mastro77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στο Φορουμ. Θέλω να κάνω έναν NAS σε όσο γίνεται ποιο χαμηλό κόστος για τις εξής εργασίες και χρήση στο σπίτι: Φωτογραφίες, Αρχεία, Ταινίες 1080p Μουσική Το μέγεθος αυτών είναι 3ΤΒ περίπου και θέλω και Backup περίπου τα 2ΤΒ και έλεγα να χρησημοποιήσω σαω software FREENAS. Έχω βρει ένα κουτί που θέλω να δουλέψω πάνω και το παραθέτω http://www.fractal-design.com/home/product/cases/node-series/node-304-black Θέλω λοιπόν αγαπητοί φίλοι να μου προτείνετε κομμάτια τα όποια να μην είναι ενεργοβόρα και να είναι όσο γίνεται επεκτάσημα σε περίπτωση που μεγαλώσει ο χώρος. Ευχαριστώ Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από mastro77
masteripper Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω οτιη καλύτερη λύση είναι να τσιμπήσεις μια μητρικούλα με ενσωματωμένο επεξεργαστή όπως αυτή και ουσιαστικά καθάρισες....βάζεις μόνο μνήμες-τροφοδοτικό και τέρμα... Αν χρειαστείς περισσότερες θύρες SATA τότε τσιμπάς και 1 PCI-e SATA3 controller όπως αυτό και έκανες το σύστημα server (σορρυ για την διαφήμιση αλλά έχω 1 τέτοιο controller για πώληση ...μισή τιμή) Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2018 από masteripper
mastro77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Στις 23/1/2018 στις 9:05 ΠΜ, masteripper είπε Νομίζω οτιη καλύτερη λύση είναι να τσιμπήσεις μια μητρικούλα με ενσωματωμένο επεξεργαστή όπως αυτή και ουσιαστικά καθάρισες....βάζεις μόνο μνήμες-τροφοδοτικό και τέρμα... Αν χρειαστείς περισσότερες θύρες SATA τότε τσιμπάς και 1 PCI-e SATA3 controller όπως αυτό και έκανες το σύστημα server (σορρυ για την διαφήμιση αλλά έχω 1 τέτοιο controller για πώληση ...μισή τιμή) Ευχαριστώ για την απάντηση και συγγνώμη που "χάθηκα". Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση και όσον αφορά τον controller, εννοείται θα μιλήσουμε αν χρειαστεί. Η ερώτηση είναι ότι εγώ σκεφτόμουν για raid 1. H συγκεκριμένη μητρική δεν καλύπτει. Υπάρχει άλλος τρόπος να κάνω mirroring?
tyf Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 φιλε μου ψαξε για xpeonology. ουσιαστικα ειναι "σπασμενη' εκδοση του synology. χρειαζεσε την μητρικη και ενα usb stick. setup σε περιπου 15 λεπτα. το εχω πανω απο ενα χρονο με αυτην την μητρικη http://www.asrock.com/mb/AMD/C70M1/ που δεν ειναι δυνατη και το μηχανημα τα σπαει. αν ομως θελεις να δουλευεις Plex θελεις μεγαλυτερο cpu. μπορεις να κανεις raid και οτι αλλο θελεις. εμενα σε transfer με gigabit δικτυο βαραει 100αρια για πλακα. κοστος ξεφτυλα. τσεκαρε και εδω.. http://www.garydanton.co.uk/2017/03/diy-synology-nas/ 2
mastro77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2018 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου... Θα το μελετήσω λίγο το λειτουργικό. Αν χρειαστεί κάτι θα στείλω pm.
dimoskoutr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στήνω ήδη ένα DIYNAS με το XPEnology με έναν παλιό δίσκο δοκιμαστικά μετά το τσίγκλισμα από τον φίλτατο tyf...έχω ένα περίσσιο q6600 με 4gb ram που είναι overkill για τις απαιτήσεις του nas...θα δώσω εντυπώσεις και λεπτομέρειες...αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως παρότι έχω κλείσει όλα αυτά που λέει για στοιχεία στην synology μου έχουν κάνει ban από τα forum τους βασιζόμενοι στην εξωτερική ip address μου παρότι δεν έχω λογαριασμό στα forum τους! Τι παίζει; χαχα...big brother is watching;;;;; Βέβαια το επόμενο βήμα είναι η δοκιμή και ενός freeNas που είναι βέβαια πολύ πιο βαρύ και λογικά θέλει και πολύ περισσότερη ram...ας είναι θα δουλέψει και με 4gb...ελπίζω...πάντως από όσο το βλέπω τώρα σαφέστατα μια μητρικούλα με soldered cpu επάνω θα κάνει παπάδες με το XPEnology... Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από dimoskoutr
croesus Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα Προσωπικά, εδώ και δύο χρόνια χρησιμοποιώ ως NAS αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/10762816/HP-ProLiant-MicroServer-Gen8-G1610T-4GB-No-OS.html, στον οποίο έχω πρσθέσει έναν https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2062857.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xintel+i3+3240.TRS0&_nkw=intel+i3+3240&_sacat=0 και το λειτουργικό xpenology [έχει κάποια μικροδυσκολία στην εγκατάσταση]. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, με χαμηλή κατανάλωση, αρκετά γρήγορο NAS και τέσσερις διαθέσιμους δίσκους πάνω σ' έναν "επαγγελματικό" server με κόστος περίπου 270,00€ χωρίς τους δίσκους.
koufs Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 πόσο είναι η χαμηλή κατανάλωση, το έχεις μετρήσει; ρωτάω από ενδιαφέρον, γιατί άμα είναι να τα δίνουμε στη ΔΕΗ και τις χρεώσεις κοινής ωφέλειας, δεν έχει νόημα
croesus Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Καλημέρα Όχι δεν έχω κάνει κάποιες ιδιαίτερες μετρήσεις, αλλά από τη στιγμή που το τροφοδοτικό του είναι μόλις 200w, αντιλαμβάνεσαι ότι, είναι χαμηλότερη απ' οποιονδήποτε άλλον επαγγελματικό server με τροφοδοτικά των 350-400w. Στη δική μου περίπτωση ο NAS δουλεύει, για επαγγελματικούς λόγους 24/7 και οι λογαριασμοί στο γραφείο δεν είναι κάτι το σημαντικό, κυμαίνονται γύρω στα 120,00€ το δίμηνο από τα οποία σχεδόν τα μισά είναι δημοτικά τέλη, επειδή βρίσκομαι σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης.
karaLRS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Το nas μου 5 watt κατανάλωση 100 mb/sec transfer rate Adblock σε όλες τις συσκευές Samba share VPN Transmission torrent download Dlna server Wife approved 2
dimoskoutr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Το τελευταίο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα φιλτατε...wife approved δεν έχουν όλοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα