Manjaro Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν ο πατέρας μου στην γερμάνια είναι ντιπ τσιφούτης και αποφάσισε να πετάξει μια παλιατζούρα που είχε αγοράσει πριν 3 χρόνια (και όταν την αγόρασε ήδη ήταν πχ ~7+ ετών ) fujiγραφειοκονσερβα και ψάχνει pc μεταχειρισμένο/καινούργιο με 150 ευρώ... Το PC θα πάει Γερμανία άρα το budget δεν επιτρέπει αποστολές απο το εξωτερικό γιατι θα ειναι άνετα κάνα 50άρι (δηλαδή το 1/3 ) Εγώ δεν πιστεύω να υπάρχει κάτι που να μην βγάζεις σπυράκια ή να μην θες να χτυπήσεις το πληκτρολόγιο στο γραφείο κάποια στιγμή απο την αγανάκτηση έστω και για την χρήση που θέλει (word/excel ταινίες και browsing + antivirus/firewall και διάφορα άλλα service που θα του κάνω εγώ εξ αποστάσεως με remote access ) Πριν αποφασίσει να πετάξει την κονσέρβα του πήρα ένα αρκετά σφαιράτο PNY SSD μπας και γλυτώσει μόνο με το 70άρι που μου κόστισε αλλά μέσω τηλεφώνου (ράδιο αρβύλα και βάλε) και καθότι αυτός 100% άσχετος και απο PC και απο αγγλικά (που είχε το bios) δεν πέτυχε η εγχείρηση (νομίζω φταίει κάποιο boot manager που είχε η κονσέρβα και κάτι στράβωσε κατα την εγκατάσταση των windows τεσπα) Οπότε είπα να του ψάξω εγώ για PC ... για κακή μου τύχη (και λόγω των υψηλών τιμών DDR4) δεν υπάρχει καινούργιο PC ούτε στα 50+ ένα thinkpad βρήκα αλλά με pentium 4400 διπύρηνο χωρίς HT στα 150 το οποίο όμως είναι εξ αγγλίας και θα χρειαστεί κάνα 30άρι+ οπότε με ξινίζει λιγο.. Δεν ξέρω που να ψάξω για σελίδες τύπου craigslist στην γερμανία με αγγελίες μεταχειρισμένων κτλ αλλά σε 2,3 που κοίταξα δεν είχε τιποτα καλό σε αυτή την τιμή κάτι σάπια core2 και amd άθλιον Και έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει γιατρειά.. μπήκα στο πρώτο site που βρήκα στο geizhals να έχει τον i3 7100 στην φθηνότερη τιμή και έκανα μια σύνθεση Διάλεξα ότι πιο φθηνό αλλά τίμιο για να μην μπουκώνει σε κάνα file transfer ή κάνα 1080p60 FPS /4κ κτλ και γενικά να είναι "βούτυρο" και να αντέξει στον χρόνο.... Μπορείτε να βρείτε τίποτα καλύτερο; έχετε να προσθέσετε κάποια άποψη/σχόλιο για τράμπα κάποιου κομματιού ; βρήκατε καμιά αγγελία μεταχειρισμένου με κάτι καλύτερο; ευχαριστώ. P.S: Το budget αυστηρώς έως τα 350 το πολύ και καλύτερα να είναι κάτω απο τα 320 της σύνθεσης (για μεταχειρισμένο κάτω απο τα 200 με σχεδόν παρόμοιες επιδόσεις εκτός αν ειναι καμιά σπάνια ευκαιρία με αυθεντικό office κάνα ι5 και εγώ δεν ξέρω τι άλλο μέσα και το δίνει στα ίδια λεφτά με την σύνθεση κτλ ) και οπωσδήποτε στην Γερμανία ο πωλητής Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro
beez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 στη γερμανία δεν παίζουν τπτ refurbished? νομιζω και εδώ στην ελλάδα απο γερμανούς διανομείς τα πέρνουν τα refurbished. μπορει να καθαριζες με κανα 150αρι και βάζοντας και τον δισκο που εχεις αγοράσει να είσαι οκ.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Manjaro είπε Λοιπόν ο πατέρας μου στην γερμάνια είναι ντιπ τσιφούτης και αποφάσισε να πετάξει μια παλιατζούρα που είχε αγοράσει πριν 3 χρόνια (και όταν την αγόρασε ήδη ήταν πχ ~7+ ετών ) fujiγραφειοκονσερβα και ψάχνει pc μεταχειρισμένο/καινούργιο με 150 ευρώ... Το PC θα πάει Γερμανία άρα το budget δεν επιτρέπει αποστολές απο το εξωτερικό γιατι θα ειναι άνετα κάνα 50άρι (δηλαδή το 1/3 ) Εγώ δεν πιστεύω να υπάρχει κάτι που να μην βγάζεις σπυράκια ή να μην θες να χτυπήσεις το πληκτρολόγιο στο γραφείο κάποια στιγμή απο την αγανάκτηση έστω και για την χρήση που θέλει (word/excel ταινίες και browsing + antivirus/firewall και διάφορα άλλα service που θα του κάνω εγώ εξ αποστάσεως με remote access ) Πριν αποφασίσει να πετάξει την κονσέρβα του πήρα ένα αρκετά σφαιράτο PNY SSD μπας και γλυτώσει μόνο με το 70άρι που μου κόστισε αλλά μέσω τηλεφώνου (ράδιο αρβύλα και βάλε) και καθότι αυτός 100% άσχετος και απο PC και απο αγγλικά (που είχε το bios) δεν πέτυχε η εγχείρηση (νομίζω φταίει κάποιο boot manager που είχε η κονσέρβα και κάτι στράβωσε κατα την εγκατάσταση των windows τεσπα) Οπότε είπα να του ψάξω εγώ για PC ... για κακή μου τύχη (και λόγω των υψηλών τιμών DDR4) δεν υπάρχει καινούργιο PC ούτε στα 50+ ένα thinkpad βρήκα αλλά με pentium 4400 διπύρηνο χωρίς HT στα 150 το οποίο όμως είναι εξ αγγλίας και θα χρειαστεί κάνα 30άρι+ οπότε με ξινίζει λιγο.. Δεν ξέρω που να ψάξω για σελίδες τύπου craigslist στην γερμανία με αγγελίες μεταχειρισμένων κτλ αλλά σε 2,3 που κοίταξα δεν είχε τιποτα καλό σε αυτή την τιμή κάτι σάπια core2 και amd άθλιον Και έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει γιατρειά.. μπήκα στο πρώτο site που βρήκα στο geizhals να έχει τον i3 7100 στην φθηνότερη τιμή και έκανα μια σύνθεση Διάλεξα ότι πιο φθηνό αλλά τίμιο για να μην μπουκώνει σε κάνα file transfer ή κάνα 1080p60 FPS /4κ κτλ και γενικά να είναι "βούτυρο" και να αντέξει στον χρόνο.... Μπορείτε να βρείτε τίποτα καλύτερο; έχετε να προσθέσετε κάποια άποψη/σχόλιο για τράμπα κάποιου κομματιού ; βρήκατε καμιά αγγελία μεταχειρισμένου με κάτι καλύτερο; ευχαριστώ. P.S: Το budget αυστηρώς έως τα 350 το πολύ και καλύτερα να είναι κάτω απο τα 320 της σύνθεσης (για μεταχειρισμένο κάτω απο τα 200 με σχεδόν παρόμοιες επιδόσεις εκτός αν ειναι καμιά σπάνια ευκαιρία με αυθεντικό office κάνα ι5 και εγώ δεν ξέρω τι άλλο μέσα και το δίνει στα ίδια λεφτά με την σύνθεση κτλ ) και οπωσδήποτε στην Γερμανία ο πωλητής Το max budget ποιό είναι;
what_if Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) πολυ γενικα θα ελεγα να βρεις κανα φτηνο κουτακι με intel z8350 με 2gb ram+ k 32gb emmc+ για απλη χρηση που φανταζομαι οτι κανει ειναι απροσδοκητα ανεκτο στα win 10 ,καλο σε linux εχω 2 τετοια μηχανακια κ ειναι μια χαρα για απλη χρηση πχ https://www.gearbest.com/intel z8350-_gear/?odr=low2high&odr_value=1 στο gearbest πολλα υπαρχουν κ σε ευρωπαικες αποθηκες https://www.banggood.com/search/intel-z8350/0-0-0-1-3-45-0-price-0-0_p-1.html?sortType=asc Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από what_if
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στα 250 όπως ο i3 θα συμπεριφέρεται και με τον ssd που έχεις θα πετάει. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άν θες να εξαντλήσεις το budget κάτι καλύτερο απο αυτό δύσκολα Προαιρετικά https://www.mindfactory.de/product_info.php/LiteOn-iHAS124-DVD-RW-SATA-1-5Gb-s-intern-schwarz-Bulk_821094.html Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
