Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Manjaro είπε

Το πρόβλημα με όλα αυτά ειναι ότι βασίζονται σε παλιές τεχνολογίες (υποθέτω) και καθυστερεί πολύ το αποτέλεσμα στο βαθμό που για τον μέσο χρήστη ειναι άχρηστη η εφαρμογή (πχ πολλές φορές ήθελα να διαπιστώσω αν αυτό που ένιωσα ήταν σεισμός ή πόσα Ρίχτερ/πόσο μακριά ήταν κτλ κτλ) αλλά συνήθως για κάτι που έγινε "τώρα" το αποτέλεσμα εμφανίζεται  απο αρκετές ώρες έως μερικές μέρες μετά...

Σε αυτό είσαι λάθος. Αν μπεις στην ιστοσελίδα του γεωδυναμικού ινστιτούτου του εθνικού αστεροσκοπίου, είναι υπόθεση κάποιων λεπτών που κυμαίνονται από 10 εως 30 για να ανακοινώσουν κάτι στην ιστοσελίδα τους.

Και σιγά πόσοι να ενδιαφέρονται και να μπαίνουν τακτικά στις παραπάνω σελίδες για να πληροφορηθούν αν έχει συμβεί μια σεισμική δόνηση; Κυρίως δημοσιογράφοι μπαίνουν που θέλουν να μεταδόσουν την πληροφορία από τα δελτία ειδήσεων και αυτό μόνο σε δονήσεις που είναι αισθητές.

Στο κάτω κάτω για σεισμό μιλάμε, που πριν ανακοινώσουν κάτι χρειάζεται μελέτη, δεν μιλάμε για το νέο βίντεο της τζούλιας. Μια χαρά λοιπόν είναι οι χρόνοι, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω μπορεί να αλλάξανε τα πράγματα όταν όταν κατα καιρούς πριν λιγα χρόνια τις επισκεπτόμουν αυτό μου είχε συμβεί... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κούνησε λίγο στην Αθηνούλα και έγινε χαμός..

στην Μυτιλήνη κοντέψαμε να πάμε σε άλλη ήπειρο το καλοκαίρι,ούτε μια ανάρτηση τότε για apps/sites!

Well played!

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 3
Δημοσ.

κούνησε λίγο στην Αθηνούλα και έγινε χαμός..

στην Μυτιλήνη κοντέψαμε να πάμε σε άλλη ήπειρο το καλοκαίρι,ούτε μια ανάρτηση τότε για apps/sites!

Well played!

Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια μανία τις τελευταίες μέρες με τους σεισμούς και βλέπω όλο και κάποια ανακοίνωση ή είδηση σε ΜΜΕ σχετικά με σεισμούς κινδύνους και σεισμολόγους.

Στα του σεισμού που είπες. Ήρθε η μάνα μου κατά τις 2:50 και μου είπε οτι κουνήθηκε το σπίτι, δεν αισθάνθηκα τίποτα. Μετά μπήκα στην σελίδα του γεωδυναμικού και περίμενα κανένα 10λεπτο, ανακοίνωσαν οτι έγιναν 2.7R στο Αιγαίο, είδα τον χάρτη και είναι κάπου στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης.

55 λεπτά πριν, Manjaro είπε

Δεν ξέρω μπορεί να αλλάξανε τα πράγματα όταν όταν κατα καιρούς πριν λιγα χρόνια τις επισκεπτόμουν αυτό μου είχε συμβεί... 

Οκ, τώρα τα πράγματα έχουνε αλλάξει, είναι θέμα ενος 10-15λεπτου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ανακοινώνουν στοιχεία της σεισμικής δόνησης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βλέπω καινούργια μανία να κατακλύζει τα social και την tv... σεισμοφοβικούς θα μας καταντήσουν... <_<

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, stryder είπε

Ενδιαφέρων αλλά σε μια χώρα που δεν είναι ιδιαίτερα σεισμογενείς όπως είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα

( αυτήν την εικόνα έχω τουλάχιστον )

μια τέτοια εφαρμογή δεν ξέρω πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι , φυσικά δεν ξέρω αν μπορεί να δώσει κάποια πρόβλεψη για κάποιο επικείμενο σεισμό, το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ βοηθητικό αν τύχει μαι ποτέ κάποιος μπει στον κόπο να το κοιτάξει :P   

1ον Ο Ελλαδικός χώρος είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, η εικόνα που έχεις είναι λανθασμένη. 

2ον Οι σεισμοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να προβλεφθούν. Τόσο απλά. Μ.Χ. προφήτες είναι οι περισσότεροι σεισμολόγοι, που ναι μεν έχουν γνώση στο αντικείμενο αλλά δεν είναι σε θέση να προβλέψουν το σεισμό όπως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τον καιρό. 

3ον Η προστασία στο σεισμό έχει 2 σκέλη. Σωστός αντισεισμικός σχεδιασμός και ορθή εκπαίδευση για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού. 

Επεξ/σία από becoming_I
Δημοσ.

Ναι θα κουνιέμαι εγω, θα πέφτουν σοβαδες, να τρέχω να σωθώ και θα με νοιάζει ποσα ρίχτερ είναι και που η αν αργήσει δυο λεπτά η ενημέρωση :P:P

Πέρα απο το "μακρια απο εμας" σενάριο, η εφαρμογή greece earthquakes δείχνει πολύ καλή(για ανδροιδ. Για αιφον δε ξέρω αν.υπάρχει)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, stryder είπε

Ενδιαφέρων αλλά σε μια χώρα που δεν είναι ιδιαίτερα σεισμογενείς όπως είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα

( αυτήν την εικόνα έχω τουλάχιστον )

μια τέτοια εφαρμογή δεν ξέρω πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι , φυσικά δεν ξέρω αν μπορεί να δώσει κάποια πρόβλεψη για κάποιο επικείμενο σεισμό, το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ βοηθητικό αν τύχει μαι ποτέ κάποιος μπει στον κόπο να το κοιτάξει :P   

Λαθος εντυπωση εχεις. 

Η Ελλαδα ειναι η 6η πιο σεισμογενης χωρα στον κοσμο και η 1η στην Ευρωπη. 

Ο μεγαλυτερος καταγεγραμμενος σεισμος ηταν  8.2 ριχτερ στην Ροδο το 1856.  Το 1961 7.1 στον Αγιο Ευστρατιο ενδεικτικα. 

Το 50% της σεισμικης ενεργειας της Ευρωπης απελευθερωνεται στην Ελλαδα.

Προβλεψη σεισμου δεν υπαρχει ακομα ιδιαιτερως σε θεμα μεγεθους και γεωγραφικου προσδιορισμου. 

Δημοσ.

Πω πω αυτό πραγματικά δεν το ήξερα,

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που διάβασες το σχόλιο μου και που κυρίως τόσο σωστά με ξεστράβωσες φίλε μου :) 

8 ώρες πριν, becoming_I είπε

1ον Ο Ελλαδικός χώρος είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, η εικόνα που έχεις είναι λανθασμένη. 

2ον Οι σεισμοί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να προβλεφθούν. Τόσο απλά. Μ.Χ. προφήτες είναι οι περισσότεροι σεισμολόγοι, που ναι μεν έχουν γνώση στο αντικείμενο αλλά δεν είναι σε θέση να προβλέψουν το σεισμΙσό όπως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τον καιρό. 

3ον Η προστασία στο σεισμό έχει 2 σκέλη. Σωστός αντισεισμικός σχεδιασμός και ορθή εκπαίδευση για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού. 

Ισχύει όντως φίλε μου, και ένα άλλο μέλος μου είπε το ίδιο πράγμα και εκείνος πολύ σωστά με διόρθωσε.

Σε ευχαριστώ πολύ που διάβασες το σχόλιο μου και κυρίως που με διόρθωσες. :)

15 ώρες πριν, bahamut_zero είπε

εγω προσωπικα χρησιμοποιω το #seismos στο twitter

1. διαβαζεις μαρτυριες απο διαφορους και καταλαβαινεις αν εγινε σειρμος, αν κουνισε καλα κοκ

2. στανταρ θα βρεθουν πολλοι που κανουν share ολα τα παραπανω apps/links που εχετε στο αρθρο

3. γελαω (με την γραφικοτητα) του "αστειου τυπου", που κανει το κλασσικο αστειο με τις σεξουαλικες του επιδοσεις, και ετσι αποφορτιζω την ενταση του σεισμου (που μου χει παλι στο σκ.. στην καλτσα).

XAXAXAXA συμφωνώ απολύτως, σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου που διάβασες το σχόλιο και  συμμετείχες :) 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/20/2018 στις 10:06 ΜΜ, Vangelis_D9 είπε

Υπάρχει κι αυτή η ελληνική εφαρμογή της Optionet που είναι αρκετά ελαφριά και όπου μπορείς να επιλέξεις την ενημέρωση σεισμού είτε από Πανεπιστήμιο Αθηνών είτε το Εθνικό Αστεροσκοπείο είτε το EMSC είτε το USGS. Πάντως τους δυο τελευταίους σεισμούς, Κορινθιακό και Νέα Μάκρης, είχα άμεση ενημέρωση μέσα σε δυο τρία λεπτά.

Την χρησιμοποιώ καιρό και λειτουργεί άψογα. Σε σεισμούς που έχω καταλάβει (στην Θεσσαλονίκη) εμφάνισε αποτελέσματα σε λίγα λεπτά.

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιρνω προχθες τηλεφωνο τη συζυγο απο τη δουλεια και μου λεει εγινε σεισμος ,δε πηρα χαμπαρι τιποτα αν και τελικα ημουν πιο κοντα στο επικεντρο.

Ψαχνω μερικα sites ,τελικα βρισκω οτι εκανε 4,3 R 109 χιλ βορεια των Σερρων στη Βουλγαρια,εμεινα μαλακας,πως ειναι δυνατον να τον καταλαβε στη Δραμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...