blitzNikos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Το p45/ddr3 παίρνει 4x4=16g. Έχω στημένο ένα pc με chieftec 550, asus p5q3, q9650, hd7850 2g και 4x4=16g hynix 1600 Mhz και λειτουργεί άψογα, χωρίς κανένα θέμα. Ο τύπος παραπάνω χρησιμοποιεί crucial, που προτάθηκαν και micron. H crucial χρησιμοποιεί τσιπάκια micron...
george kesoglu Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 οποτε αμελεια της gigabyte επρεπε να βαλει μεσα στις συμβατες μνημες εστω μια μνημη 4gb . αλλα απο την αλλη επισημος το p35 δεν αναγνωριζει πανω απο 8gb , τι γινετε ρε γαμωτο???? θα μας τρελανουν !!!!!
fragostafullo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, blitzNikos είπε Το p45/ddr3 παίρνει 4x4=16g. Έχω στημένο ένα pc με chieftec 550, asus p5q3, q9650, hd7850 2g και 4x4=16g hynix 1600 Mhz και λειτουργεί άψογα, χωρίς κανένα θέμα. Ο τύπος παραπάνω χρησιμοποιεί crucial, που προτάθηκαν και micron. H crucial χρησιμοποιεί τσιπάκια micron... εσυ θα μου χρειαστεις... χαχαχαχα! αυριο θα σου στειλω πρ. μυνημα! ελπιζω να βοηθησεις... 2 ώρες πριν, george kesoglu είπε οποτε αμελεια της gigabyte επρεπε να βαλει μεσα στις συμβατες μνημες εστω μια μνημη 4gb . αλλα απο την αλλη επισημος το p35 δεν αναγνωριζει πανω απο 8gb , τι γινετε ρε γαμωτο???? θα μας τρελανουν !!!!! ασ'το αδερφε, εφαγα εργατωρες!
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην σελίδα της μητρικής γράφει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει 16GB DDR3 1600 στο 1.5 Volt Εγώ νομίζω πως το θέμα είναι άλλου βάλε μονο μια 8άρα bootάρει; Αν όχι βάλε και την άλλη μονη της τώρα bootάρει; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 16 hours ago, george kesoglu said: οποτε αμελεια της gigabyte επρεπε να βαλει μεσα στις συμβατες μνημες εστω μια μνημη 4gb . αλλα απο την αλλη επισημος το p35 δεν αναγνωριζει πανω απο 8gb , τι γινετε ρε γαμωτο???? θα μας τρελανουν !!!!! Όχι αμέλεια, δεν υπήρχαν 4gb RAM όταν βγήκε η συγκεκριμένη... Μιλάμε για max του memory controller τα 16GB, που όντως δουλεύουν (όπως αποδεικνύουν τα video και οι εμπειρίες από συμφορουμίτες). Ωστόσο είναι απόλυτο το LD ram, δηλαδή τσιπάκια και από τις 2 μεριές του dimm.
fragostafullo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 9 ώρες πριν, Manjaro είπε Στην σελίδα της μητρικής γράφει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει 16GB DDR3 1600 στο 1.5 Volt Εγώ νομίζω πως το θέμα είναι άλλου βάλε μονο μια 8άρα bootάρει; Αν όχι βάλε και την άλλη μονη της τώρα bootάρει; τα δοκιμασα ολα πριν καν κανω το thread... μονες σε ολα τα dimm, clr jumper ολα! το καθε dimm δεχεται μεγιστο 4gb.. 52 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Όχι αμέλεια, δεν υπήρχαν 4gb RAM όταν βγήκε η συγκεκριμένη... Μιλάμε για max του memory controller τα 16GB, που όντως δουλεύουν (όπως αποδεικνύουν τα video και οι εμπειρίες από συμφορουμίτες). Ωστόσο είναι απόλυτο το LD ram, δηλαδή τσιπάκια και από τις 2 μεριές του dimm. και αυτο το διαπιστωσα και ειναι κατι που δεν γνωριζα για τις μνημες... οι low density (256meg) οι με τσιπακια και απο τις δυο μεριες μου το απαντησε παραπανω ενας φιλος... οταν ομως εχει καλυμμα η ραμ?! για παραδειγμα βρηκα corsair dominator που ειναι συμβατες...http://www.corsair.com/en-us/cmp8gx3m2a1600c9 αλλα αν δεν τις εβλεπα φορεμενες σε ενα βιντεο πως θα ξεχωριζα αν εχει και απο τις 2 μεριες τσιπ..ειναι ld δλδ...αφου εχει spreader! bootare me corsair vengeance.... 1
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τ 10 ώρες πριν, Manjaro είπε Στην σελίδα της μητρικής γράφει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει 16GB DDR3 1600 στο 1.5 Volt Εγώ νομίζω πως το θέμα είναι άλλου βάλε μονο μια 8άρα bootάρει; Αν όχι βάλε και την άλλη μονη της τώρα bootάρει; Ρε συ την παλεύεις καθόλου? Το όλο θέμα είναι γνωστό και έχει απαντηθεί άπειρες φορές. Η απάντηση που έχει δοθεί είναια αυτή του @blitzNikos. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από BlueBlood7 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Το αν είναι SS/DS θα το βρεις μόνο στην επίσημη σελίδα κάθε κατασκευαστή. Το ψυκτράκι δεν αποτελεί κριτήριο, ποιος σου λέει ότι δεν θα βγει ένα νέο revision στην ίδια σειρά (που πρέπει να είναι ίδιο εμφανισιακά) με τα... μισά τσιπάκια;
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Τ Ρε συ την παλεύεις καθόλου? Το όλο θέμα είναι γνωστό και έχει απαντηθεί άπειρες φορές. Η απάντηση που έχει δοθεί είναια αυτή του @blitzNikos. Καλά ντε πως κάνεις έτσι.. που να θυμάμαι πότε ακριβώς εμφανίστηκαν τα 8GB DDR3 sticks ?? περάσανε αρκετά χρόνια ... η gigabyte φταίει που δεν το ξεκαθαρίζει (γιυατό και του πρότεινα να δοκιμάσει κάθε μια ξεχωριστά) συνήθως το ξεκαθάριζαν τότε πχ up to 16GB 4x4 ή κάπως έτσι. Στο p55 ας πούμε υπάρχουν mobo που με bios update υποστηρίζουν single stick 8GB... @fragostafullo Δοκίμασες να κάνεις bios update μπας και δεις χαΐρι;
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δεν φταίει μόνο η gigabyte. Όλες οι εταιρείες φταίνε. 1
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Δεν φταίει μόνο η gigabyte. Όλες οι εταιρείες φταίνε. όχι εννοώ φταίει η gigabyte που δεν γράφει ακριβώς πως μπαίνουν τα 16GB ram ούτε στο manual έλεγε κάτι (άλλες το γράφουν) προφανώς κάποτε δεν μπορούσες να βάλεις 8GB DDR3 και ας υποστήριζε η μητρική σου DDR3 γιατί γενικά η DDR3 ram (σε χωρητικότητες 512/1/2/4 GB) βγήκαν κάνα χρόνο (ή μπορεί και παραπάνω δεν θυμάμαι καλά) νωρίτερα απο τις 8GΒ DD3 και 16GB Οπότε οι κατασκευαστές δεν υποστήριζαν τα ντιμς αυτά γιατι δεν υπήρχαν όταν κατασκεύαζαν τα μοντέλα τους (δεν θυμόμουν πότε ακριβώς έγινε αυτό θυμόμουν μόνο ότι υπήρχαν p55 μητρικές που υποστήριζαν τέτοια ντιμς) Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro
life is music Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Στις 19/1/2018 στις 10:53 ΜΜ, george kesoglu είπε καλησπερα εαν κανω λαθος διορθωστεμε εαν θυμαμε καλα το p35 υποστηριζει ddr2 16gb hight density και ddr2 8gb low density το θεμα ειναι οτι οι hight density ειναι πολυ πιο αργες οποτε θυσιαζεις την ταχυτιτα σε ddr3 υποστηριζει μεχρι 8gb οποτε στην θεση σου θα εβαζα 4dimm x 2gb ddr3 πχ 1) AENEON AXH86UD20-18J DDR3 1866 2gb 2) OCZ OCZ3N1800SR4GK DDR3 1800 2gb 3) A-DATA DDR3-1600X DDR3 1600 2GB 4) Apacer 78.AAGCA.BN1 DDR3 1600 2GB 5) AENEON AXH860UD20-16H DDR3 1600 2GB 6) GEIL GV34GB1600C7DC DDR3 1600 2GB τα 4dimm x 4gb ddr3 τα ξεχνας ,,,,,,, δεν τα υποστηριζει το p35 https://www.intel.com/assets/pdf/prodbrief/p45-express-chipset-prod-brief-319947.pdf to 775 socket θελει μνημες dual sided να εχει τσιπακια και απο της δυο πλευρες αυτες εδω που θα σ στειλω κανουν εκατο της 100% https://www.skroutz.gr/s/2767537/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU.html#reviews
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, Manjaro είπε όχι εννοώ φταίει η gigabyte που δεν γράφει ακριβώς πως μπαίνουν τα 16GB ram ούτε στο manual έλεγε κάτι (άλλες το γράφουν) προφανώς κάποτε δεν μπορούσες να βάλεις 8GB DDR3 και ας υποστήριζε η μητρική σου DDR3 γιατί γενικά η DDR3 ram (σε χωρητικότητες 512/1/2/4 GB) βγήκαν κάνα χρόνο (ή μπορεί και παραπάνω δεν θυμάμαι καλά) νωρίτερα απο τις 8GΒ DD3 και 16GB Οπότε οι κατασκευαστές δεν υποστήριζαν τα ντιμς αυτά γιατι δεν υπήρχαν όταν κατασκεύαζαν τα μοντέλα τους (δεν θυμόμουν πότε ακριβώς έγινε αυτό θυμόμουν μόνο ότι υπήρχαν p55 μητρικές που υποστήριζαν τέτοια ντιμς) Αυτό εννοώ. Όλες οι εταιρείες αυτό κάνουν. Ούτε η asus ούτε καμία. Τα παλιά τα socket τα έχουν παρατήσει εντελώς και προφανώς το κάνουν επίτηδες για να ωθήσουν τον κόσμο σε νέες αγορές.
fragostafullo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Τ Ρε συ την παλεύεις καθόλου? Το όλο θέμα είναι γνωστό και έχει απαντηθεί άπειρες φορές. Η απάντηση που έχει δοθεί είναια αυτή του @blitzNikos. παιδια συγνωμη αν το κουραζω το θεμα αλλα προσπαθω να μην την ξαναπατησω αγοραζοντας ραμ που δν κουμπωνουν... 35 λεπτά πριν, Manjaro είπε Καλά ντε πως κάνεις έτσι.. που να θυμάμαι πότε ακριβώς εμφανίστηκαν τα 8GB DDR3 sticks ?? περάσανε αρκετά χρόνια ... η gigabyte φταίει που δεν το ξεκαθαρίζει (γιυατό και του πρότεινα να δοκιμάσει κάθε μια ξεχωριστά) συνήθως το ξεκαθάριζαν τότε πχ up to 16GB 4x4 ή κάπως έτσι. Στο p55 ας πούμε υπάρχουν mobo που με bios update υποστηρίζουν single stick 8GB... @fragostafullo Δοκίμασες να κάνεις bios update μπας και δεις χαΐρι; δν δοκιμασα γτ ειμαι λιγο αχαρος και εχω κλαψει 81945p pro και p5k στο παρελθον! χαχαχαχαχα! f2 ειναι το bios που εχω και υπαρχουν f3 και f4 beta κατι τετοιο... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από fragostafullo
Manjaro Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 το F4c κατέβασε αλλά κράτα μικρό καλάθι γιατί δεν βλέπω να αναφέρει κάτι για added memory support κτλ όσο για το πως να κάνεις update το bios ψάξει στο youtube και google how to update bios on MONTELOMHTRIKHS και δες δεν είναι δύσκολο αλλά δώσε βάση στα βήματα ένα ένα μην κάνεις καμια λάθος κίνηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα