Nikos747 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο bios τι ρύθμιση έχεις μη βλέπεις από το easy tune. Αποκλείεται με 1,25V να σου χτυπάει 60άρια έχοντας και vdroop στα 1,21-1,23V. Είναι Ε0 οπότε κάτι δε κολλάει. Εκτός αν έχεις 35 βαθμούς μέσα στο σπίτι Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από Nikos747
fragostafullo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Nikos747 είπε Στο bios τι ρύθμιση έχεις μη βλέπεις από το easy tune. Αποκλείεται με 1,25V να σου χτυπάει 60άρια έχοντας και vdroop στα 1,21-1,23V. Είναι Ε0 οπότε κάτι δε κολλάει :). Εκτός αν έχεις 35 βαθμούς μέσα στο σπίτι μπορει το προβλημα να ειναι η ψυχτρα μου (εχει το ενα αυτακι απο το ενα πιν σπασμενο)...αλλα σου ειπα επειδη εχω ρυθμιση θερμοκρασιας στα 60 βαραει, οταν εκαναν το στρες τεστ βαρεσε!
Nikos747 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Έχοντας 1,25V stock vcore στα 2,83GHz χλωμό σε κόβω στα 3,6GHz να είναι σταθερός με το ίδιο ρεύμα. Επίσης μου φαίνεται μεγάλη η θερμοκρασία για τόσο ρεύμα.
fragostafullo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) μα οταν ξεκινησα να ανεβαζω το fsb γυρισα ολες τις τασεις εκτος mch core (1.200) στις θεσεις που ειναι stock και οχι auto CPU PLL 1.5 CPU Termination 1.2 CPU Reference 0.76 CPU Vcore 1.25 Dram Voltage 1.5 Dram Termination 0.75 Ch-A Data Vref 0.75 Ch-B Data Vref 0.75 Ch-A Address Vref 0.75 Ch-A Address Vref 0.75 MHC Core 1.2 (απο 1.1) MHC/DRAM Reference 0.75 MHC Reference 0.76 ICH I/O 1.50 κατι τελευταιο...την θερμοκρασια και γενικα την κατασταση του chpset πως την βλεπω γτ παραπανω μου λεγατε για ενα 4αρι η 6αρι φανακι και εχω αγχωθει... :/ Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από fragostafullo
Nikos747 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Πήγαινε τότε στα 8x400 και κατέβασε το ρεύμα σιγά σιγά από τα 1,25V για να μην έχεις θέμα με τη θερμοκρασία. Δοκίμασε 1.24V κλπ κι όταν δε μπαίνει windows ανέβασε στο προηγούμενο που έμπαινε. Τρέξε το τεστ κι άμα το τελειώσεις άστο εκεί.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 5 hours ago, fragostafullo said: μπορει το προβλημα να ειναι η ψυχτρα μου (εχει το ενα αυτακι απο το ενα πιν σπασμενο)...αλλα σου ειπα επειδη εχω ρυθμιση θερμοκρασιας στα 60 βαραει, οταν εκαναν το στρες τεστ βαρεσε! Οπα, εννοείται ότι δεν πατάει καλά με 3/4 αφτακια, να βάλεις άλλη! 1
dpolal Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, fragostafullo είπε (εχει το ενα αυτακι απο το ενα πιν σπασμενο) Κλοκάρισμα σημαίνει αυξημένες θερμοκρασίες παντού. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν οποιαδήποτε προσπάθεια το πρώτο πράμα που διασφαλίζουμε είναι ότι είτε έχουμε μία καλύτερη ψύκτρα από την εργοστασιακή, είτε ότι η μανίσια έχει φρέσκια θερμοαγώγιμη και πατάει καλά. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα μέρη του υπολογιστή είτε με την αγορά ποιοτικού κουτιού με΄καλό airflow, είτε με την τοποθέτηση έξκτρα ανεμιστήρων στο υπάρχων. Δεν στα λέω για να κάνω τον έξυπνο αλλά αν μετά από 6 σελίδες αναφέρεις ότι η ψύκτρα του επεξεργαστή είναι μισοσπασμένη τότε πας ντουγρού για να τα πάρεις όλα στο χέρι. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από dpolal 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Υπαρχουν και ορισμενα cooler που δεν εχουν σημαντικη διαφορα 3/4 - 4/4, αλλα με αυτο δεν εννοω να μην τσεκαρεις αν μπορεις να το διορθωσεις http://www.italiamodding.it/content.php?155-Xigmatek-Cobra-D984 http://www.hwreviewlabs.com/index.php?option=com_content&view=article&id=165
fragostafullo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 στο ενα πιν το ενα απο τα 2 αυτακια που οταν κατεβαινει το εμβολο ανοιγει εχει σπασει...εστω και ετσι οι θερμοκρασιες δεν ξεπερασαν τους 63 βαθμους... κοιταξα για κατι ψυχτρες και σκεφτομαι να παρω την παρακατω https://www.skroutz.gr/s/10518385/Antec-C40.html τωρα το μονο αλυτο ζητημα μου ειναι αν οντως θα χρειαστω το 6αρι φανακι στη ψυχτρα του chipset που ειπατε παραπανω! και πως μπορω να δω την θερμοκρασια του?
