Xristaras12 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Χαιρετώ. Εδώ και λίγο καιρό που έγινε αλλαγή συστήματος σε αυτό της υπογραφής, έχω πρόβλημα με την θερμοκρασία στην κάρτα γραφικών. Για όποιον δεν ξέρει το κουτί http://www.corsair.com/en-gb/obsidian-series-250d-mini-itx-pc-case όπως φαίνεται στην υπογραφή, υπάρχει η H100i v2 και δυστυχώς λόγω μητρικής οι σωλήνες του ψυγείου βρίσκονται στην μπροστά μεριά του κουτιού καθώς απο την άλλη μεριά βρίσκουν πάνω στις usb και στο pcb τροφοδοσίας του επεξεργαστή. https://www.asus.com/Motherboards/Z87IPRO/ (Προσπεράστε τον χαμό απο καλώδια, το τροφοδοτικό δεν ειναι Modular και δυστυχώς γίνεται πανικός μέσα. Επίσης στην παραπάνω φωτό φαίνεται ο λόγος που δεν μπορεί να μπει απο την αλλη μεριά το ψυγείο) Ερχόμαστε στο πρόβλημα. Η κάρτα γραφικών με κλειστά όλα τα καπάκια σε κατάσταση gaming φτάνει τους 85+°C , και ακόμα και με τέρμα τους ανεμιστήρες δεν γίνεται δουλειά. Επίσης, με το πάνω καπάκι κλειστό πιθανότατα γίνεται επιστροφή αέρα και οι στροφές των ανεμιστήρων της κάρτας δεν ξεπερνούν τις 2500 στροφές απο τις 3300 που έχει όριο συνεπώς ενώ του δίνω 100% στον ανεμιστήρα δεν πάει. Η λύση για χαμηλές θερμοκρασίες είναι να βγάλω το επάνω και το αριστερά καπάκι (αυτό που βρίσκεται μπροστά στην κάρτα, δυστυχως δεν το θεωρώ όμως λύση κάθε φορά να λύνω και να δένω το κουτί Μπροστά ανεμιστήρας δυστυχώς δεν χωράει γιατί εκεί που βρίσκεται η κάτω σωλήνα είναι οι τρύπες για να βιδώσει και δεν θα ηθελα να λυγίσω σε μεγάλο βαθμό τη σωλήνα για να μπεί ανεμιστήρας. Τι έχω δοκιμάσει, να έχω τους ανεμιστήρες του ψυγείο ως εξαγωγή. Μικρή διαφορά, οι θερμοκρασίες πάλι φτάνουν 80-82 βαθμούς ΑΛΛΑ ο επεξεργαστής φτάνει τους 60 ( το υγρό στο ψυγείο φτάνει 43-45 βαθμους,ενώ με τους ανεμιστήρες ως εισαγωγή πάνω απο 33 δεν έχω δει). Να βάλω εξωτερικά (αφαιρώντας το μπροστινο καπάκι ανεμιστήρα ως εξαγωγή. Ναι μεν βγαίνει ζεστός αέρας αλλά η κάρτα συνεχίζει να ψήνεται. Απ όσο καταλαβαίνω, με αυτο το σεταπ( όπως φαίνεται παραπάνω στην εικόνα) αντί να έχω απο αριστερα εισαγωγή αέρα έχει γίνει ημι-εξαγωγή και η κάρτα ρουφάει τον ζεστό αέρα που βγάζει ξανα. Αυτό το καταλαβαίνω διότι ακόμα και σε idle το αριστερό καπάκι αρχίζει να είναι ελαφρώς ζεστό στις γρύλιες ενώ θα έπρεπε να είναι κρύο λόγω εισαγωγής αέρα. Τι λύσεις υπάρχουν; αλλαγη κουτιού; να δοκιμάσω να πάρω slim fan για εμπρός (σε εξαγωγής και 2 80αρηδες πίσω για εξαγωγή πάλι; ), να βάλω τον 1 ανεμιστήρα του ψυγείου εισαγωγή και τον άλλο εξαγωγή; αν αφήσω το κουτί με ανοιχτό το επάνω και το αριστερά καπάκι της κάρτας ακόμα και σε full load(valley για κανένα 15λεπτο η κάρτα δεν ξεπερνά τους 65-67 βαθμούς!!)
Tenshi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το ζητούμενο αρχικά είναι να μήν επιβαρύνεις το εσωτερικό του κουτιού.Εκτιμώ οτι είναι λάθος η τοποθέτηση των ανεμιστήρων στην φωτογραφία,όχι μόνο απο άποψη θερμοκρασιών άλλα και σκόνης που θα συσσωρευτεί σε βάθος χρόνου.Γύρισε τους ανεμιστήρες ανάποδα(push) ή βάλτους πάνω απο το ψυγείο.Οι ανεμιστήρες της H100i θα έχουν δηλαδή και ρόλο εξαγωγής.Η ουσία είναι ο ζεστός αέρας να φεύγει και να μήν εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του κουτιού. Αν προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα υποτυπώδες airflow,δοκιμάζεις όπως είπες έναν slim ανεμιστήρα (15mm) ως εισαγωγή και ένα fanguard για να μην χτυπάνε καλώδια/σωλήνες πάνω στα πτερύγια.Απο εκεί ουσιαστικά θα μπορέσεις να μειώσεις τις θερμοκρασίες στην vga.Στην συνέχεια βλέπεις αν θέλεις να βάλεις εκ νέου το χέρι στην τσέπη για 2x80mm. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από Tenshi
Xristaras12 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 σε διάταξη εξαγωγής όπως είχα γράψει και πριν, δεν είδα μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες της κάρτας. Πιο πολύ ζεστάθηκε ο επεξεργαστής(+10-15°C) και το υγρό του ψυγείου παρά η να πέσουν οι θερμοκρασίες της 760. Θα το δοκιμάσω και πάλι βέβαια να δω,αν και η αλήθεια μου είναι θα ήθελα να παραμείνει οσο το δυνατόν κρύος ο επεξεργαστής. επίσης μπροστά απο το ψυγείο δεν γίνεται να μπουν οι ανεμιστήρες, δεν υπάρχει ο αντίστοιχος χώρος και το ψυγείο ακουμπάει στο VRM PCB. Δυστυχώς η H100i V2 δεν είναι 100% συμβατή με το 250D, αρχικά υπήρχε η Η100i που είχε λεπτότερο ψυγείο και δεν είχε θέμα χώρου. Βεβαια δεν ξέρω τι θερμοκρασίες είχε πριν μιας και δεν ηταν στην κατοχή μου το προηγούμενο setup (H100i, GTX 1080)
Tenshi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα είναι οτι απο την στιγμή που δέν υφίσταται ροή πέριξ της κάρτας,ελπίζεις στην αποβολή του θερμού αέρα με την φυσική κίνησή του προς τα πάνω. Επόμενο είναι να βλέπεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο ψυκτικό υγρό,αφού ο αέρας που τροφοδοτείται στο ψυγείο έρχεται κατευθείαν απο την κάρτα. Στο setup που παρουσιάζεις στην φωτογραφία,όπως σωστά υπέθεσες,ο ζεστός αέρας δέν μπορεί κάν να κινηθεί ανοδικά,παγιδεύεται κοντά στην κάρτα και ανατροφοδοτείται σε αυτήν. Οπότε το ζητούμενο είναι μια συνεχόμενη ροή αέρα, η οποία είτε βασίζεται στην αποβολή του πρίν αυτός συσσωρευτεί, είτε στην παροχή φρέσκου/ψυχρότερου απο το εξωτερικό περιβάλλον.Στην πρώτη περίπτωση θα μπορούσες να βάλεις 2x80mm και να κρατήσεις τους ανεμιστήρες της H100i ώς έχουν (με την ανάλογη εισροή σκόνης).Στην δεύτερη περίπτωση βάζεις έναν λεπτό ανεμιστήρα και γυρίζεις τους ανεμιστήρες της H100i σε push διάταξη. Δέν μου κάνει εντύπωση που με ανοιχτό κουτί βλέπεις διαφορά 20 βαθμών στην vga.Ο ζεστός αέρας βρίσκει πλέον τρόπο να δραπετεύσει. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από Tenshi
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Απο την μεριά που εισάγουν αέρα οι ανεμιστήρες του ψυγείου υπάρχει φίλτρο οπότε δεν ρουφάει αέρα κοπανιστό! όπως υπάρχει και φίλτρο απο την μεριά που εισάγει αέρα η κάρτα γραφικών. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να βάλω τον slim εμπρός ως εξαγωγή όπως και τους 2Χ80 ως εξαγωγή επίσης. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω με αυτό. Για αρχή θα δοκιμάσω πάλι να γυρίσω τους ανεμιστήρες ως εξαγωγή και βλέπουμε.
Sheogorath Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Βάλε ανεμιστήρες slim μπροστά, θα δεις διαφορά ακόμα και με μικρά CFM. Και φυσικά απο πίσω οι δύο 80άριδες θα βοηθήσουν. Τώρα παγιδεύεται όλη η ζέστη μέσα. 1
Tenshi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Απο την μεριά που εισάγουν αέρα οι ανεμιστήρες του ψυγείου υπάρχει φίλτρο οπότε δεν ρουφάει αέρα κοπανιστό! όπως υπάρχει και φίλτρο απο την μεριά που εισάγει αέρα η κάρτα γραφικών Η σκόνη μπαίνει όπως και να έχει.Δέν είναι κάτι ιδιαίτερο το φίλτρα της Corsair,το 750D έχω οπότε έχω μια ιδέα.Επειδή όμως μιλάμε για κάθετη επιφάνεια και η βαρύτητα είναι άτιμο πράγμα θα έχεις αναλογικά μεγαλύτερο όγκο σκόνης απο εκεί,παρά απο μπροστά (αν υποθετικά υπήρχαν 2x120mm θέσεις μπροστά) 8 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να βάλω τον slim εμπρός ως εξαγωγή όπως και τους 2Χ80 ως εξαγωγή επίσης. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω με αυτό. Σίγουρα όχι χειρότερα απο την υφιστάμενη κατάσταση.Αν υπάρχει χρόνος και το υλικό διαθέσιμο (ανεμιστήρες),κάνεις τις δοκιμές σου και κρίνεις.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 τους ανεμιστήρες θα πρέπει να τους αγοράσω δυστυχώς, στην κατοχή μου έχω μόνο τους κλασσικους 25άρηδες. Η αλήθεια είναι οτι σε όσα setups έχω δει και σε φόρουμς του εξωτερικού σε builds για το συγκεκριμένο κουτί, δεν έχουν θέμα να μπεί το ψυγείο απο την αριστερή μεριά οπότε μπαίνει και άνετα μπροστινός ανεμιστήρας. Σκέφτομαι οτι μήπως τελικά ηταν λάθος η επιλογη της H100i v2 και ίσως έπρεπε να παω στην H80i V2 και να την τοποθετούσα μπροστά έτσι ώστε να είχα δεξιά 2 ανεμιστήρες εξαγωγής. 8 ώρες πριν, Sheogorath είπε Βάλε ανεμιστήρες slim μπροστά, θα δεις διαφορά ακόμα και με μικρά CFM. Και φυσικά απο πίσω οι δύο 80άριδες θα βοηθήσουν. Τώρα παγιδεύεται όλη η ζέστη μέσα. κάποια πρόταση σε ανεμιστήρες; κατα προτίμηση απο ελληνικό μαγαζί. Ιδανικά θα βόλευε eshop.gr που είναι και δίπλα μου. Θα δω κιόλας αν χωράει να τοποθετηθεί slim fan είναι τέρμα ζόρικα τα πράγματα εκει πέρα. Θα ποστάρω σήμερα κάποια στιγμή ανάλογη φωτογραφία.
Tenshi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απλά υπήρξες άτυχος με τον συγκεκριμένο συνδυασμό μητρικής και AIO.Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο σε ένα midi/full tower,με μια νέα ΑΤΧ μητρική και ένα ψυγείο που ήδη είχες εγκατεστημένο. Ανάλογα με την ποιότητα και τον αριθμό των ανεμιστήρων υπολογίζεις 10~40 ευρώ "ζημιά". Στο e-shop θα βρείς "slim" ανεμιστήρες απο Scythe, Silverstone,Prolimatech και Akasa. Έχω έναν Prolimatech Ultra Sleek Vortex όπισθεν της μητρικής για να ψύχει τα vrm.Διακριτικός μέν,πανάκριβος δε. ps.Δέν ξέρω κατα πόσο λειτουργικός θα ήταν ο slim ανεμιστήρας ώς εξαγωγή μπροστά.Η μονοκόμματη πρόσοψη που έχουν τα Obsidian κουτιά, ήδη περιορίζει την ροή αέρα ως εισαγωγή.Φαντάσου τι θα γίνει ως εξαγωγή που ο ζεστός αέρας θα πρέπει να περάσει απο το φίλτρο σκόνης,να χτυπήσει πάνω στο panel της πρόσοψης και να προσπαθήσει να δραπετεύσει απο τις πλαϊνές οπές. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από Tenshi
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) μερικές φωτογραφίες απο τον διαθέσιμο χώρο μπροστά. Φαντάζομαι πρέπει να μπαίνει άνετα ο slim. Επειδή σίγουρα θα αναφερθεί, το κόκκινο sata Καλώδιο το χρειάζομαι εντός μιας και το χρησιμοποιώ σαν Hot swap για εσωτερικούς δίσκους μερικές φορές (κυρίως για να μεταφέρω παιχνίδια απο τον backup δίσκο αλλά και για νεα OS images σε περίπτωση απώλειας δεδομένων / ssd κλπ) βέβαια τώρα αν προστεθεί μπροστά ανεμιστήρας θα πρέπει να βρω άλλη λύση, πριν έρθει η υδρόψυξη, είχα μπροστά εναν 140αρη και στο σημειο του ψυγείου εναν 120άρη και κάπως γινόταν δουλειά, βέβαια και πάλι τότε είχα το κουτί ανοιχτό μιας και είχα την εργοστασιακή ψύκτρα του 4790K ώστε να μην ρουφάει τον ζεστό αέρα της κάρτας. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από Xristaras12
Sheogorath Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Οτι και να κάνεις, μην πάρεις Akasa. Ένας ανεμιστήρας είχε πεθάνει στα χέρια μου, και ήταν τέτοιος. Και τα pads τους είναι αγώγιμα σαν πλαστελίνη και κολλάνε σαν λαδόκολλα. Χάλια μαύρα... Προτείνω αυτούς https://www.skroutz.gr/s/2272219/Scythe-Slip-Stream-120mm-Slim-1600rpm.html έχει και με 500 και με 800 και με χίλιες στροφές. Των 800 στο σκρουτζ λέει ότι να ναι, κάπου 20cfm έχει. Δες και eshop έχει με 7.6κάτι ευρώ τον ένα. Για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να κάνω δεύτερη επικόληση link. Μπράβο στις αλλαγές.
life is music Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, Xristaras12 είπε Απο την μεριά που εισάγουν αέρα οι ανεμιστήρες του ψυγείου υπάρχει φίλτρο οπότε δεν ρουφάει αέρα κοπανιστό! όπως υπάρχει και φίλτρο απο την μεριά που εισάγει αέρα η κάρτα γραφικών. Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να βάλω τον slim εμπρός ως εξαγωγή όπως και τους 2Χ80 ως εξαγωγή επίσης. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω με αυτό. Για αρχή θα δοκιμάσω πάλι να γυρίσω τους ανεμιστήρες ως εξαγωγή και βλέπουμε. kαι κατι τελευταιο αν στην πορεία πας σε τροφοδοτικο παρε τo corsair tx550m 80 plus gold semi modular γ να δεις μερικες ιδεες δες εδω http://www.overclock.net/t/1466042/corsair-obsidian-250d-club
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Οτι και να κάνεις, μην πάρεις Akasa. Ένας ανεμιστήρας είχε πεθάνει στα χέρια μου, και ήταν τέτοιος. Και τα pads τους είναι αγώγιμα σαν πλαστελίνη και κολλάνε σαν λαδόκολλα. Χάλια μαύρα... Προτείνω αυτούς https://www.skroutz.gr/s/2272219/Scythe-Slip-Stream-120mm-Slim-1600rpm.html έχει και με 500 και με 800 και με χίλιες στροφές. Των 800 στο σκρουτζ λέει ότι να ναι, κάπου 20cfm έχει. Δες και eshop έχει με 7.6κάτι ευρώ τον ένα. Για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να κάνω δεύτερη επικόληση link. Μπράβο στις αλλαγές. Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος οι συγκεκριμένοι δεν είναι ελαφρώς θορυβώδεις; ερώτηση γενική, τα 120αρια fan guards μπαίνουν σε όλους τους 120αρηδες ανεμιστήρες; 99,99% ξέρω την απάντηση απλά να το επιβεβαιώσω. Έχω μόνο για 140αρη οπότε φαντάζομαι δεν κάνει. 30 λεπτά πριν, life is music είπε kαι κατι τελευταιο αν στην πορεία πας σε τροφοδοτικο παρε τo corsair tx550m 80 plus gold semi modular γ να δεις μερικες ιδεες δες εδω http://www.overclock.net/t/1466042/corsair-obsidian-250d-club έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του συγκεκριμένου θέματος τον προηγούμενο μήνα για να δω πως θα έμπαινε η υδρόψυξη. Τόσα χρόνια σε full tower κλπ δεν με απασχολούσαν τα καλώδια, τώρα καταλαβαίνω την αξια των semi/full modular τροφοδοτικών όμως. Πιθανότερη κόβω την αλλαγή κουτιού παρά τροφοδοτικού πάντως, σκυλί το XFX και σχετικά αθόρυβος ανεμιστήρας. Το σύστημα το βρήκα έτοιμο απο μτχ(cpu-mobo-ram,ssd,case,H100i(όχι την V2 που έχει τώρα πάνω), και δεν το εχω μετανιώσει σε καμία περίπτωση, απλά είναι "πόνος στα οπίσθια" η οποιαδήποτε "μόντα" για να μπει κάτι. ΤΟ κουτί είχε σχεδιαστεί με γνώμονα την Η100i με το 25mm ψυγείο και αν μητρική με vrm σε pcb όπως κάνει η asus, τον ήπιες για το τι μπορείς να βάλεις. Άλλοι έχουν βάλει και πιο χοντρά ψυγεία στο θέμα του overclock.net Να σκεφτείς ότι για να μπει η Η100i V2 όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτό και να χωρέσει κιόλας ο ανεμιστήρας μπροστά απο τα vrm έχω αφαιρέσει τη μεσαία ράγα απο τη δεξιά μεριά του κουτιού εκεί που κανονικά θα βιδώναμε το κάτω μέρος του ψυγείου με το κουτί Συνοψίζοντας, με την αγορά των ανεμιστήρων έχουμε καμιά αλλη πρόταση ιδιαίτερα για 80άρηδες; έχω διαβάσει ότι γενικότερα και ροή αέρα δεν έχουν και θόρυβο κάνουν. Να βάλω παραγγελία απο eshop σήμερα - αύριο να τα έχω γιατί έχω βαρεθεί να γδύνω το κουτί κάθε φορά που θέλω να παίξω κανένα παιχνίδι. 1
Sheogorath Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Καλύτερα πάρε αυτά και βάλε τα με κανα splitter σε pwm στην μητρική. Και δεν τραβάνε Α και θόρυβο δεν κάνουν. http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-f8-pwm-rev2-fan-80mm-p-PER.811356
Xristaras12 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Καλύτερα πάρε αυτά και βάλε τα με κανα splitter σε pwm στην μητρική. Και δεν τραβάνε Α και θόρυβο δεν κάνουν. http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-f8-pwm-rev2-fan-80mm-p-PER.811356 η μητρική έχει 3 υποδοχές για ανεμιστήρες οπότε δεν έχω πρόβλημα. μέσω του AiSuite μπορώ να ρυθμίζω και στροφές στους ανεμιστήρες. είμαι σε δίλημμα σχετικά με τους slim ανεμιστήρες όμως, βλέπω οι akasa έχουν μεγαλύτερη ροή αέρα (αν και ειναι 15mm)έναντι των slip stream slim(που είναι στα 12mm) http://www.e-shop.gr/akasa-ak-fn078-slimline-pwm-fan-120mm-p-PER.811742 http://www.e-shop.gr/scythe-sy1212sl12h-slip-stream-slim-120mm-case-fan-p-PER.807532
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα