Προς το περιεχόμενο

Η Βαρκελώνη εγκαταλείπει τα Windows και Office για χάρη του Linux και του ελεύθερου λογισμικού

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χμμμ, αν ήταν μόνο θέμα μάρκετινγκ γιατί η MS διαφημίζει παντού πως υποστηρίζει λινουξ στο Azure; Γιατί να είναι ο κυριοτερος δωρητής με εκατομμύρια δολάρια στην κοινότητα; Γιατί να ανοίγει τεχνολογίες όπως το .Net το PowerShell κτλ; Γιατί να βάλει bash στα προϊόντα της; Γιατί να βγάλει τον SQL για λινουξ; Για να γίνει πιο εύκολη η μετάβαση;

Και αφού είναι μια παγκόσμια συνωμοσία το όλο  θέμα, να βγάλουμε από το ποσοστό του open source τη Google, την Oracle κτλ;

Το λινουξ απέτυχε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ένας από αυτούς ήταν ο εγωισμός και το ψώνιο  των devs που ο καθένας το ξαναγράφει από την αρχή. Όπως στο Μοναχο , όμως μάντεψε τι συμβαίνει όταν καις ένα σκασμό λεφτά και παράγεις έργο μηδέν....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 18/1/2018 στις 10:13 ΜΜ, Manjaro είπε

ψέματα γιατι λες βλακείες.... εκτός αν το "δοκίμασε" εννοείς να βάλεις ενα liveCD και να το δεις να φορτώνει για 5 λεπτα και μετά να το κλείσεις και να πας να παίξεις LoL

Ψέμματα είναι ότι το linux ΔΕΝ είναι συμβατό με πολλά ειδικευμένα εταιρικά/τεχνικά λογισμικά; :mellow:

Εντάξει τότε. Μάλλον οι συνάδελφοι που είχαν dual boot ήτο ηλίθιοι και όλοι  στο ΙΤ άχρηστοι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, LongTom είπε

Ψέμματα είναι ότι το linux ΔΕΝ είναι συμβατό με πολλά ειδικευμένα εταιρικά/τεχνικά λογισμικά; :mellow:

Εντάξει τότε. Μάλλον οι συνάδελφοι που είχαν dual boot ήτο ηλίθιοι και όλοι  στο ΙΤ άχρηστοι...

Mάλλον -Επίσης μιλούσε για υποστήριξη hardware... που δεν κατάλαβες ότι το έκανε γιατί δεν έδωσες αρκετή σημασία στο ποστ όπως δεν θα έδωσες αρκετή σημασία στο όποιο θέμα συνάντησες και ρίχνεις το φταίξιμο στα Linux :P κλασική περίπτωση βλάβης που λέει και ο τσάκονας. 

Επεξ/σία από Manjaro

11 λεπτά πριν, Manjaro είπε

Mάλλον -Επίσης μιλούσε για υποστήριξη hardware... που δεν κατάλαβες ότι το έκανε γιατί δεν έδωσες αρκετή σημασία στο ποστ όπως δεν θα έδωσες αρκετή σημασία στο όποιο θέμα συνάντησες και ρίχνεις το φταίξιμο στα Linux :P κλασική περίπτωση βλάβης που λέει και ο τσάκονας. 

Ok, κατάλαβα φίλε...
Δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, gordonas είπε

Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης Excel και Outlook. Από την στιγμή που εγκαταλείπεις αυτά τα δύο προγράμματα αυτόματα η αποδοτικότητα υποβαθμίζεται. 

Μην κρίνετε την χρήση office σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μια γραμματέας που δουλεύει σε άψογους χρόνους με Word, Excel, Outlook, σε περιβάλλον linux θα χάσει την μπάλα. Η υποστήριξη της κοινότητας είναι αδιάφορη. Δεν ενδιαφέρει η υποστήριξη της κοινότητας, δεν μιλάμε για χόμπι, αλλά για εργασία που πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. 

Χμμμ το "ισάξιος" με βάση ποιο κριτήριο;  Προσωπική γνώμη;

Το αντικειμενικό ειναι να συγκρίνουμε το feature list (όπως αν είχαμε δύο αυτοκίνητα να συγκρίνουμε πχ το 0-100 την ροπή την ποιότητα των καθισμάτων κτλ.. όχι το αν αρέσει στον έναν και στον άλλον εμφανισιακά ή το χρώμα) 

Και απο θέμα feature list λοιπόν το βλέπω ισάξιο το calc με το excel https://wiki.documentfoundation.org/Feature_Comparison:_LibreOffice_-_Microsoft_Office (βασικά καλύτερο το βλέπω εγώ αλλά πες αυτό ειναι η δική μου προσωπική γνώμη αυτό που σίγουρα διαφαίνεται ειναι ότι ειναι τουλάχιστον ανταγωνιστικό) 

Απλά το πρόβλημα ειναι ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν το excel απο μικρή ηλικία (εδώ στην Ελλάδα μας τα έχουν πρήξει με το άχρηστο ECDL για παράδειγμα ένας θεός ξέρει τι λεφτά τρώνε φτάσανε στο σημείο να παίρνουν επιδοτήσεις και να κάνουν δωρεάν "μαθήματα" κάποιοι ποιότητας "how to" σε youtube)

To libre office δεν είναι κλώνος του Office είναι απλά μια άλλη πρόταση για εφαρμογή γραφείου κατα συνέπεια αυτός που ξέρει να χειρίζεται το libre office δεν σημαίνει ότι ξέρει να χειρίζεται to ms office και το αντίστροφο 

Και χρήστες του MS office πάνε απλά να "παίξουνε" λίγα λεπτά με το libre office μιας και το είδαν τζάμπα και κάτι πήγε στραβά με την πειρατική έκδοση του office τους, τους κλείδωσε και τα βρήκαν σκούρα (και επειδή δεν κάτσανε να μάθουν libre office όπως κάτσανε να μάθουν office) αλλά παίζοντας λίγο με το libre δεν κάνει "αυτό" με τα ίδια click που συνήθισαν να κάνουν στο ms office  και το βγάζουν σκάρτο. 

Επεξ/σία από Manjaro
τυπογραφικά/εκφραστικά λάθη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, LongTom είπε

2 ώρες πριν, LongTom είπε

Ok, κατάλαβα φίλε...
Δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

Μην το παιρνεις πως ο Manjaro δεν ξερει τι λεει κ παει να σου ριξει ταπα. Ξερει πολυ καλα τι λεει. Κ γω θα παραδεχτω (εδω -οχι εξω) οτι το εχω κανει--> να πω οτι κατι δεν ειναι συμβατο γιατι π.χ. ξερω οτι θελει πολυ δουλεια  κ δεν με πληρωνουν ουτε κατα προσεγγιση οσο θα επρεπε. Δεν ξερεις ποτε τι μετρα παιρνει ενας ΙΤ για να προστατεψει τον εαυτο του κ τα δικαιωματα του (οχι με κακια εννοια). Αμα ξερω (π.χ. ξανα) οτι θα χασω την δουλεια μου, η οτι θα παιξω κυριολεκτικα μπουνιες με το αφεντικο, αν κανω 3 μερες να τελειωσω/ πληρωθω, ενω με παραθυρα τα εχω ολα ετοιμα το ιδιο απογευμα, τι θες να κανω? Θα του πω ενα "δεν βλεπουν τα πριντερ", θα τον στριμωξω να δεχτει δλδ την λυση που του δινω (κ που ψυχολογικα του ειναι κ η πιο γνωστη-> παραθυρα+οφφις) κ ολα θα τελειωσουν γρηγορα κ καλα κ θα παω πισω στην οικογενεια μου με μεροκαματο κ χωρις αστυνομιες.... Δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι πολλες φορες πολυ πιο πεζη απο το τι θα θελαμε.... Ουτε θα κατσω να εξηγησω σε κανεναν τους λογους που το εκανα κ να εκτεθω. Αν ρωτησει κανενας ψιλογνωστης που δουλευει στην εταιρια θα του πεταξω ενα "δεν εχουν τελειοποιηθει οι οδηγοι κ κανει τυχαια ρισταρτ" (κ τρεχα να κουρευεις το αυγο μετα- ΛΟΛ) κ ολα θα κλεισουν με χαμογελο. Ουτε εχθρους θα κανω, ουτε μπουνιες θα παιξω, ουτε καρφωματα θα φοβαμαι, ουτε το παιδι μου θα ψαχνει να βρει ψωμι. Κ τιποτα απο αυτα δεν γινεται -απο μενα τουλαχιστον- με γνωμωνα την κακια, οπως καταλαβαινεις. 

Τις περισσοτερες φορες ειναι απλα θεμα πελατη. "Ψυχολογω"  τον πελατη κ του δινω αυτο που του αρεσει (το οποιο ειναι 95% παραθυρα στους απλους χρηστες κ 99% παραθυρα σε εταιριες). Δεν εχω λογο να καθομαι να ψηνω τον καθενα να αλλαξει λειτουργικο. Κ αν μου πει οτι τα λινουξ ειναι μαπα "ναι, ναι, φυσικα" θα πω, θα πληρωθω, κ ας τον κοσμο να πνιγεται. Απο την πειρα μου σου λεω (που νομιζω οτι οι περισσοτεροι θα συμφωνησουν) οταν προσπαθησεις να "ξυπνησεις" καποιον... κακος γινεσαι τις περισσοτερες φορες. Οποτε δεν υπαρχει ερωτημα το ποια ταχτικη να ακολουθησει ενας ΙΤ. Αυτο θελει? Αυτο θα του δωσω. Αυτος με πληρωνει για να του βγαλω τα ματια με παραθυρα. Θα καθομαι να του εξηγω αυτα που λεει ο Manjaro πιο πανω νομιζεις, κ να γινομαι κακος μετα? δεν νομιζω.

(εδω μια γνωση προσπαθεις να μοιραστεις με παιδια στην ιδια "κοινοτητα" κ σε λενε γραφικο..... τουλαχιστον δεν εξαρταται το μεροκαματο μου απο αυτους)

Επεξ/σία από SilverMachine
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Χμμμ, αν ήταν μόνο θέμα μάρκετινγκ γιατί η MS διαφημίζει παντού πως υποστηρίζει λινουξ στο Azure; Γιατί να είναι ο κυριοτερος δωρητής με εκατομμύρια δολάρια στην κοινότητα; Γιατί να ανοίγει τεχνολογίες όπως το .Net το PowerShell κτλ; Γιατί να βάλει bash στα προϊόντα της; Γιατί να βγάλει τον SQL για λινουξ; Για να γίνει πιο εύκολη η μετάβαση;

Και αφού είναι μια παγκόσμια συνωμοσία το όλο  θέμα, να βγάλουμε από το ποσοστό του open source τη Google, την Oracle κτλ;

Το λινουξ απέτυχε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ένας από αυτούς ήταν ο εγωισμός και το ψώνιο  των devs που ο καθένας το ξαναγράφει από την αρχή. Όπως στο Μοναχο , όμως μάντεψε τι συμβαίνει όταν καις ένα σκασμό λεφτά και παράγεις έργο μηδέν....

Δεν προκειται περι παγκοσμιας συνομωσιας κ μη βιαζεσαι να σακουλιαζεις τα παντα σε μια χαρτοσακουλα για να βγαλουν νοημα. Μια απλη εξηγηση που μπορω να σου δωσω ειναι οτι Microsoft, IBM, Apple, Intel κλπ ειναι "παλιο χρημα" (οικογενειες μεγαλων συμφεροντων που ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με τις τραπεζες απο παλια), κ Google, Thiel, Tesla κλπ το "καινουργιο χρημα", που ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με το παλιο/ τραπεζες, κ πανε να γινουν βεζηρηδες στη θεση των βεζηρηδων. Does it make sense now? 

Φυσικο ειναι η εταιρια σου να χρησιμοποιησει το προιον της φιλης εταιριας που χρηματοδοτειται απο την ιδια φιλικη τραπεζα που χρηματοδοτει κ τους δυο σας, κ να αγνοησει, με διαφορες προφασεις, το αντιπαλο προιον, που καταληγει να χρηματοδοτειται απο αλλες τραπεζες/ οικογενειες. Power Play- that's the name of the game my friend. Αυτα που λεμε εμεις εδω ειναι οι δικαιολογιες που μας δινουν (η νομιζεις οτι θα κατσουν να μας το κανουν λυανα γυρω απο ενα καφεδακι?). Αν το "παλιο" χρημα κερδισει να δεις για ποτε αυτα που λες θα γινουν η παγια αντιληψη ολου του κοσμου. Αν το "καινουργιο" χρημα παρει τ'απανω του, να δεις για ποτε θα θυμηθουν ολοι το παλιο-καλο λινουξ (παραδειγμα τα κινητα αντροιντ) κ θα γιορταζουμε την ελευθερια απο τις αλυσιδες των κακων παραθυρων.... Οποιος εχει την δυναμη οριζει κ την προπαγανδα αδερφε. Καθε φορα που μια παραταξη νοιωθει αρκετα δυνατη κανει κινηση. Εμεις βλεπουμε το κουκλοθεατρο ως θεατες κ ξερουμε αυτα που οι μαριονοπαιχτες μας λενε κ μονο.

Η νομιζεις οτι τα ΙΤ στο Μοναχο αν ηταν παραθυρακηδες θα λεγαν του δημαρχου οτι χρειαζεται αλλους τεχνικους που να ξερουν απο λινουξ επειδη αυτοι δεν μπορουν να κανουν την δουλεια? Η -ακομα πιο πιθανο- νομιζεις ο δημαρχος θα ηθελε αλλους εργατες αν ειχε "βολεψει" αυτους επειδη ειχε πεσει η γραμμη απο τα κεντρικα του κομματος? (κ μην μου πεις οτι τετοια δεν παιζονται στη Γερμανια!!! ΛΟΛ). Εγω σου λεω οτι αν ηταν αυτος, το συμβουλιο κ οι ΙΤ της ιδιας κομματικης, ακομα κ τα πτωχοκομια θα εβγαζε οτι καινε ενα σκασμο λεφτα κ οτι παραγουν εργο μηδεν κ θελουν αλλαγη με ιδιωτικα... (που εντελως τυχαια ειναι φιλικα με το κομμα!! ΛΟΛ)

Επεξ/σία από SilverMachine

Το ότι το Linux θα αντικαταστήσει τα Windows το ακούω  20 χρόνια τώρα. Για servers είναι διαδεδομένο κυρίως γιατί για αυτό το λόγο φτιάχτηκε. Για κοινωνικά δίκτυα και χαλαρή δουλειά γραφείου, ίσως να κάνει για λίγους, αν βρούνε drivers. Προσωπικά προτιμώ να πληρώσω και να τα έχω όλα plug n play. Να παίζουν όλα out of the box και να έχω υποστήριξη αναβαθμίσεων για τουλάχιστον 10 χρόνια. Στο λινουξ μόνο η Red hat το προσφέρει αυτό επί πληρωμή, το οποίο έχει λογική. Είναι ωραία η φιλοσοφία του δωρεάν, όμως η πρακτικότητα δεν είναι κάτι που όλοι μπορούν να συμβιβαστούν. Και γενικά, ό,τι πληρώσεις παίρνεις παιδιά, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για εμένα Office, Photoshop, Lightroom τα οποία τα πλήρωσα παίζουν στο  προχωρημένο επίπεδο που θέλω χωρίς ανταγωνισμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 1/20/2018 at 11:48 AM, Manjaro said:

On 1/20/2018 at 12:51 PM, studiokristo said:

Το ότι το Linux θα αντικαταστήσει τα Windows το ακούω  20 χρόνια τώρα. Για servers είναι διαδεδομένο κυρίως γιατί για αυτό το λόγο φτιάχτηκε. Για κοινωνικά δίκτυα και χαλαρή δουλειά γραφείου, ίσως να κάνει για λίγους, αν βρούνε drivers. Προσωπικά προτιμώ να πληρώσω και να τα έχω όλα plug n play. Να παίζουν όλα out of the box και να έχω υποστήριξη αναβαθμίσεων για τουλάχιστον 10 χρόνια. Στο λινουξ μόνο η Red hat το προσφέρει αυτό επί πληρωμή, το οποίο έχει λογική. Είναι ωραία η φιλοσοφία του δωρεάν, όμως η πρακτικότητα δεν είναι κάτι που όλοι μπορούν να συμβιβαστούν. Και γενικά, ό,τι πληρώσεις παίρνεις παιδιά, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για εμένα Office, Photoshop, Lightroom τα οποία τα πλήρωσα παίζουν στο  προχωρημένο επίπεδο που θέλω χωρίς ανταγωνισμό. 

Κανενα προιον που υποστηριζεται απο τοσο τεραστια συμφεροντα οπως τα παραθυρα δεν γινεται να εξαφανιστει/ αντικατασταθει απο ενα τζαμπα ετσι απλα κ ωραια. Αυτη ειναι κ η δουλεια των συμφεροντων-> να μην χανονται τα προιοντα τους. Αυτο δεν αποδεικνυει τιποτα αν το καλοσκεφτεις, παρα μονο οτι τα λεφτα κανουν κουμαντο. Out of the box  λειτουργουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε λινουξ εκτος των εντελως καινουργιων περιφερειακων που οι εταιριες τους βγαζουν μονο για παραθυρα. Οι χρηστες τους δεν ειναι λινουξακηδες ετσι κ αλλοιως οι περισσοτεροι. Αντιθετα τα παραθυρα θελουν μυριαδες οδηγους για ολα (σε αυτο το λαθος ειχα πεσει κ εγω παλια μεχρι που αρχισα να βαζω λινουξ σε διαφορα μηχανηματα).

Η λογικη του οτι πληρωνεις-παιρνεις σε προοχωραει κ ενα βημα παραπανω, αμα θες. ΠΑΡΕ APPLE ΤΟΤΕ !!! Οτι πληρωνεις παιρνεις δεν αναμασουν ολη την ωρα κ αυτοι που αγαπαν το μηλαρακι? (κ κατεβαζουν τα βρακια τους καθε λιγο να τους τον φερμαρει ο καθε Jobs σε τακτα χρονικα διαστηματα). Προχωρα λοιπον κ το τελευταιο σκαλοπατι κ καλη τυχη αδερφε. Αν κοιταξεις Αμερικη/ Ευρωπη εχει γινει της μοδας "επαγγελματιας? Apple. Καλυτεχνης? Apple. Δημιουργος? Apple". Εμεις εδω που ξερουμε απο hardware ευκολα καταλαβαινουμε την κοροιδια που τρωνε εκατομυρια κοσμος, αλλα αντε εσυ να τους πεισεις... Ιδια ειναι κ η λογικη σου για παραθυρα κ λογισμικο. Βεβαια παω πασσο για PS/ LR, αλλα δεν ειμαστε ολοι σε αυτα. Σιγουρα υπαρχουν προγραμματα τρελα κ για παραθυρα χωρις αντιστοιχα επαγγελματικα για λινουξ. Ποσα ειναι αυτα πια? Γιατι εγω ξερω παρα παρα πολυ λιγα.

On 1/20/2018 at 12:31 PM, LongTom said:

Στην κυριολεξία δύο "νέοι" συνάδελφοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κάνουν τα δύο "λογισμικά" ισχυριζόταν.......................

Δεν είμαι εδώ για να πείσω κανέναν ή να ασχοληθώ οπαδικά το πιο OS την έχει μακρύτερη.Αυτά είδα/έζησα, αυτά γράφω. Όποιος γουστάρει τα κρατάει ως face-value ή τα απορρίπτει και συνεχίζει...

Σιγουρα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις. Σιγουρα καποιες φορες τα παραθυρα ειναι καλυτερη επιλογη, λογω συμβολαιων κλπ που αναφερεις. Σε γενικες γραμμες κ επι κοινωνικου επιπεδου μιλαω οτι θα επρεπε να την ειχαμε δει αλλοιως, για κατι που ετσι κ αλλοιως ειναι ισαξιο αν οχι καλυτερο. Αν δεν εχεις δοκιμασει λινουξ κανε το. Οχι ντουαλ μπουτ κ τετοια. Ενα μηχανημα- ενα λειτουργικο- καθε μερα.  Στησε υπολογιστη, βαλε μια απ τις μεγαλες διανομες (=πανευκολη εγκατασταση κ χρηστικοτητα) κ ζησε για 15 μερες (π.χ.) μαζι της. ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ το τονιζω. Κ ελα να μου πεις μετα εντυπωσεις φιλε.... Αυτο εκανα πριν απο 3 χρονια κ επαθα τραλαλα. Βεβαια λατρευω τους υπολογιστες κ δεν με πειραζει το ψαξιμο σε οτι εχει να κανει με αυτους κ τις σπαζοκεφαλιες που αυτα συνεπαγονται- αρα δεν φοβομουν. Τελικα ξερεις τι? Ουτε χρειαστηκε να χρησιμοποιησω γραμμη εντολων (ολα σε gui), ουτε επρεπε να ξερω κολπα μυστηρια στην εγκατασταση (ολα νερακι κ πανευκολα), ουτε μετα να ψαχνω προγραμματα  (90% προεγκατεστημενα κ ΚΥΡΙΩΣ ελεγμενα απο την κοινοτητα, με "σφραγιδα καθαροτητας" κ απο βιβλιοθηκες προγραμματων), ουτε τιποτα με ξενισε στο ντεσκτοπ (ολα κυριλε, πανεμορφα, τακτοποιημενα κ χρηστικοτατα), ουτε οδηγους χρειαστηκε να εγκαταστησω (τα ειδε ολα αυτοματα με την μια), ουτε το συστηματα εγινε αργο (αντιθετα πηγαινε γρηγοροτερα) κ ειχα κ μια ολοκληρη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κοινοτητα να μου κανει "πλατες" σε περιπτωση που κατι δεν πηγαινε καλα!!! 

Κ αυτα με ubuntu, που δεν ειναι κ απ τις πιο αγαπημενες μου διανομες (το βρισκω κοινοτυπο σε σημειο... παραθυρων). Που να σου πω οταν ανακαλυψα το mint σε ελαφριες εκδοσεις για τις παλιες μου μητρικες.... εκει να δεις κλαμα χαρας ο δικος σου... Αλλα τι να σου λεω φιλε. Δοκιμασε κ θα δεις. Αλλα ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- οχι dual boot.

Υ.Γ. +1 για το αβαταρ σου φιλε.

Επεξ/σία από billdanos
  • Like 2

15 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Ακριβως. Καθεται ο καθενας εδω κ συγκρινει πορτοκαλια με ποδηλατα.... Τα παραθυρα εχουν ολοκληρη πολυεθνικη απο πισω τους, δεκαδες ομαδες μαρκετινγ, δεκαδες ομαδες προμοτινγκ, εκατονταδες αντιπροσωπιες (με το πορτοφολι τους κ τα συμφεροντα τους κ αυτες), χιλιαδες χοντρους ντιβελοπερς να ιδρωνουν να γραψουν μια γραμμη αναμεσα στις μπουκιες τσιζμπεργκερ, χιλιαδες μικρες κ μεγαλες εταιριες λογισμικου που δινουν τα χερια να προχωρησουν στην παρασκευη προιοντων μονο για παραθυρα (γιατι ποιος θελει να παει κοντρα το κατεστημενο?), τις εταιριες παιχνιδιων που το μονο που νοιαζονται ειναι να κελαιδανε οι εισπραξεις στην τραπεζα (χεστηκαν για τα λινουξ κ δεν σκουπηστηκαν...),  τεραστιες αλυσιδες καταστηματων να προωθουν το εμπορευσημο λειτουργικο γιατι απο λινουξ δεν προκειται να δουν δολλαριο τσακιστο, κ ολες τις εταιριες ετοιματζηδικων ντεσκτοπ/ λαπτοπ να τα προεγκαθυστουν μετα απο συμβολαια με την μικρομαλακη. 

Ποσους προμοτερς εχει ενα απλο λινουξ ντιστρο? Εναν που κατα λαθος εχει σπουδασει κ διαφημηστης? Κανεναν τις περισσοτερες φορες. Ποσους μανατζερ για μαρκετινγκ? Το πιθανοτερο μηδεν. Με ποσες εταιριες λογισμικου μπορει να κλεισει συμφωνιες να κανουν (τζαμπα) προγραμματα για την διανομη? Καμια. Με ποσες να βαλουν στα λαπτοπ, η τους σταθερους τους? Καμια ξανα. Ποσες αντιπροσωπιες εχουν ολα μαζι τα ντιστρο? Καμια (αντε ισως μια αν βαλουμε την Ρεντ Χατ στα κεντρικα της). Ποσες εταιριες παιχνιδιων θελουν να ασχοληθουν? Καμια. 

Δεν ειναι λοιπον οτι τα λινουξ δεν τραβανε, η οτι δεν αποδειδουν ως λειτουργικο. Τα λινουξ ειναι το κορυφαιο κατορθωμα καποιων πορωμενων προγρμματιστων. Τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο. Ειναι το σημειο που επρεπε να ειμαστε στα παντα στην ζωη (να υπαρχει κ μια τσαμπα εναλλακτικη σε ολα). Που ακριβως επειδη δεν ειμαστε σε τετοιο σημειο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ για να συνεχισει αυτη η τακτικη κ σε αλλους τομεις- τεχνολογιας αλλα κ κοινωνικους. Αν ειχαμε εστω κ μια πετρα για εγκεφαλο δεν θα υπηρχε ουτε μιας στιγμης καθυστερηση απο την υιοθετηση των λινουξ ως πανανθρωπινη διανομη. Κ ο λογος να τσακωνομαστε θαταν το ποια διανομη ειναι καλυτερη. Βεβαια δεν ζουμε σε παραδεισο, οποτε τα λεφτα παντα νικανε (κ τα παπαγαλακια τους -οι "χρησιμοι ηλιθιοι"- τραγουδανε).... Δεν νομιζω να μπορει κανεις να αμφισβητησει αυτα που γραφω εδω. Ειναι δεδομενα που δεχονται ολες οι πλευρες. Αρα ας δουμε ολικα το θεμα κ ας αναγνωρισουμε επιτελους τους αληθινους λογους που τα παραθυρα ειναι ο βασιλιας των λειτουργικων κ ας αφησουμε τις λεπτομεριες στην ακρη.

Να αγιασει το στόμα σου συναδελφε!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύντομα και όμορφα.

Το Linux δεν κατασκοπεύει. (Αυτό κυρίως για τις κρατικές υπηρεσίες).

Το Linux χρησιμοποιείτε απο ευφυής ανθρώπους που θέλουν να ξέρουν τί κάνουν και τί και πώς χρησιμοποιείται.

Είδατε Hacker να χρησιμοποιεί windows; Τα Linux πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία για να επωφελούνται μελλοντικά τα παιδιά.

Άς αφήσουμε κατά μέρος τα Plug n Play και άς δούμε για ποιό λόγο κάποιοι επιμένουν στο Linux.

Όταν το συνηθίσουν δεν θα θέλουν να φύγουν. Και θα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Επεξ/σία από Expecto Patronum
  • Like 2
  • Thanks 1

12 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε

Σύντομα και όμορφα.

Το Linux δεν κατασκοπεύει. (Αυτό κυρίως για τις κρατικές υπηρεσίες).

Το Linux χρησιμοποιείτε απο ευφυής ανθρώπους που θέλουν να ξέρουν τί κάνουν και τί και πώς χρησιμοποιείται.

Είδατε Hacker να χρησιμοποιεί windows; Τα Linux πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία για να επωφελούνται μελλοντικά τα παιδιά.

Άς αφήσουμε κατά μέρος τα Plug n Play και άς δούμε για ποιό λόγο κάποιοι επιμένουν στο Linux.

Όταν το συνηθίσουν δεν θα θέλουν να φύγουν. Και θα έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Δε σε κατασκοπεύει άμεσα το λειτουργικό, αλλά ο ISP και οι online "δωρεάν" υπηρεσίες τύπου Skype, Facebook, Dropbox, κτλ. Και η Ubuntu διανομή έχει λερωμένη τη φωλιά της με το Amazon (Google it). Επειδή το χρησιμοποιούν οι χάκερ, δε σημαίνει ότι πρέπει να διδάσκεται και στα σχολεία. Υπάρχουν  επιστημονικές έρευνες που προτείνουν τι πρέπει να διδάσκεται και πως. Γιατί να αφήσουμε στην άκρη τα plug n play? Θα διαλέγω γραφίδα, εκτυπωτή, κάμερα κτλ. με βάση κάθε φορά το ποια και αν υπάρχει διανομή που να τα αναγνωρίζει; Χρήσιμες οι διανομές Linux, σε περιορισμένο όμως κοινό και το αποδεικνύουν τα νούμερα. Υπάρχει καλύτερο επιχείρημα; Εκτός κι αν οι ελάχιστοι ξέρουν καλύτερα από τους πολλούς, οπότε κάνω  πισω. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και τα Windows Phones, αλλά δεν είναι τυχαίο που επικράτησε το Android για πολλούς λόγους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, studiokristo είπε

Δε σε κατασκοπεύει άμεσα το λειτουργικό, αλλά ο ISP και οι online "δωρεάν" υπηρεσίες τύπου Skype, Facebook, Dropbox, κτλ. Και η Ubuntu διανομή έχει λερωμένη τη φωλιά της με το Amazon (Google it). Επειδή το χρησιμοποιούν οι χάκερ, δε σημαίνει ότι πρέπει να διδάσκεται και στα σχολεία. Υπάρχουν  επιστημονικές έρευνες που προτείνουν τι πρέπει να διδάσκεται και πως. Γιατί να αφήσουμε στην άκρη τα plug n play? Θα διαλέγω γραφίδα, εκτυπωτή, κάμερα κτλ. με βάση κάθε φορά το ποια και αν υπάρχει διανομή που να τα αναγνωρίζει; Χρήσιμες οι διανομές Linux, σε περιορισμένο όμως κοινό και το αποδεικνύουν τα νούμερα. Υπάρχει καλύτερο επιχείρημα; Εκτός κι αν οι ελάχιστοι ξέρουν καλύτερα από τους πολλούς, οπότε κάνω  πισω. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και τα Windows Phones, αλλά δεν είναι τυχαίο που επικράτησε το Android για πολλούς λόγους.

Δεν με κατασκοπεύει το ίδιο το λειτουργικό, μάλιστα. Τα windows τί κάνουν όπως και όλα τα άλλα λειτουργικά; 

Ο ISP υπόκεινται σε νόμους και νομοθεσίες (δεν είναι στην διάθεση του το τι θα κάνει). Δεν έχει καμία σχέση με το λειτουργικό και το hacking. Είναι το "αναγκαίο" κακό.

Με τα plug n play κανένα παιδί δεν μαθαίνει απολύτως τίποτε. Έτοιμη τροφή και ψωμοτύρι. Το Linux απο την φύση του είναι φτιαγμένο για τρελά πράγματα, εξ'ού και οι hackers.

Τα windows και όλα τα άλλα είναι για τους τεμπέληδες και την ευκολία. Μην μπερδεύεσαι. Να πάρεις μόρια για κανά ecdl και να μπείς στο δημόσιο. Λέμε τώρα.

Καθολική διδασκαλία προγραμματισμού Linux και χρήσης του θα ανεβάσει το iq κατακόρυφα.

Όλα είναι θέμα συνήθειας και εξοικείωσης. Άν μάθεις Linux τα υπόλοιπα είναι τοστιέρες.

Οι "επιστημονικές έρευνες" είναι καθοδηγούμενες και εξαρτημένες απο το κεφάλαιο. Συγνώμη άν διαφωνώ με αυτές.

Γιατί να μάθω π.χ Windows και όχι MacOS;

Επεξ/σία από Expecto Patronum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...