Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καιρό είχα να ασχοληθώ με το δικό μου pc, να που ήρθε η ώρα λοιπόν. Εκεί που δουλεύει και σε εντελώς τυχαίες στιγμές, ανα μια, δυο ή τρεις μέρες το σύστημα παγώνει: ποντίκι, πληκτρολόγιο τα πάντα παγωμένα και η οθόνη ακίνητη λες και βλέπεις κάποιο στιγμιότυπο (τα widgets των system monitors μένουν στις τελευταίες μετρήσεις που είχαν την ώρα του παγώματος). Όμως δεν κάνει ούτε BSOD ούτε επανεκκινεί μόνος του. Απλά μένει έτσι και πρέπει να το κάνω hard reset. Επίσης, δεν συμβαίνει σε κάποιες ειδικές συνθήκες όπως full load αλλά αναπάντεχα. Πχ, μια φορά όταν ήμουν στον firefox, μια άλλη όταν φόρτωνα ένα παιχνίδι και χθες όταν απλά άφησα το pc ανοικτό χωρίς καμία διεργασία να το επιβαρύνει και πήγα να δω ένα ματς στη τηλεόραση, γυρίζοντας είδα ότι είχε ξαναπαγώσει. Να προσθέσω πως όταν παγώνει, οι φωτεινές ενδείξεις στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι σβήνουν και δεν επανέρχονται.

Τι έκανα: memtest (καθαρό), τεστ τον σκληρό (καθαρό), τεστ τα αρχεία συστήματος (όλα οκ). Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές (30 ο επεξεργαστής). Το τροφοδοτικό είναι σχετικά καινούριο (αγορά 9/17). 

Τι δεν μπορώ να κάνω: δοκιμή άλλου τροφοδοτικού καθότι οι διαθέσιμοι φίλοι μου έχουν όλοι λάπτοπ, δοκιμή άλλης gpu.

Θεωρώ πως πρόκειται για μητρική αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας μήπως έχει αρχίσει να τα φτύνει ο SSD. Καθότι ο πρώτος μου, έχω μηδενική εμπειρία. Να προσθέσω ότι το HDSentinel του δίνει 95% υγεία. Επίσης, το πρόβλημα εμφανίστηκε από τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο και μετά, μερικές μέρες αφού είχαν κάνει τα Windows μια σημαντική αναβάθμιση.

Το σύστημα είναι της υπογραφής μου.

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ.

Για αρχή δοκίμασε να αποσυνδέσεις το 2ο σκληρό σου (WD) και δες αν το πρόβλημα συνεχίζει.

Δες και στο event viewer τι σφάλμα βγάζει, στα critical errors.

Δημοσ.

Τον 2ο σκληρό γιατί να τον αποσυνδέσω? Παρεπιπτόντως, εκεί έχω το paging file.

Το τσέκαρα το event viewer και δεν βγάζει κανένα σφάλμα πριν το πάγωμα. Μόνο αφού επανεκκινήσει ο υπολογιστής λέει για kernel power και αντικανονικό τερματισμό.

Δημοσ.

Συνήθως αν χάνει επαφή λόγω καλωδίου ή για κάποιο άλλο λόγο με το λειτουργικό παγώνει χωρίς restart ή bsod.

Κάνε μια δοκιμή  δε χάνεις κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

1) Μνήμες
2) Δίσκος/ssd
3) Τροφοδοτικό
4) Καλώδια sata + θύρες sata της μητρικής
5) Μητρική

1) Πόση ώρα έκανες το memtest?
2) Τσέκαρε τον δίσκο και με το HDD Regenerator (Υπάρχει πιο πρόσφατη έκδοση στο Sergei Strelec και παλαιότερη στο Hirens v10.6)
3) Με κάποιον τρόπο πρέπει να βρεις ένα άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις.
4) Άλλαξε και καλώδια sata σε ssd/hdd καθώς και θύρες sata στην μητρική
5) Αν δεν είναι κανένα από τα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/21/2018 στις 12:17 ΠΜ, BlueBlood7 είπε

1) Μνήμες
2) Δίσκος/ssd
3) Τροφοδοτικό
4) Καλώδια sata + θύρες sata της μητρικής
5) Μητρική

1) Πόση ώρα έκανες το memtest?
2) Τσέκαρε τον δίσκο και με το HDD Regenerator (Υπάρχει πιο πρόσφατη έκδοση στο Sergei Strelec και παλαιότερη στο Hirens v10.6)
3) Με κάποιον τρόπο πρέπει να βρεις ένα άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις.
4) Άλλαξε και καλώδια sata σε ssd/hdd καθώς και θύρες sata στην μητρική
5) Αν δεν είναι κανένα από τα παραπάνω.

1) Ένα 4ωρο περίπου γιατί δεν είχα χρόνο. Σήμερα μάλλον θα το βάλω όλη νύχτα.

2) Το τσέκαρα στη επιλογή Normal no-repair. Τους βγάζει όλους καθαρούς.

3) Μάλλον τελευταία επιλογή.

4) Από το Σάββατο δεν το έχει ξανακάνει. Μόλις παγώσει πάλι θα αλλάξω τα καλώδια.

Και κάτι ακόμη, το οποίο μπορεί να είναι και άσχετο. Το ότι ο αντάπτορας wi-fi  συχνά συνδέεται-αποσυνδέεται παίζει να οφείλεται σε προβληματική μητρική? Ξέρω ότι συμβαίνει σε πολλούς αυτό με wifi sticks αλλά ρωτάω μήπως έστω και 1% αποτελεί ένδειξη για κάτι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

irq sharing Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Audio με sata?

δες στο device manager. Αν εχουν ιδιο αριθμο αλλαξε την καρτα ηχου θεση.

Επεξ/σία από boombastik
Δημοσ.

Έχω το ίδιο πρόβλημα και μου βγάζει αυτό

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

Ryzen 1200 -  asrock ab350m pro4  -  sapphire pulse rx 550 4gb  -  SSD wd green 120gb  -  thermaltake smart rgb 500w

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τσέκαρα. Δεν έχουν κανένα conflict.

Ενημέρωση: Μόλις αποσυνδέθηκε μόνος του ο wifi ανταπτορας χωρίς να επανασυνδεθεί. Απλά έσβησε το λαμπάκι και ήταν σαν να μην υπήρχε. Του άλλαξα θύρα με το ποντίκι ώστε να δω αν παίζει το ίδιο πρόβλημα και στο ποντίκι ή αν είναι το συνηθισμένο πρόβλημα αποσυνδέσεων που έχουν τα περισσότερα wifi ανταπτοράκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...