Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Χθες άλλαξα την σύνδεσή μου VDSL (50 MBps) από POTS σε VOIP.  Με το internet όλα καλά.  Επίσης με το τηλέφωνο που είναι πάνω στο modem/router (ZTE ZXHN H367N) όλα καλά όταν είναι μόνο του συνδεδεμένο στην θύρα VOIP1 του modem/router. 

Όμως αν συνδέσω, πάλι πάνω στο VOIP1 καλώδιο (RJ11) προς το Phone του VDSL splitter, ώστε να μπορώ να συνδέσω τηλέφωνα και σε άλλες πρίζες του σπιτιού που δεν είναι στο δωμάτιο με το modem/router, τότε έχω τα εξής προβλήματα:

1) Καταρχήν όταν παίρνω τηλ. από π.χ. το κινητό μου προς το σταθερό μου, ακούω και καλά ότι καλεί, αλλά ΔΕΝ χτυπάει το τηλέφωνο που είναι συνδεδεμένο στο άλλο δωμάτιο στην πραγματικότητα!! 

2) Επίσης, αν προσπαθήσω να πάρω τηλ. από το σταθερό τηλέφωνο (από συσκευή σε άλλο δωμάτιο, όχι εκεί που είναι το modem/router), δεν ακούγεται το dial tone, οπότε δεν είναι δυνατόν να γίνει κλήση.

Καταλαβαίνω  ότι το πρόβλημα είναι όταν προσπαθώ να δώσω την τηλεφωνική γραμμή προς το υπόλοιπο σπίτι.  Δεν καταλαβαίνω όμως τι φταίει. Δοκίμασα το ίδιο και όταν το modem/router είναι στην "κεντρική" πρίζα, αλλά και σε άλλη πρίζα, όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Μπορεί να έχει χαλάσει το VDSL splitter??   Δοκίμασα και με άλλα παλιά ADSL splitter, καμία τύχη πάλι.

Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνω λάθος;;; 

Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκίμασες να συνδέσεις τη συσκευή απευθίας πάνω στο ρουτερ να δεις τι θα κάνει ; 

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@bill2015:  Μια χαρά δουλεύουν όλα όταν είναι πάνω στο modem/router. 

Σήμερα αγόρασα και νέο VDSL splitter και έλυσα και το πρόβλημα με το dial tone, πλέον μπορώ να κάνω κανονικά εξερχόμενες κλήσεις!!  ΟΜΩΣ υπάρχει πρόβλημα ακόμη με τις εισερχόμενες!!!!  :( Όταν έχω δώσει την επιστροφή από VOIP1 προς  Phone, για τις πρίζες του υπόλοιπου σπιτιού, τότε όποτε παίρνω τηλ. π.χ. από το κινητό μου προς το σπίτι, βλέπω ότι πάει να χτυπήσει το τηλέφωνο αλλά μετά από 1 δευτερόλεπτο πέφτει η γραμμή!!  Και αυτό συμβαίνει πάντα όσο έχω την επιστροφή συνδεδεμένη, έχω δηλαδή dial tone σε όλα τα τηλέφωνα, λειτουργούν οι εξερχόμενες, αλλά στις  εισερχόμενες γίνεται drop τo call μετά από 1 δευτερόλεπτο που πάει να χτυπήσει το τηλ.!!  Αν βγάλω την επιστροφή και έχω συνδεδεμένα τηλέφωνα μόνο πάνω στο modem/router απευθείας, τότε λειτουργούν και οι εξερχόμενες αλλά ΚΑΙ οι εισερχόμενες μια χαρά!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και κυρίως τι φταίει με τις εισερχόμενες, όταν δίνω επιστροφή και γίνονται drop μετά από 1 δευτερόλεπτο.  Οποιοσδήποτε έχει κάποια ιδέα είναι πολύ ευπρόσδεκτη.....  :(

Επεξ/σία από Kostas75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκτος απο το vdsl splitter σε κάθε συσκευή θέλεις φίλτρο αλλίως θα αποσυχρονίζει 

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.

Έχω φίλτρα και στο τηλ. που είναι στην κουζίνα και στον συναγερμό.  Δεν έχω πρόβλημα αποσυγχρονισμού, απλά δεν δουλεύουν με τίποτα οι εισερχόμενες στις συσκευές που είναι σε άλλες πρίζες του σπιτιού και όχι πάνω στο modem/router!!  :(

Πήρα τηλ. και τον τεχνικό του συναγερμού και τους τεχνικούς της Vodafone και μου είπαν και οι δύο ότι απλά επιστρέφω από το VOIP1 προς το Phone του σπλίττερ και όλα θα έπρεπε να δουλεύουν, αλλά τίποτα!   :unsure:

Δημοσ.

γιατι δεν δοκιμαζεις να βγαλεις τελειως το φιλτρο  και το splitter  και να συνδεσεις πανω στην ιδια θυρα του voip1 ενα που κανει την μια θυρα τηλεφωνου σε 2 ή και σε 3 και να συνδεσεις εκει ολα τα τηλεφωνα . θα αποφυγεις τα φιλτρα . εγω ετσι εχω κανει και δουλευουνε τα τηλεφωνα αλλα πολλες φορες μπορει καποιο τηλεφωνο να μην κτυπαει διοτι βραχυκυκλωνει το ασυρματο τηλεφωνο και αμα το κλεισω και το βγαλω απο την μπαταρια στρωνει,  αλλα δεν με πειραζει διοτι ακουω τα τηλεφωνα τα υπολοιπα , οποτε αμα δεν κτυπησει απο το ταδε δωματιο θα το παρω απο αλλου και εχω βγαλει τελειως τα φιλτρα και εχω ησυχασει , και δεν εχω το ανχος να μην δουλευει το ιντερνετ και να φταιει καποιο φιλτρο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...