TheDevilMayCare Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δες περισσοτερο τι θερμοκρασιες θα φτανεις το καλοκαιρι αν σκοπευεις να overclockαρεις, μπορει και να μην χρειαζεται να το αλλαξεις απαραιτητα (ισως λεω τωρα πρεπει να το δεις) Fan στο Northbridge οταν overclockαρεις χρειαζεται σχεδον παντοτε! Αν θα ειναι 40mm, 50mm η 60mm εξαρταται κυριως απο το προυπαρχον μεταλλικο στοιχειο: που επανω του θα βιδωθει Συνηθως το μεγαλυτερο ειναι και καλυτερο, αλλα μπορει πολυ απλα ακομη και...να μην χωραει Δεν ειναι κατι να σε "προβληματιζει": για το πως θα βιδωθει! Aπλως τσεκαρεις το αντιστοιχο καταλληλο μεγεθος, και θα προκυψει καπως οπως το παρακατω: Οσο για τη διαφορα σε θερμοκρασιες, απλως(!) με αυτο, - ΠΡΙΝ και βεβαιως... - ΜΕΤΑ 1
fragostafullo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 στα bios μου δεν θυμαμαι να μου αναφερει MCH Temperature ουτε ICH! τελος παντων, αφου εχω βρει πλεον τις ρυθμισεις για να δουλεψει στα 400 fsb και οταν θα εχω παλι λιγα φραγκα για ξοδεμα στο pc θα κοιταξω αν συμφερει να βαλω αυτο το φανακι γτ θα καταργησω και 1 απο τα 3 case fans! οποτε το επομενο μου σταδιο ειναι ψυχτρα, fan κατι adaptor απο 5.25 σε 2.5-3.5 γτ εχω αφαιρεσει των σκληρων γτ δν εμπαινε η gpu! και μια αλλη gpu...(αν η καινουργια χωραει πιο καλα θα ξαναβαλω τις θεσεις των σκληρων!) θα παρθουν ολα μαζι λογικα για να μην λυνω-δενω συνεχεια το pc...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Γνώμη μου, μην πετάξεις άλλα χρήματα σε PC 10ετίας. Άστο κι όσο σε βγάλει.
fragostafullo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε Γνώμη μου, μην πετάξεις άλλα χρήματα σε PC 10ετίας. Άστο κι όσο σε βγάλει. μαλλον δεν εχεις παρει το θεμα απο την αρχη...σκοπος μου ειναι να το φτασω στα οσο παει... εφοσον πεσανε πανω του 16gb ddr3 δεν παιζει να σταματησω... καταλαβαινω οτι ειναι παλιο και οτι με αυτα που ριχνω θα χα κατι πιο καινουργιο αλλα βαρεσα χουι εκει! χαχαχα! ευχαριστω παντως!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δεκτά τα 16GB RAM αν τα γεμίζεις, σαφώς και ο SSD (εδώ παίρναν τα πάνω τους το 2009 κάτι Pentium 4 με SSD), αλλά από δω και πέρα, ό,τι ευρώ ρίξεις, πηγαίνει στο βαρέλι δίχως πάτο, να ξέρεις
fragostafullo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 μια 2αρα gpu με οσο το δυνατον λιγοτερο μπουκαλι δν θα ηταν μια καλη προσπαθεια δλδ?! γτ τα λεφτα ειναι εκει, στα φανακια και στους ανταπτορες ειναι ελαχιστα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα