takiskan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, Έχει βαλει κανενας 100mbps συνδεση ; πως είναι αξίζει ; Είμαι 100 μετρα απο καμπινα wind και 300 μετρα απο cosmote, μιας και απο τις δυο εταιριες εχω παρομοια εμπειρια δεν ξερω που να παω. 1η περίπτωση: Αν καποια μου δωσει 200αρα θα παω εκει 2η περίπτωση: Παω wind γιατι δίνει δωρο 120'/μήνα σε καρτοκινητο και 1GB Broadband.Είμαι και πιο κοντα στην καμπίνα. 3η περίπτωση: Παω cosmote καθως πολλοί λενε οτι εχει καλύτερη εξυπηρετηση γενικά αλλά και σε βλάβες,θα συνδεθώ πιο γρήγορα(<15 μέρες απο την υπογραφή συμβολαίου)το οποιο δεν ξερω αν ισχύει.Δίνει 480' προς κινητά και διεθνή ενω η wind δινει 300' προς κινητα μονο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Περιοχή? Ξέρεις με σιγουριά σε ποια ανήκεις?
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Σε μια απο τις δυο καμπίνες εχεις πρόσβαση, δεν μπορείς να διαλέξεις αυτή ή την αλλη
ΠΑΛΑΒΟΥΡΗΣ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Καλημερα φιλε μου , δεν χρειαζεται να πας σε 200 , εγω εβαλα 100 cosdmote και ειμαστε 4 ατομα στο wifi , βλεπω replay στο cosmote και η κορη netxlif, ο γιος παιζει online και μιλαει με τους φιλους skype και δεν εχω κανενα προβλημα , εμενα ο cosmote μου εκανε την συνδεση σε 2 μερες επαθα πλακα το μονο που θελει ειναι να σου δωσου νεο ρουετρ. Οντως καλυτερη εξυπηρετηση και πιο γρηγορη θα εχεις σαν cosmote οχι οτι αυτοι δεν κανουν τα κουλα τους. 1 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 2 hours ago, divo said: οποτε διαλεγεις τον πιο φερέγγυο και εμπιστοσύνης σε θέμα βλάβης και λογαριασμών και πας. Όχι μόνο, κοιτάς και το πόσο προετοιμασμένος είναι ένας πάροχος για να δώσει τέτοιες ταχύτητες, διότι δεν είναι μόνο το θέμα να συγχρονίζει το modem/router τόσο, αλλά και να κατεβάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κλείδωμα από servers που είναι κι εκτός Ελλάδος. Εκεί λοιπόν μετράει και το πόσο bandwidth έχει με εξωτερικό και το πόσο καλά στημμένο είναι το backbone του γενικότερα... https://www.adslgr.com/forum/threads/14462-Tα-δίκτυα-των-Παρόχων-στην-Ελλάδα-και-προς-το-Εξωτερικό 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 3 minutes ago, divo said: εδω δεν εχουμε να κανουμε με διαφορετικο παροχο. Ενας ειναι. Η καμπινα ειναι μια. Απο εκει θα παρουν ολοι. Και ολοι θα περασουν απο το χαλκο που εχεις για το σπιτι σου, που τον διαχειρηζεται ο Οτε στις περισσοτερες περιπτωσεις. Οποτε δεν εχει να κανει αυτο που λες. Αυτο θα ίσχυε αν ειχες να διαλεξεις απο ποιανού την καμπίνα θα πάρεις. Παίρνεις από την καμπίνα πχ του ΟΤΕ αλλά σε κάποιο σημείο μετά περνάς σε εξοπλισμό κι οπτικές άλλου παρόχου. Αν ο άλλος πάροχος δεν έχει επαρκή υποδομή για να μην μπουκώνει σε ώρες αιχμής, θα φαίνεται εύκολα σε 200/300/400/500αρα γραμμή...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λες Σπίτι--->Καμπίνα (Νέου τύπου ΟΤΕ)---->Fiber (OTE) και Σπίτι--->Καμπίνα (Παλιού τύπου ΟΤΕ)--->Καμπίνα(Νέου τύπου Voda/Wind)----Fiber (Voda/Wind) Μετά το Fiber όπως που πηγαίνει? Σε εξοπλισμό OTE/Wind/Voda (ανάλογα το ποιος έχει την καμπίνα) και πιο μετά πάει σε εξοπλισμό παρόχου στον οποίο είναι κάποιος συνδρομήτης. Αν εκεί (και πιο μετά, πχ κυκλώματα με εξωτερικό) δεν έχει προβλέψει ο πάροχος για επαρκή σύνδεση ώστε να αντέχει τους συνδρομητές σε ώρες αιχμής θα υπάρχει πρόβλημα, όχι στον συγχρονισμό, αλλά στο throughput... Όταν εγώ με το laptop μου (ethernet) στο σπίτι μου κατεβάζω από τον Χ server με Wind (50αρα) και δεν πιάνω 5.5MB/sec αλλά 3.5-4MB/sec (ενώ πιάνω 5.5MB/sec με ελληνικούς servers στο speedtest) και μετά πάω με το laptop μου στον γείτονα που έχει πχ OTE (50αρα πάλι) και πιάνει 5.5MB/sec στον ίδιο server(και στο speedtest), προφανώς υπάρχει θέμα με το backbone της Wind... Πριν 2 χρόνια (εχω 4.5 χρόνια VDSL) δεν το έβλεπα αυτό... Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
speedman_26 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 44 minutes ago, ThReSh said: Λες Σπίτι--->Καμπίνα (Νέου τύπου ΟΤΕ)---->Fiber (OTE) και Σπίτι--->Καμπίνα (Παλιού τύπου ΟΤΕ)--->Καμπίνα(Νέου τύπου Voda/Wind)----Fiber (Voda/Wind) Μετά το Fiber όπως που πηγαίνει? Σε εξοπλισμό OTE/Wind/Voda (ανάλογα το ποιος έχει την καμπίνα) και πιο μετά πάει σε εξοπλισμό παρόχου στον οποίο είναι κάποιος συνδρομήτης. Αν εκεί (και πιο μετά, πχ κυκλώματα με εξωτερικό) δεν έχει προβλέψει ο πάροχος για επαρκή σύνδεση ώστε να αντέχει τους συνδρομητές σε ώρες αιχμής θα υπάρχει πρόβλημα, όχι στον συγχρονισμό, αλλά στο throughput... Όταν εγώ με το laptop μου (ethernet) στο σπίτι μου κατεβάζω από τον Χ server με Wind (50αρα) και δεν πιάνω 5.5MB/sec αλλά 3.5-4MB/sec (ενώ πιάνω 5.5MB/sec με ελληνικούς servers στο speedtest) και μετά πάω με το laptop μου στον γείτονα που έχει πχ OTE (50αρα πάλι) και πιάνει 5.5MB/sec στον ίδιο server(και στο speedtest), προφανώς υπάρχει θέμα με το backbone της Wind... Πριν 2 χρόνια (εχω 4.5 χρόνια VDSL) δεν το έβλεπα αυτό... αρα θα αλλαξεις παροχο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, speedman_26 said: αρα θα αλλαξεις παροχο Κάποτε, λογικά, έτσι κι αλλιώς πλέον οι διαφορές στους τιμοκαταλόγους Wind/Voda με ΟΤΕ δεν είναι μεγάλες... Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh 1
Conan2046 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Καθάρα από άποψη εξυπηρέτησης δεν προτείνω Wind. Είμαι εκεί αλλά αυτό που έχουν κάνει με το τηλέφωνο είναι απαράδεκτο. Τους παίρνεις τηλέφωνο, χρεώνεσαι και αντί να σε βάζει σε αναμονή στο κλείνει και πρέπει να ξανακαλέσεις και ξανά το ίδιο. Μακριά. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Conan2046 said: Καθάρα από άποψη εξυπηρέτησης δεν προτείνω Wind. Είμαι εκεί αλλά αυτό που έχουν κάνει με το τηλέφωνο είναι απαράδεκτο. Τους παίρνεις τηλέφωνο, χρεώνεσαι και αντί να σε βάζει σε αναμονή στο κλείνει και πρέπει να ξανακαλέσεις και ξανά το ίδιο. Μακριά. Για βλάβες και ΤΥ το 1212 είναι τσάμπα... Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
speedman_26 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 49 minutes ago, ThReSh said: Κάποτε, λογικά, έτσι κι αλλιώς πλέον οι διαφορές στους τιμοκαταλόγους Wind/Voda με ΟΤΕ δεν είναι μεγάλες... Εγω αυτο παρατηρησα, ειμαι σε νοβα θελω παω οτε γιατι δινει 50αρα αλλα εχω ενα χρονο ακομα συμβολαιο. 1
Conan2046 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 20 λεπτά πριν, ThReSh είπε Για βλάβες και ΤΥ το 1212 είναι τσάμπα... Το ζήτημα είναι ότι αν θες οτιδήποτε άλλο δεν μπορείς να τους βρεις και ακόμα και μέιλ να στείλεις υποτίθεται ότι σε παίρνουν πίσω εντός 24ωρών κάτι που δεν γίνεται... 1
rofl Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ThReSh είπε Αν εκεί (και πιο μετά, πχ κυκλώματα με εξωτερικό) δεν έχει προβλέψει ο πάροχος για επαρκή σύνδεση ώστε να αντέχει τους συνδρομητές σε ώρες αιχμής θα υπάρχει πρόβλημα, όχι στον συγχρονισμό, αλλά στο throughput... Όταν εγώ με το laptop μου (ethernet) στο σπίτι μου κατεβάζω από τον Χ server με Wind (50αρα) και δεν πιάνω 5.5MB/sec αλλά 3.5-4MB/sec (ενώ πιάνω 5.5MB/sec με ελληνικούς servers στο speedtest) και μετά πάω με το laptop μου στον γείτονα που έχει πχ OTE (50αρα πάλι) και πιάνει 5.5MB/sec στον ίδιο server(και στο speedtest), προφανώς υπάρχει θέμα με το backbone της Wind... Πριν 2 χρόνια (εχω 4.5 χρόνια VDSL) δεν το έβλεπα αυτό... τουλαχιστον ολα τα χρονια στις ΑΡΥΣ αυτο ισχυε. και δεν νομιζω οτι εχει παψει να ισχυει. αλλο το κομματι του xdsl line και αλλο το internet access που το αναλαμβανει ο παροχος. δεν νομιζω οτι οσοι ειναι σε καμπινες οτε παιρνουν ip οτε και η κινηση τους δρομολογειται μεσω οτε και στο εξωτερικο. βαρια ο οτε να δρομολογει μεχρι bras (νομιζω οτι αυτο προβλεπεται βασει τιμοκαταλογου τουλαχιστον, ο οτε δινει 2 τιμες μεχρι dslam και μεχρι bras) Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από rofl
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, divo said: Εννοείς το ΑΚ (κατανεμητή) που εχουν όλοι τα μηχανήματα τους. Ναι έχεις δίκιο. Εκει ειναι αναλογα τι θελει να βγαλει ο παροχος. Το εχουμε δει πολλες φορες στο adsl. Φανταζομαι οτι την ιδια ταχτική θα ακολουθήσουν και στο vectoring Ναι και στα Αστικά Κέντρα και πιο "πίσω", αν εκεί τσιγκουνεύονται και δεν αυξάνουν τις χωρητικότητες των οπτικών ινών, υπάρχει πρόβλημα σε ώρες αιχμής. 2 hours ago, rofl said: δεν νομιζω οτι οσοι ειναι σε καμπινες οτε παιρνουν ip οτε και η κινηση τους δρομολογειται μεσω οτε και στο εξωτερικο 4.5 χρόνια έχω Wind IP και βγαίνω μέσω Wind στο εξωτερικό. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα