Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ηρθε η στιγμη επιτελους και για μενα να προχωρησω σε μια νεα αναβαθμιση σε ορισμενα κομματια.

Το pc που εχω τωρα αγοραστηκε κομματι-κομματι καλοκαιρι 2011 και μεχρι σημερα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο,εκανα καποιες προσθηκες/αλλαγες κατα καιρους (gpu,psu,ssd) αλλα ολα τα υπολλοιπα παραμενουν απο τοτε....κιαλλο θα με πηγαινε δεν ειχα καποιο προβλημα αλλα ενταξει.

Το pc ειναι στην υπογραφη μου....

Ας μπω στο κυριως θεμα ομως, δεν θα τα αλλαξω ολα....ψαχνομαι για νεα mobo,cpu,ram,υδροψυξη (οχι αυτες με τα ψυγεια που θελουν νερα κλπ :P ).το budget που μπορω να διαθεσω ειναι 650 βαρια 700Ε....η χρηση του θα ειναι gaming,browsing,movies,music λιγο πολυ απολα, δεν θα ηθελα να εχω προβληματα στις ταχυτητες, με ενδιαφερει οτι θελω να κανω να το κανω γρηγορα.Ελπιζω να ειναι αρκετο το budget και να μπορω να βρω καλα κομματια με αυτα τα λεφτα.

Παρολα αυτα δωστε μου τα φωτα σας και καντε τις προτασεις σας, ειναι δεν ειναι αρκετα τα λεφτα για τα συγκεκριμενα κομματια?Επισης cpu παω intel skylake ή amd ryzen?ιδεα δεν εχω το τι ειναι καλυτερο μιας και απεχω καιρο απο την αγορα και δεν εχω ψαχτει.

Ολα αυτα τα καλουδια θα μπουν μεσα στο phanteks p400 που παρηγγειλα προχθες και το περιμενω να ερθει στα τελη του μηνα.

Κατι τελευταιο, το pc που εχω τωρα λεω να το κρατησω για το σαλονι σαν media center, δλδ ταινιες ραδιο και λιγο browsing (καθολου gaming)...τπτ το τρομερο...θα κανει την δουλεια του?μιας και θα αφαιρεσω ssd,gpu (θα τα βαλω στο καινουριο) ή θα εχω προβληματα?

Πριμενω τις απαντησεις σας και σας ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Καλύτερα πάρε μια κάρτα γραφικών και αλλά 8gb ram  και θα είσαι μια χαρά, ακόμα έχει "ψωμί" ο 2500!

Αν θες να εξαντλήσεις τα χρήματα δες σε 1070 (overkill για 1080p) και άλλο ένα σετ με 2 4ρες ραμ (Πάρε ίδιες με αυτές που έχεις)

αλλιώς πάρε μια 1060 και αντίστοιχα σε ραμ! 

Δημοσ.

Οχι φιλαρακι μου, σευχαριστω για την συμβουλη/ιδεα σου αλλα αποφασισα να προχωρησω σε αυτα που προειπα, με την καρτα μια χαρα ειμαι προς το παρον καθος δεν ψαχνομαι για τα υπερβολικα πολλα fps ή τα ultra γραφικα....εκτος αυτου καρτα αλλαξα το 2015 και δεν θελω να ξανα παει πισω το στησιμο του pc γτ μετα ουτε και ξερω ποτε και αν θα με βρει προκοπη και εννοειτε θα εχω και τα χρηματα.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή δεν θες να αλλάξεις κάρτα γραφικών, θέλεις να κάνεις αναβάθμιση και χρειάζεσαι ένα media center.  

Η πρότασή μου είναι να φτιάξεις ένα μικρό φθηνό mini-itx σύστημα για media center, ή να πάρεις ένα barebone που μια χαρά σε καλύπτει και να αναβαθμίσεις το υπάρχων με :

https://www.ebay.com/itm/Intel-Core-i7-3770-3770-3-4GHz-Quad-Core-Processor-GOOD-CONDITION/173102603691?epid=218532654&hash=item284db81dab:g:6SIAAOSwySVaM7wB  (πουλώντας τον i5 2500 με 50€ έχεις κάνει μια καλή αναβάθμιση cpu με μόλις 80€)

και προαιρετικά παραπάνω ram +8gb (2x4gb) με την προοπτική να του βάλεις αργότερα και μια δυνατότερη gpu (GTX1060/1070, RΧ580, Volta, Vega).

Δεν θα δεις διαφορά για τη χρήση που κάνεις αν πας σε νέο σύστημα χωρίς να αλλάξεις την κάρτα γραφικών.

Αν έχεις πάρει την απόφαση να το αλλάξεις όλο για να κάνεις ένα καλύτερο σύστημα από το υπάρχων πας σε κάτι τέτοιο:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52777&cat=5

+

ur6Gub0.jpg

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Δημοσ.

Θελω να κανω αναβαθμιση στο pc για αρχη σε οσα κομματια ειπα και αργοτερα θα το σκεφτω για μια νεα gpu, δεν ειναι οτι χρειαζομαι media center απλος απο το να πουλησω τα κομματια που εχω θα τα αφησω στο σαλονι να υπαρχει ετσι ωστε να ειναι πιο ευκολη η προσβαση σε ιντερνετ και ταινιες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kjtzemis είπε

Θελω να κανω αναβαθμιση στο pc για αρχη σε οσα κομματια ειπα και αργοτερα θα το σκεφτω για μια νεα gpu, δεν ειναι οτι χρειαζομαι media center απλος απο το να πουλησω τα κομματια που εχω θα τα αφησω στο σαλονι να υπαρχει ετσι ωστε να ειναι πιο ευκολη η προσβαση σε ιντερνετ και ταινιες.

Θα σε συμβούλευα να μείνεις ως έχεις και να κάνεις μια  και έξω την αναβάθμιση όταν δεις ότι η gpu δεν σε καλύπτει πλέον. Άλλωστε σε λίγο καιρό βγαίνουν νέοι amd επεξεργαστές και νέες φθηνές μητρικές  intel, οπότε μια αναβάθμιση τώρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την περίπτωσή σου. 

Το λογικό θα ήταν πρώτα αναβάθμιση gpu και μετά cpu+m/b+ram, αφού η κύρια χρήση είναι gaming.

Επεξ/σία από tanasen01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...