what_if Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 αν δεν κανω λαθος μπατζετ εχει γραψει 150 με τα μεταφορικα ,οποτε η κοιτα σε μεταχειρισμενο η κατι σαν αυτο που του εγραψα
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 22 λεπτά πριν, what_if είπε αν δεν κανω λαθος μπατζετ εχει γραψει 150 με τα μεταφορικα ,οποτε η κοιτα σε μεταχειρισμενο η κατι σαν αυτο που του εγραψα
what_if Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 ακυρο τοτε αν κ στην αρχη του post λεει για 150€
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 https://skinflint.co.uk/hp-slimline-260-a156ng-z0k06ea-abd-a1607186.html https://skinflint.co.uk/hp-280-g2-sff-1ex84ea-abd-a1624744.html https://skinflint.co.uk/lenovo-ideacentre-310s-08iap-90ga000uge-90ga0033ge-a1635596.html
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 ^^Τα παραπανω ειναι επωνυμα συστηματα με Windows 10 εξυπηρετουν αρκετα στη περιπτωση που το θελεις ετοιμο και αλλος να ευθυνεται αμεσα για σερβις!
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε ^^Τα παραπανω ειναι επωνυμα συστηματα με Windows 10 εξυπηρετουν αρκετα στη περιπτωση που το θελεις ετοιμο και αλλος να ευθυνεται αμεσα για σερβις! Αυτό άν το ανοίξεις να βάλεις οτιδήποτε (βλέπε ssd) δέν χάνεις την εγγύηση;
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δεν βλεπω γιατι να την χανεις απαραιτητως -> οπως π.χ. δεν χανεται σε λαπτοπ. Κυριως ομως, αν ειναι να το ανοιγει καποιος, τοτε αλλιωνεται το concept του <παρτο-δουλευτο!>
Manjaro Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις θα τις μελετήσω αλλά συνεχίζω να περιμένω μερικά καινούργια ποστ μιας και δεν βιάζομαι για την παραγγελία (ειδικά αν ψάχνεται κάποιος με refurbished ή αγγελίες μεταχειρισμένων στην Γερμανία και δει κάνα κελεπούρι) Να ξεκαθαρίσω λίγο το θέμα με το budget. 1) Ο τσιφούτης πατέρας θέλει με ~150 ευρώ. 2) Εγώ ο γιος όμως ξέρω ότι την άλλη κονσέρβα που είχε την αναθεμάτιζε κάθε μέρα... και ειμαι σίγουρος ότι αν του πάρω μια κονσέρβα με 150 ευρώ (τουλάχιστον όσο αφορά τα καινούργια συστήματα) θα συνεχίζει να την αναθεματίζει (και μπορεί κιόλας μετά να λέει πως φταίω εγώ που την διάλεξα :P) 3) Συμπέρασμα δικό μου: Οπότε λέω να πάρω ένα καινούργιο μηχάνημα έως περίπου 320 ευρώ το πολύ ή ένα μεταχειρισμένο/refurbished αλλά με λιγότερα απο 320 ευρώ εκτός αν ειναι ευκαιρία μεγάλη... Δηλαδή πιο απλά... ΄όσο πιο πολύ ξεφύγουμε απο τα 150 και πλησιάζουμε στα 350 τόσες περισσότερες μέρες θα μου γκρινιάζει στο τηλέφωνο για τα λεφτά που ξόδεψα για το πετσέ.... Και ο σκοπός μου ειναι να ακούσω όσο το δυνατόν λιγότερη γκρίνια αλλά παράλληλα το σύστημα να ειναι αρκετά καλό για να μην το αναθεματίζει με την καθημερινή του χρήση. Λίγο πολύπλοκο το θέμα.. καταλαβαίνω.. αλλά και γιαυτό ζητάω βοήθεια Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από Manjaro
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα