdf
EKWB recommends using small drops of electrically non-conductive (for example: Arctic Cooling MX-2 ™, MX-4 ™ or GELID GC-Extreme™)
thermal grease on each phase regulator (that is being covered with thermal pad) in order to even further improve the thermal performance

Δημοσ.

Δεν ειναι αποψη μου: παραθεσα οσα, επισημα, αναφερει EKWB!
:blink:
Μαλιστα ειχαν κανει tests, που το αποδεικνυαν αυτο ακριβως,
και ετσι προεκυψε η...προτροπη τους οπως γραφεται στο pdf

• Like 1
Δημοσ.

www.overclockers.com/forums/showthread.php/760293-Thermal-pads-is-there-really-any-difference
:shifty:

Υπαρχουν περιπτωσεις, οπου μπορει να αντικατασταθει το thermal pad ακομη και με απλως/μονο
thermal paste -> οπου το gap δεν ειναι προβλημα. Αυτο τωρα δεν ειναι προτροπη! Αν διαπιστωθει,
οτι μπορει να γινει και να εχει ιδια (η καλυτερα) αποτελεσματα λειτουργικο. Βεβαια, ειναι μαλλον
η εξαιρεση, παρα ο κανονας.. Δοκιμη και πλανη: ο,τι δουλευει ικανοποιητικοτερα, αυτο κρατιεται!
B)

Δημοσ.

Δεν ειναι πως εχεις και πολλες επιλογες να δοκιμασεις :P

Συγκρατησε επισης και οσα αναφερονται στο παρακατω:
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/760293-Thermal-pads-is-there-really-any-difference
Standard thermal paste/grease is meant to go on very thin and its only job is to fill in the small voids and air gaps.
Thermal pads are no where near as effective in this department....
As a suggestion, I would only bother with applying the TIM between the component and pad as this is where
the majority of thermal transfer advantage will be gained.

Δημοσ.

το άνοιξα , δοκίμασα όλουε τουε συνδιασμούς (παστά μόνο, πάστα + 0,5 pad, παστα +1,0pad) αλλά τίποτα. πάστα έχω την artic mx-4 αλλά μου τελείωσε τώρα με τουτς πειραματισμούς μου !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωτογραφιες σε stress test πριν και τωρα και να σημειωσω οτι το ανεμσητρακι τωρα τρεχει σα τρελο στο full σχεδον συνεχεια ακομη και στο bios ειναι στο max 

Καταγραφή.PNG

Καταγραφή.PNG

Επεξ/σία από harislinuxos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...