Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, σκεφτομαι να αλλαξω μητρικη/επεξεργστη απο ι5 6600κ και msi z170 tomahawk, σε ryzen r5 1600 και μια μητρικη μεχρι 120ε. 

ο μονος λογος που το σκεφτομαι ειναι λογω tou oculus rift που εχω. δεν παιζω πολυ γιατι δεν εχω και πολυ χρονο, 4-5 ωρες μαξ την εβδομαδα.  αλλα το pc το εχω κυριως για gaming και μερικα προγραμματα που δουλευω.

λογω οτι τα νεα παιχνιδια σε vr θα απαιτουν περισσοτερους πυρηνες, σκεφτομαι να παω στον ryzen. δεν θελω να δωσω και ενα σωρο λεφτα για το χομπι μου μιας κ εχουμε κ οικογενεια :)

αξιζει πιστευετε η αναβαθμιση για vr? δεν με ενδιαφερουν επιδοσεις σε παλιοτερα παιχνιδια, δεν παιζω σε monitor.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για υποβάθμιση εγώ το βλέπω. Τα υπάρχοντα χειρότερα θα παίζουν . Σχετικά με τα μελλοντικά ... κάποτε μας έλεγαν ότι τα μελλοντικά παιχνίδια ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ καλύτερα στους FX, αλλά οι fx πήγαν στα σκουπίδια και τα παιχνίδια που θα έπαιζαν καλύτερα στους fx, δεν βγήκαν ακόμη . Γενικά οι amd είναι σαν κάτι φανατικούς χριστιανούς ή μουσουλμάνους ! Σου λένε ταλαιπωρείσαι σε ετούτη τη ζωή, αλλά στην επόμενη θα  πας στον παράδεισο , σε περιμένουν βουνά πιλάφι κτλ

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, demmian είπε

καλησπερα, σκεφτομαι να αλλαξω μητρικη/επεξεργστη απο ι5 6600κ και msi z170 tomahawk, σε ryzen r5 1600 και μια μητρικη μεχρι 120ε. 

Προς το παρόν είσαι πολύ καλά από cpu. Στο μέλλον (όταν αναβαθμίσεις και την gpu) ή κλόκαρέ τον 6600Κ μέχρι όσο μπορείς (4,6ghz σε αέρα είναι καλά) ή πήγαινε σε i7 6700K/7700K (με bios update). Και +8gb ram θα βοηθούσαν μελλοντικά (ήδη κάποια παιχνίδια απαιτούν 12gb).

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Virus200 είπε

Ίσως το πιο ότι να ναι σχόλιο που έχω διαβάσει στο forum

αν εννοεις του @Dr_73 καλο ηταν :)  

καμμια γνωμη δωσε μου ρε συ @Virus200 που ειμαι προβληματισμενος :)

Δημοσ.

το λέει και η ίδια η amd στην σελίδα της για τον amd 1600 ότι είναι 8% καλύτερος σε VR GAMING από i5 7600 (που πάνω κάτω ίδιος με το δικό σου είναι). Άρα δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου. να χεις και στα υπόψην σου ότι πλέον δεν αξίζει και πολλά ο 6600Κ σου άμα βγεις να τον πουλήσεις, όταν με 110 ευρώ παίρνεις τον i3 8100 με 8Κ passmark multithread.

Δημοσ.

δεν το εχω ψαξει και πολυ , αλλα θεωρω δυσκολο να μπορει να χτυπησει ο ι3 τον 6600κ overclocked. τωρα σε stock συχνοτητες τι να σου πω.. παιζουν πολλα, οπως και απο τι τιμες ξεκινανε τα z170 mobo και τι τιμες τα καλα z370.. 

προσωπικα δεν εχω κανενα θεμα ακομα τουλαχιστον με τον ι5, αλλα σκεφτομαι με ολα τα νεα games που βγαινουν, μηπως ενας επεξεργαστης με πιο πολλους πυρηνες ειναι καλυτερος.. αυτο μονο. μεχρι τωρα τα παιζει ολα τελεια, ακομα και με την 1060 6 gb settings ειναι παντα epic  / very high. 

Δημοσ.

Όπως είπαν και τα παιδιά δεν αξίζει αυτή η μετάβαση για την δουλειά που το θες καλύτερα να μείνεις με αυτόν ή να πας σε κάποιον i7 όσο καλός και τίμιος να είναι ο 1600 δεν θα δεις διαφορά από αυτόν που έχεις 

Δημοσ.
4 hours ago, Dr_73 said:

Για υποβάθμιση εγώ το βλέπω. Τα υπάρχοντα χειρότερα θα παίζουν . 

Αμα το βλεπεις εσυ για υποβαθμιση τοτε πασο. Αλλωστε ειναι γνωστη η αντικειμενικοτητα σου

Στον TS τωρα, προφανως ο 1600 ειναι συνολικα πολυ πιο δυνατος απο τον 6600k, αλλα στα games συγκεκριμενα δεν ειναι τοσο καλυτερος για να αξιζει η διαφορα. Τωρα υποβαθμιση που λεει ο dr_73 σε καμμια περιπτωση δεν ειναι. Υπαρχουν ηδη μπολικα games που ο 1600 βγαζει τα διπλασια (χωρις υπερβολη) fps, απλα δεν ειναι πολλα αυτα τα games. Στα περισσοτερα ειναι ισα πανια ισα βαρκα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, strawman είπε

Στον TS τωρα, προφανως ο 1600 ειναι συνολικα πολυ πιο δυνατος απο τον 6600k, αλλα στα games συγκεκριμενα δεν ειναι τοσο καλυτερος για να αξιζει η διαφορα. Τωρα υποβαθμιση που λεει ο dr_73 σε καμμια περιπτωση δεν ειναι. Υπαρχουν ηδη μπολικα games που ο 1600 βγαζει τα διπλασια (χωρις υπερβολη) fps, απλα δεν ειναι πολλα αυτα τα games. Στα περισσοτερα ειναι ισα πανια ισα βαρκα. 

Ο strawman εδώ μας λέει ....

1)Υπαρχουν ηδη μπολικα games που ο 1600 βγαζει τα διπλασια (χωρις υπερβολη) fps

2)Απλά δεν είναι πολλά !!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ή "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ" ;;;;;

Μετά καταλήγει βέβαια

"στα περισσότερα είναι ίσα πανιά ίσα βάρκα"

1-2 για αρχή μπορούμε να έχουμε για παράδειγμα ; Που να βγάζει ο ryzen 1600 ΔΙΠΛΑΣΙΑ FPS ΑΠΟ ΤΟΝ Ι5 6600Κ όπως είπες ;;;

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
Just now, Dr_73 said:

1)Υπαρχουν ηδη μπολικα games που ο 1600 βγαζει τα διπλασια (χωρις υπερβολη) fps

2)Απλά δεν είναι πολλά !!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ή "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ" ;;;;;

1-2 για αρχή μπορούμε να έχουμε για παράδειγμα ;Που να βγάζει ο ryzen 1600 ΔΙΠΛΑΣΙΑ FPS ΑΠΟ ΤΟΝ Ι5 6600Κ όπως είπες ;;;

Υπαρχουν χιλιαδες games. Αν στα 10 παει καλυτερα, τα 10 ειναι μπολικα, αλλα σε σχεση με τα χιλιαδες που υπαρχουν ειναι λιγα.

Να, παρε ενα για παραδειγμα

https://ibb.co/iWhvBw

Καλη ορεξη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ουσιαστικη αναβαθμιση απο τον 6600 χωρις να ξυλωθεις,ειναι να παρεις εναν 6700Κ και να τον κλοκαρεις.

Ο 1600 ειναι sidegrade.Αλλου θα χασεις,αλλου θα κερδισεις και δεν αξιζει το κοπο να μπεις σε μανουρα αγοραπωλησιας και μητρικης για αυτο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι στο 90% των gaming workloads ο 1600 σε σχέση με τον 6600k δεν είναι αναβάθμισή, αλλά ούτε και υποβάθμιση με την 1060 (καθώς ακόμα και σε 1080p θα είσαι μονίμως gpu bound). Άρα δεν αξίζει η αναβάθμιση, Για την ακρίβεια πιο πιθανό είναι να χρειαστεί αναβάθμιση η 1060 πρώτα παρά ο 6600κ.

Τα παπαγαλάκια από το μπλε στρατόπεδο θα αναφέρουνε τα γνωστά ρεαλιστικά παραδείγματα :wub: τύπου csgo 720p very low (games δηλαδή που απαιτούν STP, χωρίς να υπολογίζουν καν τον ελέφαντα στο δωμάτιο που είναι η 1060). Τα κόκκινα παπαγαλάκια από την άλλη θα δώσουν παραδείγματα από κακογραμμένα games που θέλουν άπειρα threads χωρίς λόγο (Assassins creed origins, watch dogs 2 κλπ) ή multiplayer σενάρια που ο 6600k τανκάρει στα minimum fps σε σχέση με cpus με 8+ threads . Αν ήταν να διαλέξω μια από τις 2 cpu προφανώς θα πήγαινα στον 1600 αλλά όχι για λόγους gaming (αν και εκεί ακόμα είναι μάλλον πιο future-proof από όλους τους 4 core 4 threads).

Αν θες ντε και καλά αναβάθμιση πάρε μια 1080/1080ti και βρες μτχ έναν 6700k ή 7700k όπως σου έγραψε o tanasen και ο Dante.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 5
Δημοσ.

καταρχας ευχαριστω πολυ που προσφερετε τις αποψεις σας..

δεν καιγομαι να κανω αναβαθμιση με το ζορι, λεφτα να δωσω για 1080/1080 τι ουτε καν το σκεφτομαι με τις τιμες στο θεο και τις νεες καρτες να βγαινουν καπου... συντομα.

ουτε θελω να δωσω και ενα σωρο λεφτα για τοσες λιγες ωρες που παιζω την εβδομαδα.

απλα θα ηθελα με λιγα χρηματα παραπανω να εξασφαλισω (οσο αυτο γινεται) οτι τα νεα παιχνιδια που θα απαιτουν περισσοτερους πυρηνες, θα τρεχουν μια χαρα στο vr. 

προς το παρον δεν εχω κανενα θεμα , μονο στο project cars εχω βαλει settings medium & low. ολα τα αλλα games epic / very high.

δεν με ενδιαφερουν καν μετρησεις κλπ και να εχω τοπ fps. τυχαινει τωρα να θελει φιλος να κανει και αυτος αναβαθμιση απο amd fx. σκεφτομαι να του δωσω τα δικα μου πραγματα και γω να παρω κατι αλλο.

Δημοσ.

Ειδικά το project cars που ανέφερες παίζει να τρέχει καλύτερα σε 6600k από ότι στον 1600:). Σε VR βέβαια το σκηνικό αλλάζει, γιατί πέφτει όλο το βάρος κυρίως στη gpu. και έτσι έχεις μικρές διαφορές μεταξύ πχ κλειδωμένου i3 και ι9 με κάρτα επιπέδου 1080ti.

http://www.tomshardware.com/reviews/oculus-rift-vr-cpu-performance,5215-8.html

Αυτό που σε κόβει είναι η 1060, χαμηλώνεις λίγο τα settings και είσαι ok.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...