Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Redmi Note 4 vs Sony Xperia L1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, το κινητό το έχω και είναι τούμπανο. Το είχα πάρει εδώ και 7-8 μήνες από Σκρουτζ, στα ~160 ευρώ.

Το σημαντικό είναι να ψάξεις και να βρεις το global version, με τον snapdragon και την 800άρα μπάντα στο 4g, προσοχή αν πάρεις από Κίνα η Σκρουτζ γιατί υπάρχει και απλά με global ROM, αλλά χωρίς την 800άρα μπάντα. Είναι το ίδιο μοντέλο που σε επίσημα καταστήματα θα βρεις ως note 4x, απλή μετονομασία από τον εισαγωγέα (infoquest) και τίποτα περισσότερο.

Πρόκειται για πολύ καλή συσκευή, με αξιοπρεπέστατη οθόνη, τεράστια αυτονομία, καλές επιδόσεις, σε όλα άνω του μετρίου. Το μόνο που υστερεί πραγματικά είναι η κάμερα.

Τώρα για την sony,...τι να πει κανείς, το ότι παράτησε τα   smartphone τα λέει όλα! Η xiaomi όπως και η huawei, η oneplus και 1-2 άλλες, δεν είναι "κινεζιές", αλλά πολύ ποιοτικές εταιρείες, άλλωστε ΟΛΕΣ οι επώνυμες εταιρείες το manufacturing στην Κίνα το κάνουν, τι πάει να πει αυτό...

• Thanks 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν το πάρω από το e-shop.gr να ξέρω ότι θα είναι εντάξει από όλα αυτά που λέει ο mechpanos (800άρα μπάντα, global rom, ελληνικό μενού κτλ);

Κάτι λέει ότι διατίθεται με αγγλικό μενού και γι'αυτό ρωτάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, AlienTechGR είπε

Ακόμα τα ίδια συζητάμε; Το Xperia L1 για να μην κόλλησε ποτέ (όπως αναφέρθηκε) προφανώς δεν του έγινε και χρήση της προκοπής.

Άνετα τα σηκώνει.

Το απλή χρήση για εσένα, μπορεί να είναι 2 κλήσεις και 1 φωτογραφία. Για κάποιον άλλον, μπορεί να είναι όλη μέρα Facebook και γενικά social media. Απλή χρήση δεν θεωρούνται και τα δύο; Το θέμα είναι, ότι στην πρώτη περίπτωση καλύπτεσαι με ότι κινητό υπάρχει στην αγορά (συμπεριλαμβανομένου και του Xperia L1) ενώ στην δεύτερη περίπτωση, απαιτούνται κάπως σοβαροί επεξεργαστές, RAM κτλ.

Για πολλοστή φορά λοιπόν, το Xperia L1 μπορεί να είναι οκ για βασικά πράγματα αλλά είναι πολύ ακριβό και δεν αξίζει ούτε για αστείο να μπαίνει δίπλα από το Xiaomi Redmi Note 4 γιατί πολύ απλά είναι κατώτερη συνολικά συσκευή (κατά πολύ μάλιστα).

Επίσης, το Xperia L2 που λες, έχει επίσης τον ίδιο μετριότατο επεξεργαστή με το Xperia L1 (τετραπύρηνο MT6737T) και με την ίδια 720p οθόνη (που σε 5.5" δεν είναι και ότι καλύτερο).

Και κάτι τελευταίο, το Xiaomi Redmi 4A και το 4X που ανέφερες πριν είναι διαφορετική-κατώτερη κατηγορία σε σχέση με το Redmi Note 4 (έχουν κατώτερες οθόνες-SoC κτλ) οπότε μπορεί να είναι συγκρίσιμα με το Xperia L1 αλλά σε καμία περίπτωση με το RN4.

1ον Επαναλαμβάνω για τριτη φορά οτι συγκρίνοντας τα δυο κινητά είναι καλυτερο το χιαομι.

2ον το L1 δεν είναι βασικό κινητό αλλά μπορεί να κανει οτι και όλα τα υπολοιπα

3ον το L2  έχει μεν mediatek αλλά είναι στα 3gb ram με 32 εσωτερικό χωρο

4ον ναι τα δυο χιαομι είναι κατώτερη κατηγορία αλλά με αυτά έχω εμπειρία

5ον ναι το L1 τιμολογειται παραπανω αλλά πληρώνει και το όνομα sony,στα υπολοιπα τι να πληρωσεις; Τους Κινέζους;

Επεξ/σία από ad276
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, wings12 είπε

Αν το πάρω από το e-shop.gr να ξέρω ότι θα είναι εντάξει από όλα αυτά που λέει ο mechpanos (800άρα μπάντα, global rom, ελληνικό μενού κτλ);

Κάτι λέει ότι διατίθεται με αγγλικό μενού και γι'αυτό ρωτάω.

Δεν ξέρω ποια έκδοση θες αλλά καλύτερα δες αυτό το κατάστημα http://youhou.gr/Xiaomi-Redmi-Note4-EU-(32GB)Black

Δίνει και 2 χρόνια εγγύηση καταστήματος.

Επεξ/σία από saruman123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Λοιπόν, το κινητό το έχω και είναι τούμπανο. Το είχα πάρει εδώ και 7-8 μήνες από Σκρουτζ, στα ~160 ευρώ.

Το σημαντικό είναι να ψάξεις και να βρεις το global version, με τον snapdragon και την 800άρα μπάντα στο 4g, προσοχή αν πάρεις από Κίνα η Σκρουτζ γιατί υπάρχει και απλά με global ROM, αλλά χωρίς την 800άρα μπάντα. Είναι το ίδιο μοντέλο που σε επίσημα καταστήματα θα βρεις ως note 4x, απλή μετονομασία από τον εισαγωγέα (infoquest) και τίποτα περισσότερο.

Πρόκειται για πολύ καλή συσκευή, με αξιοπρεπέστατη οθόνη, τεράστια αυτονομία, καλές επιδόσεις, σε όλα άνω του μετρίου. Το μόνο που υστερεί πραγματικά είναι η κάμερα.

Τώρα για την sony,...τι να πει κανείς, το ότι παράτησε τα   smartphone τα λέει όλα! Η xiaomi όπως και η huawei, η oneplus και 1-2 άλλες, δεν είναι "κινεζιές", αλλά πολύ ποιοτικές εταιρείες, άλλωστε ΟΛΕΣ οι επώνυμες εταιρείες το manufacturing στην Κίνα το κάνουν, τι πάει να πει αυτό...

6ον ποιοτικά τα κινέζικα; εδώ γελανε.....

7ον στην Κίνα κατασκευάζονται και τα iphone αλλά οι προδιαγραφές είναι των αμερικανών και όχι των κινέζων.

8ον όλα τα smartphone κατασκευάζονται με βασικό γνώμονα την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων,πρωτα απ όλα είναι τηλέφωνά.Τώρα εαν κάποιος θέλει να είναι συνεχώς και όλη μέρα με ενα facebook ας πάρει καλυτερα laptop με i9 και καμμία 10αρια ram.

Φιλικά.☺

Επεξ/σία από ad276
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ad276 είπε

1ον Επαναλαμβάνω για τριτη φορά οτι συγκρίνοντας τα δυο κινητά είναι καλυτερο το χιαομι.

2ον το L1 δεν είναι βασικό κινητό αλλά μπορεί να κανει οτι και όλα τα υπολοιπα

3ον το L2  έχει μεν mediatek αλλά είναι στα 3gb ram με 32 εσωτερικό χωρο

4ον ναι τα δυο χιαομι είναι κατώτερη κατηγορία αλλά με αυτά έχω εμπειρία

5ον ναι το L1 τιμολογειται παραπανω αλλά πληρώνει και το όνομα sony,στα υπολοιπα τι να πληρωσεις; Τους Κινέζους;

1)Καλώς.

2)Αμφιβάλω ιδιαίτερα ότι μπορεί σηκώσει εφαρμογές τύπου Facebook και Messenger (όχι τις lite εκδόσεις) χωρίς πρόβλημα. Όπως επίσης, αμφιβάλω για το εάν είναι ικανό να σηκώσει σοβαρά παιχνίδια.

3)Και 23GB RAM να έχει, σε σύγχρονες εφαρμογές δεν θα τα βγάλει πέρα λόγω επεξεργαστή. Τι να το κάνεις να κρατάει 10 εφαρμογές στο background όταν δεν θα μπορεί να τις τρέχει αξιοπρεπώς.

4)Δεκτό.

5)Δεν πληρώνεις λίγο όμως, το όνομα Sony αλλά υπερβολικά πολύ. Και σιγά το όνομα που έχει η Sony στα κινητά. Με την ίδια λογική, η Samsung θα έπρεπε να χρεώνει την J σειρά στα 300€, επειδή θεωρείται ως το κορυφαίο brand name στα Android τουλάχιστον. Επίσης, οι Κινέζοι που λες, είναι και αυτοί που κατασκευάζουν τα Sony εκτός αν αυτά κατασκευάζονται στην Ιαπωνία και δε το ξέρω.

Εν κατακλείδι, για να μη το κουράζω το θέμα, το Xperia L1 είναι ο ορισμός του υπερκοστολογημένου. Τα 140€ που ζητάει είναι τραγικά πολλά αναλογικά με αυτά που δίνει η συσκευή και κακώς συζητιέται ακόμα αυτό το θέμα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ad276 είπε

7ον στην Κίνα κατασκευάζονται και τα iphone αλλά οι προδιαγραφές είναι των αμερικανών και όχι των κινέζων.

8ον όλα τα smartphone κατασκευάζονται με βασικό γνώμονα την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων,πρωτα απ όλα είναι τηλέφωνά.Τώρα εαν κάποιος θέλει να είναι συνεχώς και όλη μέρα με ενα facebook ας πάρει καλυτερα laptop με i9 και καμμία 10αρια ram.

Φιλικά.☺

Εντάξει έγραψες αυτά που ήθελες, μην σπαμαρεις άλλο το ποστ!

15 ώρες πριν, saruman123 είπε

Δεν ξέρω ποια έκδοση θες αλλά καλύτερα δες αυτό το κατάστημα http://youhou.gr/Xiaomi-Redmi-Note4-EU-(32GB)Black

Συμφωνώ, σε κινητό δε καλύτερα όχι από eshop.gr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ad276 είπε

Φιλικά.☺

Η xiaomi έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές αν πιάσεις κάποια ναυαρχίδα της (όχι low budget των 50-100€) στα χέρια σου θα καταλάβεις ότι σε σχέση με το iPhone σε ποιότητα υλικών και κατασκευή είναι ίδια και σε κάποιες περιπτώσεις η xiaomi είναι καλύτερη η apple έχει μείνει αρκετά πίσω σ αυτόν τον τομέα 

Επεξ/σία από ziaba
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ziaba είπε

Η xiaomi έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές αν πιάσεις κάποια ναυαρχίδα της (όχι low budget των 50-100€) στα χέρια σου θα καταλάβεις ότι σε σχέση με το iPhone σε ποιότητα υλικών και κατασκευή είναι ίδια και σε κάποιες περιπτώσεις η xiaomi είναι καλύτερη η apple έχει μείνει αρκετά πίσω σ αυτόν τον τομέα 

Mέσα στις ναυαρχίδες συμπεριλαμβάνεται και το note 4;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, wings12 είπε

Προφανώς και όχι. Ναυαρχίδες είναι το Mi6, το Mi Mix κτλ. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AlienTechGR είπε

Προφανώς και όχι. Ναυαρχίδες είναι το Mi6, το Mi Mix κτλ. 

εννοούσα για όλη την σειρά ΜΙ

7 λεπτά πριν, wings12 είπε

όχι άλλα ο συμφορουμίτης αναφέρθηκε σε iphone και για κινέζικά γενικά

Δημοσ.

Αν μου επιτρέπετε μια τελευταια άποψη....

Γνωρίζω οτι τα sony , όπως και όλα τα κινητά κατασκευάζονται στην Κίνα.Και τα samsung απ οτι βλέπω έχουν αρχίσει την ανηφόρα.

Οι Κινέζοι είναι σε αναπτυξη με καλά προϊόντα σε πόλυ καλες τιμες,αλλά τα δείγματα που έχω δει προσωπικά δεν έχουν πείσει ακόμη, αλλά με αυτά που μου λέτε ολοι εδώ έχω αρχίσει να αλλαζω γνώμη (ειλικρινά) και σίγουρα όταν πάω για νεο κινητό ίσως το σκεφτώ διαφορετικά.

Για παιχνίδια δεν μπορω να έχω άποψη γιατί δεν παίζω.Και facebook χρησιμοποιώ την λάιτ εκδοση.Αλλά το να μην αποκρίνεται εύκολα νομιζω ότι είναι πρόβλημα ολων των κινητών με 2ram.

Επίσης βλέπω μια απαξιωση για τους επεξεργαστές mediatek και δεν έχω καταλάβει γιατί.Πάντως στα νεα xperia xa2 και xa2 ultra βλέπω οτι η sony χρησιμοποιει snapdragon.

Φιλικά.....☺

Δημοσ.

Α εντάξει παιδιά. Δεν ξέρω και πολλά από αυτά οπότε συγγνώμη αν οι ερωτήσεις είναι λίγο άκυρες. Αν ξέρετε το Samsung Galaxy J7 2017 διαθέτει notification led;

Έψαξα ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω μία ξεκάθαρη απάντηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, wings12 είπε

Α εντάξει παιδιά. Δεν ξέρω και πολλά από αυτά οπότε συγγνώμη αν οι ερωτήσεις είναι λίγο άκυρες. Αν ξέρετε το Samsung Galaxy J7 2017 διαθέτει notification led;

Έψαξα ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω μία ξεκάθαρη απάντηση.

Όχι δεν έχει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...