MariosX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα σας!!! Θέλω να πάρω ένα WiFi access point το οποίο θα παίρνει Internet απο Ethernet καλώδιο και απλά θα δίνει WiFi. Θέλω ένα πάρα πολύ οικονομικό που απλά να κάνει την δουλειά του με ταχύτητα τουλάχιστον 150Mbps για τον λόγο ότι μεταφέρω αρχεία από συσκευή σε συσκευή εντός local network. Δεν θέλω να έχει DCHP ή Router λειτουργίες ή firewall κτλ, μόνο να δίνει WiFi και τίποτα άλλο ή αν υπάρχουν αναγκαστικά θα κάτσω να τα απενεργοποιήσω όλα. Επίσης ψάχνω να βρω ένα 1 Gbit Switch/Hub, μεταφέρω αρχεία μέσω ενσύρματου δικτύου μεγάλου μεγέθους όπου η ταχύτητα των 100Mbps δεν επαρκεί να κάνω την δουλειά μου. Χρησιμοποιώ μόνιμα στο ίδιο δίκτυο 4 Raspberries, το 1 κάνει δουλειές steaming, το άλλο κατεβάζει το άλλο κάνει FTP και SSH και Samba και δυστυχώς οι ταχύτητες 100 Mbps δεν επαρκούν. Ευτυχώς το Router υποστηρίζει 1Gbit, το πρόβλημα μου είναι το Switch και το Wifi που δεν επαρκεί σε όλο το σπίτι Ευχαριστώ.
vaios_lar Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, αρκετά αξιόπιστα και οικονομικά είναι τα access point της tplink Δες τα RE350 και RE355 για καλά και μικρά με υποστήριξη AC Σημ.: για να χαρείς τις ταχύτητες ac πρέπει και οι συσκευές που συνδέονται να το υποστηρίζουν. επίσης μπορείς να κοιτάξεις και το RE580D που έχει και ενσωματωμένο switch 5 θυρών άρα 4 χρήσιμες. στο θέμα του switch, δεν αναφέρεις αριθμό θυρών που θέλεις. Επίσης έχε υπόψιν ότι τα rpi υποστηρίζουν μόνο μέχρι 100mbit. Πάλι η tplink εχει οικονομικά switches τα SG1008D για 8 θύρες ή SG1005D για 5.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Μπορείς να το κανεις και ανεξοδα με ενα παλιό ρουτερ αν εχεις, απενεργοποιοντας τον dscp του
MariosX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Το γνωριζω για τα Rpi οτι εχουν εως 100 mbps και αγορασα USB Ethernet οπου οι ταχυτητες θεωρητικα φτανουν εως 480Mbps στην πραγματικοτητα δεν ξερω ακομα ποσο θα φτανουν. Αλλα μεταφερω και αρχεια απο pc σε pc που εχουν γνησιως 1 Gbit. 5 Θύρες ειναι αρκετες. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Με routers ειχα θεματα με τις πορτες και port forwarding, παρολο που τα ειχα ολα απενεργοποιημενα μου δημιουργουσε προβλημα. Δοκιμασα διαφορα πειραματα και εν τελει δεν δουλεψε τιποτα επισης οι ταχυτητες του Wifi ειναι εως 56 Mbit και δεν μου κανουν.
rfc Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Ενα παλιο ασυρματο ρουτερ σε Ν πρωτοκολλο εχει κανει τη δουλεια σε ολους μας εδω μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα